240 na top ale tylko standardowa chłodnica jak coś warto dodać, czyli np taki popularny arctic liquid freezer nie wejdzie na górę, jak chcesz przyzwoite aio na top to kup navisa 240 z fluctusami.
Powiem Ci szczerze, że próbowałem się doszukiwać różnic na różnych trybach wydajność, jakość w 60Hz 4:4:4 i 120Hz 4:2:2, oglądałem już nawet kwiatki w doniczkach na Times Square😅 i ciężko jest jakąś zauważalną różnicę dostrzec. Może mam oczy przeciętnego szarego człowieka i dla mnie czarno białe jest kolorowe🙃.
A co do trybu obrazu to ja gram czy oglądam filmy w trybie obrazu Standardowym ustawionym pod siebie, bo właśnie w tych innych trybach jest dużo po blokowane albo przekłamane. VRR 120Hz nie działa tylko w trybie gra, więc nie jest to wymagane. A te inne tryby poza tym, że da się je też ustawić pod siebie to mają np od górnie jakieś przesycone kolory np tryb żywy, albo zbyt zimną albo ciepła barwę w trybach sport i kino, pomimo że są na 0.
Ogólnie mam i tak wszystkie tryby zrobione na (ustawienia użytkownika) pod siebie. Ogólnie w LG głupie jest też to, że dopiero jak odpalisz coś w HDR czy Dolby Vision to to są jako osobne tryby obrazu, które też trzeba ustawić pod siebie. Na początku jak kupiłem TV, poustawiałem wszystko fajnie, tak jak chciałem, nagle odpalam film co się załączył w Dolby Vision...🤨co jest?...wchodzę w tryb obrazu a tam Dolby Vision Standardowy, później to samo z HDR. Ciekawi mnie czy ludzie co nie kumają i kogoś poprosili o skalibrowanie "na sucho", zauważyli w ogóle, że mają inną jasność, kolorki itd od czasu do czasu w jakiś filmach z HDR, na pewno się tacy znajdą.
sniper76 PBO i FCLK dopasuj razem - Test stabilności: y-cruncher, x265 FHD Benchmark + film na YT w 4k@60, a po tym już sam dopieścisz przeważnie oczko (Mhz FCLK) w tył lub czasami przód do dopasowanego wyniku to wyjdzie po prostu np: czy ścina dźwięk na YT czy nie itp. drobne objawy
A do ustabilizowania FCLK z OC_Ram - Czasami pomaga również regulacja: Vsoc i CLDO VDDP oraz dopasowanie PBO na minusie.