Skocz do zawartości
Gość kieros

Nielegalni imigranci i uchodźcy w UE temat ogólny.

Rekomendowane odpowiedzi

Takimi propagandowymi artykułami julki i grażynki bombardowane są każdego dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zaczyna się dziać w UK... jak to mówią lepiej późno niż wcale, a mogło by się tego uniknąć...

Wie ktoś gdzie można kupić te samozatapialne kamizelki ratunkowe? Wysłałbym potrzebującym inżynierom  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
19 godzin temu, adashi napisał:

W jakimś stopniu jest to naturalne. Przecież faceci też bywają zainteresowani egzotycznymi dziewczynami. Przynajmniej ja na pewno.

Cyganka to też egzotyka dla Ciebie :E  tutaj trzeba być lekko ostrożnym, nie powiem że ciemne kobiety nie są ładne, tylko jak są zbyt ciemnie gdzie w nocy tylko oczy zobaczysz, no to już masz pewność że to urodziwe nie będzie :) 

Edytowane przez AndrzejTrg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, mALEK napisał:

a reszte postow widzisz, czy tylko swoj? bo ja pisalem w kontekscie calego tego rynsztokowego tematu. uwazaz, ze te prymitywne komentarze i memy, to przejaw czego? milosci do kwiatow i owadow? nazywam sprawy tak jak wygladaja. jezeli ktos nie ma problemu z tresca i jasnym przekazem w tym temacie oraz uwaza, ze jest to ok, no coz...nie bede sie powtarzal.

Jesteś taki mądry i oświecony a nie umiesz odpowiedzieć na kilka pytań, które Ci wcześniej zadałem. Owszem, w tym temacie jest wiele rasistowskich wpisów i tego nie popieram, natomiast jest wiele wpisów, które nie są rasistowskie a niechęć do migrantów jest dobrze uargumentowana i motywowana kwestiami związanymi z bezpieczeństwem.

Faktem jest, że w Europie dochodzi do zamachów, których autorami są migranci lub potomkowie migrantów. Zamachy takie miały miejsce w Hiszpanii, Anglii, Niemczech, Holandii, Szwecji czy we Włoszech. 

Wcześniej zamieściłem link do artykułu w którym  przytoczono wypowiedź premier Szwecji, określiła ona ich politykę migracyjną mianem porażki. Owszem, wskazała też, że jedną z kilku przyczyn tej porażki jest niedostateczna integracja. Tutaj mam kilka pytań. 

- czy uważasz, że Polska należycie integruje imigrantów i poziom tej integracji jest wystarczający, żeby uniknąc błędów innych krajów (Szwecji, ale też pozostałych w których dochodziło do mordowania ludzi)?

- czy uważasz, że możemy wpuścić więcej migrantów bez ryzyka, że z powodu niedostatecznej integracji oraz pomocy socjalnej i społecznej dojdzie do aktów terroryzmu i przemocy?

- czy jesli uważasz, że Polska nie stwarza odpowiednich warunków dla migrantów, to wiesz co należy zrobić, żeby w przypadku polityki otwartych granic nie dopuścić do zamachów ale też tworzenia się społeczności równoległej, która egzystuje w Polsce obok innych obywateli a nie z nimi?

- czy wg Ciebie należy wstrzymać nadmiarową migrację do czasu, kiedy powstaną systemowe rozwiązania mające na celu integrację?

Uprzejmie proszę, żebyś odpowiedział na te pytania. To jest kulturalna dyskusja i jestem ciekawy Twojego zdania ale też powodu dla którego uważasz, że migracja w Polsce nie niesie za sobą niebezpieczeństw.

Nie mam nic przeciwko migracji pod warunkiem, że nie będę musiał martwić się o swoich bliskich z tego powodu. Mam matkę, żonę i dwie córeczki. Bardzo bym nie chciał, żeby którejkolwiek z tych osób przydarzyło się to, co mojej przyjaciółce z Berlina. Otóż moja przyjaciółka wracała z restauracji do domu. Szła ze swoim partnerem, było jeszcze jasno, lato przed godziną 21. Ona i jej partner zostali ciężko pobici przez migrantów, miała złamany nos, wybity ząb i była cała pokopana, kopali ją jak leżała na ziemi. Nie wiedziała o co chodziło bo nie mówiła w żadnym języku znanym sprawcom, dopiero tłumacz policyjny dowiedział się od sprawców, że pobili ją z powodu zbyt skąpego ubioru. Była ubrana w zwiewną, letnią sukienkę, policja nie oskarżyła jej o negliżowanie się w miejscu publiczny, więc domniemuję, że do przemocy doszło z powodu różnic kulturowych. Boję się, że coś takiego może spotkać kogoś z mojej rodziny, jeśli doszłoby do tego, że do Polski by wpuszczono wielu migrantów z Afryki. Boję się tęż, że mogłyby się dziać gorsze rzeczy takie jak:

https://www.politico.eu/article/sweden-new-normal-bomb-attacks-suburbs-kristersson-elections-2024/

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-67342368

https://www.fairus.org/blog/2024/03/28/how-terror-and-crime-made-sweden-reject-open-borders

https://www.reuters.com/article/world/tunisian-man-beheads-woman-kills-two-more-people-in-nice-church-idUSKBN27E17C/

Przykłady przemocy można mnożyć, więc nie uważam, że przemawia przeze mnie rasizm a jedynie chęć do życia w bezpiecznym kraju. W jednej z poprzednich wiadomości w sposób obraźliwy zasugerowałeś, że mogę uważać, że muzułmanie mają to we krwi. Otóż nie, nie uważam tak, we krwi mają to samo co my. Uważam, że to jest kwestia ich kultury, przez co mogą być groźni w Europie, w której najwiecej jest białych ludzi. Jeśli będzie sposób na bezpieczną i skuteczną integrację, to proszę bardzo, ja nie mam nic przeciwko wyznawcom Allaha ale musi to być bezpieczne dla mnie i dla moich bliskich. Skupiam się na wyznawcach Allaha, bo nigdy nie słyszałem ani nie czytałem o zamachu przeprowadzonym przez np. Hindusów, Wietnamczyków, Japończyków, Chińczyków, Czechów, Ukraińców czy kogokolwiek innego poza ludźmi z Afryki. Oczywiście mówię o zamachach przeprowadzonych przez ludność napływową, bo że były w Europie organizacje terrorystyczne, które przeprowadzały zamachy (IRA, ETA, Szare Wilki) to doskonale wiem. Różnica między nimi polega, że Europejskie organizacje terrorystyczne miały postulaty polityczne i walczyły o to w niewłaściwy sposób, a zamachy przeprowadzane przez muzułmanów mają przede wszystkim krzywdzić cywilów, walczyć z białymi, z ich wiarą itp. 

Jeśli uważasz mnie za rasistę po tym, jak dokładnie wytłumaczyłem, skąd wynika moja niechęć do migrantów z Afryki to proszę wypunktuj mnie, z chęcią odniosę się do Twoich ewentualnych zarzutów. Za błędy przepraszam, pisałem na telefonie. 

Edytowane przez henryk nowak
  • Like 2
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, AndrzejTrg napisał:

Cyganka to też egzotyka dla Ciebie :E  tutaj trzeba być lekko ostrożnym, nie powiem że ciemne kobiety nie są ładne, tylko jak są zbyt ciemnie gdzie w nocy tylko oczy zobaczysz, no to już masz pewność że to urodziwe nie będzie :) 

Kolumbijka albo Brazylijka zła by nie była.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Kumpel jest z Japonką od kilkunastu lat i też nie narzeka :E

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, lukadd napisał:

Kumpel jest z Japonką od kilkunastu lat i też nie narzeka :E

Japonki to tylko z dużymi....oczami  :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@hwdp43jak ci się jakaś podoba to bierz :E

Edytowane przez lukadd
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest tak, że Brytole kilka dni temu obudzili się rano i stwierdzili "nienawidzimy czarnych i muzułmanów".

Po prostu morderstwo trzech małych dziewczynek przez potomka Rwandyjskich imigrantów uruchomiło nieuniknione. 

Jakbyście czuli się we własnym kraju, gdzie boicie wyjść się na ulicę po zmroku bo możecie dostać kosę pod żebra? Gdzie boicie się puścić samej żony, córki czy matki bo istnieje duże prawdopodobieństwo, że padnie ofiarą gwałtu czy molestowania? 

Masowa imigracja z krajów odmiennych kulturowo, religijnie czy rasowo zawiodła. To nie działa. 
W Anglii czy Francji jest już za późno ale my jeszcze mamy czas żeby się ogarnąć i z murzyna srającego do stawu zrobić śmieszną ciekawostke a nie codzienność.

• Like 3
  • Upvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, lukadd napisał:

@hwdp43jak ci się jakaś podoba to bierz :E

mnie nie , ale mysle ze lewakom w temacie powinno sie podobac ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
21 minut temu, Gloin napisał:

i z murzyna srającego do stawu zrobić śmieszną ciekawostke a nie codzienność.

:D 

sC7qKKFxhj53ou8n.jpg

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Gloin napisał:

Kolejny raz pokazują swoją pacyfistyczną naturę. Chłopak dostał z buta tak mocno, że aż mu głowa sprężynuje. 

Politycy nie mogą krytykować muzułmanów w mediach, bo wojna domowa by pewnie wybuchła za godzinę. Oni dobrze wiedzą, że czeka ich to samo co się dzieje w Szwecji i próbują tonować nastroje, natomiast prawdziwa masakra jest moim zdaniem nieunikniona. Wzajemna nienawiść będzie narastać i ta beczka prochu kiedyś wybuchnie. 

Edytowane przez henryk nowak
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

536dba0b8502c25e63892ffa26e6de1a1f2fd01f

Imo angole z tego nie wyjdą. Całe uk zresztą. Nie ma bata. Sami się zaorali totalnie, przyzwalając kolejnym rządom na ten obłęd multi-culti. 

• Like 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, lokiju napisał:

Kolumbijka albo Brazylijka zła by nie była.

Brazylijka będzie poprawioną ze 3 razy a jak była brzydka to się dowiesz jak zobaczysz dzieciaka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjść z tego jeszcze pewnie mogą, ale będzie wiele ofiar po obu stronach.

• Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żyje w UK dosc dlugo, i tak właśnie się zastanawiam od kogo pierwszego wyłapie kopa na łeb xD, od angielskich chavsow za bycie foreign czy od ciapanych za bycie białym (pół żartem pół serio) :szczerbaty:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
15 godzin temu, adashi napisał:

Wyjść z tego jeszcze pewnie mogą, ale będzie wiele ofiar po obu stronach.

Jedynym wyjściem jest masowa deportacja, zaczynając od ludzi podejrzanych/skazanych za przestępstwa, ban na islam w miejscach publicznych, zamknięcie meczetów. Łamanie zakazów antyislamskich? Deportacja. Do tego zabranie zasiłków i uszczelnienie granic.

Efekt takiego prawa ? Masowe protesty murzynów i muzułmaninów. Skutek? Dalsza deportacja pod zarzutem popełniania przestępstw. Takie koło zamknięte to wyplewienia zarazy a jednocześnie zrobienia tego w humanitarny sposób. Wszystkich nie deportujesz, zostaną ewentualnie potulne owieczki nie robiące problemów. Nie ma czerwonego przycisku aby wyrzucić wszystkich a celem jest pozbycie się problematycznych jednostek.

W krajach gdzie jest ich mało takie coś jest wykonalne w dosyć prosty sposób. W takiej Anglii trzeba na dużo ludzi i kasy na taką akcje na szeroką skalę. Oni są na granicy skolonizowania.

Edytowane przez FataIity
  • Confused 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoc deportacja kosztuje strasznie pieniądze bo rząd specjalnie wykupuje czartery ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deportacja jest droga jeśli chce się tylko udawać że się deportuje.

A co do wcześniejszego to dlaczego to niby jedyne wyjście? Można też spacyfikować protesty białych ludzi, masowo wsadzać ich do więzień, całe media w zachodnich państwach włącznie z Polską będą wspierać tę drogę.

Myślę że to łatwiejsze niż spacyfikowanie muzułmańskich gangów i rząd pewnie pójdzie tą drogą.

Przecież ich premier klękał przed BLM a wy o jakiejś deportacji :lol2:

88193687-13712183-image-a-4_172290155147

To się skończy fatalnie dla wielu białych ludzi. Porażkę musiałaby ponieść całą potężna machina propagandowa a to by wymagało naprawdę wielu ofiar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie realne do wykonania w Anglii. No chyba ze wojna domowa czy jakiś inny przewrót.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bedzie zadnej wojny domowej, Brytyjczykom w koncu skoncza sie srodki. Trzeba bedzie wrocic do pracy, zadbac o rodzine, wroci rozsadek.
Inzynierem latwiej zarzadzac przez emocje, on nie ma nic do stracenia i nic do zyskania. On Cie moze zabic po powiesz ze jakis tam bozek smierdzi. 

Tlum sie bije, a nowe prawa/systemy/* sa wprowadzane. 
Francja, Niemcy, Anglia... Calkiem precyzyjnie przeprowadzana kolonizacja. :) 

* mozna wiele rzeczy dopisac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi