Forum PCLab.pl: i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (178 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. intel i7 6700 za 650zł? podrobka?

#221 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4394
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 26 Sierpień 2016 - 12:05

Zobacz postwii, o 26 Sierpień 2016 - 11:25, napisał(a):


Ghs jak u ciebie z tym?


pytasz o magistralę pierścieniową? ja ją ustawiłem na sztywno mnożnikiem na około 2600MHz

#222 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2515
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 26 Sierpień 2016 - 12:55

1h prime 95 v279 na avx
Dodaj obrazek

1h OCCT test cpu:occt
Dodaj obrazek

aida test l3 cache i pamięci z dowodem na to że działa integra.cache 1:1 z częstotliwością procesora nie blokowany z dowodem. Porównanie do 6600k z cpuz.

Dodaj obrazek


reszta testów z aida
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
cinebench 15
Dodaj obrazek


3dmark igpu do ustawienia
http://www.3dmark.co...3737/spy/336432

Aida64 stability test ze średnimi temperaturami a nie tylko szczytowymi trwającymi sekundę 1h
Dodaj obrazek

Linx 1h trochę cieplej ale to pewnie po tych kilku godzinach testu zrobiło się w pokoju gorąco.okno mam w południe nasłonecznione i zamknięte więc naprawdę ciepło się zrobiło :)
Dodaj obrazek

nie wiem dlaczego mam locka na 30kl w Graphics Test 1&2 może ktoś podpowie to wynik na pewno podskoczy na 460
ewentualnie czekam na lepsze gpu w okolicach Siedlec
http://www.3dmark.co...017/sd/4270949#

Ten post był edytowany przez wii dnia: 26 Sierpień 2016 - 18:57


#223 Użytkownik jest niedostępny   unluck85 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 772
  • Dołączył: Pt, 18 Gru 15

Napisany 26 Sierpień 2016 - 15:40

Sory Wii wcześniej jak szukałem czegoś o tym cpu to tylko rosyjskie fora mi znajdowało, dopiero przed wczoraj natknąłem się na to, pytałem się Ciebie bo chciałem bezpośrednie info od kogoś kto ma tego cepa. Z tych testów wynika, że ten cep dogania 6700k na stocku, więc nie jest źle jak za te pieniądze, aczkolwiek bez fajerwerków.

#224 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2515
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 26 Sierpień 2016 - 20:43

Fajerwerki pewnie by były jak wyrosłyby mu jeszcze cztery jajka i 8 wątków które dałoby się na 5ghz wykręcić bez chłodzenia ,igpu zostawiłoby titana x pascal w lesie, a śliczna pani Pamela z banku wlazła pod biurko by zrobić wam dobrze zwracając pieniądze za jego zakup.Procesor tej klasy w sklepie kosztuje 1369,00 zł i jeśli przyoszczędzisz na płycie MSI H110M PRO-VD, H110, DDR4-2133, SATA3, DVI, VGA, M-ATX za 225zł i dokupisz ram po taniości GoodRam DDR4 PLAY 2x8GB, 2133MHz, CL15 (GY2133D464L15/16GDC) za 286zł da to całe 1880 plus jeszcze przesyłka jeśli za free nie dadzą(Ceny z morele) to ten zestaw nie zje mojego, bo po prostu się nie da: https://youtu.be/Er_Fuz54U0Y
Tego proca (i7 6700 za 1370 zł) podkręcisz dopiero na płycie z170 lub asrock ze sky oc za minimum 500, rezygnując ze wszystkiego co z nonk się traci.żeby kręcić z 6700k trzeba jeszcze 200zł za samego proca dołożyć prócz płyty z170 i nie wiesz na czym skończysz. Lepsze to niż pchanie się teraz w sandybridge na wymęczonych płytach bo prędzej zacznie się takie coś dziać jak z x58. To proc na przeczekanie by pogonić go jak producenci gier powiedzą że od dziś zalecane/minimalne to tylko dobrze wykręcone skylake. Wtedy odsprzeda się nawet za 400zł i pewnie zejdzie szybciej niż 2500k/2600k/3770k pod które sensownie dopakowane płyty z m.2 i usb type c będą jak święty gral(sarkazm) i wskoczy się na kabylake lub nową platformę. To dobry deal...
Chyba że ma się kasę na hobby to dokłada się 1400 zł do selekta przebranego i oskalpowanego 4.9 1.4v(1000 do normalnego) płytę kupuje z dobrym dźwiękiem i dobrze wypakowane do około 1k(775zł dopłaty do tej msi) i pamiątki na samsungach 400 za 16gb(130zł dopłaty), kładzie się d15 za 350 lub lc i wtedy to jest zestaw z fajerwerkami pod sli z 1080/ tytanów x. Mogę dać namiary na to wszystko XD Oczywiście zamawianie z kilku źródeł odbije się na cenie transportu ale przy takich cenach to raczej pryszcz i osoba tym zainteresowana raczej na to nie spojrzy.
Patrz wynik cinebench to poziom 4790k 4.4ghz a ja swojego dałem na 3.8 by osiągnąć poziom i7 6700 (będzie chodził na jakimś bzyczku za 100-150 zł).

Ten post był edytowany przez wii dnia: 26 Sierpień 2016 - 21:34


#225 Użytkownik jest niedostępny   unluck85 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 772
  • Dołączył: Pt, 18 Gru 15

Napisany 26 Sierpień 2016 - 21:25

Sam uważam, że to dobry deal (w końcu sam go kupiłem), jeśli idzie na te 3,8. W sensie fajerwerków odniosłem się do tych, którzy uważali, że to uber proc do oc kręcący się lepiej niż i7 6700k, mimo wszystko nie ma opcji nawet w SB zrobić builda na i7 proc + mobo do 1000zł, które raczej nie przegonią go nawet po oc. Ciekaw jestem jak jest ten cep wykonany, ktoś napisał na oc.net, że może być wykonany z gorszej jakości materiałów i przez to mniej żywotny.
No właśnie w cinebenchu ładnie pozamiatał, ale testy z Aidy trochę dziwne tzn. fx tak wysoko ? Już sam nie wiem na co patrzeć, ale generalnie poziom 4770k robi, tylko aida pokazuje go na taktach 3,4ghz...

Ten post był edytowany przez unluck85 dnia: 26 Sierpień 2016 - 21:45


#226 Użytkownik jest niedostępny   gofer87 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3555
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 08

Napisany 26 Sierpień 2016 - 21:55

No właśnie nie wiadomo jak z wydajnością, cinebench to tylko jeden test, testy syntetyczne można sobie w buty wsadzić, wyjdą jaja jak będą problemy z innymi użytkowymi programami, jak to lipton wspomniał w temacie ogólnym o problemach wydajności a właściwie jej braku przy oc xeona i renderowaniu/konwertowaniu filmów.

W 3Dmarku widać że odstaje trochę 13.29 vs 14.78 6700 na samym cpu bez igpu.

Ten post był edytowany przez gofer87 dnia: 26 Sierpień 2016 - 22:01


#227 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2515
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 26 Sierpień 2016 - 22:01

Zobacz postunluck85, o 26 Sierpień 2016 - 22:25, napisał(a):

Sam uważam, że to dobry deal (w końcu sam go kupiłem), jeśli idzie na te 3,8. W sensie fajerwerków odniosłem się do tych, którzy uważali, że to uber proc do oc kręcący się lepiej niż i7 6700k, mimo wszystko nie ma opcji nawet w SB zrobić builda na i7 proc + mobo do 1000zł, które raczej nie przegonią go nawet po oc. Ciekaw jestem jak jest ten cep wykonany, ktoś napisał na oc.net, że może być wykonany z gorszej jakości materiałów i przez to mniej żywotny.
No właśnie w cinebenchu ładnie pozamiatał, ale testy z Aidy trochę dziwne tzn. fx tak wysoko ? Już sam nie wiem na co patrzeć, ale generalnie poziom 4770k robi, tylko aida pokazuje go na taktach 3,4ghz...

Jedyne co jest udowodnione to że tim(pasta) pod ihsem(czapką czyli metalowym odpromiennikiem) jest gorszej jakości, czego się można było spodziewać po es który nie jest sklepową wersją dla overclockerów. Ciekawe jak to jest z resztą nonk.Co nie przeszkadza by ją wymienić jak zrobił to ten Koreańczyk. O reszcie się pewnie nie dowiesz. Z resztą to proc do grania i za 1/3 ceny sklepowego a nie cep do 24h renderingu że stracisz prądu i czasu na dochodzenie do tego gdzie byłeś .Z budowy jest niemal identyczny wzrokowo.Nie ma nic za darmo i dla kogoś kto chce wsadzić tylko i ma działać są wersje w sklepie z gwarancją i ustawione na 4.2 w turbo bez coolera i z adaptacyjnym ustawieniem. To jest dla ludzi którzy trochę czasu temu poświęcili i wiedza jak ustawić by to działało. Fx ma trochę inaczej rozwiązany hyperthreding dający więcej niż ht intela które w porywach da 20%.

Zobacz postgofer87, o 26 Sierpień 2016 - 22:55, napisał(a):

No właśnie nie wiadomo jak z wydajnością, cinebench to tylko jeden test, testy syntetyczne można sobie w buty wsadzić, wyjdą jaja jak będą problemy z innymi użytkowymi programami, jak to lipton wspomniał w temacie ogólnym o problemach wydajności a właściwie jej braku przy oc xeona i renderowaniu/konwertowaniu filmów.

W 3Dmarku widać że odstaje trochę 13.29 vs 14.78 6700 na samym cpu bez igpu.


Brak avx? Czegoś jeszcze brakuje? W grach jest gorzej od i7?
Zaraz go znajdę i zapytam czy nie chce tego przetestować :)(sarkazm pewnie dopóty dopóki moreletv nie zacznie ich sprzedawać XD )
Szukaj kogoś kto ci w tym cb na nonk sprawdzi.To tylko 3 min ściągania u mnie było i 3 min testu...

Ten post był edytowany przez wii dnia: 26 Sierpień 2016 - 22:14


#228 Użytkownik jest niedostępny   gofer87 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3555
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 08

Napisany 26 Sierpień 2016 - 22:13

Zobacz postwii, o 26 Sierpień 2016 - 23:01, napisał(a):

Brak avx? Czegoś jeszcze brakuje? W grach jest gorzej od i7?
Zaraz go znajdę i zapytam czy nie chce tego przetestować :)
Szukaj kogoś kto ci w tym cb na nonk sprawdzi.To tylko 3 min ściągania u mnie było i 3 testu...

W grach trzeba było by przetestować z jakąś kartą, ale przypuszczam że nie będzie różnic pomiędzy i7.
Choć nie wiadomo jakie tak na prawdę instrukcje działają poprawnie w tym es-ie.
Cyknij jeszcze passmarka jak możesz. http://www.passmark....pt_download.htm

#229 Użytkownik jest niedostępny   sideband 

  • Bydlęca moc!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21333
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 26 Sierpień 2016 - 22:16

Zobacz postwii, o 26 Sierpień 2016 - 23:01, napisał(a):

Fx ma trochę inaczej rozwiązany hyperthreding dający więcej niż ht intela które w porywach da 20%.

SMT w intelu niezależnie od podstawki daje do 30% kopa, nawet w grach gdzie w dx11 gdzie wiadomo cpu nie lata na maxa SMT daje do 27%, więc niemalże tyle samo co w aplikacjach, które wyciskają wszystkie poty z cpu.

Ten post był edytowany przez sideband dnia: 26 Sierpień 2016 - 22:17


#230 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2515
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 26 Sierpień 2016 - 22:32

100kk/s to albo mi net pada albo mają lipy serwer
wersja beta najnowsza
Dodaj obrazek
Spadam na razie więcej testów w niedziele najpewniej.

Ten post był edytowany przez wii dnia: 26 Sierpień 2016 - 22:35


#231 Użytkownik jest niedostępny   gofer87 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3555
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 08

Napisany 26 Sierpień 2016 - 22:44

Wynik procesora jest ok, poziom 6700, może trochę wyżej ;)

#232 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 26 Sierpień 2016 - 23:49

Odświeżam swoją ofertę Qh8F sprzedam za 500zł (o ile mi przyjdzie), wysyłka darmowa, pobraniowa. kontakt pw
/sorry za spamowanie, więcej się nie powtórzy

#233 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12721
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 27 Sierpień 2016 - 01:44

Mój obecny proc chyba czuje, że pójdzie w odstawkę. Wcześniej co parę dni strzelał fochy aby odpalić za pierwszym przyciśnięciem powera z zegarem 3,3GHz a teraz od 2 tygodni odpala na dotyk :E

Ten post był edytowany przez Pentium D dnia: 27 Sierpień 2016 - 01:44


#234 Użytkownik jest niedostępny   Tiduss77 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 103
  • Dołączył: So, 04 Cze 11

Napisany 28 Sierpień 2016 - 00:25

Planuje zakupić ta płyte pod ten procesor :

AsRock Z170 Gaming K4/D3 duża róznica będzie pomiędzy ddr3 a ddr4 ?Bo nie wiem czy pchać się w ddr3 czy sprzedać i zmienić na ddr4

zastanawiam się na tym modelem :

https://pl.aliexpres...08.0.498.icB1KL

Qh8G z tego co wyczytałem na tych koreańskich stronach to ten model różni się TDP :

I7 qH8G i7 2.2 80w
I7 QHQG I7 2.2 65W
QH8F I7 2.2 65W

Ten post był edytowany przez Tiduss77 dnia: 28 Sierpień 2016 - 00:44


#235 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12721
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 28 Sierpień 2016 - 00:50

Różnica w cenie tej płyty między wersją na ddr3 a 4 jest znikoma więc bierz ddr4 a stare ramy sprzedaj. Co do wersji QH8G to nie wiem co to jest i czy gdzieś w necie była sprawdzana więc lepiej bierz QHQG albo czekaj aż do mnie dotrze wersja QH8F.

Od kilku dni status mam taki

2016.08.23 12:24 (GMT-7): 【深圳】Export customs clearance complete
2016.08.23 12:24 (GMT-7): Package sent
2016.08.23 00:31 (GMT-7): 【深圳】arrive export exchange
2016.08.22 21:24 (GMT-7): Export customs clearance complete
2016.08.22 14:29 (GMT-7): Item posting
2016.08.22 09:31 (GMT-7): arrive export exchange

Ten post był edytowany przez Pentium D dnia: 28 Sierpień 2016 - 00:54


#236 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4394
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 28 Sierpień 2016 - 06:34

Zobacz postTiduss77, o 28 Sierpień 2016 - 01:25, napisał(a):

Planuje zakupić ta płyte pod ten procesor :

AsRock Z170 Gaming K4/D3 duża róznica będzie pomiędzy ddr3 a ddr4 ?Bo nie wiem czy pchać się w ddr3 czy sprzedać i zmienić na ddr4

zastanawiam się na tym modelem :

https://pl.aliexpres...08.0.498.icB1KL

Qh8G z tego co wyczytałem na tych koreańskich stronach to ten model różni się TDP :

I7 qH8G i7 2.2 80w
I7 QHQG I7 2.2 65W
QH8F I7 2.2 65W


jeżeli screen na ebay jest poprawny to qh8g to ta sama rewizja co qhqg:
http://www.ebay.ie/itm/182166172768
bierz najtańszy :) tdp w przypadku podkręcania nie ma sensu się sugerować

#237 Użytkownik jest niedostępny   loki89 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Nd, 28 Sie 16

Napisany 28 Sierpień 2016 - 16:15

Cytuj

Planuje zakupić ta płyte pod ten procesor :

AsRock Z170 Gaming K4/D3 duża róznica będzie pomiędzy ddr3 a ddr4 ?Bo nie wiem czy pchać się w ddr3 czy sprzedać i zmienić na ddr4


Również planuję w najbliższych dniach zakup tego procesora w wersji QHQG oraz podobnej płyty głównej z tym że z obsługą pamięci ddr4 tj. ASRock pod ddr4 (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził). Jestem przekonany, że jest to bardziej przyszłościowe rozwiązanie, mając na uwadze chęć modernizacji peceta za jakiś czas co jest nieuniknione. No chyba że płyta ma być jedynie do testów tego procesora to rzeczywiście nie opłaca się przesiadać na ddr4 skoro masz już ddr3.

Jest możliwość nabyć ten procesor w wersji QHQG w miarę szybko i w rozsądnej cenie w PL? Czy trzeba posiłkować się zagranicznymi portalami?

#238 Użytkownik jest niedostępny   unluck85 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 772
  • Dołączył: Pt, 18 Gru 15

Napisany 28 Sierpień 2016 - 17:01

Wii chciał swój sprzedać pogadaj z nim - mój utknął w WER Warszawa już tydzień czasu ;/

#239 Użytkownik jest niedostępny   Tiduss77 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 103
  • Dołączył: So, 04 Cze 11

Napisany 28 Sierpień 2016 - 18:56

Zobacz postPentium D, o 28 Sierpień 2016 - 00:50, napisał(a):

Różnica w cenie tej płyty między wersją na ddr3 a 4 jest znikoma więc bierz ddr4 a stare ramy sprzedaj. Co do wersji QH8G to nie wiem co to jest i czy gdzieś w necie była sprawdzana więc lepiej bierz QHQG albo czekaj aż do mnie dotrze wersja QH8F.

Od kilku dni status mam taki

2016.08.23 12:24 (GMT-7): 【深圳】Export customs clearance complete
2016.08.23 12:24 (GMT-7): Package sent
2016.08.23 00:31 (GMT-7): 【深圳】arrive export exchange
2016.08.22 21:24 (GMT-7): Export customs clearance complete
2016.08.22 14:29 (GMT-7): Item posting
2016.08.22 09:31 (GMT-7): arrive export exchange

własnie tego asrocka z ddr3 mam mozliwosc zakupu za 400 zł stąd moje pytanie czy faktycznie jest jakąs wielka róznica pomiędzy tymi pamięciami

#240 Użytkownik jest niedostępny   unluck85 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 772
  • Dołączył: Pt, 18 Gru 15

Napisany 28 Sierpień 2016 - 19:27

Nie widziałem, żeby ktokolwiek kręcił tego proca na ddr3, może i pójdzie, ale może być problem , żeby uzyskać odpowiednio niskie taktowanie dla ramu przy tak wysokim bclk, przy ddr4 jest o to łatwiej, gdyż pracują na wyższym taktowaniu, ponadto intel oficjalnie ogłosił, że ddr3 przyśpieszają zużywanie się skylake ze względu na wyższe napięcie pracy.

A asrock z170 pro 4s, na którym uzyskano praktycznie pełny potencjał tego cepa kosztuje ok.400zł...

Ten post był edytowany przez unluck85 dnia: 28 Sierpień 2016 - 19:28


  • (178 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych