Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Skitter napisał:

Cześć dopiero wskoczyłem do tego pociągu co już prawie dojechal do stacji końcowej, kupiłem pstryka😃

Żona dostała Mario Wonder ale chciała by jednak coś bardziej przypominającego tego starego Maria 2d jest coś takiego?

A ja się zastanawiam co na początek pewnie Zelda, od jakiej części proponujecie zacząć przygodę? 

Dla żony new super Mario bros U deluxe, tylko ta część przypomina te stare, tradycyjne Mario. Nie jest to najlepsza część, ale nie jest zła. Co do zeldy, to ja polecam breath of the wild. Niby tears of the kingdom jest nowsze i lepsze, ale wg mnie jest zbyt przekombinowane. Dużo osób się z tym pewnie nie zgodzi, ale wg mnie breath of the wild jest lepsze. W totk co chwilę trzeba coś budować, sklejać z części, co wybija z rytmu. W botw też trzeba kombinować, ale tempo gry aż tak przez to nie siada. Poza tym pewnie większość osób które grały w totk grały wcześniej w botw. Jeśli Ty byś zaczął od totk to mnogość mechanik, które wcześniej już były w botw i tych nowych mogłaby być przytłaczająca. 

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 2015 uwierzyłem w durno-plotę o "cztery teraflops Nintendo NX" i tak do dziś czekam jak głupi, bo Switch mnie rozczarował swoją specyfikacją okropnie. Zobaczyłem tę pikselozę tuż po premierze i mnie odstraszyła. Jednak GTX 1060 to potęga przy GPU Switcha. A 3060 to już w ogóle. Przy tych nadchodzących handheldach z nowymi APU AMD i Intela, Switch to słabizna wstrętna. Nawet zwyczajny Steam Deck to 10x Nintendo Switch.

Ponoć mogą w tym miesiącu pokazać następcę i mam nadzieję, że dowiozą choć trochę. Z jednej strony koncept mi się podoba ... ale ja mocniejszego PC miałem w 2008 i mój obecny smartfon jest znacznie wydajniejszy... 😕

Nieliczne gry wyglądają dobrze, jak np. Luigi's Mansion 3, Cris Tales, The Touryst, Octopath Traveler 2, Splatoon 3, Monster Hunter Rise, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom albo Metroid Prime Remastered, ale jednak większość prezentuje się prymitywnie. Aliasing, niska rozdzielczość, mało klatek/s, słabe tekstury, nader proste modele oraz prymitywne oświetlenie to norma na Switchu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Thimedes napisał:

W 2015 uwierzyłem w durno-plotę o "cztery teraflops Nintendo NX" i tak do dziś czekam jak głupi, bo Switch mnie rozczarował swoją specyfikacją okropnie. Zobaczyłem tę pikselozę tuż po premierze i mnie odstraszyła. Jednak GTX 1060 to potęga przy GPU Switcha. A 3060 to już w ogóle. Przy tych nadchodzących handheldach z nowymi APU AMD i Intela, Switch to słabizna wstrętna. Nawet zwyczajny Steam Deck to 10x Nintendo Switch.

Ponoć mogą w tym miesiącu pokazać następcę i mam nadzieję, że dowiozą choć trochę. Z jednej strony koncept mi się podoba ... ale ja mocniejszego PC miałem w 2008 i mój obecny smartfon jest znacznie wydajniejszy... 😕

Nieliczne gry wyglądają dobrze, jak np. Luigi's Mansion 3, Cris Tales, The Touryst, Octopath Traveler 2, Splatoon 3, Monster Hunter Rise, The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom albo Metroid Prime Remastered, ale jednak większość prezentuje się prymitywnie. Aliasing, niska rozdzielczość, mało klatek/s, słabe tekstury, nader proste modele oraz prymitywne oświetlenie to norma na Switchu.

Wszystko co napisałeś to prawda. Prawdą jest też, że w ostatnich latach żadna inna konsola i pc nie dały mi tyle frajdy co switch. PS5 stoi I się kurzy, na pc czasem zagram w civkę albo songs of conquest a na switchu zawsze coś ogrywam i świetnie się bawię. Jakbym miał zostawić sobie jedną platformę do gier, to byłby to switch bez wahania i to pomimo tego, że już pewnie dużo gier na niego nie wyjdzie. Pc potrzebuję tylko do pracy, a PS5 w ogóle. Na switch 2 oczywiście czekam, ale bardziej zależy mi na nowych grach od Nintendo niż na lepszej grafice. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Thimedes napisał:

Przy tych nadchodzących handheldach z nowymi APU AMD i Intela, Switch to słabizna wstrętna

Ok, słabizna. Ale kiedy miał swoją premierę? Wtedy też nie zachwycał ale był prekursorem i nagle wróciła moda na przenośniaki. Co z tego że są te mocarne APU w tych przenośnych kompach, jak to nieporęczne kloce po 600 czy 800 gram, trzymające ze 2h na baterii (strzelam). Mam nadzieję że Switch 2 również będzie "slim". Do swojego switcha dokupiłem kiedyś na chwilę grip i zaraz poszedł zwrot bo to już nie było to.  Dlatego potem odrzuciłem ten "pad" do którego się dockowało konsole i wtedy tez robił się z niej kloc (wyleciało mi z głowy).

Godzinę temu, henryk nowak napisał:

Jakbym miał zostawić sobie jedną platformę do gier, to byłby to switch bez wahania i to pomimo tego, że już pewnie dużo gier na niego nie wyjdzie.

Również jak dotąd w tym roku najwięcej nagrałem się na switchu, a ostatnio odkurzyłem sobie 2dsa i jak ja się cholernie cieszyłem że nie sprzedałem tego maleństwa, a raczej nikt nie chciał kupić. 

Malutkie, poręczne, bezgłosne. Chwyt i radośc z gry jak na starym gameboyu. Ostatnie najlepsze pokemony, które znowu zacząłem, do tego wiele platformówek.

Mam "tyle" do zagrania na pleju ale tlou2 mnie tak wymęczyło, że odeszłą mi już jakakolwiek ochota na te duże gry. O ile ps5 pro jest potrzebne jak pięśc do nosa, tak switch 2 to must have na premierę. Oby dowieźli nowe mario do tego.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja też nie chciałbym ciężkich kieszonsolek i za krótkiego działania na baterii, bo to rzeczywiście przeszkadza i jest niefajne. Ale specyfikacja Switcha 1 to jednak już przesada moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ostatni rok to bardziej stagnacja, ale to tyczy się wszystkich platform. Chyba przez to że mam pierdyliard gier nie mogę się skupić na jednym tytule. Ale gdybym miał powiedzieć to chyba u mnie 2ds w tym roku był najczęściej używany i pierwszy fire emblem katowany przez 40 godzin i końca nie widać a niby gra prosta. 

Powiem Wam że póki co większą frajdę daje mi 3ds jak switch xd Wiele tytułów z poprzednich lat jak metroidy i różnej maści Mariany mnie ominęły i na 3dsie nadrabiam to mając emulator do GBA. Tutaj grafika nie ma kompletnie znaczenia dla mnie. Bardziej jarają mnie stare pokemony niż ogrywanie na pc wodotryski jak Wukong z rtx. 

Z drugiej strony patrząc na portfolio gier z Nintendo można wpaść w błędne koło, bo tego jest multum i weź coś wybierz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie ostatnio wciągnęło Kirby Triple Deluxe i zacząłem znowu pokemony Alpha Sapphire, głównie przez Pokemon Horyzonty na Netfliksie, które bardzo mnie wciągnęły i tak wróciłem do gry, choć myślałem że to się już nigdy nie zdarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno tak ma wyglądać switch 2

p9tbh0.png

porównanie wielkości

l6i3kz.png

Front:

wcb36f.png

• Upvote 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Switch już jest dużym handheldem. To będzie monstrum pokroju SD? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak - z tego co widziałem przecieki są zgodne , że jest większy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Joycony są dla mnie niewygodne i widzę, że w tej kwestii za dużo się nie zmieni. Szkoda, bo dla dorosłej osoby są po prostu za małe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.09.2024 o 19:58, Gonzo3211 napisał:

Mnie ostatnio wciągnęło Kirby Triple Deluxe i zacząłem znowu pokemony Alpha Sapphire, głównie przez Pokemon Horyzonty na Netfliksie, które bardzo mnie wciągnęły i tak wróciłem do gry, choć myślałem że to się już nigdy nie zdarzy.

Też oglądałem Pokemon Horizon (na Netflixie) i szybciutko zaliczyłem 25 odcinków. Wtedy tyle było dostępnych, wkrótce podejrzewam wznowię i zabiorę się za oglądanie pozostałych. Asha i Zespołu R miałem już dosyć, miła odmiana zobaczyć kontynuację serialową bez osób z poprzednich, a z całkiem nową grupą, w której są dorośli jak i nastoletnie dzieci. Ten serial jest o wiele współcześniejszy i lepiej zrobiony moim zdaniem. Odcinki tworzą sensowną historię, która toczy się stopniowo przez dziesiątki typowej długości odcinków. Główna bohaterka w przeciwieństwie do Asha musi brać udział w lekcjach szkolnych. Odwiedzane są rozmaite, oddalone od siebie lokacje. Często wykorzystywane są względnie zaawansowane środki transportu, zamiast chodzenia lub jeżdżenia rowerem, a Pokemony mają w tym wszystkim na prawdę spory i krytyczny udział.

Szkoda że gry Pokemon nie są tak dobrze wykonane jak można oczekiwać mając na uwadze ogromne dochody. Może na Switch 2 będzie lepiej, oby. Pokemon Go też jest raczej nudne i prymitywne moim zdaniem. Są gry na PSP o wiele bardziej rozbudowane. Choć tę grę jakoś poszerzyli przez lata, ale bardzo powoli i niestety ciężko o większą satysfakcję.

Czekam na oficjalne wieści o Switch 2 spodziewając się ~8x CPU i GPU, 12 GB RAM, 256 GB storage, nieco większego ekranu (7.5 - 8") oraz niezawodnych JoyConów. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
5 godzin temu, henryk nowak napisał:

Joycony są dla mnie niewygodne i widzę, że w tej kwestii za dużo się nie zmieni. Szkoda, bo dla dorosłej osoby są po prostu za małe. 

Tak - tym razem nie ma opcji kupuję split pada jak tylko wyjdzie

Edytowane przez michaelius33

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

jestem ciekawy czy na nintendo switch 2 uruchomi sie gta 6 🤪 ale raczej niema takiej mozliwosci 

Edytowane przez tomkill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakiej wydajności potrzebujemy i jak wyraźny potrzebuje być obraz bardzo zależy od przekątnej. I tak na przykład obraz z 3DSa (albo np. PS2, DreamCasta lub PSP) prezentuje się na smartfonie nawet nieźle ale na ekranie współczesnego sporej wielkości monitora czy telewizora okropnie. Na 8" nie potrzeba przeogromnej wydajności, ale jeśli ktoś zechce wyświetlić obraz na 55" to nawet Switch 2 może nie wystarczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nintendo chyba znalazło sposób żeby zarabiać kokosy na sprzęcie. Wystarczy kupować 3 Geny do tyłu, i 5 letnią technologię. Aż prosi się żeby tam wrzucić cokolwiek z topu od AMD, albo custom chip od AMD. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TheMr. napisał:

Nintendo chyba znalazło sposób żeby zarabiać kokosy na sprzęcie. Wystarczy kupować 3 Geny do tyłu, i 5 letnią technologię. Aż prosi się żeby tam wrzucić cokolwiek z topu od AMD, albo custom chip od AMD. 

Przecież oni tak od dawna robią, to nic nowego ani nadzwyczajnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

https://www.ppe.pl/news/352091/nintendo-switch-2-w-3d-czy-tak-bedzie-wygladac-nowa-konsola.html

YouTuberka o pseudonimie "小宁子XNZ" zaskoczyła internet, prezentując wydrukowany w 3D prototyp rzekomego Nintendo Switch 2. Model powstał na podstawie niedawno wyciekłych renderów i spekulacji dotyczących nowej konsoli Nintendo.

612261e69eb97d81847f.jpg

dcc21abd7db958ba67eb.jpg

Edytowane przez Reddzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.09.2024 o 00:53, Gonzo3211 napisał:

A ja pro controller :E

Prędzej piekło zamarznie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Reddzik napisał:

YouTuberka o pseudonimie "小宁子XNZ" zaskoczyła internet, prezentując wydrukowany w 3D prototyp rzekomego Nintendo Switch 2. Model powstał na podstawie niedawno wyciekłych renderów i spekulacji dotyczących nowej konsoli Nintendo.

Słabo to wygląda. Chyba będę czekał na wersję Lite :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się że switch 2 byłby nadal "slim", a nie te kloce steam deck itd. Trochę żałuję że nie wziąłem jednak oleda co był ostatnio w promo, bo ekran ekranem, ale jednak jak wezmę swojego w obroty to bateria już tak średnio. 

Jak obstawiacie, będzie switch 2 czy new nintendo switch, super nintendo switch? :E Skoro wyglądem byłby podobny, ale też żeby nie było porażki jak z wii u, gdzie nie bardzo było wiadomo co to, po co i na co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chciałbym coś lepszego niż obecny, plus działanie obecnych gier na nowym z np lepszym fps lub/i rozdzielczością, Nie interesowałem się Nintendo i nie znam ich polityki, Switch to mój pierwszy kontakt z Nintendo, nie licząc grania w sławne Super Mario.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym chciał żeby od razu była dostępna wersja OLED (jeśli standardowa nadal będzie miała LCD), dobre exy tak jak Switch, no i opcjonalnie DLSS mógłby się przydać. ;) 

• Upvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi