A w linku i recce tego gościa:
Nie no. Ekstra. Oparte na FAKTACH i pokazujące poglądy każdej ze stron i w ogóle. Nic nie zakłamane i prezentujące manifest swoich poglądów.
Samo to już, nawet bez wszystkiego innego, dowodzi, że ten film jest wysoce szkodliwy. Ludzie powinni wiedzieć o tłumach rosłych młodych facetów agresywnie szturmujących granicę. A pokaże się im ckliwe pierdupierdu o bidnej rodzinie itp.
Jeśli ktoś chce, jak te babska mówią (Holland i aktywistki, osoby, które "wiedzą jak było naprawdę" pokazywać "jak było naprawdę" to chyba powinno się skupić na tym co stanowi 95% zagadnienia, a nie 5%. Przepraszam jeśli zawyżyłem liczbę kobiet i dzieci, bo 5% to pewnie sporo za dużo.
Dalej wykopek pisze
Nie mam problemu z tym, że w wojsku czy SG są trepy. Nikt ich tam nie zatrudniał do ochrony zmarźniętych dzieciątek, a do - brutalnej jeśli to będzie konieczne - aktywnej obrony granicy. Wyzywanie i nielubienie pigmentododatnich? Mają prawo. Każdy w społęczeństwie ma prawo. Tak samo jak paść ofarią nagonki lewicy czy prawicy, która sprawi, że do kogoś będą pałać nienawiścią i sami rozpoczynać ataki niesprowokowani. Wolę żeby jakiś trep potraktował zbyt ostro przestępcę, którym jest osoba próbująca przekroczyć nielegalnie granicę (choćby była to osoba o moich poglądach, z mojego kręgu kulturowego, dowolnego koloru skóry itp. itd.) niż żeby błędnie pojętym humanitaryzmem przyczynić się do tego, że problem z falą ludzi pchających się na naszą granicę nielegalnie, spotęguje się.
Nie będę tego więc też widział jako szkalowanie straży tak jak nie widziałem problemu w płaczu onetu i aktywistek, że podwożący aktywistów żołnierze byli na nich autentycznie wk..ni (też bym był na ich miejscu!) i się chamsko odzywali i popychali.
Pcha się aktywista na granicę, utrudnia pracę, niweczy wysiłek, zajmuje starżników, którzy muszą się zajmować łapaniem tych aktywistów albo przewożeniem ich z miejsc, w któych mieć nie mają prawa przebywać itp. No co za dziwota, że trepy nie były przyjacielskie..
"Dziękuję, dobranoc. KO."
No to fajnie. Nie muszę już oglądać. Wszystko jasne i możemy kończyć
Gość nie zauważył, że wyjazd w filmie to se kupują jak bilecik, a w realu to organizują mafie. No i jeżdżą raczej sami rośli chłopi, a kobiety i dzieci aktywistki widzą bo... zostały tam umieszczone przez Łukaszenkę/Putina i/lub przemytników mafii. WŁAŚNIE DLATEGO, żeby potem złapać tłum Julek na emocje. Tak. Uważam, że gdyby na świecie nie istnieli ludzie jak Ostaszewska, Holland i im podobne, rodzin, kobiet i dzieci, byłoby na granicy Białoruskiej wyraźnie mniej! A i tak było mało w porównaniu do całej liczby osób.
Dalej też jest jeszczed coś strzelającego gola do Twojej bramki. Czytałeś do końca w ogóle?
Chciałem żeby 4070 w miare dobrze wypadł Sorki, możliwe że to fake. Daniel Owen też ma porównanie 7800XT vs 4070 ale u niego 4070 zwykle jest na równi z 7800XT z RT on, więc głupio mi wrzucać bo to niezgodne z powszechnie panującą opinią Zwykle się wrzuca przykład Cyberka ;d
Nie jestem fanem upscalerów więc na ustawieniach zoptymalizowanych z Digital Foundry w CP2077 klatki oscylują w okolicach 70 z 1%low koło 65. Strata kilku klatek tu już może być odczuwalna.