Forum PCLab.pl: You tube w blackberry bis - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

You tube w blackberry bis

#1 Użytkownik jest niedostępny   hudy35 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Nd, 15 Lis 15

Napisany 15 Listopad 2015 - 14:17

Dzień dobry chciałbym się dowiedzieć czy na blackberry można oglądać you tube? Dokładniej chodzi o to czy you tube to dane strumieniowe? Mój operator oferuje BIS z nielimitowanym dostępem do przeglądania stron do skrzynki pocztowej i z 0.5 giga na oglądanie mediów strumieniowych z tąd pytanie.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Ędriu 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 626
  • Dołączył: So, 09 Sie 08

Napisany 15 Listopad 2015 - 19:48

Zobacz posthudy35, o 15 Listopad 2015 - 14:17, napisał(a):

Dzień dobry chciałbym się dowiedzieć czy na blackberry można oglądać you tube? Dokładniej chodzi o to czy you tube to dane strumieniowe? Mój operator oferuje BIS z nielimitowanym dostępem do przeglądania stron do skrzynki pocztowej i z 0.5 giga na oglądanie mediów strumieniowych z tąd pytanie.



Tak, Youtube to dane strumieniowe i na to masz te 0.5 giga. Nielimitowane jest jedynie przeglądanie stron internetowych i dostęp do maila (chociaż i tu są ograniczenia np. wielkości załączników, chyba 10MB jeden).

#3 Użytkownik jest niedostępny   hudy35 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Nd, 15 Lis 15

Napisany 16 Listopad 2015 - 14:45

Ja myślałem,że dane strumieniowe to wszystkie relacje w internecie na żywo. Dobrze,a jeżeli wejdę na you tube przez przeglądarkę to też to będzie połączenie strumieniowe?

#4 Użytkownik jest niedostępny   Ędriu 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 626
  • Dołączył: So, 09 Sie 08

Napisany 17 Listopad 2015 - 20:42

tak, słuchanie radia online, podcastów, youtube, jeśli byś chciał ściągnąć jakiś większy plik to także tego nie obejmie BIS.

Jakiego masz Blackberry? Blackberry z OS10 nie mają BIS, wystarczy po prostu pakiet internetowy. BIS jest tylko dla starszych telefonów z OS 7 i niżej. Masz jakiegoś starszego dotykowca Blackberry z większym ekranem?

Ten post był edytowany przez Ędriu dnia: 17 Listopad 2015 - 20:44


#5 Użytkownik jest niedostępny   hudy35 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Nd, 15 Lis 15

Napisany 18 Listopad 2015 - 15:03

Jeszcze nie mam telefonu,zamówiłem w poniedziałek i czekam na paczkę. Będzie to blackberry curve 9360 z OS7. Ja mam pakiet internetowy w abonamencie więc będzie możliwe oglądanie you tube na tym blackberry z wykorzystaniem danych pakietowych? Czy tylko to co oferuje BIS?

Ten post był edytowany przez hudy35 dnia: 18 Listopad 2015 - 15:08


#6 Użytkownik jest niedostępny   Ędriu 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 626
  • Dołączył: So, 09 Sie 08

Napisany 21 Listopad 2015 - 06:50

Powinno być tak jak piszesz, ale najlepiej upewnij się u operatora.
Widzę, że bardzo zależy ci na multimediach, skąd więc wybór Blackberry 9360? ekran 2.44" 480 x 360?

#7 Użytkownik jest niedostępny   hudy35 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Nd, 15 Lis 15

Napisany 21 Listopad 2015 - 07:24

Ze względu na cenę i wielkość. Ogólnie denerwóją mnie duże smartfony których nie da się obsłógiwać jedną ręką i dużo miejsca zajmują w kieszeni. To jest mój pierwszy blackberry jeżeli spełni moje oczekiwania to w przyszłości morze wymienie na lepszy model.

#8 Użytkownik jest niedostępny   z1ppi 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 353
  • Dołączył: Cz, 15 Kwi 10

Napisany 21 Listopad 2015 - 08:03

Gdy starsze modele BB były w sprzedaży u operatorów to były oferty łączone BIS+pakiet internetowy nawet ten najmniejszy właśnie między innymi na youtube itp o czym zostało wspomniane powyżej.
Wszystko będzie działać, Operator sam będzie wiedział z czego w danej chwili Cie rozliczyć, ponieważ przy przeglądaniu internetu będziesz korzystał z APN BIS gdzie transmisja danych jest zerowana.
Dokładne informacje co można, a czego nie w BIS znajdziesz w Regulaminie pakietu u swojego Operatora. Z pozostałych aktywności będziesz rozliczany w ramach pakietu danych (bądź Cennika czego nie polecam zawsze warto mieć pakiet DATA do BIS). Telefon będzie się płynnie przełączał Ty nie musisz się o nic martwić.

Ten post był edytowany przez z1ppi dnia: 21 Listopad 2015 - 08:06


#9 Użytkownik jest niedostępny   hudy35 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Nd, 15 Lis 15

Napisany 21 Listopad 2015 - 08:07

Ok dzięki za odpowiedzi w związku z tym,że telefon już mam musze udac się do salonu aktywować bis. Pozdrawiam.

#10 Użytkownik jest niedostępny   z1ppi 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 353
  • Dołączył: Cz, 15 Kwi 10

Napisany 21 Listopad 2015 - 08:10

Wystarczą kody USSD bądź selfacare... Nie musisz ganiać do salonu. Jaki Operator i jaka Taryfa?

#11 Użytkownik jest niedostępny   hudy35 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Nd, 15 Lis 15

Napisany 21 Listopad 2015 - 08:15

Mój operator to orange,a taryfa smart plan halo 2.

#12 Użytkownik jest niedostępny   z1ppi 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 353
  • Dołączył: Cz, 15 Kwi 10

Napisany 21 Listopad 2015 - 08:20

Nie widzę tej Taryfy w żadnym regulaminie BIS http://www.orange.pl/kid,4000378054,id,4002010487,title,BlackBerry-BIS,article.html
Może to nazwa promocji nie nazwa Taryfy, Ofert Orange dobrze nie kojarzę chyba faktycznie lepiej udać się do salonu

#13 Użytkownik jest niedostępny   hudy35 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Nd, 15 Lis 15

Napisany 21 Listopad 2015 - 09:05

Napotkałem problem przeglądarka nie wczytuje stron przez wifi,co bym nie wpisał to wyświetla mi się strona interia,albo,że nie odnaleziono serwera. Telefon skonfigurowany jest prawidłowo,według instrukcji orange.

Czy żeby przeglądać strony musi aktywny być bis? Nawet przez wifi?

#14 Użytkownik jest niedostępny   Ędriu 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 626
  • Dołączył: So, 09 Sie 08

Napisany 21 Listopad 2015 - 12:50

W starszych Blackberry często trzeba wykonać święty rytuał "battery pull" czyli wyjąć i włożyć baterię w baterię, żeby telefon się zrestartował. Masz znaczek Blackberry (kropeczki-jagódka przy sile sygnału)? Za pierwszym razem z BISem to musiałem dzwonić na infolinię, gdzie przełączono mnie do działu technicznego, bo byłem w kilku salonach i nikt tam nie wiedział co to jest ten BIS do Blackberry :).

Ten post był edytowany przez Ędriu dnia: 21 Listopad 2015 - 12:52


#15 Użytkownik jest niedostępny   hudy35 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Nd, 15 Lis 15

Napisany 21 Listopad 2015 - 14:51

Nie mam jagódek przy sile sygnału,jeszcze nie aktywowałem bisa. Byłem w salonie ale była taka kolejka,że się nie doczekałem. Znalazłem w internecie jak aktywować sms em,zaraz będę wysyłał.

Nie wiem jeszcze co z mailem bo trzeba tam wpisać jakiś kod aktywacyjny i nie wiem z kąd go wziąć.

#16 Użytkownik jest niedostępny   Ędriu 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 626
  • Dołączył: So, 09 Sie 08

Napisany 21 Listopad 2015 - 20:21

Jeżeli bez BIS to musisz trochę pokombinować, trzeba coś pozmieniać w ustawieniach, bo domyślnie wszystko idzie przez serwery Blackberry. Ja nawet nie próbowałem, w Polsce Blackberry nigdy nie było popularne, większość materiałów jest w internecie po angielsku. Najprościej będzie zadzwonić na infolinie i tam wszystko ci "załatwią", potem restart telefonu i tyle.

Wpisz w google "blackberry bez bis" i coś tam znajdziesz.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych