Moge powiedzieć tyle że przy ZEN3 4000mhz to przy konfiguracji 2x8 jest stabilne raz na 10tys przypadków albo jest według "operatora" który ustawił i pół roku nie wiedział że ma błędy whea Takie pamięci kupuje się tylko po to aby na skręconym taktowaniu jak najlepsze timingi wyszlifować a nie do opalania xmp.
z 4000 Mhz może być problem na pewno nie pójdzie z cl 15. Ryzeny mają wybredny kontroler pamieci bedzie trudno 2000 IF ustawić,, Może z wyższymi timingami , Ja musiałem przy 4x8 GB zjechać z 3800 cl 14 do 3600 żeby mieć te niskie opóznienia cl 14 i w miarę sensowne napięcie 1,45. W sumie dla 5800X3D optymalne to te 3600Mhz i IF 1800. Przy 2x8 Gskille szły mi na 4000 Mhz ale 4 kości to już problem dla kontrolera pamieci.
Jeśli umiesz ustawiać pamięci timingi/ taktowanie to ten ram jest ok a jeśli nie to kup sobie jakiś ram z XMP 3600 lub 3733 klikniesz jeden przycisk w biosie i będzie działać
edit
Najlepiej zrobisz jak sobie kupisz jakiś ram z tej listy i sprawdzisz pod względem który ram działa przy 4 bankach z XMP to tak na zaś
https://pl.msi.com/Motherboard/B450-GAMING-PLUS/support#mem
Ja właśnie tak zrobiłem i XMP mi działa bez problemu oczywiście screen po OC pamięci