Skocz do zawartości
luk21pl

Forza Horizon 3 PC

Rekomendowane odpowiedzi

Według youtube'a da radę z lockiem na 30fps (przez większość mapy). Tekstury na low , reszta medium/high.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A FullScreen włącza Ci się prawidłowo?

A no faktycznie gra załącza się w okienku pełnoekranowym, ale jak dam Alt+Enter to fullscreen działa prawidłowo. Innych problemów jak dotąd brak.

EDYTA

Czy ma ktoś jakieś info, czy Terradyne Gurkha będzie kiedyś dostępny do normalnego zakupu? Przepadła mi okazja na Forzathon, przez błąd w opisie wyzwania, a chętnie bym sobie tym autem pojeździł.

Edytowane przez FXmAniac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ostatnim update, tj. 1.0.39.2 gra co jakiś czas wyrzuca do pulpitu, przed aktualizacją wszystko było ok. Ktoś jeszcze ma z tym problem, czy jestem jedyny? Jakieś sugestie jak to naprawić? Resetowałem już ustawienia gry, próbowałem na różnych poziomach ustawień graficznych i ciągle to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W rozgrywkach solo ani jednego crasha, w multiku co jakiś czas wywala od dawna.

Ciekawe kiedy dadzą ponownie możliwość wygrania tego Subaru, którego nie dało się odebrać podczas ostatniego Forzathonu.

Edytowane przez luke555

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam od aktualizacji na Forza Horizon 3 ze śniegiem nie mogę odpalić gry, To znaczy jak odpalam gierke dochodzi do pierwszego okienka, klikam kontynuuj i tu mamy problem wyskakuje okienko w ktorym pisze "Bez zalogowania w profilu nie mozna kontynuowac" nie mam pojecia jak rozwiazac ten problem. Robiłem reloga na xbox live, reinstall xbox liva tez nie pomogl, nic nie pomogło, a nie widzi mi sie reinstall gry. :l

Edytowane przez SeBeQgT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie / w jaki sposób można kupić najtaniej podstawke. Za stówę się wyrwie?

Edytowane przez raul_ole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Thorns

na PC tylko w sklepie MS, cena 239,99 zł

czasami robią promocje 150-180zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuu za 150 bym jeszcze kupił. Sprawdzę dzisiaj demo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kieros

Pograłem w to trochę.

The Crew oceniłem na 9/10.

Forza 3 oceniam na 8+/9- na 10.

Gram na ultra. W mieście występują spadki do 40+ klatek. Poza miastem trzyma 60 (bardzo sporadyczne spadki).

Samochody są bardzo dobrze odwzorowane, pogoda także, fizyka jazdy i otoczenia też jest bardzo dobra.

Ogólnie graficznie jest ładnie. Muzyka też bardzo dobra. W grze jest wiele rzeczy do zrobienia i masa samochodów.

Niestety mapka jest śmieszne mała i za mocno wypchana. Nie wiem ile to tej z the Crew. 1/10, 1/20?

Jak pisałem graficznie jest ładnie ale trawa, drzewa, budynki nie zachwycają. Na pewno nie jest fotorealistycznie jak ktoś tam pisał z tym, że ja nie widziałem gry w 4k i z HDR ale w tek kwestii niewiele to zmieni.

Ogólnie projekcja i warstwa artystyczna (czy jak to tam się zwie) jest kiepska a samo miasto jest nędznie zrobione.

Gra jest cukierkowa i taka "simsowata" ale mi to nie przeszkadzało.

Dużym minusem którego specjalnie nie uwzględniłem jest cena. Cała gra z dodatkami kosztuje jakieś 500zł...

Podstawkę da się wyrwać co jakiś czas w promocji za 150zł ale normalnie kosztuje 250zl co też jest przegięciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Thorns

Plusem Forzy jest niesamowita ilość samochodów oraz bardzo rozbudowana opcja tuningu no i fizyka samej jazdy przy której "The Crew"

wypada bardzo marnie. Prawdziwa zabawa to dopiero wyścigi Pvp online a tam rozmiar całej mapy jest mało istotny.

Póki nie zacząłem grać w FORZE też byłem entuzjastą The Crew, teraz... tej gry już nie zainstaluje.

Edytowane przez Thorns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś twierdzi że The Crew jest lepsze od FH3 to mnie skręca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The crew to nawet za darmo malo kto chce grac. To dwa inne swiaty i jedyna zaleta the crew to duza mapa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kieros

Nie. Po prostu się znudziło.

Mi już jakiś czas temu zbrzydło.

U mnie z forzą przygoda będzie raczej krótsza. Ludziom za jakiś czas też się znudzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze tak rozbuduja Horizony w przyszlosci, ze w 5 lub 6 czesci mapa bedzie wielkosci tej z TDU? Na to licze, bo fizyka jazdy, liczba aut, ich odwzorowanie jak i dzwieki sa milion x lepsze od tego badziewia w the crew.

Edytowane przez kwietas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś twierdzi że The Crew jest lepsze od FH3 to mnie skręca.

no wiesz, o gustach się nie dyskutuje :D dla mnie FH3 jest póki co no.1 /i7 6700k + gtx1080/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie z forzą przygoda będzie raczej krótsza. Ludziom za jakiś czas też się znudzi.

Poprzedni Avatar lepiej do ciebie pasował. Tak samo jak Jarek wiesz najlepiej co ludziom się powinno podobać a co nie. :E

The Crew przy Horizonie wygląda jak Lublin przy Suvie Jaguara. Ten pierwszy jest większy i na tym jego zalety się kończą.

Edytowane przez luke555

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam od aktualizacji na Forza Horizon 3 ze śniegiem nie mogę odpalić gry, To znaczy jak odpalam gierke dochodzi do pierwszego okienka, klikam kontynuuj i tu mamy problem wyskakuje okienko w ktorym pisze "Bez zalogowania w profilu nie mozna kontynuowac" nie mam pojecia jak rozwiazac ten problem. Robiłem reloga na xbox live, reinstall xbox liva tez nie pomogl, nic nie pomogło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kieros

Poprzedni Avatar lepiej do ciebie pasował. Tak samo jak Jarek wiesz najlepiej co ludziom się powinno podobać a co nie. :E

The Crew przy Horizonie wygląda jak Lublin przy Suvie Jaguara. Ten pierwszy jest większy i na tym jego zalety się kończą.

Jedna i druga to gra arcadowa nie symulator jednak znacząco różnią się od siebie.

Jedna i druga ma swoje wady i zalety.

No w the crew tekstury są gorszej jakości więc wygląda gorzej ale jak pisałem świat jest 10 albo 20x większy niż ten w forzy i ZNACZNIE lepiej zaprojektowany.

Jest chwilowy bum na forzę bo ludzie kupe pieniędzy na grę wydali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie to że samochodówki są mało popularne Horizon mógłby spokojnie stawać do walki o Goty w jednym szeregu z Uncharted, bo w mało którym gatunku jest taka przepaść między liderem a resztą konkurencji. Kasa, którą Microsoft włożył w tą grę robi swoje.

Edytowane przez luke555

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jakie proponujecie ustawienia graficzne tak aby było 60kl/s w full HD?

Sprzęt

Geforce 1060 6Gb

i5 6500

Ram 16 gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jakie proponujecie ustawienia graficzne tak aby było 60kl/s w full HD?

Sprzęt

Geforce 1060 6Gb

i5 6500

Ram 16 gb

Jak potrzebujesz rady to użyj Geforce Experience.

(...)

Jest chwilowy bum na forzę bo ludzie kupe pieniędzy na grę wydali.

Ostatnio MS podał, że sprzedał 14mln kopi... Jeśli porównujesz FH3 do The Crew to chyba nie grałeś dłużej w FH3 niż w demo.

Edytowane przez cHunter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio MS podał, że sprzedał 14mln kopi...

Pewny jestes, że czegoś nie pomyliłeś? Patrząc po liczbie klasyfikowanych graczy w globalnych rankingach to raczej niemożliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio MS podał, że sprzedał 14mln kopi... Jeśli porównujesz FH3 do The Crew to chyba nie grałeś dłużej w FH3 niż w demo.

Poproszę o źródło, bo to niemożliwe, nawet jak M$ każdą kopię z xone liczył podwójnie przez play anywhere ;p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi