Skocz do zawartości
MPro

Escape from Tarkov - survival FPS/TPS z elementami RPG

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno w tym miesiącu jeszcze mają to zrobić, zobaczymy. Mi się gra fajnie w PvE, jest wyzwanie i mam co robić, ale muszą ogarnąć kolejki. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@caleb59 coś zrobili chyba, bo dzsiaj 3x próbowałem i wbijało po 30-60 sekundach do gry, aż w szoku byłem xD

Ale za to mam jakiegoś buga, już drugi raz czarny ekran i nie mogę grać...

Edytowane przez galakty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej nowa partia serwerów została włączona dla PvE. Co do Twojego problemu to nie wiem bo nie grałem dziś w Tarkova ale znalazłem na szybkiego coś takiego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nie freezuje, jak wcisnę TAB to ekwipunek normalnie się wyświetla, ale jak wcisnę ponownie to czarny ekran. W sumie głosy też słyszę botów, pewnie ten sam problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zaliczyło mi questa Chemical 4 i dostałem karę do traderów... Nie zginąłem i wyszedłem z mapy, a mimo to porażka, WTF :F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To jest chyba jakiś żart.... Mam dziś wolne XDDDD

Mogliby zwiększyć czas PvE, ale najpierw skrócić kolejki dobrze by było, wczoraj znowu się wydłużyły, 3 minuty i wyszedłem.

Edytowane przez galakty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee te zmiany w pancerzu nie wyglądają jak dążenie do realizmu? O co tu biega? Jak dla mnie to odwrotnie powinno być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Matchmaking dalej do dupy, po 6 minutach czekania na granie Scavem zrezygnowałem i wyłączyłem grę, nie ma sensu do niej wracać do czasu tych zapowiadanych poprawek dla PvE, ewentualnie grać wcześnie rano lub późno w nocy bo wtedy nie trzeba tak długo czekać.

Edytowane przez caleb59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj było gites, a dziś faktycznie znowu problem. Też odpuściłem, szkoda czasu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj jakoś tak z ciekawości odpaliłem grę wieczorem mniej więcej po 19:30 a tu niespodzianka - PMC matchmaking w 40 sekund, następny rajd Scavem 30 sekund trwało. Tym bardziej dziwne, bo mamy weekend i wiadomo jak to do tej pory działało w weekendy. Może wreszcie po cichu aktywowali dodatkowe serwery dla PvE?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnie bywa, wczoraj wbijało mnie po 40-120 sekundach, a czasem po 6 minutach. Na pewno jest lepiej, ale jeszcze zdarzają się odpały.

Powoli sobie cisnę, mam 24 poziom i teraz w sumie krokiem milowym jest wbicie 30 lvl żeby odblokować mechanika III, bo do tej pory stoję z ulepszaniem kryjówki

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy wcześniej tego nie spotkałem, widziałem narzekania ale nie wierzyłem...

W PvE też można trafić na cheaterów. Dziś dwukrotnie mi się zdarzyło, raz sądziłem że po prostu bot dostał aimbota, ale przy drugim razie na bank to był cheater. Po pierwsze nick na to wskazywał, a po drugie dosłownie 3 sekundy po respie dostałem serię w łeb i zgon. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie patrz na nicki bo są one brane od prawdziwych graczy. :E To są boty, sytuacja jaką opisałeś też widziałem nie raz na reddicie i okazywało się po prostu, że miałeś kiepski resp w kiepskim miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem, zrespiłem się, wychyliłem za kontener na factory i od razu seria poszła, nigdy wczesniej żaden bot tak szybko nie zareagował.

To nie tak że mnie widział i celował, od razu dostałem po wychyleniu za ścianę. I zazwyczaj też krzyczą że zlokalizowali gracza, tu była cisza. Mega dziwne.

Im dłużej gram w to PvE tym bardziej SPT mnie korci, bez kitu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Taki niefart, dlatego właśnie bardzo mało obecnie gram bo nie dosyć, że matchmaking odstawia szopki to potrzebny jest rebalans AI w PvE, co zapowiadali w aktualizacji pod koniec czerwca. Dla kontrastu powiem, że mnie raz AI PMC zdmuchnął na Customsach jedną kulką w łeb - on był koło wyjścia RUAF Roadblock, ja po przeciwnej stronie rzeki koło wagonów kolejowych przy moście- też mnie to zdziwiło ale aggro oni mają obecnie przesadzone dlatego tak liczę na tą aktualizację z rebalansem bo czasami aż się nie chce grać, bywa trudniej niż w PvP.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest strasznie nierówno, czasem ubijam 15-18 botów z palcem w nosie, a czasem jeden wystarczy żeby paść. Niby spoko bo jak za łatwo to szybko questy porobisz, kasę nabijesz i nie ma co robić, ale są za duże różnice. 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie cierpię questów na ubijanie PMC :szczerbaty:

Męczę się teraz z tym ubiorem SCAVa i pompką, trafić na PMC nie jest tak łatwo i jeszcze trzeba przeżyć wiele spotkań z aimbotem. Albo ubij PMC za pomocą bolt-rifle z dystansu powyżej 80m :F 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekamy, zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarazem czekam ale i obawiam się tej aktualizacji. Znając BSG coś będzie nie tak i będziemy mieli dodatkowe obliczenia, które były po stronie serwera przerzucone na nasz CPU co dobije wydajność ogólną. Obym się mylił ale po tylu latach i tylu wpadkach raczej nie nastawiam się optymistycznie. Może jest na to jakiś inny patent omijający tylko kolejkę, a resztę jednak będzie po staremu liczył serwer i w rzeczywistości nie będzie tak źle ale lata spędzone przy tej grze nie nauczyły mnie niczego poza rozczarowaniem niż pozytywnym podejściem do proponowanych zmian szczególnie zmian technicznych/optymalizacyjnych/wydajnościowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak skopią tą aktualizacją i kończę z PvE i PvP permanentnie, po co się męczyć skoro jest mod działający i 100x lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś 3 razy wywaliło z gry, serwery padły. Pierdzielę tę grę, szkoda nerwów... 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi