Skocz do zawartości
Gość kieros

Nielegalni imigranci i uchodźcy w UE temat ogólny.

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Yedi napisał:

Nikt nie nasrał do wody ? Jestem rozczarowany :)

A tak na serio - bydło powinno być tam gdzie jest jego miejsce i część kultur (głównie patrachialnych)  tak ma  - np hindusi - to są dopiero brudasy !

Byłem na delegacji w hyderabadzie, moja firma zatrudnia tam ponad 120 pracowników. Ludzie super, bardzo dobrzy pracownicy natomiast w mieście syf nieziemski. Tam jest tak dużo śmieci, że na ulicach dosłownie śmierdzi. Tam są na ulicach ryneczki ze świeżym jedzeniem a dookoła unosi się smród zgniłego śmietnika, jedzenie aż się cofa. Jednak poza tym o ludziach nie można powiedzieć złego słowa, są wykształceni, znają języki i ciężko pracują zarabiając 20000zł... rocznie. Ten kraj się rozwinie bardzo szybko, tylko faktycznie powinni coś zrobić z brudem. 

26 minut temu, adashi napisał:

Na razie to on zostanie wypłacony.

Jakieś źródło? Teoretycznie dzieci które nie pójdą do szkoły mają nie dostać 800 plus. To powinno być egzekwowane, bo w tej chwili dużo ukraińskich dzieci uczy się zdalnie w ukraińskich szkołach. Przez to nie będą dostatecznie zintegrowane i będziemy mieć równoległą społeczność ludzi, którzy mogą nawet nie znać naszego języka. Poza tym nauka zdalna jest mniej efektywna niż nauka stacjonarna. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy prawo nabyte przez ukraińskie osiemsetplusiary. ZUS musiałby wydawać decyzje administracyjne o odebraniu świadczenia. Nie zamierza tego robić, zresztą nie wiem czy nie przegrywałby w sądach pracy i ubezpieczeń społecznych.

Nawet gdyby wydał jakieś testowe takie decyzje, to do uprawomocnienia się wyroku i tak ze 2 latka co najmniej.

A od maja czy tam czerwca nowy okres świadczeniowy i wtedy będzie można ten przepis próbować egzekwować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej egzekwować od przyszłego roku niż w ogóle. To jest kpina, że ludziom przyznawano świadczenie, potem oni wyjeżdżali do Ukrainy a przelewy przychodziły. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, adashi napisał:

ZUS musiałby wydawać decyzje administracyjne o odebraniu świadczenia.

ZUS moze wydac decyzje o wstrzymaniu wyplacania swiadczenia, w celu uzupelnienia dokumentacji. 
Tak by sie pewnie zadzialo, gdyby nasz rzad byl bardziej centroprawicowy niz lewicowy. 

• Haha 1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Yedi napisał:

Nikt nie nasrał do wody ? Jestem rozczarowany :)

Nowy trend, wszyscy wyczekują srających murzynów :D

Typową zachodnią postępowość już się tylko scroluje:

Cytat

W Elidzie w Grecji doszło do porwania i gwałtu na 14-latce. Sprawcą ma być 24-letni mężczyzna. Dramatyczne zdarzenie, o którym informują dzisiaj greckie media, miało miejsce w niedzielę w południe. O porwanie i zgwałcenie 14-letnia dziewczynka oskarża 24-letniego Pakistańczyka.

https://wiadomosci.wp.pl/zgwalcona-14-latka-horror-w-grecji-7059611111684928a

W UK przemyt kwitnie

Cytat

More than 700 migrants arrived in UK in 11 boats in a single day, new figures show

Sir Keir Starmer has pledged to "smash the gangs" who are paid thousands by each person to get them across the Channel in small boats.

https://news.sky.com/story/amp/more-than-700-migrants-arrived-in-uk-in-11-boats-in-a-single-day-new-figures-show-13195893

W nowoczesnej i postępowej Kanadzie zaczynają rosnąć nastroje anty-imigranckie, niestety budzi się prawicowy demon w obywatelach

U nas w zaścianku klasycznie, czasami Ukrainiec spowoduje jakiś wypadek, czasami nawet kilka razy z powodu niemocy wolnych sądów:

Cytat

Sąd zbyt łagodny dla drogowego pirata z Ukrainy?

Jak Ukrainiec, Yaroslav Y., gra na nosie polskim sądom.

Ukrainiec z czterema zakazami prowadzenia auta spowodował wypadek. Wszystkie wyroki wydał ten sam sąd w ciągu pięciu miesięcy – ustaliła „Rz”.

https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art40954731-sad-zbyt-lagodny-dla-drogowego-pirata-z-ukrainy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, offensive napisał:

ZUS moze wydac decyzje o wstrzymaniu wyplacania swiadczenia, w celu uzupelnienia dokumentacji. 
Tak by sie pewnie zadzialo, gdyby nasz rzad byl bardziej centroprawicowy niz lewicowy. 

Decyzję wydać sobie może. Ale przecież każda osiemsetplusiara odwoła się do sądu, tym bardziej że jest to za darmo. Powstaną poradniki i gotowe odwołania do pobrania. I do czasu prawomocnego rozstrzygnięcia nadal ZUS będzie musiał wypłacać. To by trzeba dodatkową ustawę napisać, że odbieramy przyznane wcześniej prawo do tego zasiłku. No ale skoro ZUS nie jest w stanie nawet odzyskać bezprawnie pobranych pięćset plusów od Ukrainek,to co tu mówić o skutecznym i szybkim przeprocedowaniu ustawy przeciwnej Ukrainu.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ma swój czas.

ukrrainu2_n.jpg.91da639ad4d869b991d15b200ef15add.jpg

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co, wcześniej polscy latali do UK, a niedługo Brytyjczycy będą latać do Polski? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, offensive napisał:

Moje kąpielisko, 10 minut od mojego domu. Czekam na więcej szczegółów, ciekawi mnie czy to byli Ukraińcy, Gruzini a może ktoś z bliskiego wschodu. Tak czy siak policja powinna się za to zabrać na już, bo już od kilku lat jest tam niezły syf. W sumie do tej pory było tam bezpiecznie, tylko Ukraińcy przeszkadzali piciem alkoholu i dymieniem. Rozpalają jednorazowe grille i czasem w jeziorze pływa się w dymie, bo wszystko niesie się nad wodę. Pijani Ukraińcy też w końcu zrobią jakiś syf. W okresie letnim tam powinien być jeden patrol policji na stałe. 

Ktoś tam w komentarzach napisał, że to Arabowie. Nie widać tego na filmie, ja obstawiam wschód Europy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, offensive napisał:

Dzień dobry Polsko

Wciąż uśmiechnięci, jeszcze wielu Polaków zginie zanim się obudzimy niczym zachód.

17 godzin temu, henryk nowak napisał:

To co, wcześniej polscy latali do UK, a niedługo Brytyjczycy będą latać do Polski? ;)

Naturalnie :D tak jak w piosence:

W dniu 10.08.2024 o 12:25, kubikolos napisał:

Mają już świetną piosenkę o sytuacji UK, jest też polski akcent! :):D

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie tak ostro jak w nowoczesnych krajach

Dania ma problem z uzbrojonymi nastolatkami ze szwecji :lol2::lol2::lol2:

Cytat

Dania będzie wywierać presję na Szwecję, aby ta powstrzymała rosnącą skalę przemocy transgranicznych gangów, w tym uzbrojonych szwedzkich nastolatków.

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-sa-nieletni-i-uzbrojeni-dania-mierzy-sie-z-rosnacym-probleme,nId,7756169

Przykładowy szwedzki nastolatek:

0b93d3d67589408ce7889a8e09efa19559b423d7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artykuł o tym jak powoli gotuje się żabkę w Polsce na wzór zachodni a obywatele popełniają te same błędy:

https://europeanconservative.com/articles/commentary/poland-tests-the-migration-boiling-frog-syndrome/

Cytat

Polska testuje syndrom migracyjnego gotowania żab [ANG]

Artykuł o tym jak Polska powoli przyjmuje coraz więcej nielegalnych imigrantów i Polskie społeczeństwo jest powoli przygotowywane na to. Nic nie zrobimy, bo standard życia spada powoli i ockniemy się jak będzie za późno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucę tutaj może kogoś zainteresuje. Trochę pokrewny temat, ale z cyklu skąd się biorą murzyni.

Gościo jedzie rowerem solo przez Afrykę już szmat drogi pokonał, czasami potrafi nawet w namiocie gdzieś w buszu nocować, można sobie zobaczyć jak tam wygląda ten świat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 16.08.2024 o 14:10, henryk nowak napisał:

Moje kąpielisko, 10 minut od mojego domu. Czekam na więcej szczegółów, ciekawi mnie czy to byli Ukraińcy, Gruzini a może ktoś z bliskiego wschodu.

Jak jestem na plaży i ktoś się wydziera to w 99% przypadków są to Ukraincy. Wszyscy spokojnie siedzą i rozmawiają ze sobą a tu czterech chłopów drze ryja.

Edytowane przez lokiju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi