Forum PCLab.pl: Czy zagram na tym w CS GO ? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Czy zagram na tym w CS GO ?

#1 Użytkownik jest niedostępny   arkowszy 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wed, 09 Paź 13

Napisany 07 Październik 2015 - 10:59

Witam, chciałbym pograć w CS GO, jednak z tego co czytam ma on spore wymagania jeżeli chodzi o procesor i nieco mniejsze jeżeli chodzi o grafikę.
Stąd też pytanie czy procesor Celeron G1820 2x2.7 GHz uciągnie tą gierkę?

4 GB ram, Win 8.1

Co do grafiki, planuję kupić HD 5770 lub R7 250 - 1GB ddr5 (wstępnie wybrałem takie, ponieważ używki mają dość przystępne ceny, a nie chce wydać za dużo).

Da rade pograć na takim sprzęcie?

Z góry dzięki za pomoc / porady :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   Erys 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 156
  • Dołączył: So, 17 Paź 09

Napisany 07 Październik 2015 - 11:06

Cóż gra powinna sie uruchomić, ale raczej nie będzie to komfortowa gra na tym zestawie.

#3 Użytkownik jest niedostępny   arkowszy 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wed, 09 Paź 13

Napisany 07 Październik 2015 - 11:34

Masz na myśli głównie procesor, czy grafika też może mieć problemy? Czytałem, że CS GO śmiga dosyć dobrze nawet na starszych kartach.

#4 Użytkownik jest niedostępny   AdRjiaN 

  • LOW-END PC user
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5369
  • Dołączył: Wed, 27 Mar 13

Napisany 07 Październik 2015 - 11:37

cpu polegnie
pasuje miec min i3 2R/4W

gpu spokojnie da rade

Ten post był edytowany przez AdRjiaN dnia: 07 Październik 2015 - 11:39


#5 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 07 Październik 2015 - 17:14

Gra nie powinna chodzić źle, kiedyś grałem w csa go na procku intel core 2 duo e8400 i gra była dosyć płynna, a ten "baleron" jest jednak wydajniejszy od tego procka co wymieniłem. Ważne, żeby dobrać dobrą grafę.

#6 Użytkownik jest niedostępny   bronixa 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Cz, 08 Paź 15

Napisany 08 Październik 2015 - 09:50

Bez problemu. Na minimalnych stałe 40-50 fpsów.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Daniel0 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26
  • Dołączył: So, 03 Paź 15

Napisany 08 Październik 2015 - 14:42

Mam gorszy zestaw i wyciągam 80-150fps na minimalnych :)

#8 Użytkownik jest niedostępny   mkowalik15 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2779
  • Dołączył: Wt, 22 Kwi 08

Napisany 08 Październik 2015 - 14:56

Spokojnie pograsz (oczywiście nie na wysokich detalach) :)
jedyne co to procek troszkę nie domaga ale nie jest najgorzej, zawsze można zrobić OC

#9 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 08 Październik 2015 - 15:19

Zobacz postmkowalik15, o 08 Październik 2015 - 14:56, napisał(a):

Spokojnie pograsz (oczywiście nie na wysokich detalach) :)
jedyne co to procek troszkę nie domaga ale nie jest najgorzej, zawsze można zrobić OC

Niestety ale ten procesor nie ma odblokowanego mnożnika, więc może co najwyżej zrobić sobie symboliczne OC.

#10 Użytkownik jest niedostępny   advercik 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 55
  • Dołączył: So, 28 Gru 13

Napisany 09 Październik 2015 - 19:43

Ja bym ci polecił pograć w cs source.

#11 Użytkownik jest niedostępny   aa.bramek__ 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 346
  • Dołączył: Wed, 14 Sie 13

Napisany 11 Październik 2015 - 20:04

g1620 + hd6790 1360x1024 wszystko low i poniżej 60 nie spada.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Komorkoman 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Cz, 08 Paź 15

Napisany 13 Październik 2015 - 10:07

mam podobny sprzęt, grafa trochę gorsza + win7 a nie 8 i nie mam powodów do narzekania. nie gram na full detalach, ale i tak bym nie grał bo tylko przeszkadzają w try'hardowaniu :)
fps'y stałe 100, nie zacina na smoke'ach etc

#13 Użytkownik jest niedostępny   kkarmazyn 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10
  • Dołączył: Nd, 18 Paź 15

Napisany 18 Październik 2015 - 09:27

Ja mam gorszy sprzet i tez spokojnie idzie

#14 Użytkownik jest niedostępny   neffedron 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 59
  • Dołączył: Pt, 21 Sie 15

Napisany 24 Październik 2015 - 20:48

Na moim o wiele gorszym sprzęcie 100fps+... Więc tu nie ma mowy o 60fps

#15 Użytkownik jest niedostępny   AdRjiaN 

  • LOW-END PC user
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5369
  • Dołączył: Wed, 27 Mar 13

Napisany 25 Październik 2015 - 20:28

pokazcir filmiki z tymi hyper 100fps+ na 2 rdzeniach
chyba ze o singe piszecie ?

Ten post był edytowany przez AdRjiaN dnia: 25 Październik 2015 - 20:32


#16 Użytkownik jest niedostępny   novi 

  • Przebieg i cena do ustalenia.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2384
  • Dołączył: Wt, 03 Lut 09

Napisany 18 Listopad 2015 - 23:14

Pentium G2130 + nvidia 9600gt (oc do końca suwaków, bez oc fps_max 85) + 4gb ram

1024x768 wszystko low , na mm ustawione fps_max 120, spadki do 65fps podczas mocnej akcji

I3 2120 + hd5850 + 4gb ram

1024x768 wszystko low , na mm ustawione fps_max 180 , spadki do 120-130 fps podczas mocnej akcji

i3 2120 + hd7850 + 4gb ram

1024x768 wszystko low , na mm ustawione fps_max 180 , spadki do 120-130 fps podczas mocnej akcji

i5 2500k bez oc + hd7850 + 4gb ram

1024x768 wszystko low , na mm ustawione fps_max 300 , spadki do około 200 fps podczas mocnej akcji

i5 2500k@ 4.5ghz + hd7850 + 4gb ram

1024x768 wszystko low , na mm ustawione fps_max 300 , spadki 250-280 fps podczas mocnej akcji

i5 2500k@ 4.5ghz + hd7850 + 8gb ram

1024x768 wszystko low , na mm ustawione fps_max 300 , spadki 250-280 fps podczas mocnej akcji (po ostatniej aktualizacji mam dropy do 40 fps, nie mam żadnego wirusa , nie przegrzewa się nic, po prostu skopała coś aktualizacja).

Są to moje obserwacje podczas gry, a nie że słyszałem, czytałem czy coś w tym stylu. Na moje lepiej jest dołożyć do najtańszej i3 i masz już 100fps bez spadków, co zapewni dość płynną grę.

Ten post był edytowany przez novi dnia: 18 Listopad 2015 - 23:18


#17 Użytkownik jest niedostępny   raczk44 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Cz, 05 Lis 15

Napisany 19 Listopad 2015 - 09:02

Gra bez problemu powinna śmigać. ;)

#18 Użytkownik jest niedostępny   Anvilus 

  • knight of ni
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1031
  • Dołączył: Cz, 27 Mar 08

Napisany 21 Listopad 2015 - 16:03

po ostatnich aktualizacjach od valve to nie jest nic pewnego
zawsze miałem na swojej i5-2500 250-300 fps a teraz są takie dropy że mam ochotę od strzała wyłączyć grę

#19 Użytkownik jest niedostępny   xRonaldx 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wed, 03 Lut 16

Napisany 09 Luty 2016 - 10:46

Będzie działać w miarę płynnie według mnie, ale w przypadku CS GO im więcej FPS tym lepiej.
Moim zdaniem bez 60 fps nie ma nawet co podchodzić, bo skilla w ten sposób nie zrobić. Dlatego radzę doinwestować do sprzętu.

#20 Użytkownik jest niedostępny   aro2920 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pt, 26 Lut 16

Napisany 26 Luty 2016 - 12:53

Marudzicie. Pójdzie mu i od czasu do czasu może mieć jakies przycinki ale gra powinna być na dostatecznym/dobrym poziomie ;)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych