Forum PCLab.pl: i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (178 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. intel i7 6700 za 650zł? podrobka?

#541 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12735
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 15:27

Kontynuacja testu z ustawieniami z postu #529 (BCLK 161, mnożnik do 23, Vcore 1.30V)

Niby wytrzymał 1,5 godziny, ale jak dosłownie przed chwilą odpaliłem ponownie to po 2 sekundach wykryto błąd :E Weź tu człowieku miej zaufanie to tych testów, wytrzyma ci 24 godziny a przy 24h 01m wysra błąd.

Zaraz sprawdzę tego ROG testa.

Dodaj obrazek

#542 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2518
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 15:34

Na dzień dobry wal mu zawsze prime95 2.79 small fft bo przy niektórych ustawieniach nie trzeba było minuty by mi wywalał go.
I boże wyłącz ten eist :mad2: mi przy nim kilka minut daje niestabilność z turbo przy tym bclk.

Ten post był edytowany przez wii dnia: 11 Wrzesień 2016 - 15:45


#543 Użytkownik jest niedostępny   cHunter 

  • Niszczyciel Światów
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7755
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 08

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 15:45

Pentium D czy ten procesor działa normalnie na stocku? Od tego bym zaczął. Myślę czy nie anulować zamówienia bo jak się wdrażam w temat to rozumiem o czym wii pisał wcześniej... Na ch... mi takie zabawy. Jeszcze jakby płyty na 1151 były jakieś spoko w normalnej cenie a tutaj wydaje 600pln i mam jakieś badziewie. Tak naprawdę dobre płyty to od 900pln się zaczynają.

#544 Użytkownik jest niedostępny   unluck85 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 772
  • Dołączył: Pt, 18 Gru 15

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 15:46

Dokładnie wyłącz eist, bo to robi niestabilność, oszczędność energetyczna znikoma.

U mnie OCCT był spacerkiem dla tego cpu w porównaniu do prime95 (temp w occt prawie 15 stopni niższe...)

Ten post był edytowany przez unluck85 dnia: 11 Wrzesień 2016 - 15:49


#545 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12735
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 15:56

Zobacz postwii, o 11 Wrzesień 2016 - 16:34, napisał(a):

Na dzień dobry wal mu zawsze prime95 2.79 small fft bo przy niektórych ustawieniach nie trzeba było minuty by mi wywalał go.
I boże wyłącz ten eist :mad2: mi przy nim kilka minut daje niestabilność z turbo przy tym bclk.


Po co mam eist wyłączać skoro mi się to przydaje, nie potrzebuje aby mi cały czas proc chodził na 100%.

W Prime po 5 minutowym teście jeden błąd na wątku wystąpił po 2 minutach a w Realbench nie mogę wykonać testu z H.265 bo aplikacja przestaje działać od razu po rozpoczęciu tego testu reszta ok. Pobiorę starszą wersję Realbench i zobaczę jak tam jest.

#546 Użytkownik jest niedostępny   cHunter 

  • Niszczyciel Światów
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7755
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 08

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 16:00

Zobacz postPentium D, o 11 Wrzesień 2016 - 16:56, napisał(a):

Po co mam eist wyłączać skoro mi się to przydaje, nie potrzebuje aby mi cały czas proc chodził na 100%.

W Prime po 5 minutowym teście jeden błąd na wątku wystąpił po 2 minutach a w Realbench nie mogę wykonać testu z H.265 bo aplikacja przestaje działać od razu po rozpoczęciu tego testu reszta ok. Pobiorę starszą wersję Realbench i zobaczę jak tam jest.


Zaklinasz rzeczywistość? Jak się krzaczy to się krzaczy. EiST tak naprawdę mało daje dla oszczędzania energii a przez te bujanie napięciem robi problemy.

#547 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12735
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 16:03

Zobacz postcHunter, o 11 Wrzesień 2016 - 16:45, napisał(a):

Pentium D czy ten procesor działa normalnie na stocku? Od tego bym zaczął. Myślę czy nie anulować zamówienia bo jak się wdrażam w temat to rozumiem o czym wii pisał wcześniej... Na ch... mi takie zabawy. Jeszcze jakby płyty na 1151 były jakieś spoko w normalnej cenie a tutaj wydaje 600pln i mam jakieś badziewie. Tak naprawdę dobre płyty to od 900pln się zaczynają.


Nie wiem bo nie testowałem.


Zobacz postunluck85, o 11 Wrzesień 2016 - 16:46, napisał(a):

Dokładnie wyłącz eist, bo to robi niestabilność, oszczędność energetyczna znikoma.

U mnie OCCT był spacerkiem dla tego cpu w porównaniu do prime95 (temp w occt prawie 15 stopni niższe...)


Mam w domu miernik poboru i zaraz to sprawdzę, jeśli faktycznie mało to daje to wyłaczę. Co do temp to faktycznie 72*C w occt vs 85*C w prime :E

Zobacz postcHunter, o 11 Wrzesień 2016 - 17:00, napisał(a):

Zaklinasz rzeczywistość? Jak się krzaczy to się krzaczy. EiST tak naprawdę mało daje dla oszczędzania energii a przez te bujanie napięciem robi problemy.


Nic nie zaklinam bo proc nie zbija napięcia, czy jest na mnożniku 8 czy 23 to i tak dostaje 1.30V

#548 Użytkownik jest niedostępny   unluck85 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 772
  • Dołączył: Pt, 18 Gru 15

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 16:04

Zobacz postPentium D, o 11 Wrzesień 2016 - 15:56, napisał(a):

Po co mam eist wyłączać skoro mi się to przydaje, nie potrzebuje aby mi cały czas proc chodził na 100%.


Na 100% chodzi pod obciążeniem, które mu to zapewnią, jak cepa nic nie obciąża to nie chodzi na 100% tylko np. na 15%. Zauważasz, że kilka ładnych lat temu nie istniało coś takiego jak turbo boost i proce cały czas chodziły na swoich nominalnych taktach i nikt nie robił z tego tragedii, to jest tylko kwestia większej energooszczędności...

Z tego co patrzyłem to mój cep po oc w spoczynku bierze ok. 20W pod obciążeniem przez prime ok. 90W, miernika przepływu prądu nie posiadam, więc nie podam wyników dla całej platformy w jakiejś uber grze , czy w prime95.

Jak po 5 minutach miałeś już 85 stopni, to uważaj na tempy, bo w niektórych testach ten prime potrafi jeszcze mocniej przygrzać.

Ten post był edytowany przez unluck85 dnia: 11 Wrzesień 2016 - 17:29


#549 Użytkownik jest niedostępny   cHunter 

  • Niszczyciel Światów
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7755
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 08

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 16:07

Zobacz postPentium D, o 11 Wrzesień 2016 - 17:03, napisał(a):

Nie wiem bo nie testowałem.

(...)


Myślę że warto poświęcić tą godzine na testy na stocku bo jak tam będzie tak samo to... jeszcze zdążę anulować zamówienie :E Co do EiST jeśli faktycznie napięcie się nie rusza raczej nie ma to nic do rzeczy (ale i prądu nie oszczędza).

#550 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12735
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 16:26

Zobacz postunluck85, o 11 Wrzesień 2016 - 17:04, napisał(a):

Na 100% chodzi pod obciążeniem, które mu to zapewnią, tak to utrzymują się takty ale go nie jak cepa nic nie obiąża to nie chodzi na 100% tylko np. na 15%. Zauważasz, że kilka ładnych lat temu nie istniało coś takiego jak turbo boost i proce cały czas chodziły na swoich nominalnych taktach i nikt nie robił z tego tragedii, to jest tylko kwestia większej energooszczędności...

Z tego co patrzyłem to mój cep po oc w spoczynku bierze ok. 20W pod obciążeniem przez prime ok. 90W, miernika przepływu prądu nie posiadam, więc nie podam wyników dla całej platformy w jakiejś uber grze , czy w prime95.

Jak po 5 minutach miałeś już 85 stopni, to uważaj na tempy, bo w niektórych testach ten prime potrafi jeszcze mocniej przygrzać.



Nie mogę znaleźć tego miernika gdzieś go musiałem wrzucić po ostatnich testach.

Co do temp to mogę coś pokombinować z przełożeniem wentyli albo zdjąć i umyć chłodzenie. Obecne kręcą się na 1000 1200 rpm

Zobacz postcHunter, o 11 Wrzesień 2016 - 17:07, napisał(a):

Myślę że warto poświęcić tą godzine na testy na stocku bo jak tam będzie tak samo to... jeszcze zdążę anulować zamówienie :E Co do EiST jeśli faktycznie napięcie się nie rusza raczej nie ma to nic do rzeczy (ale i prądu nie oszczędza).


Zależy ile płacisz za tą godzinę :E

Ciekawe czym miałbym to przetestować? Widzisz chyba jakie jaja są w occt.
Może 30 minut occt, 30 minut prime?

Ten post był edytowany przez Pentium D dnia: 11 Wrzesień 2016 - 16:31


#551 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 16:37

Zobacz postPentium D, o 11 Wrzesień 2016 - 17:26, napisał(a):

Ciekawe czym miałbym to przetestować? Widzisz chyba jakie jaja są w occt.
Może 30 minut occt, 30 minut prime?

Mozesz sprobowac.

#552 Użytkownik jest niedostępny   unluck85 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 772
  • Dołączył: Pt, 18 Gru 15

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 16:40

Ja zrobiłem 45min. Prime, jak było ok to zrobiłem 30 min. OCCT dla formalności.

#553 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12735
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 17:12

Znalazłem miernik i sprawa wygląda tak:

Z Eist

x8 - 54-55W luz
x23 - 114-116W test aida

Bez Eist

x23

luz 56-57W
test aida 113-118W

Zaraz zrobię test na stocku, załaduje defaultowe ustawienia w biosie.

Wyłączyć c stany i eist do tego testu czy nie?

Ten post był edytowany przez Pentium D dnia: 11 Wrzesień 2016 - 17:21


#554 Użytkownik jest niedostępny   unluck85 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 772
  • Dołączył: Pt, 18 Gru 15

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 17:28

Zobacz postPentium D, o 11 Wrzesień 2016 - 17:12, napisał(a):

Znalazłem miernik i sprawa wygląda tak:

Z Eist

x8 - 54-55W luz
x23 - 114-116W test aida

Bez Eist

x23

luz 56-57W
test aida 113-118W

Zaraz zrobię test na stocku, załaduje defaultowe ustawienia w biosie.

Wyłączyć c stany i eist do tego testu czy nie?


Lol różnica praktycznie żadna, tak wyłącz c state i eist do testów.
Jakbym miał taki miernik to porównałbym to do platformy z fx 8300 :P

Ten post był edytowany przez unluck85 dnia: 11 Wrzesień 2016 - 17:30


#555 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2518
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 17:29

Zobacz postPentium D, o 11 Wrzesień 2016 - 16:56, napisał(a):

Po co mam eist wyłączać skoro mi się to przydaje, nie potrzebuje aby mi cały czas proc chodził na 100%.

W Prime po 5 minutowym teście jeden błąd na wątku wystąpił po 2 minutach a w Realbench nie mogę wykonać testu z H.265 bo aplikacja przestaje działać od razu po rozpoczęciu tego testu reszta ok. Pobiorę starszą wersję Realbench i zobaczę jak tam jest.

Ale ja ci wcale nie mówię że ci się nie opłaca...
Szukał ci teraz testów w różnych ustawieniach cstate ,esit, turbo ,offset i min vcore do poboru mocy ci nie będę. Siedze na procach intela od 3 generacji pomijając ivy i braodwell i jako tako chciałem się ogarnąć w temacie zanim zacząłem się bawić w oc. Ty teraz na pałe próbujesz ustawić coś z czym nikt nigdzie się nie pokazywał, szerząc głupotę że nie da się na nich dobić do 6700. Da się ale wymaga to poświęceń. Nawet na tym 130bclk masz chyba ustawienie i5 6400 plus ht. Racja tamte można kręcić też i na pure z nonk udało im się na 4.1ghz , ale straciłeś prócz tego wszystkiego co ja musiałem u siebie wyłączyć (cstate,eist) jeszcze integre , avx , pomiar temperatur co przekłada się na brak możliwości zrobienia sobie pwm czy półpasywa w spoczynku. Jeśli działa ci na 130bclk ze wszystkim to go sobie tam zostaw lub szukaj szczęścia bo mi z tym eistem na ustawieniach z moich strestestów kilka stron wcześniej nie miałem stabilności(wywalał się po jakiś czasie w spoczynku na pulpicie!). Poczytaj sobie wątki na oc.net skylake overclocking guide i może popróbuj na non k znaleźć stabilne ustawienia i za 2 miesiące wróć jak obadasz temat. Na haswell offset mógł ci dawać napięcia z kosmosu mimo że było konkretne ustawienie. Dlatego daje się manual+offset i z czasem monitoruje się miernikiem napięcie zwiększając odstępy między nimi(1.30+0.05 i potem 1.25+0,1 jak ma się stałe stabilne ustawienie). Ty bawisz się jak dziecko z tą zabawką próbujące wcisnąć kwadrat tam gdzie może wejść tylko walec...

#556 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12735
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 17:53

Zobacz postunluck85, o 11 Wrzesień 2016 - 18:28, napisał(a):

Lol różnica praktycznie żadna, tak wyłącz c state i eist do testów.
Jakbym miał taki miernik to porównałbym to do platformy z fx 8300 :P


Wyłączyłem, siedzi na 24 mnożniku bo turbo mode zostawiłem.

Zobacz postwii, o 11 Wrzesień 2016 - 18:29, napisał(a):

Ale ja ci wcale nie mówię że ci się nie opłaca...
Szukał ci teraz testów w różnych ustawieniach cstate ,esit, turbo ,offset i min vcore do poboru mocy ci nie będę. Siedze na procach intela od 3 generacji pomijając ivy i braodwell i jako tako chciałem się ogarnąć w temacie zanim zacząłem się bawić w oc. Ty teraz na pałe próbujesz ustawić coś z czym nikt nigdzie się nie pokazywał, szerząc głupotę że nie da się na nich dobić do 6700. Da się ale wymaga to poświęceń. Nawet na tym 130bclk masz chyba ustawienie i5 6400 plus ht. Racja tamte można kręcić też i na pure z nonk udało im się na 4.1ghz , ale straciłeś prócz tego wszystkiego co ja musiałem u siebie wyłączyć (cstate,eist) jeszcze integre , avx , pomiar temperatur co przekłada się na brak możliwości zrobienia sobie pwm czy półpasywa w spoczynku. Jeśli działa ci na 130bclk ze wszystkim to go sobie tam zostaw lub szukaj szczęścia bo mi z tym eistem na ustawieniach z moich strestestów kilka stron wcześniej nie miałem stabilności(wywalał się po jakiś czasie w spoczynku na pulpicie!). Poczytaj sobie wątki na oc.net skylake overclocking guide i może popróbuj na non k znaleźć stabilne ustawienia i za 2 miesiące wróć jak obadasz temat. Na haswell offset mógł ci dawać napięcia z kosmosu mimo że było konkretne ustawienie. Dlatego daje się manual+offset i z czasem monitoruje się miernikiem napięcie zwiększając odstępy między nimi(1.30+0.05 i potem 1.25+0,1 jak ma się stałe stabilne ustawienie). Ty bawisz się jak dziecko z tą zabawką próbujące wcisnąć kwadrat tam gdzie może wejść tylko walec...


Test już zrobiłem i widze że się nie opłaca nie licząc temperatury w spoczynku. Nie twierdzę, że się nie da dobić do 6700 bo się da na Q0 a na A0 jakoś cisza.

#557 Użytkownik jest niedostępny   cHunter 

  • Niszczyciel Światów
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7755
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 08

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 17:55

Z tego co dałem rade odczytać po Koreańsku to płyty Asrocka nadają się pod procki ES (w sensie działa AVX i odczyt temp) tylko dzięki przerobionemu biosowi przez Koreańca a to oznacza biosy strasznie stare. W przypadku ASrock Extreme4 to wersja 1.5 gdzie są super problemy żeby dobrać działającą pamięć... Myślałem że jak nie chce biosu SkyOC to mogę wgrać najnowszy Asrocka i bangla a tu dupa...
Koreaniec napisał też że na płytach Asusa BCLK OC działa z tymi prockami na oryginalnym biosie (w sensie jest AVX i temperatury). No ale inny koleś pisał że Asus nisko chodzi bo Asus z zewnętrznym generatorem BCLK strasznie drogi (wii testował na Asus Hero VIII to miał wszystko elegancko). Gigabyte wielka niewiadoma. MSI nisko się kręci z tymi procami. Głowa mnie już boli :E

Ten post był edytowany przez cHunter dnia: 11 Wrzesień 2016 - 18:04


#558 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2518
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 18:05

Zobacz postPentium D, o 11 Wrzesień 2016 - 18:53, napisał(a):

Wyłączyłem, siedzi na 24 mnożniku bo turbo mode zostawiłem.





Test już zrobiłem i widze że się nie opłaca nie licząc temperatury w spoczynku. Nie twierdzę, że się nie da dobić do 6700 bo się da na Q0 a na A0 jakoś cisza.

Ty mierzysz sobie pobór prądu XD na necie są testy ile ci to daje. Ten koleś co zrobił poradnik na płytach asusa pod non-k też mówił że to kwestia kilku watów podczas poradnika na 6700k na tym maximusie...
Miernik do napięcia jeśli walisz mu te 1.4 lub bawisz się offsetem bo go sobie usmażysz.

@Chunter
Ile razy trzeba powtarzać!
Oc przez bclk działa na każdym biosie! Dopóki nie użyjesz nonk biosu masz taki sam procek jak w sklepie i wyłączenie eist czy speedstep nie zabiera ci avx i temperatur... Co ludzie.. Jak wyłączysz w pokoju światło to telewizor przestaje ci odbierać kanały?

Ten post był edytowany przez agent_x007 dnia: 11 Wrzesień 2016 - 19:32
Powód edycji: wulg


#559 Użytkownik jest niedostępny   cHunter 

  • Niszczyciel Światów
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7755
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 08

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 18:22

Zobacz postwii, o 11 Wrzesień 2016 - 19:05, napisał(a):

Ty mierzysz sobie pobór prądu XD na necie są testy ile ci to daje. Ten koleś co zrobił poradnik na płytach asusa pod non-k też mówił że to kwestia kilku watów podczas poradnika na 6700k na tym maximusie...
Miernik do napięcia jeśli walisz mu te 1.4 lub bawisz się offsetem bo go sobie usmażysz.

@Chunter
Kurwa ile razy trzeba powtarzać!
Oc przez bclk działa na każdym biosie! Dopóki nie użyjesz nonk biosu masz taki sam procek jak w sklepie i wyłączenie eist czy speedstep nie zabiera ci avx i temperatur... Ja pierdole co za głupi ludzie.. Jak wyłączysz w pokoju światło to telewizor przestaje ci odbierać kanały?


Źle się wyraziłem, chodzi mi o płyty Asrocka, bo te są najtańsze (Extreme4) ze sprzętowym BCLK pomijając Gigabyta o którym ciężko coś znaleźć odnośnie ES. Podobno na Asrocku na najnowszych biosach ze stronki nie działa AVX i odczyt temperatur - tak wyraźnie napisał Koreaniec, ludzie go o to wyraźnie pytali. Koreaniec udostępnia biosy do Asrocka na których działa OC BCLK oraz AVX2 i odczyt temp ale są to stare biosy sprzed usunięcia Sky OC bo w nowszych coś Asrock namieszał i Koreaniec nie może ich przerobić pod ES.

Na Asus i MSI jest tak jak piszesz ale bez zewnętrznego generatora BCLK nikt więcej jak 3,6GHz stabilnie nie potwierdził. Mówie o biosach bez SkyOC z działającym iGPU i AVX2.

#560 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2518
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 11 Wrzesień 2016 - 18:33

Lista
Szukaj ASUS PRO CLOCK Extended BCLK Range
http://www.asus.com/...s/Z170/compare/

Tutaj koleś na pro gaming ustawił na 150 (3.6) i pisze że stabilnie. Proc to qhqg 501. Stronę wecześniej na gigabyte koleś przyznaje że lepiej działa niż na pro gaming i ustawił 4.2(1.35v? 175bclk) i kilka postów niżej powiedział że miał niestabilność pewnie przez cache. Kiedy mi się zechce to się może jeszcze pobawie. Jak narazie mam 100mhz więcej niż 6700 przy 1.25 (bez eist i cstate) full stable :)
Doradzałem płyte gigabyte z tym generatorem kilku osobom tutaj.500 zł z170 z alc1150 to taki sweetspot ale nie biorę odpowiedzialności za nic.

Ten post był edytowany przez wii dnia: 11 Wrzesień 2016 - 18:58


  • (178 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych