Forum PCLab.pl: i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (178 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. intel i7 6700 za 650zł? podrobka?

#41 Użytkownik jest niedostępny   Camis 

  • Android Fan
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5937
  • Dołączył: So, 09 Kwi 05

Napisany 06 Sierpień 2016 - 16:00

Zobacz postmuffin118, o 01 Sierpień 2016 - 11:28, napisał(a):

(bo jak myślicie, że vatu nie dostaniecie, to możecie się grubo pomylić)


Takie gadanie, u mnie bez problemu przechodzi około 70% paczek bez cła i VAT. Pisze o smartfonach za 130-280USD. Na 10 aktualnie sprowadzonych na VAT poszły tylko 3 sztuki.


Zamawianie do Łodzi, WER Warszawa.

#42 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2515
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 07 Sierpień 2016 - 22:28

Niestety użycie normalnego biosu wymusza podbicie napięcia z 1.25 które od pół roku daje 4ghz do 1,35 do tego samego taktu i to jeszcze nie wiem czy stabilnego. W zamian otrzymuje się sam nie wiem co prócz odczytu temperatur i avx. Igpu działa i pewnie to jest powód dla którego ma taki apetyt na volty. Tak to procek ok. Trzeba speedstep i c state wyłączyć. Teraz myśle nad skalpem i polerką.

Edit. A tutaj fotka ze stycznia wrzucona pierwotnie na temat o wyginaniu się pcb w skylake.
http://imgur.com/a/9YwNX

Ten post był edytowany przez wii dnia: 07 Sierpień 2016 - 22:49


#43 Użytkownik jest niedostępny   Fonzie 

  • Be cool like the Fonz...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2602
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 08 Sierpień 2016 - 00:54

Zobacz postwii, o 07 Sierpień 2016 - 22:28, napisał(a):

...
Edit. A tutaj fotka ze stycznia wrzucona pierwotnie na temat o wyginaniu się pcb w skylake.
http://imgur.com/a/9YwNX ...

Wygląda jak by ktoś na nim chłodzenie młotkiem instalował...

#44 Użytkownik jest niedostępny   Yedi 

  • Biedny Enduser ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2859
  • Dołączył: So, 08 Sty 11

Napisany 08 Sierpień 2016 - 06:55

Się okaże niedługo ... Mam Z170X-UD3 z modowanym biosem .. Na razie katuję i5-6600 na 4.45 GHz ..

#45 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12721
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 08 Sierpień 2016 - 12:14

Bierzecie te tańsze A0 za 130 usd czy droższe Q0 za 150usd?

#46 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4396
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 08 Sierpień 2016 - 13:08

Zobacz postwii, o 07 Sierpień 2016 - 23:28, napisał(a):

Niestety użycie normalnego biosu wymusza podbicie napięcia z 1.25 które od pół roku daje 4ghz do 1,35 do tego samego taktu i to jeszcze nie wiem czy stabilnego. W zamian otrzymuje się sam nie wiem co prócz odczytu temperatur i avx. Igpu działa i pewnie to jest powód dla którego ma taki apetyt na volty. Tak to procek ok. Trzeba speedstep i c state wyłączyć. Teraz myśle nad skalpem i polerką.

Edit. A tutaj fotka ze stycznia wrzucona pierwotnie na temat o wyginaniu się pcb w skylake.
http://imgur.com/a/9YwNX


możesz przetestować stabilność testem cpu z 3DMark Time Spy?

Ten post był edytowany przez ghs dnia: 08 Sierpień 2016 - 13:08


#47 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 08 Sierpień 2016 - 13:54

Da radę podkręcić na tej płytce?
Gigabyte GA-Z170N-WIFI

#48 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4396
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 08 Sierpień 2016 - 14:31

Zobacz postCalrez, o 08 Sierpień 2016 - 14:54, napisał(a):

Da radę podkręcić na tej płytce?
Gigabyte GA-Z170N-WIFI


na 99% tak, nawet bez wgrywania modowanego biosu

ja się przymierzam do oc na chipsecie b150 :)

#49 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12721
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 08 Sierpień 2016 - 14:40

Zobacz postghs, o 08 Sierpień 2016 - 15:31, napisał(a):

na 99% tak, nawet bez wgrywania modowanego biosu

ja się przymierzam do oc na chipsecie b150 :)


Wziąłeś rewizję A0 czy Q0?

#50 Użytkownik jest niedostępny   pabloesc 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5303
  • Dołączył: Pn, 01 Sie 16

Napisany 08 Sierpień 2016 - 16:03

Zobacz postFound, o 31 Lipiec 2016 - 18:07, napisał(a):

Hej, przykulem oko na moja tablice (fb) i oczom mi sie ukazalo cos takiego. Pytanie co jest z tym nie tak. http://allegro.pl/in...6378431086.html

Czytając treść tego ogłoszenia naszła mi na myśl konkluzja-``Samochód jest podobny do Mercedesa, tylko ma trochę niższe osiągi`` :lol2:

#51 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 08 Sierpień 2016 - 16:21

dajcie znać czy to pójdzie w okolicach normalnego i7 6700. Tam jest chyba 4.0GHz na rdzeniu i 3,7GHz na wszystkich rdzeniach przy obciążeniu.

Najtańsza płyta do podkręcania z nieoficjalnym biosem ale na DDR3 to Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3 za 345zł + darmowa wysyłka w agito Mój link

Pisałem trochę o tej płycie bo sam ją posiadam. Nic specjalnego, zwykła budżetówka ale za te pieniądze nie ma nic lepszego.

Na DDR4 jest MSI z170 MATE za 464zł z darmową wysyłką też w agito. Mój link

#52 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2515
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 08 Sierpień 2016 - 16:28

Nieoficjalnych biosów nie potrzeba. Tylko płyte która da te 1.4v na proca.

4ghz do osiągnięcia ale problemy z ustabilizowaniem mam na prime z avx.

Ten post był edytowany przez wii dnia: 08 Sierpień 2016 - 16:29


#53 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12721
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 08 Sierpień 2016 - 17:23

Zobacz postkieros, o 08 Sierpień 2016 - 17:21, napisał(a):

dajcie znać czy to pójdzie w okolicach normalnego i7 6700. Tam jest chyba 4.0GHz na rdzeniu i 3,7GHz na wszystkich rdzeniach przy obciążeniu.

Najtańsza płyta do podkręcania z nieoficjalnym biosem ale na DDR3 to Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3 za 345zł + darmowa wysyłka w agito Mój link

Pisałem trochę o tej płycie bo sam ją posiadam. Nic specjalnego, zwykła budżetówka ale za te pieniądze nie ma nic lepszego.

Na DDR4 jest MSI z170 MATE za 464zł z darmową wysyłką też w agito. Mój link


Ja kilka dni temu wyrwałem ze sklepu tą płytę za 269zł z darmową wysyłką http://www.ceneo.pl/39684840

Ten post był edytowany przez Pentium D dnia: 08 Sierpień 2016 - 17:24


#54 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 08 Sierpień 2016 - 17:29

@Pentium D
Gdzie takie deale? :wow:

#55 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12721
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 08 Sierpień 2016 - 17:31

Zobacz postCalrez, o 08 Sierpień 2016 - 18:29, napisał(a):

@Pentium D
Gdzie takie deale? :wow:


Na zadowolenie.pl :E

#56 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 08 Sierpień 2016 - 17:49

Zobacz postPentium D, o 08 Sierpień 2016 - 17:23, napisał(a):

Ja kilka dni temu wyrwałem ze sklepu tą płytę za 269zł z darmową wysyłką http://www.ceneo.pl/39684840


Ja tego asusa nie brałem polecano mi gigapajda.
Tak licząc to jeżeli ktoś ma kości DDR3, ten proc w temacie podkręci się do wartości 3,7GHz na wszystkich rdzeniach to będzie miał bardzo fajny zestaw wydając 800zł (liczę, że te 8GB DDR3 ma swoje).

Proc wychodzi 495zł przy obecnym kursie dolara i plyta 345zł.
Hit roku.

Do tego radeon 290(to samo co 390 tylko mniejsze OC) albo geforce 780 za 600/700zł z alegro byle karta miała tej gwarancji sklepowej ~4 miechy i jest bardzo fajny zestaw do grania (i nie tylko bo w końcu i7) za 1500zł licząc, że dysk, buda, zasilacz (sensowny 500W) i ram już są. Ram DDR3 8GB 110zł.

Ten post był edytowany przez kieros dnia: 08 Sierpień 2016 - 18:36


#57 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12721
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 08 Sierpień 2016 - 18:01

Ja akurat będę musiał kupić pamięci bo nie mam DDR3.

#58 Użytkownik jest niedostępny   gofer87 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3555
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 08

Napisany 08 Sierpień 2016 - 21:20

To nie zwykłe DDR3 a DDR3L niskonapięciowe. Było info od intela że po dłuższym działaniu z modułami normalnymi (napięcie 1,5v) procesory padają (a raczej ich kontroler pamięci) nagle bez wcześniejszych objawów niestabilności.
Chyba kilka płyt pozwalało na uruchomienie zwykłych modułów z skylake, ale z newsa wynika że udostępnili poprawione biosy do płyt blokujące taką możliwość.

Ten post był edytowany przez gofer87 dnia: 08 Sierpień 2016 - 21:25


#59 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 08 Sierpień 2016 - 21:39

Mi ludzie mówili, że nic się nie dzieje z prockiem. Niektórzy nawet na 1,65 siedzą od dłuższego czasu.
Płyty na DDR3 obsługują wszystkie pamięci.

#60 Użytkownik jest niedostępny   gofer87 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3555
  • Dołączył: Cz, 04 Gru 08

Napisany 08 Sierpień 2016 - 21:53

http://www.tomshardw...-memory-support,30185.html
Nie podważam że nie działa, ale intel wspomina że jest to ryzykowne.
Dzisiaj działa, jutro podziała, może nawet parę lat, a może procka trafić za miesiąc. To ES więc nie wiadomo jakie tam jeszcze cuda siedzą.

Ten post był edytowany przez gofer87 dnia: 08 Sierpień 2016 - 21:53


  • (178 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych