Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mi w tej grze najbardziej chyba przeszkodzalo "pustosc" swiata. Dookola same potwory, brak cywilizacji, dziwne to bylo a co nowy swiat to gorzej. Bylem mega zdziwiony ze wygrywala o tytul gry roku z RDR2. Ale mimo wszystko miala bardzo dobre elementy (walka, grafika, interakcja Kratosa z synem).

Edytowane przez SNC
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagraj z hdrem.

Przeczytaj książkę kucharską w ładnej okładce, bankowo lepsza fabuła :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Devvine

Przeczytaj książkę kucharską w ładnej okładce, bankowo lepsza fabuła :lol2:

Fabuła była dobra. Słabe były dialogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dokładnie ten pusty świat którego jedynym kontentem były skrzynki i od czasu do czasu trafialiśmy na kowala.

Co jak co ale tego typu odpowiednikiem gry spokojnie jest nowy asasyn albo i origins z 2017. Sieczka zza pleców, jedyne co to walka jest lepsza niż w asasynach-przynajmniej niż w origins bo w odysejce już jest sporo kombinacji. Exy po prostu są bardziej zbite fabularnie i nie mają tylu zapychaczy ile gry na PC.

Jak dla mnie jedyne exy które chciałbym na pc to tlou, uncharted 4, spiderman, days gone.

Reszta meh meh niczym się nie wyróżnia niektórym z nich brak po prostu odpowiednika na pc. Kupiłem konsolę zachęcony SUPER PRODUKCJAMI OMG najlepsze gry HORIZON WOW, GOD WOW, mam kolekcję 15 "najlepszych" exów bo tylko tyle gier kupiłem i szczerze powiem że jak na tyle lat generacji to strasznie słabo to wypada a ludzie spuszczający się nad tymi grami widocznie dawno nie grali w nic na PC.

Na plusy tych gier jest to że są rzemieślniczo wykonane(tandetą nie będą ale raczej trzymają pewien stabilny poziom) i mają świetny dubbing.

Na ps4 ograłem: infamousa second sona, tlou, uncharted 1-3 kolekcje, uncharted 4, uncharted dziedzictwo dlc, spidera z dlc, god of wara 3 remastered, god of wara, rdr2(jak był jeszcze exem..), bloodborne goty,hzd complete,last guardiana,the order 1886, ratcheta i clanka.

Ratchet - ok ale to raczej taka typowa odprężarka znajdzie wiele konkurentów na pc

infamous - straszny średniak mierna fabuła, kijowa walka, grafika odstaje, coś nie tak z optymalizacją, postacie nijakie. Nie polecam zdecydowanie.

god of war - dobra gra ale nie jest niczym nadzwyczajnym czy jest jakiś odpowiednik na pc? teoretycznie chyba nie przynajmniej nie kojarzę jedynie co to powiedzmy że te nowe asasyny są dość bliskie godowi zwłaszcza DLC o atlantydzie z odyssei mitologia itd, poza tym też taki slasher- akcji z 3 osoby się z tych asasynów zrobił.

God of war 3 remastered - hades na pc? poza tym wydanie 1 z 3 części od końca dla ludzi którzy nie znają reszty gier to strzał z buta w jape

HZD- mass effect andromeda dosłownie XD dlatego tutaj wcześniej zarzuciłem porównanie. Postacie puste i nijakie, walka całkiem spoko, graficznie też cacy(andromeda była całkiem przyzwoita graficznie), sporo grindu na ulepszenie ekwipunku, pamiętam jak jedną nocke z 5h poświęciłem żeby wygrindować cały eq zbierałem cholerne patyki,liście,części z potworów MASAKRA bieganie w te i we wte żeby dorwać lisa z którego potrzebowałem ulepszacza a w koło same króliki, jelenie czy bóg wie co tam było jeszcze. Fabuła rozkręcała się chwilowo raz na początku, potem pod koniec żeby zaraz gra się skończyła. Rozwój postaci - drzewko jeszcze ok ale ekwipunek to była żenada. Itemy w których podbity był tylko bazowy atak różniły się poza tym jedynie kolorem ramki w przedmiocie - tak było w origins ale tam jednak przedmioty dawały dodatkowe buffy, tutaj tylko jedna super zbroja z questa wyróżniła się na tle konkurencji. Średnio-dobra gra ale obecnie za 80zł warto ograć na pewno poprzeczka wyżej nad infamousem.

The last guardian - nietypowa gierka ma swój pewien specjalny styl artystyczny jest jedyna w swoim rodzaju ale dla niej na pewno nie warto inwestować w ps4. Gra logiczna jakich wiele na PC wyróżnia ją tylko niesforny Trico.

The order 1886- tech demko, strasznie zblurowana, czarne pasy, krótka nawet nie wiem czy powinienem o niej wspominać. Nieźle się zaczynało ale ten typ gier powinien oferować zdecydowanie więcej. Interaktywny krótki film w którym jest troche sekwencji strzelania. Kupiłem tylko dlatego że ograłem już większość "exów" za 39zł jeszcze ujdzie ale warta max 20.

bloodborne goty- świetna gra ile się przy niej nadenerwowałem co prawda jest zupełnie inna od soulsów, sekiro ale jednak czuć że to to samo studio i zamysł podobny. Mając pc nie kupowałbym dla niej konsoli.

uncharted 1-3 remastered- fajna przygoda, jedynka bardzo powtarzalna w mojej ocenie najgorsza im dalej tym lepiej, przyjemna samoprzechadzajka ale powinni przestać się wygłupiać i dać to też na PC a nie exclusivować na ps4 - też bym dla tych 3 części ps4 nie kupił.

Uncharted 4- mega mi się spodobało w mojej ocenie najlepsza część, to ta jedna z gier w której kupując ps4 pokładałem duże nadzieje.

RDR 2- to właśnie ten tytuł skłonił mnie do kupna ps4, zresztą kupiłem je w tej edycji RDR2 szkoda że tak szybko przestała być limitowana nie mniej patrząc z tej exowej perspektywy warto wtedy było dla niej kupić ps4.

Days gone - bardzo niedoceniona gra trzymała ciągle w napięciu, była trochę rozciągnięta ale jako całość grało mi się niesamowicie. Faworyt wśród gier na ps4 taka święta trójca ze spidermanem,unchartedem4.

the last of us - bardzo ciekawa produkcja z fajną fabułą, skradanka. Tego typu gra raczej nie ma swojego odpowiednika na PC ale jest to gra z ps3 tak samo jak uncharted 1-3 powinna trafić już dawno na PC.

uncharted dziedzictwo dlc - ciekawy dodatek, długi jak na dlc niezła przygoda i takie zapchanie czasu po skończeniu u4.

spiderman- mega kozacka produkcja ale jej odpowiednikiem spokojnie jest seria arkham na PC.

Kiepsko ta generacja wypada i ja jako stary komputerowy wyjadacz jestem strasznie zażenowany tym co zaoferowało ps4. Jak ktoś nierozgarnięty i nie chce mu się bawić w komputery to ps4 jest spoko rozwiązaniem o ile pójdzie na pewne kompromisy. Może jestem jednym z mniejszego grona ale sterowanie klawiaturą jest dla mnie przyjemniejsze( no poza DMC V czy Bloodbornem) Horizona,uncharteda, rdr2, daysa spokojnie można komfortowo z myszką i klawiaturą przejść. Performance na ps4 pro też jest do bani, niektóre gry takie jak uncharted 1-3, DMC V ładnie chodzą w 60fps, jak odpalę tryb wydajności w nowym GODZIE to bardzo często są szarpania i nieprzyjemne dropy, wiele gier w trybie wydajności chodzi tak sobie w bardziej złożonych momentach konsola poważnie potrafi zlagować.

Bardzo poważnie zastanawiam się nad sprzedażą tego całego sprzętu z grami nawet za hajs w granicy 1500zł.Gram na kompie głównie psplusa nigdy nie kupowałem i granie na dwóch platformach naraz jest średnio opłacalne.

W grach na ps4 (Exy) brak pazura, wszystko to takie family friendly content bez cycków jakichś ostrych scenek rozwałki mam wrażenie przechodząc z kompa na ps4 jakbym z warsztatu na plac zabaw przyszedł.

Dobrze napisane. Po uncharted 4 ciezko mi trafic na jakiegis fajnego exa. Tez jestem starym komputerowcem co zaczynal na C64. Wlasnie sprzedalem jednak kompa bo uznalem ze jakosciowo nie trace wiele grajac w multiplatformowki na xb1x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No xbox to typowo dla osób które chcą grać w gry z kompa w teorii ps4 też je odpali ale xkloc jest troche mocniejszy i cichszy.

Ja nadal stoje z dylematem co zrobić z konsolką ale jakoś ciężko mi się zabrać za opych.

Na Xb1x przeszedlem AC origins i oddysey,

Wiedzmina i nowe gears of war. Pieknie wyglada kazda z tych gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak różne potrafią być opinie. Dla mnie top 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zacząłem GoW tydzień temu, tuż po skończeniu Dark Souls 3 z dodatkami. Oj, przez pierwsze kilka godzin mialem obawy, czy nie porzucę gry - śmieszny samograj w porównaniu do DS3. Na szczęście po kilku godzinach i przyzwyczajeniu się do innego stylu walki, siadło. Jedyne czego nie wytztmalem to dubbingu, wleciał eng + napisy. Takie 8/10 jak na razie. Grafika robi wrażenie (na ps5 4k 60fps).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie lepiej mi siadła poprzednia część, tej nie skończyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wszystkie poprzednie ta mi w ogóle nie podeszła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.12.2020 o 22:14, Mikkonen napisał:

Ja zacząłem GoW tydzień temu, tuż po skończeniu Dark Souls 3 z dodatkami. Oj, przez pierwsze kilka godzin mialem obawy, czy nie porzucę gry - śmieszny samograj w porównaniu do DS3. Na szczęście po kilku godzinach i przyzwyczajeniu się do innego stylu walki, siadło. Jedyne czego nie wytztmalem to dubbingu, wleciał eng + napisy. Takie 8/10 jak na razie. Grafika robi wrażenie (na ps5 4k 60fps).

Zwiększ poziom trudności.Albo poczekaj jak dojdziesz do walkirii to będziesz mieć DS ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to jedyna część która mi się podobała i to cholernie. Być może przez sposób narracji, prowadzenia fabuły. Ragnarok to w zasadzie jedna z niewielu gier na które czekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.01.2021 o 19:59, raul_ole napisał:

Jest to jedyna część która mi się podobała i to cholernie. Być może przez sposób narracji, prowadzenia fabuły. Ragnarok to w zasadzie jedna z niewielu gier na które czekam.

Oj tak, historia i sposób jej opowiedzenia był świetny a to wszystko doprawione dobrym gameplayem i świetną grafiką. Czego chcieć więcej.

Ja do tego lubię mitologię nordycką i miałem mega zaciesz jak odkrywałem kolejne odwołania do niej i w ogóle podobało mi się jak autorzy przerobili mity tak aby zagrało to w grze. Valhalla przy GOW wypada pod tym względem blado.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dziwi Cię to? Skoro PS4 Pro miało szachownicę 4K @ 30, to tutaj samo podwojenie FPS-ów podwaja wymagania, a PS5 jest ledwo 2x* z hakiem mocniejsze od PS4 Pro

--

* teoretycznie 2.5 ale średnio mi się chce wierzyć w to wyżyłowane 10.28 TFlopsa. Z resztą nawet i to byłoby za mało na natywne 4K@60

Edytowane przez bleidd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, ODIN85 napisał:

Nawet true 4k nie będzie?

Grasz z DLSS a nagle Ci szachownica przeszkadza i brak natywnego 4K :E? Przecież wiesz jak wygląda ta gra i tutaj jest to dobrze zrobione (już na PS4PRO było). To jest tylko darmowa łatka w wersji BOX można było już wcześniej grać w 60k/s a teraz dają to dla wszystkich ?

10 godzin temu, Camil666 napisał:

Patch PS5 od jutra do pobrania:

Dobrze że dali ten Update teraz wersja z kolekcji PS Plusa będzie tak samo użyteczna jak ta z płyty

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, ODIN85 napisał:

A czemu z płyty była lepsza?

Bo pozwalała grać w 60k/s bez aktualizacji a teraz wszyscy będą mogli 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd taka różnica? :hmm:

Edytowane przez bleidd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, bleidd napisał:

A skąd taka różnica? :hmm:

Na płycie bez aktualizacji były odblokowane klateczki później wydali Patch i pojawił się kaganiec więc gra w wstecznej i płyty lepiej działała na PS5 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, bleidd napisał:

A dziwi Cię to? Skoro PS4 Pro miało szachownicę 4K @ 30, to tutaj samo podwojenie FPS-ów podwaja wymagania, a PS5 jest ledwo 2x* z hakiem mocniejsze od PS4 Pro

--

* teoretycznie 2.5 ale średnio mi się chce wierzyć w to wyżyłowane 10.28 TFlopsa. Z resztą nawet i to byłoby za mało na natywne 4K@60

Tylko te konsole maja rozne architektury wiec porownanie nie do konca udane, w dodatku zeby wykorzystac w pelni moc nowej konsoli gra musi byc pisana tylko pod nia z nowymi narzerdziami dostarczonymi do programistow. Dlatego nie da sie tak latwo w konsoli 2x mocniejszej rowno podwoic fps. Zapewne Digital Fpundry zrobi porownanie wiec sprawdzimy jak wysoko trzyma rozdzialke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszła już ta aktualizacja? Miała być dzisiaj a mi nic się nie pobiera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, Luka89 napisał:

Wyszła już ta aktualizacja? Miała być dzisiaj a mi nic się nie pobiera.

Miałem właśnie o to pytać. Gdzie jest ta obiecana aktualizacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W USA jeszcze stosunkowo wcześnie.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Camil666 napisał:

W USA jeszcze stosunkowo wcześnie.

A no tak zapomniałem o tym ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już jest 

20210202_221429.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie macie wrażenia że obraz po patchu jest jak by trochę mniej ostry niż stary tryb 30 fps przed patchem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi