Forum PCLab.pl: i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (178 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

i7 6700 za 650 zł. Tanie próbki inżynieryjne z Chin. intel i7 6700 za 650zł? podrobka?

#861 Użytkownik jest niedostępny   czolgista778 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7501
  • Dołączył: So, 23 Maj 09

Napisany 26 Wrzesień 2016 - 13:08

Straszna męczarnia te ESy. Gdzie się podziały czasy kiedy ES miały najlepsze OC, takie święte GraaleDodaj obrazek

Ten post był edytowany przez czolgista778 dnia: 26 Wrzesień 2016 - 13:09


#862 Użytkownik jest niedostępny   zieloczek100 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1416
  • Dołączył: So, 03 Gru 11

Napisany 26 Wrzesień 2016 - 13:42

Nie mów, że ES ma złe Oc ;) W cenie prawie 1/3 i7 dostajesz średnio 3,8-4GHz. Pewnie wyniki byłby lepsze gdyby producent dał wyższy mnożnik bazowy. Przecież intelowi nie zależało jak ES będą się kręcić, ba, zwykłe (non-k) miały się nie kręcić ;) a kręcą i często niewiele niżej jak te z K ;)

#863 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 26 Wrzesień 2016 - 17:27

Zobacz postzieloczek100, o 26 Wrzesień 2016 - 12:54, napisał(a):

A co z chińczykiem?


Jeszcze nie wiadomo.

WTF

http://allegro.pl/in...6518187703.html

Ten post był edytowany przez Pentium D dnia: 26 Wrzesień 2016 - 18:16


#864 Użytkownik jest niedostępny   Bigfield 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 26 Wrz 16

Napisany 26 Wrzesień 2016 - 19:57

Dobry wieczór panowie! Jestem świeży w roli postującego forum, ale długo śledzę pclab.

Przez ostatni miesiąc miałem niesamowitą przyjemność czytać co tu się działo. W moich oczach bardzo zabawnie wyglądała sytuacja gdy kolega Pentium D kupił procesor inny niż QHQG. Ten procesor nie kręci się najlepiej, co dopiero w ostatnich dniach wygrzebaliście - niestety to było info obecne już na forum oc.net. Przerobione już wcześniej też było to, że na mobo MSI cudów nie będzie. Zdradzę wam też zagadkę obsługi PCIe 3.0 - tylko QHQG i wyżej obsługują 3.0
Wii może nie jest przesadnym entuzjastą tych modeli ES, ale dostrzega ich racjonalne zalety - cHunter wziął doświadczenia Pentiuma D tylko żeby coś udowodnić (sobie, Wii, nie wiem komu) walnął statystyką 50% ESów jest do bani. Ale brawo panowie, świetnie się czytało!

Mimo tego, co tu przeczytałem, to nie nabrałem piachu w pochwę i zamówiłem i7 6400t QHQG L501 z Chin. Dlaczego? Chyba najbardziej doceniam w kompach możliwość grzebania, bawienia się sprzętem, pamiętam czasy ołówkowego modowania Athlonów, flashowania radeonów 9550 na wyższy model etc i tęsko mi za tym :)

Mam też pytanie do w.w. gentlemenów - Jaką płytę główną zakupić? Do wydania mam ok 600PLN - OC.netowcy nie polecają ASUSa niższego niż Maximus,

Mój pierwszy typ:

Asrock Extreme4
Minusy
-straszy konfliktami z pamięcią na starszych biosach (mogę ES kręcić na nowych biosach bez non-k OC? Trochę mi namieszaliście w tym temacie). Na morele ludzie narzekali problemami z kompatybilnością powyżej 2666mhz (nie wiem czy tylko XMP, czy ustawienia z palca też)
Plusy:
+Ext clock gen
+Koreańczyk zmodował biosa specjalnie pod ES
+Karta dźwiękowa

Gigabyte Z170XP-SLI
Minusy:
-Ludzie narzekają że po kilku miesiącach z OC płytka pada
-Problemy ze slotami ram (nie można DC zrobić)
Plusy
+Ext clock gen
+Karta dźwiękowa
+USB 3.1

Płyty mają porównywalą cenę, czemu brak ASUSa? ProGaming czy bliźniaczy model z170-p (albo -a) wydają mi się za drogie na rynku polskim.

@denton24 dzięki za info - dodaję do listy zakupowej :D
@Pentium D btw. daj znać jaką masz aktualnie płytę, chyba wiem czemu się Bios uwalił

Ten post był edytowany przez Bigfield dnia: 26 Wrzesień 2016 - 20:10


#865 Użytkownik jest niedostępny   deton24 

  • beware
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7383
  • Dołączył: So, 27 Lis 10

Napisany 26 Wrzesień 2016 - 20:03

Jeszcze Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 jest od 660 zł dostępny.
Też o nim pisali, jako o płycie która miała by mieć nie wiem na ile obligatoryjnie to tych ESów, Turbo b-clock, zewnętrzny generator BCLK.
Edit. Chyba jednak obligatoryjnie

Ten post był edytowany przez deton24 dnia: 26 Wrzesień 2016 - 20:04


#866 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 26 Wrzesień 2016 - 20:13

Zobacz postBigfield, o 26 Wrzesień 2016 - 20:57, napisał(a):

Dobry wieczór panowie! Jestem świeży w roli postującego forum, ale długo śledzę pclab.

Przez ostatni miesiąc miałem niesamowitą przyjemność czytać co tu się działo. W moich oczach bardzo zabawnie wyglądała sytuacja gdy kolega Pentium D kupił procesor inny niż QHQG. Ten procesor nie kręci się najlepiej, co dopiero w ostatnich dniach wygrzebaliście - niestety to było info obecne już na forum oc.net. Przerobione już wcześniej też było to, że na mobo MSI cudów nie będzie. Zdradzę wam też zagadkę obsługi PCIe 3.0 - tylko QHQG i wyżej obsługują 3.0
Wii może nie jest przesadnym entuzjastą tych modeli ES, ale dostrzega ich racjonalne zalety - cHunter wziął doświadczenia Pentiuma D tylko żeby coś udowodnić (sobie, Wii, nie wiem komu) walnął statystyką 50% ESów jest do bani. Ale brawo panowie, świetnie się czytało!

Mimo tego, co tu przeczytałem, to nie nabrałem piachu w pochwę i zamówiłem i7 6400t QHQG L501 z Chin. Dlaczego? Chyba najbardziej doceniam w kompach możliwość grzebania, bawienia się sprzętem, pamiętam czasy ołówkowego modowania Athlonów, flashowania radeonów 9550 na wyższy model etc i tęsko mi za tym :)

Mam też pytanie do w.w. gentlemenów - Jaką płytę główną zakupić? Do wydania mam ok 600PLN - OC.netowcy nie polecają ASUSa niższego niż Maximus,



3,84GHz to całkiem spoko wynik szkoda tylko, że mi to HT nie działa :/ Na forum były cztery sztuki QH8F - jeden trup, jeden w pełni sprawny no i mój, co z czwartym nie wiadomo bo został sprzedany bez testów.

Wziąłeś L501C300 czy z wyższą końcowką a moze jakiś inny?

#867 Użytkownik jest niedostępny   Bigfield 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 26 Wrz 16

Napisany 26 Wrzesień 2016 - 20:32

Wziąłem z tej oferty:
https://pl.aliexpres...2727870394.html

Obstawiam, że L501C300 Q0 - czyli z tego co rozgryzałem rozpiskę, Malezja 2015, pierwszy tydzień produkcji. Stepping Q0 znaczy tyle, co wersja procesora, fotomaska użyta do jego zrobienia, im wyższa literka tym większe zmiany były wprowadzone:
http://www.intel.com.../000006708.html

Z tego by wychodziło że nie ma co brać A0 - bo to na dobrą sprawę może być pierwsza działająca wersja, natomiast Q0 - to wersja tuż przed wydaniem Skylake (bo retail wersje mają R0)?
Zauważyłem też, że często steppingi Q0 trafiają do OEMów np. Lenovo - Czyżby ta wersja procesora miała być embedded, ale Intel zmienił zdanie?

Ten post był edytowany przez Bigfield dnia: 26 Wrzesień 2016 - 20:37


#868 Użytkownik jest niedostępny   unluck85 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 772
  • Dołączył: Pt, 18 Gru 15

Napisany 26 Wrzesień 2016 - 21:58

U mnie pci 3,0 działa, ale w/g passmarka mój gtx 970 robi w nim mniej ptk. w teście 3d, może ktoś kto nie ma tego es-a sprawdzi jak u niego to wygląda w ROTTR gra chodzi płynnie w crysis 3 też, tylko dota, która nie wymaga mocnej grafy ścina przy pci 3,0, więc zagadka dalej nie rozwiązana...

#869 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 26 Wrzesień 2016 - 22:06

Zobacz postBigfield, o 26 Wrzesień 2016 - 21:32, napisał(a):

Wziąłem z tej oferty:
https://pl.aliexpres...2727870394.html

Obstawiam, że L501C300 Q0 - czyli z tego co rozgryzałem rozpiskę, Malezja 2015, pierwszy tydzień produkcji. Stepping Q0 znaczy tyle, co wersja procesora, fotomaska użyta do jego zrobienia, im wyższa literka tym większe zmiany były wprowadzone:
http://www.intel.com.../000006708.html

Z tego by wychodziło że nie ma co brać A0 - bo to na dobrą sprawę może być pierwsza działająca wersja, natomiast Q0 - to wersja tuż przed wydaniem Skylake (bo retail wersje mają R0)?
Zauważyłem też, że często steppingi Q0 trafiają do OEMów np. Lenovo - Czyżby ta wersja procesora miała być embedded, ale Intel zmienił zdanie?


Od tego typa mam swojego proca, ja bym jednak wziął najwyższy obecnie numerek https://pl.aliexpres...2731881571.html

#870 Użytkownik jest niedostępny   zieloczek100 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1416
  • Dołączył: So, 03 Gru 11

Napisany 26 Wrzesień 2016 - 22:22

Zobacz postPentium D, o 26 Wrzesień 2016 - 17:27, napisał(a):

Jeszcze nie wiadomo.

WTF

http://allegro.pl/in...6518187703.html

Co to za wersja? to Haswell, dzisiaj sprzedał się na allegro i5 ES na LGA1150 za ok 300zł. http://allegro.pl/in...6514336545.html


Zobacz postPentium D, o 26 Wrzesień 2016 - 22:06, napisał(a):

Od tego typa mam swojego proca, ja bym jednak wziął najwyższy obecnie numerek https://pl.aliexpres...2731881571.html

Ta wersja to kolejne +10 dolarów i sprzedający mało komentarzy, a miało być tanio ;) a tutaj zbliżamy się do i5 6400 z gwarancją.

Powiem Ci tak, zamawiałem wiele rzeczy z Chin w tym latarki ok 200zł. Z jedną miałem problem. Chińczycy nie chcieli zrobić refundu, chcieli żebym odesłał, juz nie pamiętam czy ja zaproponowałem, czy oni, ale dostałem 100zł refundu, mimo, że naprawa kosztowała o wiele mniej. Kilka osób miało problem z zamówionymi LeTV x600 z promocji w JD.com (teraz inna nazwa), też musieli odesłać. Tak to bywa, że czasami jakiś problem jest i mimo wszystko chcą żeby odsyłać.

Nie działa Ci PCI-E 3.0, jeżeli nie będą chcieli zrobić refundu, ja chyba mimo wszystko odesłałbym.


@Yedi, jak wygląda sytuacja?

Zobacz postBigfield, o 26 Wrzesień 2016 - 19:57, napisał(a):

@Pentium D btw. daj znać jaką masz aktualnie płytę, chyba wiem czemu się Bios uwalił

Taką ma:
http://www.ceneo.pl/39684840
Czemu?


Jeżeli zdecyduje się zamówić ESa to pewnie też tego (pod koniec tygodnia):
https://pl.aliexpres...2727870394.html
Z tym, że chciałbym zrobić to maksymalnie tanio (studenckie budżety... ;))
@Bigfield, a o Pro4s co sądzisz? Jeden z użytkowników - unluck ma na niej qh8f. Widziałeś jakieś porównania osiągów ES na Pro4s do innych, droższych płyt jak Extreme 4?

Ten post był edytowany przez zieloczek100 dnia: 26 Wrzesień 2016 - 22:32


#871 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 26 Wrzesień 2016 - 22:38

Zobacz postzieloczek100, o 26 Wrzesień 2016 - 23:22, napisał(a):

Co to za wersja?



Ta wersja to kolejne +10 dolarów i sprzedający mało komentarzy, a miało być tanio ;) a tutaj zbliżamy się do i5 6400 z gwarancją.

Powiem Ci tak, zamawiałem wiele rzeczy z Chin w tym latarki ok 200zł. Z jedną miałem problem. Chińczycy nie chcieli zrobić refundu, chcieli żebym odesłał, juz nie pamiętam czy ja zaproponowałem, czy oni, ale dostałem 100zł refundu, mimo, że naprawa kosztowała o wiele mniej. Kilka osób miało problem z zamówionymi LeTV x600 z promocji w JD.com (teraz inna nazwa), też musieli odesłać. Tak to bywa, że czasami jakiś problem jest i mimo wszystko chcą żeby odsyłać.

Nie działa Ci PCI-E 3.0, jeżeli nie będą chcieli zrobić refundu, ja chyba mimo wszystko odesłałbym.


@Yedi, jak wygląda sytuacja?


Taką ma:
http://www.ceneo.pl/39684840
Czemu?


Jeżeli zdecyduje się zamówić ESa to pewnie też tego (pod koniec tygodnia):
https://pl.aliexpres...2727870394.html
Z tym, że chciałbym zrobić to maksymalnie tanio (studenckie budżety... ;))
@Bigfield, a o Pro4s co sądzisz? Jeden z użytkowników - unluck ma na niej qh8f. Widziałeś jakieś porównania osiągów ES na Pro4s do innych, droższych płyt jak Extreme 4?


Procek to poprzednia generacja na LGA 1150

Na razie jeszcze mam status Investigation Pending, chińczyk już od dłuższego czasu nic nie pisze, nie dał żadnego dowodu ani nic. Jak będzie refund to ok a jak nie to będę musiał się zastanowić co i jak zrobić.

#872 Użytkownik jest niedostępny   Bigfield 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 26 Wrz 16

Napisany 26 Wrzesień 2016 - 23:19

Zobacz postPentium D, o 26 Wrzesień 2016 - 22:06, napisał(a):

Od tego typa mam swojego proca, ja bym jednak wziął najwyższy obecnie numerek https://pl.aliexpres...2731881571.html


Generalnie ten numerek CXXX to tylko numer partii. Bez zmiany QDF - tydzień ten sam, wersja ta sama. Tam się zmienia tyle co w smaku jogurtu kupionego dziś, a jutro. Słusznie kolega zieloczek pisze, że to tylko numerek do nabijania kasy

Większym wyznacznikiem są te czteroznakowe oznaczenia np. QHQG - bo jest to q-spec number znany też jako QDF. Czyli odpowiednik sspec dla wersji inżynieryjnych.
Szukałem dokumentów z QDF naszych procesorów - niestety trzeba mieć uprawnienia inżyniera intela by przeczytać ten dokument.
http://www.intel.pl/...umentation.html

6th Gen Intel® Core™ Processor Platform: Specification Update 51
This document provides information on a number of open sightings, known sample issues, and closed issues for the 6th gen Intel® Core™ processor platform. (v.51, Aug. 2016)

I to najlepiej z historią wcześniejszych zmian :D



Zobacz postzieloczek100, o 26 Wrzesień 2016 - 22:22, napisał(a):



Uleciało :F


Zobacz postzieloczek100, o 26 Wrzesień 2016 - 22:22, napisał(a):

Jeżeli zdecyduje się zamówić ESa to pewnie też tego (pod koniec tygodnia):
https://pl.aliexpres...2727870394.html
Z tym, że chciałbym zrobić to maksymalnie tanio (studenckie budżety... ;))
@Bigfield, a o Pro4s co sądzisz? Jeden z użytkowników - unluck ma na niej qh8f. Widziałeś jakieś porównania osiągów ES na Pro4s do innych, droższych płyt jak Extreme 4?

Tutaj koleś na 170m Pro4s wydziera 3.4ghz w porywach do 4ghz - https://www.youtube....h?v=sE_KJoowEGU sprawdź jego kanał
Na filmiku na którym pokazuje budę widać, że ma wentylator skierowany na VRMy. Ciężko mi ocenić na ile są to dobre płyty, bo sam przesiadam się właśnie po długim siedzeniu na AMD FX8320@4.2 i dla mnie płyta bez 10 faz to nie płyta :D

Widzę, że tutaj koleś na dużym Pro4 i QHQF wyciąga 4GHz@1.24v:
http://plus.zealer.com/post/68397.html


Przy ciasnym budżecie to nie kupisz Gigabyte z turbo b-clock (czyli zewnętrznym generatorem), chyba tylko ASrock pozostaje.


Znalazłem u Rosjan taką rozpiskę:
Spoiler

Ten post był edytowany przez Bigfield dnia: 26 Wrzesień 2016 - 23:33


#873 Użytkownik jest niedostępny   cHunter 

  • Niszczyciel Światów
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7755
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 08

Napisany 26 Wrzesień 2016 - 23:38

OK to moje zestawienie z 50% było z dupy bo oparta na za małej liczbie próbek.

Edit: Ale pisać że są to bezproblemowe proce tez nie można. Mamy tu udokumentowane 3 przypadki wadliwych proców. Jak dodać że procami chwaliło się dotychczas z 8 kologów to trochę niepokojące.

Ten post był edytowany przez cHunter dnia: 26 Wrzesień 2016 - 23:43


#874 Użytkownik jest niedostępny   Bigfield 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 26 Wrz 16

Napisany 27 Wrzesień 2016 - 00:01

Zobacz postcHunter, o 26 Wrzesień 2016 - 23:38, napisał(a):

Edit: Ale pisać że są to bezproblemowe proce tez nie można. Mamy tu udokumentowane 3 przypadki wadliwych proców. Jak dodać że procami chwaliło się dotychczas z 8 kologów to trochę niepokojące.


To prawda, bo każda wersja ma swoje bolączki, dlatego zmieniała się matryca z A0 > Q0> R0/S0
Statystyka też nie z dupy, tylko niepełna. Jak koledzy kupili bardzo wczesne wersje inżynieryjne bez wcześniejszej wiedzy z czym to się może wiązać, no to trudno. Nie każdy może siedzieć do 1 w nocy i grzebać za chińskim procesorem w google :D

Btw testy QHQG L501 http://bbs.nga.cn/read.php?tid=9685989

Co do udokumentowanych przypadków - to też nie jest tak że koledzy kupili ten sam procesor. Jak donoszą rosjanie i goście z OC.net poszczególne wersje się znacznie różnią:
Spoiler


Czynnik to mnożnik - nie wiem tylko o co chodzi z kartami obcych :D Ale to już jutro będę rozgryzał.

Ten post był edytowany przez Bigfield dnia: 27 Wrzesień 2016 - 00:06


#875 Użytkownik jest niedostępny   zieloczek100 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1416
  • Dołączył: So, 03 Gru 11

Napisany 27 Wrzesień 2016 - 00:12

cHunter zwróć uwagę na wersję.
Nie słyszałem na forum aby ktoś miał problem z QHQG, ba te z testów wynika, że robią 4GHz dla napięć ok 1,3V a nawet poniżej @Bigfield podał przykłady, ktoś na Pro4 i QHQF wyciąga 4GHz@1.24v co jest przecież rewelacyjnym wynikiem. Dla 1.3V leci na 4,2GHz, pytanie czy warto? Gdybym trafił na ESa, który przy 1,24V zrobi 4GHz, to po rękach całowałbym majfrienda.

A problemy? unluck, działa mu HT, ma problem z stabilnością i wydajnością na PCI-E 3.0 w niektórych grach. Poza tym jest ok, i zegary chyba ok 3.8GHz ma tak? Powinien jeszcze sprawdzić czy te problemy będą występowały z wyłączonym HT.
Pentium wiadomo HT powoduje niestabilność procesora, nie działa PCI-E 3.0.
Yedi - nie wystartował (na jakimś Gigabyte, ciekawe jak wyglądałoby to na innym biosie, płycie).
Ktoś jeszcze miał tą wersję co Panowie powyżej, sprzedał bez testowania.


Czy w ES działa w ogóle integra? Musiałbym z nią pozostać na pewien czas.
Wiadomo, chciałbym kupić za 400zł coś z generatorem BCLK... może kiedyś, jak wyjdzie nowsza generacja procesorów ;) Na Pro4S na standardowym biosie chyba nic nie podkręcę? Przy biosie od Koreańca działa iGPU, chyba nie, prawda? W zasadzie jeżeli wszystko działa na biosie od Koreańca, brak stanów energetycznych to różnice do 3W, więc... aby wszystkie ważne funkcje działały ;)

Ten post był edytowany przez zieloczek100 dnia: 27 Wrzesień 2016 - 00:16


#876 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 27 Wrzesień 2016 - 00:18

Zobacz postBigfield, o 27 Wrzesień 2016 - 00:19, napisał(a):

Generalnie ten numerek CXXX to tylko numer partii. Bez zmiany QDF - tydzień ten sam, wersja ta sama. Tam się zmienia tyle co w smaku jogurtu kupionego dziś, a jutro. Słusznie kolega zieloczek pisze, że to tylko numerek do nabijania kasy

Tutaj koleś na 170m Pro4s wydziera 3.4ghz w porywach do 4ghz - https://www.youtube....h?v=sE_KJoowEGU sprawdź jego kanał
Na filmiku na którym pokazuje budę widać, że ma wentylator skierowany na VRMy. Ciężko mi ocenić na ile są to dobre płyty, bo sam przesiadam się właśnie po długim siedzeniu na AMD FX8320@4.2 i dla mnie płyta bez 10 faz to nie płyta :D

Widzę, że tutaj koleś na dużym Pro4 i QHQF wyciąga 4GHz@1.24v:
http://plus.zealer.com/post/68397.html


Przy ciasnym budżecie to nie kupisz Gigabyte z turbo b-clock (czyli zewnętrznym generatorem), chyba tylko ASrock pozostaje.


Znalazłem u Rosjan taką rozpiskę:
Spoiler



Czasem i w jogurtach trafi się wadliwa partia, 40zł mały pieniądz a można go odzyskać w cashbacku. Fajna ta rozpiska procków.

Zobacz postBigfield, o 27 Wrzesień 2016 - 01:01, napisał(a):

To prawda, bo każda wersja ma swoje bolączki, dlatego zmieniała się matryca z A0 > Q0> R0/S0
Statystyka też nie z dupy, tylko niepełna. Jak koledzy kupili bardzo wczesne wersje inżynieryjne bez wcześniejszej wiedzy z czym to się może wiązać, no to trudno. Nie każdy może siedzieć do 1 w nocy i grzebać za chińskim procesorem w google :D

Btw testy QHQG L501 http://bbs.nga.cn/read.php?tid=9685989




Kilka postów wcześniej dawałem obrazki gdzie L501 zrobił 4,1GHz na B150 Hyper.

#877 Użytkownik jest niedostępny   zieloczek100 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1416
  • Dołączył: So, 03 Gru 11

Napisany 27 Wrzesień 2016 - 00:33

Zobacz postPentium D, o 27 Wrzesień 2016 - 00:18, napisał(a):

Czasem i w jogurtach trafi się wadliwa partia, 40zł mały pieniądz a można go odzyskać w cashbacku. Fajna ta rozpiska procków.




Co nie oznacza, że nowsza = pewniejsza, skoro to jest to samo.
40zł można uzyskać również dla tańszego procesora, wówczas cena jeszcze bardziej atrakcyjna, za to samo.

Woda też bywa trująca... ;)

#878 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 27 Wrzesień 2016 - 00:40

Zobacz postzieloczek100, o 27 Wrzesień 2016 - 01:33, napisał(a):

Co nie oznacza, że nowsza = pewniejsza, skoro to jest to samo.
40zł można uzyskać również dla tańszego procesora, wówczas cena jeszcze bardziej atrakcyjna, za to samo.

Woda też bywa trująca... ;)


Wiadomo. Jak chcecie brać od viviana to trochę poczekacie zanim przeprowadzi te swoje "testy".

#879 Użytkownik jest niedostępny   zieloczek100 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1416
  • Dołączył: So, 03 Gru 11

Napisany 27 Wrzesień 2016 - 01:07

Poczeka się ;)

Nie mogę znaleźć linku do testu ESa na płycie z generatorem BCLK, zapodasz raz jeszcze? (albo to godzin?, czas na spanie)

#880 Użytkownik jest niedostępny   Pentium D 

  • Fetyszysta mlecznych ząbków.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12733
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 10

Napisany 27 Wrzesień 2016 - 02:46

Ha!

Cytuj

AliExpress proposed a new solution
Proposal:
Refund Only 200,00 PLN


Jeszcze chińczyk musi zaakceptować. Jak zaakceptuje to i5 za 250 zł :E

Testu chińczyka też nie mogę znaleźć ale znalazłem L501 i 4,2GHz na Asrock Z170 extreme4 z Hyper BCLK https://linustechtip...110-us-dollars/



Dodaj obrazek

Lepiej niż Core i5 4670K z zegarem 4.3GHz http://forum.hwbot.o...ad.php?t=142947

Ten post był edytowany przez Pentium D dnia: 27 Wrzesień 2016 - 03:36


  • (178 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych