Dokładnie, strata kasy. Znowu to najlepsze co może kupić nowe jeżeli zapiera się na ten budżet.
Chociaż używanego 6700XT w dobrej wersji i na długiej gwarancji powinno udać mu się znaleźć i to załatwiłoby sprawę.
Każda sikorka swój ogon chwali.
Najgorsze jest to, że w tym budżecie z GPU jest jak z polityką - wybór mniejszego zła.
Ciekawi mnie AMD FSR 3.0 z ich generatorem klatek... nawet jak będzie to rozwiązanie tylko w 75% tak dobre jak odpowiednik zielonych (co realnie zakładam) to i tak kompletnie może zamieszać na rynku GPU.
Duża głowica. Być może dałoby rade zburzyć most. Kasetówki też spoko ale mogłyby być to inne pociski. Wszystko zależy od ilości, bo jak budanov powiedział, jak dostaną do 100 sztuk to nic to nie zmieni, potrzebują grube setki jak nie tysiące.
Przecież to ma być gierka free-to-play a nie konkurencja dla fify (FC) lol, niestety takie czasy nastały, że w grach sportowych liczy się tylko jeden dany tytuł i nie ma już miejsca dla konkurencji.
A ja włożę kij w mrowisko i powiem 4060. Do samego końca wahałem się czy brać 4060 czy 6700xt. Przekonał mnie ktoś z rodziny pracujący w gamedav`e. Oczywiście 12 GB jest fajną opcją ale co po vramie jak gry wychodzą źle zoptymalizowane. Gpu i tak nie wykorzysta tego vramu bo będzie trzeba z detalami schodzić.
Ja co prawda mam monitor FHD (a właściwie 3 do iracing) ale już sam starfield mi pokazał, że FG ratuje tyłek przy obecnie wypuszczanych gniotach. CP77 po patchu tak samo. RT na max (nie overdrive) + DLSS Q + FG i w mieście mam 90-100 fps. 6700XT przy całej sympatii do czerwonych nie zapewni tego buforu wydajności jaki daje FG.
Inna sprawa, że 4060 zaczęły teraz iść w górę