Skocz do zawartości
Gość kieros

Nielegalni imigranci i uchodźcy w UE temat ogólny.

Rekomendowane odpowiedzi

Szwecja: Premier zapowiada walkę z gangami. Pomóc ma wojsko - Wydarzenia w INTERIA.PL

Ulf Kristersson, stojący na czele prawicowego rządu Szwecji, w wyemitowanym w czwartek wieczorem wystąpieniu po raz pierwszy mocno zaakcentował związek między wojnami gangów a masową imigracją.

- Do sytuacji, w jakiej jesteśmy, doprowadziła nas polityczna naiwność i brak wiedzy, nieodpowiedzialna polityka migracyjna oraz nieudana integracja - mówił premier.

Ho ho ho, takie coś na 2 tygodnie przed wyborami, niezłe doładowanie dla Jarka. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Element Wojny napisał:

Ho ho ho, takie coś na 2 tygodnie przed wyborami, niezłe doładowanie dla Jarka.

Pewno uzgodnione :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy uzgodnione, ale bardzo przykre. Szwecja przewaliła sobie totalnie przez idiotyczną politykę migracyjną, i teraz się już z tego nie wygrzebią. 

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 godziny temu, Element Wojny napisał:

Nie wiem czy uzgodnione, ale bardzo przykre. Szwecja przewaliła sobie totalnie przez idiotyczną politykę migracyjną, i teraz się już z tego nie wygrzebią. 

Parę stron wcześniej wstawiłem link do strony Ambasady Szwecji w Polsce gdzie przedstawiają dowody na to, że nie ma korelacji pomiędzy imigracją a przestępczością. Są tabelki, statystyki itd. Jak słyszymy, że prawicowy populistyczny nowy rząd chce walczyć z imigrantami to wiemy, że taka pisokonfa szwedzka :)

W ogóle to wydaje mi się, że dzisiaj imigranci robią za takich żydów 100 lat temu... Żydzi mieli parę niefajnych spraw na swoim koncie np. lichwa tak jak mają imigranci dzisiaj, ale to jeszcze nie powód, żeby robić z nich chłopca do bicia przez każdy populistyczny rząd. Prawda pewno jest gdzieś po środku. Natomiast to, że Szwecja czy Francja sobie pozwoliły na za dużo to też mam takie odczucie dlatego polubiłem twój post.

Edytowane przez hubio
  • Haha 1
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, hubio napisał:

Parę stron wcześniej wstawiłem link do strony Ambasady Szwecji w Polsce gdzie przedstawiają dowody na to, że nie ma korelacji pomiędzy imigracją a przestępczością. Są tabelki, statystyki itd. Jak słyszymy, że prawicowy populistyczny nowy rząd chce walczyć z imigrantami to wiemy, że taka pisokonfa szwedzka :)

Trochę to zabawne że premier Szwecji wygłasza wczoraj mowę do narodu że może być uzasadnione użycie wojska bo migranty, a ambasada w Polsce dzień później mówi że to nieprawda. Trochę komedia. 

To jest wielka polityka, ktoś komuś sprzyja - jak zawsze zresztą, a prawda jak piszesz - zapewne gdzieś po środku. Nie zmienia to jednak faktu, że Szwecja ostro przesadziła z tym przyjmowaniem kogo popadnie, i zapłacą za to. 

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 minuty temu, Element Wojny napisał:

Trochę to zabawne że premier Szwecji wygłasza wczoraj mowę do narodu że może być uzasadnione użycie wojska bo migranty, a ambasada w Polsce dzień później mówi że to nieprawda. Trochę komedia.

Nie wiem czy masz na myśli ten link co ja podawałem, ale on był nawet nie wiem czy z tego roku czy z zeszłego.

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wojsko? Jak to? Przecież strefy no-go i krzyczenie o rosnącym zagrożeniu dla bezpieczeństwa w Szwecji, to tylko fejki prawaków! Tak kilka lat temu orzekli mądrzy ludzie. 

Wiem, bo sprawdziłem na (prawadzonej przez lewaków) stronie typu FACT CHECKER!

A tu wojsko? 
To musi być fejknius z tym wojskiem. Nie ma takiego czegoś.

E-e

dechart-games-bryan-dechart.gif

;)

Edytowane przez Ronson
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem tkwi w tym, że prawaki robią z Szwecji Bagdad, co nie jest prawdą... Za to lewaki próbują nie widzieć, że od czasów wprowadzenia polityki otwartych rąk pogorszyło się tam znacznie.

I tak sobie siedzą te małpy i obrzucają się gównem.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dla mnie nie ma znaczenia, czy jest już Bagdad w Szwecji, czy dopiero Bulding... 1% done

Ostrzegali o tym wiele lat temu. Od wielu lat uważam, że mniejszym problemem jest to, co się w Szwecji dzieje teraz, ale gigantycznym problemem będzie to, co się będzie działo dalej, bo ci ludzie nie szanujący prawa ani  rodowitych Szwedów, się rozmnażają na potęgę. Zapraszają rodziny. Gangi rosną. Stref no-go przybywa. Do tego napływ imigrantów pewnie tam nadal jakiś jest, nawet jeśli sporo mniejszy. Zresztą nawet jakby spadł do zera, to i tak problem jest niczym ciasto na drożdżach w fazie początkowej.
"Wyrośnie" za dekadę, dwie, lub pięć. Ale rośnie i będzie rosnąć coraz szybciej. 

Załóżmy taki senariusz. Jest.. no dobra, lećmy optymistycznie. Rok 2070. W Europie wybucha akcja islamskich mędrców, którzy nawołują do podbicia w imię ich religii całej Europy. Ile osób dokona zamachów terrorem zmuszając do tej pory "nieszkodliwych i pokojowych" muzułmanów, aby poparli w wyborach kandydatów jawnie domagających się prawia Szariatu? Dla podpowiedzi napiszę, że w 2021 było info, że do ISIS dołączyło kilkaset ludzi ze Szwecji. 

Znacznie wcześniej Szwecja stać się może (i raczej się stanie) piekłem dla "niewiernych" kobiet. Szwedzka populacja nie jest duża. Wiele tam nie trzeba, aby nie zostało już żadne miasto w którym kobiety mogą chodzić po ulicach normalnie. A jak wpłynie na przyszłość kraju i zdrowie psychiczne obywateli np.  terror w szkołach? Akurat o Szwecji nie wiem, ale w Niemczech i innych krajach, tam gdzie Ahmedów jest 3/4 w klasie, białe dzieci są atakowane, bite i poniżane. 

Nie zrównywałbym tutaj więc obu grup (lewacy i prawacy) do takich samych. Lewacy tyle krzyczą o naziolach na prawej, a jak ich grupa o specjalnym uprzywilejowanym statusie zachowuje się dokładnie jak naziole wobec Żydów w hitlerowskich Niemczech to... cisza a nawet otwarte blokowanie dostępu do danych. 

Jeśli nawet prawa strona rozdmuchuje problem, to z czasem rzeczywistość dogoni ich narrację. Za to narracja lewej strony na zawsze pozostanie tylko w głowach idiotów, myślących, że jak Ahmed pozna kulturę, jak mu się powie "ej, ale tu się nie gwałci, a kobieta to nie niewolnik" to Ahmed zrozumie i się zmieni. Szczególnie, że lewacy kompletnie zawalili szansę na asymilację w sensie kulturowym. Gdyby zostali jacy byli kiedyś, to by może dorastający Ahmed się ogarnął i się zasymilował, buntując się wobec tego co mu do glowy kładzie jakaś książka napisana w średniowieczu, nawiązująca do innej książki napisanej wcześniej, gdy wszystkie tego typu książki oparto o znane bajki i legendy krążące wśród ludzi w tamtych czasach + trochę wyobraźni autorów. 
Ale dziś nastoletni Ahmed widzi transa w spudnicy i 50 zaimków i nawet na stronach z memami widać jak tym gardzi. W co drugim trzecim memie śmiejącym się z czegoś na lewicy, alternatywą jest gość z turbanem albo napisem "religion" czy "islam". Ewentualnie bez napisu, ale z wieloma dziećmi, co dość jasno sugeruje o jaką rodzinę chodzi. Obecne czasy WZMACNIAJĄ chęć bycia wierzącym wśród nastolatków. Oni się nie będę buntować przeciwko rodzicom. 

Żeby to zatrzymać, Szwecja musiałaby podjąć drastyczne kroki w ustawodastwie i przeprowadzić takie zmiany, przy których doszłoby pewnie do chaosu w kraju i naraziłoby Szwecję na kary za łamanie umów międzynarodowych, więc nie widzę za bardzo na to szans. 

Edytowane przez Ronson
  • Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

https://wykop.pl/link/7228015/7-statkow-pod-niemiecka-bandera-ratujacych-migrantow-plynie-w-strone-wloch

Super. :/

Fajna ta Unia. Taka dająca tylko pozytywne skutki dla członkowskich krajów. A jutro będą krzyczeć, że Polska zła, bo nie chce swojego przydziału.
Albo i nie, bo wygra KO i będzie robić to, co Niemcy każą. 

Gdzie wielkie oburzenie innych państw? Gdzie grożby pod adresem Niemiec? Gdzie wszczęście procedur blokady jakichś pieniędzy?

To się w pale nie mieści, że ten proceder trwa od LAT i nikt NIC z tym nie robi, a jeszcze ostatnio wypłynęło, że te organizacje i fundacje są też współfinansowane przez niemiecki rząd. 

Nikt tak wiele nie robi dla ruskiej propagandy co debile pozwalający na takie rzeczy jak to tutaj. NIKT. 

Edytowane przez Ronson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropo filmiku wyżej to nie można tego zostawić bez tradycyjnego tekstu, gdy na ekranie pojawiają się pontony ;)

Cytat

O, dziecko. O, kolejne

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow, so tolerant

a wyniki i tak dobre, wyobrazcie sobie jakby wygladaly bez rozdawania obywatelstw xD

39c139b08d71e92495533e03afeecf550e161780

• Like 2
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie coś mi te 13% zupełnie nie pasowało. 

• Confused 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.09.2023 o 19:31, hubio napisał:

W ogóle to wydaje mi się, że dzisiaj imigranci robią za takich żydów 100 lat temu... Żydzi mieli parę niefajnych spraw na swoim koncie np. lichwa tak jak mają imigranci dzisiaj, ale to jeszcze nie powód, żeby robić z nich chłopca do bicia przez każdy populistyczny rząd. Prawda pewno jest gdzieś po środku. Natomiast to, że Szwecja czy Francja sobie pozwoliły na za dużo to też mam takie odczucie dlatego polubiłem twój post.

Wez poczytaj o tych zydach. Bo ja rozmawiałem juz lata temu ze staryszmi ludzmi w rodzinie to byli bardzo negatywnie nastawieni do zydow. Zyli obok nich. Wiedzieli jacy sa.. Co robia. Kak sie zachowuja.  Wspominalem o tym wczensiej zydzi wystepowali pierwsi przeciw Polsce a ich milicja w gettach byla gorsza od Niemców. Ruskich witali kwiatami. A po wojnie zajmowali kluczowe stanowiska w bezpiece, wojsku i strukturach komunistycznych w Polsce. Takze pisanie w kontekscie pozytywnym o zydach jako tu rzekomo prześladowanych jest calkowicie nie na miejscu. Poczytaj tez dlaczego zaczely sie pogromy zydow w Europie i dlaczego Polska musiala ich ratowac... To raczej nie byl przypadek... Nie wiem czybTy prowokujesz czy faktycznie jestes naiwny jak dziecko.

Co do Szwecji skoro sa strefy np go to chyba cos jest na rzeczy? 

Filmy z Francji widziales? Czy moze z naszej granicy? https://m.facebook.com/story.php/?id=100064614612728&story_fbid=863658988438640

Co do dzietnosci to faktycznie wygoda tez robi swoje ale nie upatrywalbym tu glownej przyczyny..

W dniu 28.09.2023 o 17:22, lpcl napisał:

Ech mylisz pojęcia tj. rozróżnij działania polityków od działań np. msz, bo tam pracują normalni ludzie, którzy za typową średnią nie będą raczej narażali skóry żeby komuś zrobić dobrze, więc tak w tym wypadku wierzę, że te dane są prawdziwe. 

Jasne wszedzie na wszystko maja wywalone i wszyscy lamia prawo lacznie z poljcja realizujaca nielegalne obostrzenia niezgodne z Konstytucjaa nie naklamia w statystykach gdzie "kreatywne "statystyki sa od lat...

Edytowane przez dam9an
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.09.2023 o 18:24, lpcl napisał:

W temacie co do którego się zgadzacie tj. tego upadku rzymu to w zasadzie nie macie tutaj racji bo rzym składał się z migrantów, bo kim byli galowie, mieszkańcy iberii, grecy, egiocjanie czy berberowie? Rzym chcąc być imperium musiał asymilować, a przyczyn upadku było więcej i do dzisiejszego dnia trwają spory naukowców co do przyczyny. Zresztą cesarstwo wschodnio rzymskie przetrwało jeszcze ponad 1000 lat a zachodnie się przekształciło ale to nie temat o tym. 

Upadek moralny, wygodnictwo, brak armii wyslugiwanie sie niewolnikami jako armia, którzy zorientowali sie, że moga sami rządzić w Rzymie... I poszlo. A, że wlasnie Rzym slaldal sie z imigrantów ktorzy sie nie asymilowali szybko imperium zostalo zniszczone a nie przekształcone. Bo równie dobrze rozbiory Polski to tez przekształcenie? 

Wsrod imigrantow jest wazna tez ich mentalnosc: tu garsc statystyk z USA

Liczba więźniów w USA wynosi 2 071 686 (Chiny - 1,4 mln, Rosja - ponad
milion). Ponad 46% populacji więziennej stanowią Murzyni (12,5% ludności
USA), 36% - Biali (61% w USA), 16% - Latynosi (22,5% w USA).

Odsetek ludności USA (1985 r.) żyjącej poniżej linii ubóstwa. Łącznie - 14%,
Biali - 11%, Czarni - 31%, Latynosi - 29%. Zauważ więc, że odsetek biednych
wśród Latynosów i Czarnych jest niemal identyczny, lecz zupełnie nie ma to
przełożenia na statystyki przestępczości. Tak więc trudno tłumaczyć
przestępczość Czarnych problemem ubóstwa.

Wciąż prawie 3/4 populacji Czarnych w USA pozostaje w obrębie klasy niższej
i "podklasy" (1987 r.). 30% to klasa średnia i wyższa.

W latach 80-tych w USA z rąk mordercy ginął przeciętnie 1 na 133 białych
Amerykanów. Jednak dla Czarnych Amerykanów ta statystyka wyglądała gorzej,
ginął co 21.

Liczba zabójstw na 100 000 mieszkańców w USA to 9,8 w 1991 (obecnie już
spadła), w tym samym roku ta statystyka dla grupy czarnych mężczyzn w Nowym
Jorku wynosiła 247 (wiek 15-24 lata).

Ponad 46% populacji więziennej stanowią Murzyni na 12,5% ogółu ludności USA.
Pamiętać należy, że statystyka więzienna zasadniczo dotyczy grupy czarnych
mężczyzn, czyli ponad 6% społeczeństwa USA. Zgodnie ze statystykami procent
Czarnych w populacji amerykańskich więzień nie zmienił się od lat 60-tych,
kiedy wynosił mniej więcej 50%.

Szacuje się, że stale od 52 do 56% morderców w USA to czarni mężczyźni
(pamiętajmy o owych 6% populacji). W 1994 niemal 1/3 czarnych mężczyzn między
20 a 29 rokiem życia znajdowała się w więzieniu, była na zwolnieniu
warunkowym, bądź zwolniona za kaucją oczekiwała na proces.
Edytowane przez dam9an
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, dam9an napisał:

Upadek moralny, wygodnictwo, brak armii wyslugiwanie sie niewolnikami jako armia, którzy zorientowali sie, że moga sami rządzić w Rzymie... I poszlo. A, że wlasnie Rzym slaldal sie z imigrantów ktorzy sie nie asymilowali szybko imperium zostalo zniszczone a nie przekształcone. Bo równie dobrze rozbiory Polski to tez przekształcenie? 

No nie zupełnie. Przy dobrych wiatrach to mogło jeszcze trochę potrwać bo można tutaj dorzucić np. plagi, wojny domowe czy zmiany klimatyczne. Sami rzymianie są też sobie winni stosując zasadę wykorzystywania jednych plemion przeciw innym, co powodowało, że te które wspierali po kilkudziesięciu latach rosły w siłę.

W zasadzie te wszystkie germańskie ludy się zasymilowały, dlatego Hiszpania, francja, czy Włochy (btw longobardów było ok. 100 tys. na kilkanaście mln ludności w Italii) posługują się językami pochodzenia łacińskiego. A cesarstwo wschodnio rzymskie istniało jeszcze przez 1000 lat, a bizancjium na półwyskie apenińskim było obecne jeszcze przez 500 lat po tym upadku. 

Edytowane przez lpcl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak istnialo ale to juz bylo inne cesarstwo inaczej zarzadzane. I dla nich nie walczyly plemiona Europejskie. Rzymianie sprytnie rzadzili bo dzieki sklocaniu jednych ludow przeciw innym ludy te nie wystepowaly przeciw Rzymowi. Gdyby nie to moglby sie zjednoczyć i spowodowac zagrozenie dla Rzymu. Natomsiat jak wspomnialem w swojej wygodzie poslzi za daleko. Rzymianie nie chcieli ginac za Rzym i skonczyli tak nie nie inaczej. Bizancjum to juz nie to samo. Bylo inaczej zarzadzane z dala od plemion europejskich. 

Edytowane przez dam9an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie masz racji bo wspierali te germańskie plemiona finansowo i militarnie. Zresztą jedna z teorii mówi, że to właśnie rzymianie stworzyli gotów, wcześniej to były jakieś luźne federację plemion. 

O tych nie europejskich plemionach to nie wiem o czym ty tam piszesz? 

Edytowane przez lpcl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspierali i wykorzystywali do czasu az oni sie polapali, że Rzym jest slaby. Gdyby Rzym mial.swoja amrie a nie najemna oewnie przetrwałyby dluzej.

Mam na mysli to, że w tamtym czasie nie mial kto inny zagrozic Cesarstwu Wschodniorzymskiemu jak wlasnie plemiona Europejskie: Germanie, Gotowie, Frnalowie

Edytowane przez dam9an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, dam9an napisał:

Filmy z Francji widziales? Czy moze z naszej granicy? https://m.facebook.com/story.php/?id=100064614612728&story_fbid=863658988438640

Ale trzeba uszanować ich prawa! To są przecież ludzie! Pushbacki są nielegalne i niehumanitarne! Oni tylko są zagubionymi osobami, które tam się znalazły nie ze swojej winy!
A dyskusja o użyciu broni wyrzuca dyskutanta poza normy cywilizowanego i demokratycznego świata! (to  ostatnie to cytat posłanki z lewicy)
A. No i Holland przedstawiła w swoim filmie każdy punkt widzenia i uczciwie podeszła do sprawy opierając film o fakty i to jak było NAPRAWDĘ. 

Na pewno to co widać na filmiku pokazała uczciwie w swoim filmie ;)

Edytowane przez Ronson
  • Haha 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, dam9an napisał:

Mam na mysli to, że w tamtym czasie nie mial kto inny zagrozic Cesarstwu Wschodniorzymskiemu jak wlasnie plemiona Europejskie: Germanie, Gotowie, Frnalowie

Znowu nie za bardzo. Bo miałeś np. hunów, którzy podbili centralną i wschodnią Europę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mowie ze nie bylo wojowniczych plemion. Mowie ze nie bylo na tyle silnych zeby im zagrozić tak jak byli Germanie ktorzy zdobyli Rzym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie byli im w stanie zagrozić jak atylla plądrował miasta w galii i Italii. A potem strzelił kopytami. Zresztą co ma tutaj zdobycie Rzymu jak rzym w tamtym czasie nie był już stolicą, a powoli stawał się cieniem dawnego miasta. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi