@Spl97 nic dziwnego, pewnie obawiają się że Intel podczas prezentacji będzie 13th generacje porównywać do nowych Ryzenow. Słupki, wykresy wybranych gier w 2 tygodnie by ogarnęli i Intel na papierze mógłby zyskać. Raczej normalna zagrywka, w rzeczywistości nie wpłynie ani na cenę, ani na wydajność.
A czy ja to gdzieś zanegowałem?
Najczęściej właśnie tak będzie- przy włączonym RT zobaczymy większe obciążenie CPU, ale bez wpływu na płynność, bo ta będzie ograniczona kartą graficzną.
Ale przy odpowiednio słabym CPU lub w niższej rozdzieczości przekłada się to na konkretny spadek fps w stosunku do RT off.
Oczywiście mówimy o Cyberpunku.
Bo jak widać na przykładze Spidermana, ani CPU nie musi być bardzo słabe, ani rozdzielczość niska, by RT zarżnęło procesor.
Innych wyborów lub zakończeń można doświadczyć również na tej samj kopii.
Nie trzeba gry kupować ponownie.
Mam i używam Bialetti
Z 6tz wychodzi ok. 280 ml kawy (niby odpowiednik 6x50 ml), ja po prostu przelewam całą zawartość do kubka, ponieważ pasuje mi ta gęstość i intensywność
Kawiarka ma to do siebie, że działa 0-1, tzn. nie ma możliwości zrobienia np. połowy wsadu, ponieważ w połowie parzenia zacznie przelatywać przez nią sama gotująca się woda. Czyli na twoje zapotrzebowanie 4tz lepiej się sprawdzi.
Zgadzam się z poprzednim komentarzem, że jest to na tyle proste urządzenie, że nie warto dopłacać do znaczka - jedynie zwróć uwagę na dostępność części eksploatacyjnych - uszczelki (mi po 2 latach zaczęła się kruszyć), sitka.