Skocz do zawartości
Gość kieros

Nielegalni imigranci i uchodźcy w UE temat ogólny.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
8 minut temu, kubikolos napisał:

Z czarnymi to nie ma problemu, one chcą ale oni nie :lol2:

ciach

A jakie potem piękne dzieci wychodzą:szczerbaty:.

comment_1601282632piafhgcOzNhwRd5Ma46j4G

Edytowane przez Kelam
  • Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No może trochę wygląda jak łogr, jednak poczekaj może te 20lat, może zamieni się w księżniczkę.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, henryk nowak napisał:

Jak niby nielegalna migracja ma przyczynić się do powstania unii paneuropejskiej kiedy to nasila nacjonalizm. 

Dodaj do tego wskaźnik urodzeń i dostaniesz odpowiedź.

Super państwo Europejskie nie powstanie bez zniszczenia tożsamości narodowych i ich podstawowego budulca, czyli rodziny.

To nie jest projekt na już. Sama idea ma 100 lat.

Po to jest migracja, po to jest neoliberalna kultura, woke, skrajny feminizm itd.

Sama Polska bez zastępowalności pokoleń się zwinie do końca wieku.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, henryk nowak napisał:

.. serio mnie to ciekawi a sam nie mam pomysłu, w końcu jeszcze nigdzie się to nie udało. 

w pewnym sensie sie udalo. w Szwecji. nie moze byc tak, ze imigrant pozostaje samemu sobie, a to sie wlasnie u nich stalo, mimo dobrego planu jaki mieli https://bibliotekanauki.pl/articles/541821.pdf - ale plan to jedno, jego realizacja to cos innego.   integracja nie polega tylko na "zwiazkach", ale na zagwarantowaniu miejsca zamieszkania w godnych warunkach, wyksztalcenia, pracy, opieki zdro/spo,  a najwazniejsze, akceptacji przez reszte spoleczenstwa i integracja z spolecznoscia lokalna. pozostawieni sami sobie, zaczynaja "walczyc" o przezycie swoje i swoich rodzin. kazda akcja lub jej brak, rodzi reakcje.

• Haha 3
  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na kim to państwo europejskie będzie się opierać? Na Murzynach? Trochę ta teoria taka niedopracowana.

• Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, henryk nowak napisał:

@Yahoo86 nic się nie wyklucza. Napisałem, że bym nie miał nic przeciwko gdyby nie było z nimi problemów. Mam dużo przeciwko, bo integracja nie działa i nikt nie wie co trzeba zrobić, żeby działała.

Przecież to było jasne jak słońce że integracja nie zadziała , a nastroje obywateli się odwrócą - część już sugeruje aby ich odesłać do dziur z których przybyli.

Podstawą jest wybranie narodowości z którą mamy najwięcej cech wspólnych (w szczególności historia) , ręka w górę kto miałby problem z Węgrami , którzy by przybyli do nas aby pracować - zamiast ciemno/czarnoskórych nierobów.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, adashi napisał:

I na kim to państwo europejskie będzie się opierać? Na Murzynach? Trochę ta teoria taka niedopracowana.

Możliwe że niedopracowana. Nie ja ją wymyśliłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 minut temu, adashi napisał:

Jak wymieszamy murzynów z europejskimi kobietami to powstanie chyba właśnie taka jednolita masa na przestrzeni całej EU.

Nie widzę innego powodu żeby wszędzie promować mieszanie związków z murzynami i ich masowo zwozić zamiast wydawać wizy dla ludzi chętnych do pracy.

Tag "przypadkowy murzyn" to już mem bo przypadkowych murzynów dodaje się już do polskich reklam, w każdym filmie dobrą postać musi odegrać murzyn, postacie historyczne muszą być zamieniane na murzynów.

No jakiś to cel musi mieć

Edytowane przez kubikolos
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Kyle_PL napisał:

No może trochę wygląda jak łogr, jednak poczekaj może te 20lat, może zamieni się w księżniczkę.

Kto wie :E

Ta zrodzona z Polki i ojca Nigeryjczyka swojego czasu dawała radę :E

olaola-82ea938e7abc836e52265820bbd4a1d8_

HAnk9kpTURBXy9kMmE5Yjk1MjU1MzQ5MzFkZDU0N

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
15 minut temu, mALEK napisał:

w pewnym sensie sie udalo. w Szwecji. nie moze byc tak, ze imigrant pozostaje samemu sobie, a to sie wlasnie u nich stalo, mimo dobrego planu jaki mieli https://bibliotekanauki.pl/articles/541821.pdf - ale plan to jedno, jego realizacja to cos innego.   integracja nie polega tylko na "zwiazkach", ale na zagwarantowaniu miejsca zamieszkania w godnych warunkach, wyksztalcenia, pracy, opieki zdro/spo,  a najwazniejsze, akceptacji przez reszte spoleczenstwa i integracja z spolecznoscia lokalna. pozostawieni sami sobie, zaczynaja "walczyc" o przezycie swoje i swoich rodzin. kazda akcja lub jej brak, rodzi reakcje.

No to serio nie ma co z Tobą dyskutować.

Wg Ciebie udało się w kraju, w którym są strzelaniny, zamachy bombowe, kwitnie handel narkotykami i bronią a pokolenia emigrantów żyją w gettach. Skoro to jest sukces, to nie chcę wiedzieć jak wg Ciebie wygląda porażka. No plan mieli fajny ale nic poza tym się nie udało, migracja w Szwecji to ogromna katastrofa. Nawet premier Szwecji powiedziała, że to porażka - https://www.reuters.com/world/europe/swedish-pm-says-integration-immigrants-has-failed-fueled-gang-crime-2022-04-28/- ale Ty wiesz lepiej. I nie wiem dlaczego nie można zostawić migrantów samych sobie, przynajmniej tych, którzy już tam jakiś czas mieszkają. O Polaków w Niemczech czy w UK nikt nie dbał i jakoś sobie poradzili, sam mam znajomych którzy tam mieszkają na stałe, mają domy, rodziny i świetnie sobie radzą. 

Wydaje mi się, że Ty nie jesteś głupi tylko po prostu jesteś trollem i nie warto Ci odpisywać. Natomiast jeśli nie jesteś trollem to nie widzę dla Ciebie ratunku. 

27 minut temu, Kelam napisał:

A jakie potem piękne dzieci wychodzą:szczerbaty:.

comment_1601282632piafhgcOzNhwRd5Ma46j4G

Nie bądźmy rasistami. To dziecko jest wyjątkowo mało urodziwe, ale wiele mixów wygląda bardzo dobrze, chociażby Halle Berry. 

11 minut temu, kubikolos napisał:

No jakiś to cel musi mieć

Właśnie nie musi. Zobacz co robi skrajną lewica, w ich działaniach nie ma i nigdy nie było sensu. 

Edytowane przez henryk nowak
  • Confused 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
11 minut temu, henryk nowak napisał:

Właśnie nie musi. Zobacz co robi skrajną lewica, w ich działaniach nie ma i nigdy nie było sensu. 

Bzdura, cały zachód intensywnie działa w jednym obranym kierunku, rozmowa o jakimś przypadku to po prostu głupota/dziecięca naiwność.

O skrajnej lewicy mógłbym powiedzieć wiele ale na pewno nie to że ich działania nie mają sensu. Są bardzo ukierunkowanie na osiągnięcie wybranych celów i nie ma tam mowy o przypadku.

Edytowane przez kubikolos
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Oczywiście że jest cel w tym co się dzieje, ale jak ktoś krzyczał X lat temu to był uznawany za rasistę/szura. A teraz w UK nagle pobudka ojeju imigranci socjalni nie są tacy super? Sami do tego doprowadzili. 

Edytowane przez galakty
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
10 minut temu, Gloin napisał:

W 2016 roku byłem na wakacjach we Francji, w wielu miejscach stali policjanci w kominiarkach z długą bronią. Jakby było bezpiecznie, to by nie stali. Mówiłem o tym znajomemu lewakowi i pokazałem mu zdjęcie, powiedział, że stali po to, żeby było bezpiecznie. Ja mu powiedziałem, że u nas nie ma takiej potrzeby i skoro tam jest zagrożenie zamachem, to bezpiecznie nie jest, bo co, jeśli policja zareaguje 2 sekundy za późno? Zamknął się. 

Muzułmanie są tacy tolerancyjni - https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zamach_na_redakcję_Charlie_Hebdo

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zamachy_w_Paryżu_(13_listopada_2015)

Edytowane przez henryk nowak
  • Upvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, henryk nowak napisał:

Wg Ciebie udało się w kraju, w którym są strzelaniny, zamachy bombowe, kwitnie handel narkotykami i bronią a pokolenia emigrantów żyją w gettach.

przeciez wyraznie napisalem "w pewnym sensie".

"Integration has been too poor at the same time as we have had a large immigration. Society has been too weak, resources for the police and social services have been too weak,"

wiec daruj sobie te prymitywne inwektywy. chciales przyklad, dostales, a ze masz problem z wyciaganiem wnioskow, no coz, pewne rzeczy "ma sie w genach", czyz nie?

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, kubikolos napisał:

Nie widzę innego powodu żeby wszędzie promować mieszanie związków z murzynami i ich masowo zwozić zamiast wydawać wizy dla ludzi chętnych do pracy.

Tag "przypadkowy murzyn" to już mem bo przypadkowych murzynów dodaje się już do polskich reklam, w każdym filmie dobrą postać musi odegrać murzyn, postacie historyczne muszą być zamieniane na murzynów.

Ale nie ma raczej promowania związków z Murzynami, przynajmniej ja tego nie dostrzegam. Mamy promowanie Murzynow jako takich. Które zresztą być może zmierza powoli ku końcowi. U nas wizy sprzedawano byle komu, może nie tylko u nas i stąd tyle tego nasprowadzano.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Importujac 3-4 swiat w takiej ilosci / w takim tempie sami kiedys staniemy sie 3-4 swiatem . Taka prawda . Na szczescie tego nie dozyje aby zobaczyc to na wlasne oczy ale i tak szkoda :(

Btw. dlaczego mi tu ktos posty usuwa , co bylo nie tak ? 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś żenujący. W jakim sensie to był sukces? Napisz bo nie widzę tam niczego, czym można się pochwalić. Poza tym co to są za ludzie, skoro bez odpowiedniej opieki zamieniają się w bezwzględnych morderców i politycy mówią o wyciąganiu wojska na ulice, żeby zakończyć falę zamachów z bronią w ręku, zamachów bombowych Itd. Hindusi, Wietnamczycy I inne nacje też migrują do Europy i sobie radzą. Czytałeś kiedyś news o zamachu bombowym dokonanym przez Wietnamczyka? Na uniwersytecie pracowałem z obcokrajowcami np.  z Hindusem, Amerykaninem czy z kobietą z Bałkanów ale muzułmanina tam nie widziałem. Za to widziałem bezdomnych muzułmanów np w Brukseli, w Paryżu czy w Niemczech. 

Muzułmanie mają totalnie inną kulturę i póki co tutaj nie pasują tak jak nie pasują zamachy bombowe, rozjeżdżanie ludzi autem (Nicea, Niemcy), zabijanie dzieci, gwałcenie kobie, wysadzanie autobusów i wiele innych rzeczy. Pytałem jaki masz pomysł na integrację, nie odpowiedziałeś. Chcesz wpuszczać ludzi ale nie wiesz co dalej z nimi robić. Rządy państw europejskich też nie wiedzą. Wpuszczajmy, nie mam nic przeciwko, ale najpierw trzeba wiedzieć jak to zrobić, żeby było bezpiecznie. 

1 minutę temu, hwdp43 napisał:

Btw. dlaczego mi tu ktos posty usuwa , co bylo nie tak ? 

Rasizm. Dyskutujemy, ale kulturalnie. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, hwdp43 napisał:

Taka prawda . Na szczescie tego nie dozyje aby zobaczyc to na wlasne oczy ale i tak szkoda :(

Poważne skutki jeszcze zdążymy zobaczyć. :D  O ile oczywiście przeżyjemy wojnę rasową/religijną/cokolwiek to będzie w EU.

15 minut temu, adashi napisał:

Ale nie ma raczej promowania związków z Murzynami, przynajmniej ja tego nie dostrzegam. Mamy promowanie Murzynow jako takich. Które zresztą być może zmierza powoli ku końcowi. U nas wizy sprzedawano byle komu, może nie tylko u nas i stąd tyle tego nasprowadzano.

Na onecie/wp/newsweeku masz programowanie polek całą dobę i wymyślone artykuły typu ostatnie "zawsze chciałam mieć kolorowe dziecko". W reklamach zazwyczaj pojawia się biała kobieta i murzyn. ;)

Ja nie widzę żeby coś zmierzało ku końcowi, niestety. Władze są zdeterminowane tłumić protesty, połowa obywateli dalej opowiada bajki o tolerancji i rasiźmie, sami się cenzurujemy jak wyżej.

Tu jest bardzo daleko do przełomu i na pewno nie wyjdzie on z polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Też zauważyłeś jak onet i wp pachną patologią że wszystkie "grzechy" polek są Ok ? 

Śmieszą mnie te teksty że polki za granicą mają się bardzo dobrze - w dowolnym miejscu globu.

Wszyscy zapominają że dobrze to jest przypadkiem i są to pojedyncze przypadki na dziesiątki tysięcy. Także zaufajcie nam - będzie dobrze :)

Atomizacja rodzin ma się co raz lepiej .. w imię kasy bo single wydaję więcej per capita i łatwiej nimi sterować .. Rodzina to przeszkoda którą należy wyeliminować - albo świetnymi tekstami albo kolorowymi .. 

Edytowane przez Yedi
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przełom wyjdzie z krajów najbardziej dotkniętych tą zarazą. Ewentualnie z korporacji typu Netflix.

Onetu nie czytam, więc nie wiedziałem, że tak to wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś tam chyba na Onecie albo WP było ostatnio o tym, że fajnie jest mieć kolorowe dziecko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gdzieś czytalem ze któs im płaci ze promowanie tych wszystkich zboczków ..

Nawet na uniwersytetach w US i A pojawiają sie dedykowane komórki dla promowania inkluzji .. 

Edytowane przez Yedi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, hwdp43 napisał:

Importujac 3-4 swiat w takiej ilosci / w takim tempie sami kiedys staniemy sie 3-4 swiatem . Taka prawda .

Szybkość importu dodatkowo wzmacniana szybkością namnażania się dodatkowo stymulowaną przez nieróbstwo i idącą za tym relatywną biedę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi