Skocz do zawartości
Sosen91

FIFA 16, zacina na nowym PC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupiłem ostatnio nowego PC do pracy, jako że nie grałem pare lat w rózne gierki naszła mnie ochota na pokopanie w piłke po Ekranie.

Ku mojemu zdziwieniu, gra na nowym komputerze za ponad 3tys zł zacina na najniższych i najwzyszych detalach (Optymalizacja gry GeForce ustawiala na full detale)

Co może byc przyczyna ? Na innym forum spotkałem sie z opinia, ze może wina procka, albo brak jakiegos sterownika ?

Sprzęt :

Windows 7 Proff SP1 Full Aktualizacje

1. Intel Xeon E3-1231v3 3.4 GHz LGA1150 BOX (BX80646E31231V3)

2. Gigabyte GA-B85M-D3H, B85, DualDDR3-1600, SATA3, HDMI, GBLAN, mATX (GA-B85M-D3H)

3. Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Unbuffered NON-ECC 1.5V (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU)

4. Thermaltake Smart SE Modular 530W (SPS-530MPCBEU)

5. Asus GTX960 DC2 OC Strix 4GB DDR5/128b DVI/HDMI/3xDP (STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5)

6. Dysk SSD Crucial mx100 256gb

Najwnosze sterowniki do kartygraficznej

Płyta głowna sterowniki z CD, z neta nie aktualizowalem bo musze odkryc która mam wersje płyty głownej ;p

Co może być przyczyna takiego obrotu sprawy ? Innych gier nie mam, to ciezko mi porownac. Ale w pracy komputer sprawdza sie swietnie ( Gram zawodowo w pokera online i wszystkie pogramy potrzebujace wielowątkowości działa rewelacyjnie)

Pozdro !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź jakie masz taktowania na karcie i procu. Może się załączać oszczędzanie energii.

I przeglądarkę wyłączaj jak grasz :P to czasem problem dziwny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jak to mogę sprawdzić ?;D

Moja wiedza pecetowa zatrzymała sie parenaście lat temu gdy Karta Geforce mx100 była sztosem.

A teraz do Mojego GTXa mam 4 Programy i cala jest obrandowana i nawet nie wiem z jakiej jest firmy ;D

Moze w tym programie od Karty cos mam poprzestawiane ?

https://gyazo.com/c087b4a1d8ac3ea3cff19bbf459d88fc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi