Skocz do zawartości
opa48

Kryzys na rynku gier

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Jaycob napisał:

Ale jak wydadzą kolejnego Niera to polecisz z kasą w zębach. :E; ) 

Na chwilę obecną nie ma absolutnie żadnego info odnośnie kolejnego Niera i jest mało prawdopodobne że takowy powstanie - mówi się że jest większa szansa na Drakengard 4 - niestety obecnie Square Enix pcha Yoko Taro w jakieś mobilki i karcianki kompletnie marnując potencjał tego twórcy. 

4 minuty temu, Jaycob napisał:

day one patch zazwyczaj załatwia większość problemów.  

Aha.

Edytowane przez Element Wojny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Jaycob napisał:

day one patch zazwyczaj załatwia większość problemów.  

aha jasne batelfieldowi - cybrpunkowi jakos nie pomogl xd

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, gruzin don Leonides napisał:

Innym tytułom również. 

• Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, gruzin don Leonides napisał:

Nie wiem jak w BF, bo mnie interesuje. CP przeszedłem bez większych problemów i 90% bugów, które były opisywane u mnie nie występowały.?‍♂️

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie chodzi tylko o bugi - cala struktura gry cyberpunk jest byla skopana - np uposledzeni policjanci , zdupcona optymalizacja itp itd milion rzeczy no ale jak komus to nie przeszkadza to coz ...

• Upvote 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Jaycob napisał:

Nie wiem jak w BF, bo mnie interesuje. CP przeszedłem bez większych problemów i 90% bugów, które były opisywane u mnie nie występowały.?‍♂️

Bugi bugami, cyberpunk był zwyczajnie źle zaprojektowany w wielu miejscach, lub też zwyczajnie nie mieli czasu na testy przez co wszczepy i inne pierdoły były zrobione po łebkach. 

• Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że piszemy w kontekście bugów i premier.;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli gra jest portem z konsoli i ma na premiere skopana optymalizacje, to to sie da patchami naprawic. Jesli gra jest robiona pod PC i jest po prostu skopana od podstaw to zaden patch jej nie pomoze (lub tez patchowanie trwa latami :E).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Stjepan666 napisał:

A takiego BF 2042 lub Vanguarda? pewnie też dużo. :E

BF to faktycznie porazka ale co chciec od Vanguarda? Przeciez on w niczym nie jest gorszy od wszystkich poprzednich CoDow. O co chodzi ze cos z nim nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Jaycob napisał:

No piszemy :P Gdyby patch day1 zalatwial sprawe to po prostu bylby on zawierany w finalnej wersji gry.

A tak to wygladalo z duzymi grami z ostatniego roku:

HZD - skopany port na premiere - crashe, bugi graficzne, nie dzialalo filtrowanie anizotropowe.

CP2077 - bug za bugiem, bugiem pogania. Do tego crashe. Brak mozliwosci zmiany ustawien klawiatury (wtf!)

Medium - niegrywalne guano w dzien premiery: crashe, dropy frejmow i okropne stuttery - praktycznie niegrywalna na premiere (pomijajac juz tragiczne wrecz sterowanie postaci)

nowy BF - nawet nie bede komental :E 

Takze nie wiem gdzie Ty masz te magiczne patche day one rozwiazujace wszelkie problemy :P 

Edytowane przez amsztel
  • Like 3
  • Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe jako rasowy PCMR stwierdzam ze jako pirat zaczynałem i jako pirat skończę A CO :D

Jack Sparrow GIFs | Tenor

• Haha 3
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, kadajo napisał:

Hehe jako rasowy PCMR stwierdzam ze jako pirat zaczynałem i jako pirat skończę A CO :D

Chyba raczej jako rasowy Janusz xD

• Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Jaycob napisał:

Wydaje mi się że chodzi o jakośc produktu, a na to składa się wiele czynników :) Co mi z gry bez bugow jak zwyczajnie będzie beznadziejna bez fabuły etc? A zdrugiej strony co mi z cudownej gry która na każdym kroku  będzie walić w oczy bugami.

Najwiekszym problemem są teraz gry, które zwyczajnie obie powyższe rzeczy podnoszą do potęgi. 

Czemu indie studia potrafią zrobić coś takiego jak Hades a wielkie multikolpo daje na battlefielda 2042 który jest dosłownie wykastrowany ze swoich najkepszych cech plus pływa w sosie bugów? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, amsztel napisał:

Chyba raczej jako rasowy Janusz xD

No wypraszam sobie :E Piratem mogę być, Januszem? nigdy :D

• Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, amsztel napisał:

A wiec mialo byc jak nigdy a wyszlo jak zawsze hehe.

Wyszło tak jak twórcy chcieli :) Nie używamy plastiku itd ale serwery i cała infrastruktura na której one stoją to rozumiem że na uśmiech działa? To tak jak z tymi "ekologicznymi" autami elektrycznymi :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, azgan napisał:

Ale też różne uardzenia w tym wymieszane starsze z nowszymi i różniące się specyfikacją oraz systemami. Konsole to konsole traktowane jako całość bo te same gry multi-platformowe co na PC tam trafiają.

Mi chodzi o to, że PC jest najbardziej spójną platformą, masz różne systemy, ale na każdym nie prehistorycznym PC zainstalujesz np. ten przykładowy steam i będziesz korzystał z gier tworzonych na tą określoną platformę, w różnej rozdzielczości, z różnymi nastawami detali, no, ale wszystko jest pisane pod jedną określoną platformę. 

Konsole to całkowicie inna para kaloszy. Inne ekosystemy. Inny hardware, soft,systemy bezpośrednio nie kompatybilny. Poszczególne gry tworzone na konkretne oddzielne urządzenia.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Sheeneek napisał:

BF to faktycznie porazka ale co chciec od Vanguarda? Przeciez on w niczym nie jest gorszy od wszystkich poprzednich CoDow. O co chodzi ze cos z nim nie tak?

wyjatkowo od niego nic nie chcemy ten od lat trzyma poziom gwana - wiadomo czego mozna sie spodziewac po tym zacnym tytule 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, amsztel napisał:

No piszemy :P Gdyby patch day1 zalatwial sprawe to po prostu bylby on zawierany w finalnej wersji gry.

HZD - skopany port na premiere - crashe, bugi graficzne, nie dzialalo filtrowanie anizotropowe.

CP2077 - bug za bugiem, bugiem pogania. Do tego crashe. Brak mozliwosci zmiany ustawien klawiatury (wtf!)

Medium - niegrywalne guano w dzien premiery: crashe, dropy frejmow i okropne stuttery - praktycznie niegrywalna na premiere (pomijajac juz tragiczne wrecz sterowanie postaci)

Takze nie wiem gdzie Ty masz te magiczne patche day one rozwiazujace wszelkie problemy :P 

Bo "u mnie działa". :E Nie wiem co mam innego napisać? Sugerujesz, że kłamie? :E Bez jajec, nie jesteśmy w piaskownicy, aby chwalić się przed kolegami, że "mam lepiej od innych".  :E;)

Jak pisałem wyżej w te gry (poza HZD i BF, w którego nie grałem wcale)  grałem na premierę i przeszedłem bez większych problemów, game-breaków   Ostatnio miałem 2 crashe na ponad 100h w MP Halo. FH5 także przeszedłem "story" z jednym crashem i widziałem zabuggowane ustawienia graficzne na pewnym presecie i to tyle. Czy to jest powód do narzekania?  Psychonauts 2 także na premiere, nawet patcha day 1 nie miał - zero problemów. To samo Nier Replicant. 

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, kadajo napisał:

Ale wiesz jak kończyli piraci :szczerbaty:?

Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara - Recenzja Filmu

Temu jednemu się udawało ale nie wszyscy mieli tyle szczęścia ?
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Jaycob napisał:

Bo "u mnie działa". :E Nie wiem co mam innego napisać? Sugerujesz, że kłamie? :E Bez jajec, nie jesteśmy w piaskownicy, aby chwalić się przed kolegami, że "mam lepiej od innych".  :E;)

Jak pisałem wyżej w te gry (poza HZD i BF, w którego nie grałem wcale)  grałem na premierę i przeszedłem bez większych problemów, game-breaków W BF nie grałem.   Ostatnio miałem 2 crashe na ponad 100h w MP Halo. FH5 także przeszedłem "story" z jednym crashem i widziałem zabuggowane ustawienia graficzne na pewnym presecie i to tyle. Czy to jest powód do narzekania?  Psychonauts 2 także na premiere, nawet patcha day 1 nie miał - zero problemów. To samo Nier Replicant. 

Nie no - OK. Myslalem, ze piszemy ogolnie o stanie wielu duzych gier na premiere a nie o tym czy u Ciebie dziala czy nie :E:D 

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, kadajo napisał:

Jack Sparrow GIFs | Tenor

Tylko guana nie ma co piracić i łącza wykorzystywać. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, lukadd napisał:

Mi chodzi o to, że PC jest najbardziej spójną platformą, masz różne systemy, ale na każdym nie prehistorycznym PC zainstalujesz np. ten przykładowy steam i będziesz korzystał z gier tworzonych na tą określoną platformę, w różnej rozdzielczości, z różnymi nastawami detali, no, ale wszystko jest pisane pod jedną określoną platformę. 

Konsole to całkowicie inna para kaloszy. Inne ekosystemy. Inny hardware, soft,systemy bezpośrednio nie kompatybilny. Poszczególne gry tworzone na konkretne oddzielne urządzenia.

Z tym działaniem to też bywa tam różnie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, azgan napisał:

Ale wiesz jak kończyli piraci :szczerbaty:?

Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara - Recenzja Filmu

Temu jednemu się udawało ale nie wszyscy mieli tyle szczęścia ?

Bloody Pirates! GIF | Gfycat

Z drugiej strony, jakość dzisiejszych gier jest tak mizerna ze nawet ich piracić nie warto :D

W sumie to mam tak duzą kupkę wstydu ze mi pewnie do końca życia starczy :)
Może jednak warto było kolekcjonować :D

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, amsztel napisał:

Fani GTA Trilogy lubią to ?

Edytowane przez Element Wojny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, kadajo napisał:

Bloody Pirates! GIF | Gfycat

Z drugiej strony, jakość dzisiejszych gier jest tak mizerna ze nawet ich piracić nie warto :D

W sumie to mam tak duzą kupkę wstydu ze mi pewnie do końca życia starczy :)
Może jednak warto było kolekcjonować :D

Najwyzej kupisz paczke chipsow z kodem na 3 miesiace game passa i po problemie :D 

• Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi