azgan 8278 Napisano 12 Października 2016 (edytowane) Hejka kupilem gre na x one plytke .I czy ktos wie czy w ramsch uslugi play anyware moge odpalic gre na pc ? Nie. Tylko wersja cyfrowa kupiona w sklepie Microsoftu lub kody promocyjne NVIDII. Porównanie grafiki PC z XBOX ONE Gears of War 4 – PC Ulltra vs. Xbox One Graphics Comparison http://www.youtube.com/watch?v=1LXEBeTezh8 Edytowane 12 Października 2016 przez azgan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwietas 0 Napisano 12 Października 2016 Zartujesz?! Na tego patcha potrzebuje kolejne 80gb?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spees1111 0 Napisano 12 Października 2016 Zartujesz?! Na tego patcha potrzebuje kolejne 80gb?! Niestety taki fakt, ja natomiast tez wolałem usunąć grę i na nowo pobrać niż szukać miejsca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 8278 Napisano 12 Października 2016 (edytowane) Zartujesz?! Na tego patcha potrzebuje kolejne 80gb?! Nie, nie żartuje tylko uprzedzam bo jak nie będziesz miał 80GB wolnego miejsca na dysku to wyskoczy Ci błąd o niepowodzeniu procesu aktualizacji. Problemu nie ma jak dopiero ściągasz grę bo masz ją od razu zaktualizowaną do najnowszej wersji. Problem mają Ci którzy grę wcześniej pobrali i zainstalowali na dysku SSD (tak jak ja). Edytowane 12 Października 2016 przez azgan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati17 220 Napisano 12 Października 2016 Podobna sytuacja była z aktualizacją forza horizon 3, nie pobierałem ponownie, na drugi dzień pobrała się sama aktualizacja 1,89gb. Tylko zastanawiam się jak ja zainstaluje gears of war jak już nie mam miejsca na tej partycji SSD, nie ma jakiegoś sposobu na zmianę miejsca docelowego instalacji? Jak z optymalizacją gears of war 4? Lepiej jak forza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hennepin 372 Napisano 12 Października 2016 Nie. Tylko wersja cyfrowa kupiona w sklepie Microsoftu lub kody promocyjne NVIDII. Porównanie grafiki PC z XBOX ONE Gears of War 4 – PC Ulltra vs. Xbox One Graphics Comparison Hmm, graficznie to słabo się prezentuje, prosta grafika, kiepskie tekstury, nie dziwne, że gra tak śmiga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dishar 0 Napisano 12 Października 2016 Jak z optymalizacją gears of war 4? Lepiej jak forza?Mozna spokojnie grac w 4K. Najlepsza optymalizacja ostatnich lat! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati17 220 Napisano 12 Października 2016 Mozna spokojnie grac w 4K. Najlepsza optymalizacja ostatnich lat! To jak oni te gry robią że forza ma takie ściny a gears of war już jest mega płynne, zonk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 8278 Napisano 12 Października 2016 (edytowane) Hmm, graficznie to słabo się prezentuje, prosta grafika, kiepskie tekstury, nie dziwne, że gra tak śmiga. Nie wiem o czy mówisz bo nie grałeś w tą grę. W późniejszych etapach grafika jest fantastyczna. Textury nie są kiepskie tylko są wykonane ręcznie jak w Uncharted 4: A Thief's End to też ich styl jest inny. Nie bez powodu Digital Foundry określił Gears of War 4 technologicznym arcydziełem http://www.eurogamer.pl/articles/2016-10-11-digital-foundry-kontra-gears-of-war-4 Unreal Engine 4 jest naszpikowany nowoczesnymi technologiami z których GoW4 robi dobry użytek. Edytowane 12 Października 2016 przez azgan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hennepin 372 Napisano 12 Października 2016 (edytowane) Nie wiem o czy mówisz bo nie grałeś w tą grę. W późniejszych etapach grafika jest fantastyczna. Textury nie są kiepskie tylko są wykonane ręcznie jak w Uncharted 4: A Thief's End to też ich styl jest inny. Nie bez powodu Digital Foundry określił Gears of War 4 technologicznym arcydziełem http://www.eurogamer.pl/articles/2016-10-11-digital-foundry-kontra-gears-of-war-4 Unreal Engine 4 jest naszpikowany nowoczesnymi technologiami z których GoW4 robi dobry użytek. No nie grałem, wnioskuje tylko z tego filmiku co wkleiłeś, na mim grafika słabo wygląda. Możliwe, że na żywo odbiór będzie lepszy ale czy aż tak? Opinie o grafice widzę są różne, wiele portali pisze właśnie, że graficznie jest średniawa. Edytowane 12 Października 2016 przez hennepin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szyszu1982 0 Napisano 12 Października 2016 Panowie przy zakupie GTX-a 1070 ze sklepu x-kom otrzymałem w prezencie kod do gry Gears of War 4. Nie gram w tego typu gry i dlatego chcę ją sprzedać. Jeżeli byłby ktoś z was zainteresowany kupnem gry w cenie niższej niż na rynku proszę o kontakt e-mail: szyszu@poczta.onet.pl .Jeżeli ogłoszenie tego typu na tym forum jest zabronione z góry przepraszam i proszę o usunięcie posta (w regulaminie nie widzę nic na ten temat). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 8278 Napisano 12 Października 2016 (edytowane) No nie grałem, wnioskuje tylko z tego filmiku co wkleiłeś, na mim grafika słabo wygląda. Możliwe, że na żywo odbiór będzie lepszy ale czy aż tak? Opinie o grafice widzę są różne, wiele portali pisze właśnie, że graficznie jest średniawa. Piszą to w oparciu o okrojoną wersję z XBOX ONE. Na PC grafika jest dopieszczona i prezentuje się okazale jest to ścisła czołówka najlepiej wyglądających i najbardziej zaawansowanych technologicznie gier. Wystarczy że zobaczyłbyś np. jak wygląda opuszczona kopalnia i gwarantuje że szybko zmienił byś zdanie . Gra świateł z cieniami w połączeniu z Global Illumination oraz kapitalnymi efektami cząsteczkowymi jak i sam art-design map wygląda fenomenalnie. Gears of War 4 to pierwsza duża pełnoprawna gra AAA z krwi i kości na najnowszej wersji silnika Unreal Engine 4. Teraz przynajmniej można ocenić na co stać ten silnik w dobrze wykorzystany sposób bo do tej pory to widziałem jedynie odpicowane dema technologiczne. Edytowane 12 Października 2016 przez azgan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bocieque 428 Napisano 12 Października 2016 Gra jest ładna, ale na mnie aż tak dużego wrażenia nie robi. Nie wiem, może przez styl graficzny. Division, BF1, FH3, Wiedźmin 3 - w tych grach mam syndrom wlepiania się w obiekty, detale, krajobrazy. W GoW4 po prostu gram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 8278 Napisano 12 Października 2016 Techniczna analiza silnika Unreal Engine 4 w grze Gears of War 4 od Digital Foundry http://www.youtube.com/watch?v=A99kon29MbU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamparcicho 2718 Napisano 12 Października 2016 Dziś skończyłem, jedno słowo - poezja! Czasem to wyglądało jak demo technologiczne. Fantastyczna gra, druga w tym roku po Uncharted 4, która ma tę magię przyciągania i daje niesamowity fun. Teraz czas na zabawę w kampanii we dwóch ze znajomym a potem online. Ode mnie 8.5/10 a jako fan Gearsów 9.5/10. Minus 0.5 bo za krótka Baby whooooooo POLECAM! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 8278 Napisano 12 Października 2016 Czytałem komentarze gdzie ludzie pisali że Gears of War 4 to takie Uncharted 4 od Microsoftu. I zgadzam się z tym. Obydwie wyglądają świetnie i obydwie świetnie są zaprojektowanie. Gra jest efektowna wiele sekwencji na długo zapadnie mi w pamięci np. szaleńcza ucieczka na motorach przez płonący las, schodzenie coraz głębiej pod ziemię w opustoszałej kopali oraz ekspresowa ewakuacja na linach czy walka w stalowych Tytanach z ogromnym Bossem to czysta poezja. Już nie mogę doczekać się kolejnej części najchętniej zagrałbym w nią już teraz . Oby więcej takich gier. W mojej ocenie The Coalition zaprojektowało ciekawszą i bardziej urozmaiconą rozgrywkę w porównaniu do Gears of War: Judgment od Epic Games i People Can Fly które pomagało przy tej produkcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylwekfox 4 Napisano 12 Października 2016 Ta gra jest super i do tego jak wygląda. Pierwszy rozdział może nie zachwyca ale jak zobaczyłem ogród na początku drugiego to póła mi opadła i jeszcze ta optymalizacja 2560x1440 ultra non stop 60fps. Rewelacja. Idę grać dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KanekS 0 Napisano 12 Października 2016 Kiedy wersja na Win 7 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spees1111 0 Napisano 12 Października 2016 Kiedy wersja na Win 7 ? W tym przypadku wątpię że kiedykolwiek będzie xD To raczej nie tego typu gra co by dali na steama, ale kto wie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BlindObserver 3828 Napisano 12 Października 2016 (edytowane) Jakaś rada na problem ze wznowieniem pobierania? Pobrało mi się 50 GB, chciałem dociągnąć resztę i dupa zbita. Edyta: Ten sklep to jednak gówno do kwadratu. Nie mogę tego w ogóle pobrać, nawet jak chcę zacząć od początku... Edytowane 12 Października 2016 przez BlindObserver Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgan 8278 Napisano 12 Października 2016 Masz zaktualizowanego Win10? To bardzo istotne upewnij się że posiadasz aktualne oprogramowanie. Podobno też trzeba instalować na dysku C w domyślnej lokalizacji Zakładam też że masz na dysku odpowiednią ilość wolnego miejsca ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati17 220 Napisano 13 Października 2016 Jakaś rada na problem ze wznowieniem pobierania? Pobrało mi się 50 GB, chciałem dociągnąć resztę i dupa zbita. Edyta: Ten sklep to jednak gówno do kwadratu. Nie mogę tego w ogóle pobrać, nawet jak chcę zacząć od początku... Pisałem wcześniej, trzeba było poczekać, nie pobierać od nowa, po jakimś czasie zatrybiłaby sama aktualizacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamparcicho 2718 Napisano 13 Października 2016 Nie trzeba instalować na dysku C, ja od dawna wrzucam gry ze sklepu na E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati17 220 Napisano 13 Października 2016 Nie trzeba instalować na dysku C, ja od dawna wrzucam gry ze sklepu na E Oświeć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamparcicho 2718 Napisano 13 Października 2016 Jak instalowałem Gearsy to wyskoczyło mi okienko z wyborem ścieżki instalacji i tyle Tp samo wcześniej miałem z Forzą Horizon 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach