Forum PCLab.pl: i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (178 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. intel i7 6700 za 650zł? podrobka?

#421 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4398
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 21:14

Zobacz postPentium D, o 08 Wrzesień 2016 - 22:09, napisał(a):

Dałem w biosie BCLK na 110, cache na 24 mnożnik wchodzę do windy a tam bez zmian i nadal na 100 BCLK :hmm:

Bios zwykły


na asrocku musisz odhaczyć boot mode na "Turbo Performance" jak zmieniasz bclk

#422 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 21:17

Zobacz postghs, o 08 Wrzesień 2016 - 22:14, napisał(a):

na asrocku musisz odhaczyć boot mode na "Turbo Performance" jak zmieniasz bclk


Ja na asusie z170-p d3 siedzę, w biosie widać że niby podkręcone ale CPU-z pokazuje, że stock leci.

#423 Użytkownik jest niedostępny   ghs 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4398
  • Dołączył: Wt, 03 Cze 08

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 21:17

Zobacz postPentium D, o 08 Wrzesień 2016 - 22:17, napisał(a):

Ja na asusie z170-p d3 siedzę, w biosie widać że niby podkręcone ale CPU-z pokazuje, że stock leci.


na asusie tak samo, asrock i asus mają podobne biosy

#424 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2517
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 21:18

.

Ten post był edytowany przez wii dnia: 08 Wrzesień 2016 - 23:38


#425 Użytkownik jest niedostępny   Paw79 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3165
  • Dołączył: Pn, 21 Sty 13

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 21:23

Zobacz postPentium D, o 08 Wrzesień 2016 - 20:41, napisał(a):

Sprawdziłem wydajność w Cinebenchu w porównaniu ze swoimi poprzednimi kompami na E5430 i G3420. Zaraz idę do uefi :glodny:

Spoiler


To są rezultaty na fabrycznych zegarach tego "i7" (2,21Ghz)?

Dla porównania wyniki w Cinebench R15.0 na podkręconym i5-2400 (4x3705Mhz) + GTX750Ti (1411Mhz/6200Mhz):

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Paw79 dnia: 08 Wrzesień 2016 - 21:25


#426 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 21:30

wyłączyłem C stany i dałem BCLK na 111 i zaskoczyło, ale nie wbija na 26 mnożnik, zostaje na 24 max.

Ustawiłem ręcznie na rdzeniach max mnożnik na 26, ale nadal bez reakcji.

Ten post był edytowany przez Pentium D dnia: 08 Wrzesień 2016 - 21:41


#427 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2517
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 21:42

.

Ten post był edytowany przez wii dnia: 08 Wrzesień 2016 - 23:38


#428 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 21:48

Zobacz postwii, o 08 Wrzesień 2016 - 22:42, napisał(a):

Ogarnełeś gdzie masz clear cmos? Daj sobie siana bo turbo dla wszystkich na 26 nie ustawisz. Patrz moje screeny


Nie chodzi mi o to aby było na wszystkich.

#429 Użytkownik jest niedostępny   Paw79 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3165
  • Dołączył: Pn, 21 Sty 13

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 21:50

Zobacz postTheTymol, o 08 Wrzesień 2016 - 18:26, napisał(a):

Więc jak na razie sprawa wygląda tak. Na biosie nonk mam 3,9GHz na 1,34v oraz 4GHz na 1,41v. Płyta Asus M8H. Temperatury całkiem spoko, testuje cinebenchem, realbenchem i grą GTA5. Na razie siedzi u mnie na 3,9GHz bo te 100mhz mało mi robi różnice a po co go katować. Oto wyniki z GTX 950 podkręconym z porównaniem do i3 6100 podkręconym do 4,5GHz (1,3v jak by ktoś pytał):
3DMark Fire Strike:
link
3DMark Time Spy:
link

Sporo ciekawych testów które dodatkowo zrobiłem:
link do onedrive

EDIT: poprawiłem tabelke i dodałem wykresy :D

W benchmarku GTA V na procku siedzi ostatni fragment (samochód jadący przez miasto i wbijający się w cysternę) - tam przetestuj.

Na marginesie- tymi wykresami przebijasz nawet slajdy Nvidii (66fps vs 65fps- słupek dwa razy dłuższy) :D .

#430 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 22:15

Dodaj obrazek

#431 Użytkownik jest niedostępny   TheTymol 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 194
  • Dołączył: Cz, 31 Gru 15

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 22:39

Zobacz postPaw79, o 08 Wrzesień 2016 - 22:50, napisał(a):

W benchmarku GTA V na procku siedzi ostatni fragment (samochód jadący przez miasto i wbijający się w cysternę) - tam przetestuj.

Właśnie ten benchmark sprawdzam, zaczyna się przy moście, kamera wskakuje na samolot, leci do miasta, wchodzi nad samochód i jedzie i się rozbija o cysterne. To wszystko to jest jeden test i właśnie jego wynik tam podałem :)

Btw pamiętaj że zawsze jest jakiś błąd pomiarowy więc te 65 i 66fps to właściwie to samo a ten wykresik zrobiłem tylko dlatego że wszędzie robiłem chociaż głupio wygląda ;p

#432 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2517
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 22:47

.

Ten post był edytowany przez wii dnia: 08 Wrzesień 2016 - 23:38


#433 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 22:53

Jest jakiś problem na 135 BCLK działa a na 140 już nie chce nawet jak dam + 0.190V Co robić?

Załączony plik  3240.jpg (85.9K)
Ilość pobrań: 24 napięcie wg CPU-z 1.056V

Ten post był edytowany przez Pentium D dnia: 08 Wrzesień 2016 - 22:55


#434 Użytkownik jest niedostępny   MitycznyJeż 

  • ŚwiętuJEŻ bo już 20k spamuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20217
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 22:57

Zobaczyć 145, ponoć przy kręceniu zegarem bazowym można trafić na "dziury" na których procek po prostu nie działa.

#435 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2517
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 23:01

.

Ten post był edytowany przez wii dnia: 08 Wrzesień 2016 - 23:37


#436 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 23:11

To czego użyć aby pokazywało napięcie bo w HWmonitorze też jest ten vid a nie vcore?

#437 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2517
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 08 Wrzesień 2016 - 23:17

.
Unluck jesteś to opisz mu jak to ustawiłeś

3250 to i tak oc prawie 50% ;)
Ja ide spać :)

Ten post był edytowany przez wii dnia: 09 Wrzesień 2016 - 00:06


#438 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 09 Wrzesień 2016 - 01:07

Lol chyba ram mnie ograniczał przy BCLK 140 i 150 bo zawsze wybierałem 16XX i albo nie palił albo zwiecha przy ładowaniu W7.

Teraz dałem BCLK 160 i ram 1493 i odpalił, nawet 12 min testu z CPU-z wytrzymał a temperatury nawet spoko jak na 1,4xx Volta :E

Bios zwykły nie non-k

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Update:

Początkowo nie chciało ruszyć, ale jak ruszyło wytrzymał 20 minut testu

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Pentium D dnia: 09 Wrzesień 2016 - 01:43


#439 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2517
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 09 Wrzesień 2016 - 02:16

Dodaj obrazek

#440 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 09 Wrzesień 2016 - 02:21

Jeszcze test w OCCT

Dodaj obrazek

  • (178 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych