Skocz do zawartości
Gość kieros

Nielegalni imigranci i uchodźcy w UE temat ogólny.

Rekomendowane odpowiedzi

Stary, ty się aktywowałeś na forum żeby bronić mordercy. Chyba nie sądziłeś że byłeś kandydatem do dyskusji? :lol2:

Tu nawet nie ma o czym dyskutować zresztą, ot będziesz powtarzał frazesy o cywilizacji nie rozumiejąc problemu.

Tutaj panna w nowoczesnej hiszpanii miała dużo szczęścia, za wiele jej się nie stało a gdyby stało to i tak nikt by nie pomógł:

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
28 minut temu, Gregryzzli napisał:

Czy atakować, bo to różnica, którą raczyłeś pominąć, bo o tym napisałem. I tak jasne z kim się ma do czynienia przy argumentacji, i nie szacunku nie zdobywa się strachem. Można się liczyć z jego siłą, a to nie szacunek. I skrajności są użyteczne do obrazowania sposobu myślenia, w tym przypadku twojego.

Szacunek zdobywa się przede wszystkim siłą, kompetencjami, charyzmą. Strach to ostateczność i proteza, ale do pewnego stopnia także skuteczna z braku laku. Kto nie będzie chciał Cię zaatakować i jak tego nie zrobi, ale kto zechce (aka nasz putlerek wspomniany) musi zdawać sobie sprawę że nie ma do czynienia z żarciem i że atak będzie kosztował rany. To dotyczy makroskali (np na poziomie państw) jak i mikroskali (na przykład w kontaktach pracodawca pracownik, albo nawet małżonkowie)

Edytowane przez Suchy211

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, kubikolos napisał:

ty się aktywowałeś na forum żeby bronić mordercy

Nie przypisuj mi swoich pokrętnych pomysłów, żadnego mordercy nigdzie nie bronie, wyjmij głowę z czterech liter.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Było ostatnio głośno o jakieś dziewczynie z Warszawy. Jakiś ciapak jej wmówił, że jest latynosem. Wybrała się z nim do klubu gdzie większość to obcokrajowcy. Po całej imprezie zadeklarowal, że ją odwiezie. Obudziła się w mieszkaniu a obok niej 4 kolesi, którzy ją obmacywali. Oficjalnie mówi się o gwałcie ale ile w tym prawdy to nie wiem. Jednak widziałem, że na oko 90% komentarzy było negatywnych, że zasłużyła sobie na to co dostała.

Edytowane przez lokiju
  • Confused 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, żeby tylko potem przypadkowo samemu nie trafić na taką wyciapcianą.

• Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W Poznaniu stabilnie :szczerbaty:

Kolejny kretyn polaczek, najpierw wyzywa i zamiast odpuścić to nadal się sadzi do debili. Ale dopiero jak dostał kosą to AŁA boli POLICJA!!.

GT8-6NVWgAAozGM?format=jpg&name=small

GT6zXreWAAAsn5z?format=jpg&name=large

Edytowane przez Camis
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co 10 gruzin w Polsce to przestępca, chodzi o zgłoszone przestępstwa więc realnie może być gorzej :lol2:

Najgorsi imigranci w kraju niestety.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypominam, że jeden z największych psychopatów i morderców w dziejach był Gruzinem. Mowa o Stalinie. Litości nie miał dla nikogo - w tym dla własnej rodziny. Nawet Lenin bał się (jak pokazała historia - słusznie), żeby nie doszedł do samodzielnej władzy. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Migracja jest konieczna, bo Polaków jest po prostu za mało. Jestem przeciwny migracji z krajów muzułmańskich a co do migrantów z innych krajów - ok, natomiast powinien funkcjonować jeden mechanizm - migrant popełniający przestępstwo jest natychmiast deportowany i ma zakaz wjazdu do kraju. Myślę, że to jest do zrobienia. 

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z jednej strony z zazenowaniem czyta sie te ksenofobiczne, rasistowskie (vide "genow nie oszukasz") posty, z drugiej jednak przeraza z jaka latwoscia to przychodzi i z jakim aplauzem. XXIw, 2024 rok, a nic sie nie zmiania. ciagle panuje niewiedza i strach.

"A z emigracją jest jak z życiem: to, co podlewasz, rośnie. Jeśli pompujesz w swoją rzeczywistość tylko trudne i negatywne rzeczy, tylko takie dostrzegasz..."

i to jest cala prawda.

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-kto-zaatakowal-premier-danii-pijany-zdezorientowany-polak,nId,7562474#crp_state=1

"Sprawca ataku miał przebywać w Danii od 2019 roku. Duński nadawca publiczny DR cytuje odczytaną w sądzie opinię lekarza, który stwierdził, że mężczyzna podczas zatrzymania był niezrównoważony psychicznie i pod wpływem alkoholu i narkotyków."

wiec tokiem "rozumowania" ksenofobow i rasistow, kazdy polak to "cpun, pijak i psychiczny".  bo przeciez "genow nie oszukasz".

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie zaprzeczysz, że jesteśmy o wiele bardziej rozpijaczonym narodem niż Duńczycy?

1 godzinę temu, henryk nowak napisał:

Migracja jest konieczna, bo Polaków jest po prostu za mało. Jestem przeciwny migracji z krajów muzułmańskich a co do migrantów z innych krajów - ok, natomiast powinien funkcjonować jeden mechanizm - migrant popełniający przestępstwo jest natychmiast deportowany i ma zakaz wjazdu do kraju. Myślę, że to jest do zrobienia. 

To nie jest łatwe do zrobienia, bo przyjmowana jest zasada, że przestępstwo musi być prawomocnie stwierdzone, a nie w sferze podejrzeń. Nie mówię, że się nie da, ale pojęcie "natychmiast deportowany" miałoby tu dość dziwne znaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, adashi napisał:

Chyba nie zaprzeczysz, że jesteśmy o wiele bardziej rozpijaczonym narodem niż Duńczycy?

To nie jest łatwe do zrobienia, bo przyjmowana jest zasada, że przestępstwo musi być prawomocnie stwierdzone, a nie w sferze podejrzeń. Nie mówię, że się nie da, ale pojęcie "natychmiast deportowany" miałoby tu dość dziwne znaczenie.

O to mi chodzi, zapada wyrok skazujący i taka osoba jest natychmiast deportowana. Osoba podejrzana i tak albo siedzi w areszcie albo stosowane są wobec niej środki wolnościowe, np. dozór policyjny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet na igrzyskach mają problemy z gruzinami, dobrze że noża nie wyciągnął :lol2:

https://eurosport.tvn24.pl/judo/igrzyska-olimpijskie-paryz-2024/2024/paryz-2024.-judo.-gruzinski-judoka-stracil-nerwy-przeciwko-teddy-emu-rinerowi_vid2201605/video.shtml

2 godziny temu, henryk nowak napisał:

Nie do zrobienia, tj. techniczne wykonalne ale nie takim wariantem zainteresowane są władze.

Dlatego masz wysoki poziom pobłażania dla przestępców z krajów trzeciego świata, niskie wyroki w szwecji, gwałciciela na igrzyskach itd. a nie odwrotnie.

Europa jest zainteresowana najgorszymi imigrantami z afryki i bliskiego wschodu. Takich którzy pracują i nie muszą windować statystyk przestępstw dałoby się znaleźć w wielu krajach azji (tam nie brakuje ludzi którzy chcą tu przyjechać) ale nie o tym w tym chodzi.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, adashi napisał:

Tak trochę offtop

czy aż tak wiele

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, henryk nowak napisał:

O to mi chodzi, zapada wyrok skazujący i taka osoba jest natychmiast deportowana. Osoba podejrzana i tak albo siedzi w areszcie albo stosowane są wobec niej środki wolnościowe, np. dozór policyjny. 

Zdecydowanej większości podejrzanych to nie dotyczy. W Polsce uprawomocnione wyroki karne to wiesz, bywa że i 15 lat. Więc praktyczna skuteczność tego byłaby żadna. Tu by trzeba ewentualnie ostrzej działać, ale już nawet nie będę pisał, bo nam hubio zejdzie na zawał.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wychodzi na to, że przy obecnym stanie prawnym się nie da. 

Trzeba by było uruchomić procedurę sądów 24 godzinnych i wprowadzić zasadę slowo/zeznanie obywatela RP > słowo obcokrajowca aby wyroki mogły zapadać szybko.

• Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie o tym pisze. na podstawie jednostek/grupy, przykleja sie etykiete do nacji/wyznania. niewiedza polaczona ze strachem przed "innoscia". o tolerancji juz nie wspomne, bo dla ksenofobow i rasistow pojecie zupelnie obce.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za niefortunny dobór reklamy... A może oznaka tolerancji :lol2:

33cfaf94156479ba8bb89c058c34e5a31d451287

• Haha 3
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
16 minut temu, mALEK napisał:

wlasnie o tym pisze. na podstawie jednostek/grupy, przykleja sie etykiete do nacji/wyznania. niewiedza polaczona ze strachem przed "innoscia". o tolerancji juz nie wspomne, bo dla ksenofobow i rasistow pojecie zupelnie obce.

Co Ty piszesz za brednie? Po coś są takie rzeczy jak flaga, godło, nazwa kraju i granice. Jesteśmy Polakami, zapracowaliśmy sobie na to co mamy i to normalne, że większość ludzi nie chce, żeby ktoś to niszczył. Tak samo jak nie wpuścisz do swojego domu obcego którego nie znasz, tak ja nie chcę, żeby ktoś z zewnątrz niszczył Polskę. Wystarczająco dużo Polaków robi syf, żeby jeszcze ktoś z zewnątrz się do tego dokładał. 

Absolutnie nie jestem przeciwnikiem migracji, po prostu muszą istnieć odpowiednie mechanizmy ochronne. No i nie chcę, żeby to wjeżdżali muzułmanie. Szwecja oficjalnie ma problem z przestępczością wśród migrantów, w Niemczech są strefy no-go, konkretnie w Berlinie. Wiem, byłem u znajomej nie raz, widziałem. Migranci powinni wnosić coś dobrego, wartościowego, nie coś złego. Świadome wpuszczanie bandytów jest tak głupie jak każde inne robienie sobie krzywdy, raczej nikt dla przyjemności nie robi sobie gorzej. 

Zanim nazwiesz mnie rasistą i wszystkofobem odnieś się do tego: https://tvn24.pl/swiat/szwecja-dzialalnosc-gangow-i-fala-przemocy-rujnuja-wizerunek-kraju-st7518358

Edytowane przez henryk nowak
  • Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
40 minut temu, mALEK napisał:

Żyj  w swoim świecie dalej lub naucz się czytać ze zrozumieniem. Tu raczej nikt nie ma problemów z emigrantami,. którzy trafiają do nas w legalny sposób do pracy, chcą się u nas osiedlić i mają zamiar szanować nasze zwyczaje. Nikt normalny nie chce mieć u siebie dodatkowej bandy nierobów na utrzymaniu, która myśli, że ( będąc na czasie) stawy to miejsce do srania, a jak praca to tylko gangsterska. Czy to tak trudno zrozumieć?

Edytowane przez Klakier1984
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi