Forum PCLab.pl: Jaki kabel DisplayPort? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (6 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jaki kabel DisplayPort? Ok. 2 m, maks. ok. 50 zł

#41 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • C:\>
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16049
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 24 Luty 2017 - 16:52

Zobacz postJeżoświerzb, o 24 Luty 2017 - 16:36, napisał(a):

Mógłbyś rozwinąć trochę bardziej swoją myśl :hmm: :)


Chodzi o to że nikt nie dyktuje ani nie zaleca jakie to mają być przewody, w zasadzie sam ten temat w wielu miejscach zatacza o voodoo i nikt jeszcze nie udowodnił że wersje 20pin powodują jakieś problemy, a ludzie teraz chodzą i wariują, sam się w to dałem wciągnąć, ale to głównie dlatego że te kable Qolteca co miałem wcześniej po prostu były słabo wykonane i szukałem wymówki aby nabyć coś lepszego, a wszelkie niedogodności 2 monitorów nadal potrafią występować za co jednoznacznie już odpowiadają sterowniki do kart graf. w tym się utwierdziłem.

#42 Użytkownik jest niedostępny   Tomek1623 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1305
  • Dołączył: Wt, 28 Gru 10

Napisany 14 Grudzień 2017 - 00:05

Odkopuje temat. Hmm muszę się przerzucić na displayport i nie wiem czy brać pierwszy lepszy czy szukać z odłączonym pinem. Jak to teraz wygląda?

#43 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • C:\>
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16049
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 14 Grudzień 2017 - 00:08

Nic się nie zmieniło, voodoo teoria dalej mówi że 20pin powoduje problemy, w praktyce nadal nie udowodniono aby 20pin wprowadzał problem, dla bezpieczeństwa możesz brać od razu 19 pin jeżeli nie chcesz się bawić w zwroty itd.

EDIT: Dla potomności, problem z przygasaniem monitorów w momencie wywołania menedżera zadań, pod kontrolą aplikacji 3D, to nie była wina kabli, na 19pin było to samo, natomiast sam problem został wyeliminowany jakieś pół roku temu w sterownikach Nvidii.

Ten post był edytowany przez DisconnecT dnia: 14 Grudzień 2017 - 00:30


#44 Użytkownik jest niedostępny   Tomek1623 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1305
  • Dołączył: Wt, 28 Gru 10

Napisany 14 Grudzień 2017 - 00:36

Zobacz postDisconnecT, o 14 Grudzień 2017 - 00:08, napisał(a):

Nic się nie zmieniło, voodoo teoria dalej mówi że 20pin powoduje problemy, w praktyce nadal nie udowodniono aby 20pin wprowadzał problem, dla bezpieczeństwa możesz brać od razu 19 pin jeżeli nie chcesz się bawić w zwroty itd.

EDIT: Dla potomności, problem z przygasaniem monitorów w momencie wywołania menedżera zadań, pod kontrolą aplikacji 3D, to nie była wina kabli, na 19pin było to samo, natomiast sam problem został wyeliminowany jakieś pół roku temu w sterownikach Nvidii.

Powiem Ci, że szukam 1.5-2m i bida znaleźć taki z odłączonym pinem 20..

#45 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • C:\>
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16049
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 14 Grudzień 2017 - 00:42

Największą gwarancję odłączonego 20 pinu masz w kablach Delock, tylko trzeba wybrać konkretny model, gdyż są 19 i 20pin w ofercie. W przypadku Delocka warto wspomnieć iż swojego czasu był problem z 2 metrowymi wersjami, często przychodziły uszkodzone, gdzie 3m chodziły jak złoto, nie wiem jak jest teraz.

Ten post był edytowany przez DisconnecT dnia: 14 Grudzień 2017 - 00:43


#46 Użytkownik jest niedostępny   Dreggo11 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 331
  • Dołączył: Wt, 24 Mar 09

Napisany 10 Styczeń 2018 - 14:07

Trochę odkop, ale coś w tym wszystkim ewidentnie jest, jeśli chodzi o te piny.

Mam monitor i kartę jak w sygnaturze, podłączone były kablem DP dostarczonym do monitora. Od zawsze był problem, ale nie wiedziałem gdzie leży przyczyna. Objawiało się to tym, że włączając komputer musiałem opracować "procedurę", aby był obraz.

I tak, komputer musiał być włączony przed monitorem, w innym przypadku monitor nie łapał sygnału z GPU, tylko ekran włączał się i wyłączał z komunikatem no-signal.
Na włączenie monitora po odpaleniu PC miałem "okienko" około 3 sekund. Jak przekroczyłem ten czas, to efekt jak powyżej.
Co więcej, po niektórych restartach systemu też monitor tracił sygnał (dioda pomarańczowa), wtedy musiałem szybko wyłączać monitor i włączać ponownie aby załapał sygnał od GPU.

Było to niemiłosiernie frustrujące. Myślałem, że ten typ tak ma przez DP (na DVI zero problemów). Postanowiłem zaryzykować i wymieniłem kabel z fabryki od monitora na Delock 2m z niepodłączonym 20 pinem.

Efekt, wszystkie problemy z wyświetlaniem obrazu zniknęły, nawet mogę włączyć monitor przed włączeniem PC i będzie obraz (wcześniej to było nie do pomyślenia).

Ten post był edytowany przez Dreggo11 dnia: 10 Styczeń 2018 - 14:08


#47 Użytkownik jest dostępny   sniper76 

  • One shot = One killed
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2664
  • Dołączył: Wed, 17 Lut 10

Napisany 10 Styczeń 2018 - 23:32

Polecam kabelek LINDY KLIK (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził) dobrze wykonany elastyczny w tej cenie chyba nic lepszego nie ma Dodaj obrazek nie biorę pod uwagę przewodów, które są w podobnej cenie, a obudowy wtyków błyszczą jak chińskie świecidełka Dodaj obrazek
Przewód działa popranie zero problemów z uruchamianiem monitora Dodaj obrazek

#48 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 11 Styczeń 2018 - 00:14

Ja mam taki http://allegro.pl/ka...6686515256.html
zero problemów mam.

#49 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • C:\>
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16049
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 11 Styczeń 2018 - 00:25

Zobacz postsniper76, o 10 Styczeń 2018 - 23:32, napisał(a):

Polecam kabelek LINDY KLIK (oryginalny link usunięty automatycznie na prośbę sklepu do którego prowadził) dobrze wykonany elastyczny w tej cenie chyba nic lepszego nie ma Dodaj obrazek nie biorę pod uwagę przewodów, które są w podobnej cenie, a obudowy wtyków błyszczą jak chińskie świecidełka Dodaj obrazek
Przewód działa popranie zero problemów z uruchamianiem monitora Dodaj obrazek


Producent nic nie wspomina o ilości podłączonych pinów do wtyczki, więc obstawiam że to standardowo 20pin przewód, tak jak mówiłem czyste voodoo jedynym działa innym nie, przydała by się możliwość stworzenia powtarzalnego testu na podatnym urządzeniu.

W cenie wyżej wymienionego Lindy jest jeszcze omawiany Delock który pod względem jakości wykonania stoi praktycznie tak samo, przy czym ma na pewno odłączony 20pin.

Ten post był edytowany przez DisconnecT dnia: 11 Styczeń 2018 - 00:26


#50 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • C:\>
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16049
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 05 Luty 2018 - 10:19

Ważna informacja i przestroga dla wszystkich który zastanawiają się nad zakupem przewodów DP!

Przez ostatni rok dywagowaliśmy na temat kabli które nie spełniają specyfikacji w związku z posiadaniem szyny VBus (3.3v) na 20 pinie, jako że nie udało się dojść do ostatecznej konkluzji, sam uznałem iż przewody 20pin mogą co najwyżej powodować anomalie z urządzeniami zgodnymi z DisplayPort, okazało się że takie rozwiązania mogą w rzeczywistości stanowić zagrożenie dla sprzętu!

Na co dzień używam dwóch przewodów 19pin zgodnych ze standardem VESA od firmy Delock, ale jak wiadomo z tego tematu na początku używałem tanich przewodów marki Qoltec, nie odczuwałem wcześniej żadnych problemów z tego tytułu, ale w związku z tym tematem postanowiłem zakupić przewody 19pin nieco lepszej jakości, wczoraj po roku, potrzebowałem skorzystać z innych przewodów, podłączyłem więc tanie Qoltec 20pin i niczego nie świadomy kontynuowałem pracę.
Dziś rano włączając komputer okazało się że kontroler USB 3.1 Gen2 10Gbps jest całkowicie martwy, w moim wypadku to duży problem gdyż z tyłu głównie mam porty 3.1

Rozkręciłem sprzęt aby zobaczyć organoleptycznie czy są jakieś ślady, jednak niczego takiego nie zauważyłem. TERAZ NAJLEPSZE... Podłączając sprzęt wyjątkowo zapomniałem podłączyć przewód zasilania na początku, jakieś moje było zdziwienie gdy w momencie podłączenia monitora do gołego komputera bez zasilania, zaświeciły mi się diody LED na karcie dźwiękowej... Na szczęście wracając do 19pin przewodów kontroler USB 3.1 Gen2 wrócił do żywych i działa z pełną prędkością 10Gbps, co jest równoznaczne iż zasilanie 3.3v wypuszczone z monitora zakłóciło pracę kontrolera.

Zgodnie ze specyfikacją szyna VBus 3.3v służy do zasilania wszelkich urządzeń aktywnych bez własnego zasilania tym konwertery z DP na HDMI/DVI/VGA, jednakże w przypadku przewodów point-to-point 20pin nie powinien być podłączony.

Dodam jeszcze że anomalie występujące mogą być zależne od sprzętu, u mnie głównym czynnikiem który się zmienił to karta graficzna, na GTX 980Ti przewody 20pin nie powodowały problemów, natomiast GTX 1080Ti przekazał napięcie 3.3v po magistrali PCIE i cyrk gotowy.

Nie wiem jeszcze co z tym zrobię po za przepychanką ze sklepem celem zwrotu pieniędzy za kable (Nie chodzi tutaj o ich wartość, a fakt żeby przejrzeli na oczy jaki chłam sprzedają).

Ten post był edytowany przez DisconnecT dnia: 05 Luty 2018 - 10:24


#51 Użytkownik jest niedostępny   fliperpl 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7607
  • Dołączył: Pn, 19 Wrz 11

Napisany 25 Luty 2018 - 21:51

czyli co? Lepiej kupić jakiś hdmi?
Jestem na kupnie jakiegoś lepszego kabelka do mojego 240hz della z opisu i nie wiem co wybrać. Chce coś lepszej jakości, bo oryginalny uległ uszkodzeniu, nie chcę żadnych przepowiedni że kabel za 20zł niczym się nie różni od tego za 60zł, chce coś droższego, firmowego czy coś

Ten post był edytowany przez fliperpl dnia: 25 Luty 2018 - 21:54


#52 Użytkownik jest niedostępny   cgdestroyer 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 213
  • Dołączył: Pn, 28 Paź 13

Napisany 27 Luty 2018 - 19:29

Do jasnego grzyba!
Szkoda, że wcześniej nie wiedziałem, że są takie jaja z kablami DP, kilka dni temu kupiłem dwa kable znanej i renomowanej firmy Qoltec no bo w sumie zwykły kabel, co tam mnożna zepsuć i chyba sobie monitor rozwaliłem i od kilku dni z tym walczę :/

Po podłączeniu monitorów nowymi kablami jeden wstał jako 1080p a nie WQHD 1440p i co bym nie robił nic tego nie chciało zmienić.
Co więcej komputer nie chciał w ogóle wstawać, na wyświetlaczu płyty głównej zamiast kodów i temperatury wyświetlało się cały czas 00, nie wyświetlał się nawet spalsh screen uefi czy jak to tam się nazywa.
Spanikowany zacząłem odłączać wszystko co niepotrzebne, dodatkowe karty, zamieniałem karty gdyby się okazało, że to główna karta padła itd.
Co ciekawe nawet teraz jak zamieniłem kable na stare nadal czasami komputer nie chce wstać a monitor nadal ma max 1080p. W panelu nvidii wymusiłem 1440p ale obraz jest rozmazany i nie do zaakceptowania.

Myślałem, że jest gdzieś problem z EDID monitora więc spróbowałem użyć Custom Resolution Utility (CRU) żeby dodać opcję większej rozdzielczości jeśli monitor niewłaściwie komunikował co może wyświetlić ale CRU pokazywało że 1440p jest a w ustawieniach rozdziałki nie było.

W pewnym momencie w Device manager wyświetlało mi monitory jako Non P&p monitor czy coś takiego a o ile się nie mylę wtedy jeszcze nie próbowałem odinstalować serowników monitora.
Po tym już próbowałem wszystkiego, odinstalowywałem sterowniki monitora i kart graficznych, aktualizowałem, zamieniałem kable, podłączałem tylko ten monitor 1080p i nic co bym nie robił nadal 1080 to jest max co może wyświetlić a drugi bez problemu wyświetla 1440p czym i gdzie bym go nie podłączył jeżeli oczywiście komputer się uruchomi.

Jeszce może spróbuję podłączyć go przez DVI i zobaczę czy ruszy na większej rodziałce bo już nie zostało za wiele opcji od wyboru. Mój monitor na hdmi maksymalnie 1080p pociągnie więc ten port też odpada.

I od razu pytanie da się sprawdzić samodzielnie czy kabel DP jest bez 20 pinu?
Gdzie kupić dobry kablem DP 3m?

Ten post był edytowany przez cgdestroyer dnia: 27 Luty 2018 - 19:32


#53 Użytkownik jest niedostępny   Dreggo11 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 331
  • Dołączył: Wt, 24 Mar 09

Napisany 27 Luty 2018 - 21:30

http://allegro.pl/ka...7106429338.html

3M, bez podłączonego 20 pin

#54 Użytkownik jest niedostępny   cgdestroyer 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 213
  • Dołączył: Pn, 28 Paź 13

Napisany 27 Luty 2018 - 21:33

Dzięki, chwilę wcześniej też sam znalazłem tą tę aukcje już zakupiłem i przy okazji dvi żeby zobaczyć czy pomoże w mojemu niepełnosprawnemu monitorowi :)

#55 Użytkownik jest niedostępny   maguu 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 760
  • Dołączył: Pn, 09 Maj 11

Napisany 27 Luty 2018 - 21:42

Dzięki za informacje! Czekam na nowego della i nie chciałbym go uszkodzić głupim kablem ;/

#56 Użytkownik jest niedostępny   Todis 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4209
  • Dołączył: So, 17 Lis 12

Napisany 28 Luty 2018 - 10:54

Zobacz postmaguu, o 27 Luty 2018 - 21:42, napisał(a):

Dzięki za informacje! Czekam na nowego della i nie chciałbym go uszkodzić głupim kablem ;/


No ale bez jaj jeśli czekasz na nowy monitor i dostaniesz kabel DP w komplecie od producenta z monitorem to powinien być wystarczający tzn ok.
Ja tam bym zbytnio nie kombinował jeśli producent monitora daje w zestawie odpowiedni kabel bo można tylko przedobrzyć.

Ten post był edytowany przez Todis dnia: 28 Luty 2018 - 10:55


#57 Użytkownik jest niedostępny   maguu 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 760
  • Dołączył: Pn, 09 Maj 11

Napisany 28 Luty 2018 - 16:35

Zobacz postTodis, o 28 Luty 2018 - 10:54, napisał(a):

No ale bez jaj jeśli czekasz na nowy monitor i dostaniesz kabel DP w komplecie od producenta z monitorem to powinien być wystarczający tzn ok.
Ja tam bym zbytnio nie kombinował jeśli producent monitora daje w zestawie odpowiedni kabel bo można tylko przedobrzyć.


Problem w tym że do zamówionego monitora producent dostarcza tylko kabel HDMI ;-) Ale racja jeżeli kabel DP jest w pudełku wraz z monitorem to nie ma sensu szukać innego.

Ten post był edytowany przez maguu dnia: 28 Luty 2018 - 16:37


#58 Użytkownik jest niedostępny   Dreggo11 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 331
  • Dołączył: Wt, 24 Mar 09

Napisany 28 Luty 2018 - 23:09

Zobacz postmaguu, o 28 Luty 2018 - 16:35, napisał(a):

Problem w tym że do zamówionego monitora producent dostarcza tylko kabel HDMI ;-) Ale racja jeżeli kabel DP jest w pudełku wraz z monitorem to nie ma sensu szukać innego.


Niekoniecznie. Patrz moje posty wcześniej. Na fabrycznym DP problemy, na DeLock (z pewniakiem, że 20 pin odłączony) jak ręką odjął.

#59 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • C:\>
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16049
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 05 Marzec 2018 - 19:31

Zobacz postfliperpl, o 25 Luty 2018 - 21:51, napisał(a):

czyli co? Lepiej kupić jakiś hdmi?Jestem na kupnie jakiegoś lepszego kabelka do mojego 240hz della z opisu i nie wiem co wybrać. Chce coś lepszej jakości, bo oryginalny uległ uszkodzeniu, nie chcę żadnych przepowiedni że kabel za 20zł niczym się nie różni od tego za 60zł, chce coś droższego, firmowego czy coś


HDMI nie obsłuży 144/165/180/240Hz więc nie masz żadnego wyboru. Delock 1.2 w wersji 19pin spełnia swoją robotę, radzę tylko brać 3m wersję, z 2m są problemy i zaczynają po czasie przerywać, za kilka dni dostanę już 4 sztukę 2m, z czego dwie 3m działają od dłuższego czasu bez problemu.
Dodatkowo udało mi się jeszcze zweryfikować przewody Ednet DP te w oplocie za 35 zł i też są 19pin, więc można je spokojnie brać.


Zobacz postcgdestroyer, o 27 Luty 2018 - 19:29, napisał(a):

Do jasnego grzyba! Szkoda, że wcześniej nie wiedziałem, że są takie jaja z kablami DP, kilka dni temu kupiłem dwa kable znanej i renomowanej firmy Qoltec no bo w sumie zwykły kabel, co tam mnożna zepsuć i chyba sobie monitor rozwaliłem i od kilku dni z tym walczę :/Po podłączeniu monitorów nowymi kablami jeden wstał jako 1080p a nie WQHD 1440p i co bym nie robił nic tego nie chciało zmienić. Co więcej komputer nie chciał w ogóle wstawać, na wyświetlaczu płyty głównej zamiast kodów i temperatury wyświetlało się cały czas 00, nie wyświetlał się nawet spalsh screen uefi czy jak to tam się nazywa.Spanikowany zacząłem odłączać wszystko co niepotrzebne, dodatkowe karty, zamieniałem karty gdyby się okazało, że to główna karta padła itd. Co ciekawe nawet teraz jak zamieniłem kable na stare nadal czasami komputer nie chce wstać a monitor nadal ma max 1080p. W panelu nvidii wymusiłem 1440p ale obraz jest rozmazany i nie do zaakceptowania. Myślałem, że jest gdzieś problem z EDID monitora więc spróbowałem użyć Custom Resolution Utility (CRU) żeby dodać opcję większej rozdzielczości jeśli monitor niewłaściwie komunikował co może wyświetlić ale CRU pokazywało że 1440p jest a w ustawieniach rozdziałki nie było.W pewnym momencie w Device manager wyświetlało mi monitory jako Non P&p monitor czy coś takiego a o ile się nie mylę wtedy jeszcze nie próbowałem odinstalować serowników monitora.Po tym już próbowałem wszystkiego, odinstalowywałem sterowniki monitora i kart graficznych, aktualizowałem, zamieniałem kable, podłączałem tylko ten monitor 1080p i nic co bym nie robił nadal 1080 to jest max co może wyświetlić a drugi bez problemu wyświetla 1440p czym i gdzie bym go nie podłączył jeżeli oczywiście komputer się uruchomi.Jeszce może spróbuję podłączyć go przez DVI i zobaczę czy ruszy na większej rodziałce bo już nie zostało za wiele opcji od wyboru. Mój monitor na hdmi maksymalnie 1080p pociągnie więc ten port też odpada.I od razu pytanie da się sprawdzić samodzielnie czy kabel DP jest bez 20 pinu? Gdzie kupić dobry kablem DP 3m?

Raczej nie określał bym Qolteca znanym i renomowanym producentem, to zwykła chińszczyzna, do takiego stopnia że ich kable są różnej grubości w zależności od serii, u mnie jeden ma AWG28 a drugi AWG32 mimo iż to te same kable.
Bierz Delocka 19pin albo tańszego Edneta i nie będzie problemu, nie mogę jednak zagwarantować że sytuacja się poprawi, gdyż przewody 20pin mogły już zasiać jakieś spustoszenie, u mnie skończyło się na szczęście na straszaku.
Napięcie zwrotne ze strony monitora mogło skuteczne zakłócić próbę inicjacji CPU na płycie co właśnie objawia się kodem 0x00 określającym błąd detekcji CPU, rozdzielczość prędzej wariuje przez słabą jakość przewodów, niestety ale z tym od dawna jest problem, nawet renomowane kable potrafią wysiadać i trzeba je wymieniać na inne sztuki, sprawdź na spokojnie coś markowego 19pin, bądź DVI myślę że monitor obudzi się w końcu na 1440p.

Dodam też że właśnie dzisiaj zaniosłem do morelek swoje Qoltece na rękojmie, roszczenia opisałem jasno i żądałem zwrotu kasy, oczywiście sklep miał głęboko w dupie to co napisałem i zamówił mi nowe kabelki :D Następna rękojmia już nie będzie dla nich taka łaskawa :E


Zobacz postmaguu, o 27 Luty 2018 - 21:42, napisał(a):

Dzięki za informacje! Czekam na nowego della i nie chciałbym go uszkodzić głupim kablem ;/


Dell ma bezpieczne przewody więc nie powinno być problemu, a jeżeli chcesz mieć pewność to wyposaż się w multimetr i cienki drucik, ustawiasz tryb buzzera wkładasz druciki do wtyczek zgodne ze schematem i macasz sondami z obydwu stron, jak nie zapiszczy to masz pewność że 20pin jest odłączony.

#60 Użytkownik jest niedostępny   fliperpl 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7607
  • Dołączył: Pn, 19 Wrz 11

Napisany 05 Marzec 2018 - 21:20

Zobacz postDisconnecT, o 05 Marzec 2018 - 19:31, napisał(a):

HDMI nie obsłuży 144/165/180/240Hz więc nie masz żadnego wyboru. Delock 1.2 w wersji 19pin spełnia swoją robotę, radzę tylko brać 3m wersję, z 2m są problemy i zaczynają po czasie przerywać, za kilka dni dostanę już 4 sztukę 2m, z czego dwie 3m działają od dłuższego czasu bez problemu.


działa. Mam teraz 240hz @hdmi

  • (6 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych