Kazubin, o 19 Październik 2016 - 23:08, napisał(a):
Przyjmując twoją wykładnię, to mimo, że gram na kompie to w takim razie nie jestem entuzjastą PC, bo mój komputer został kupiony w 2009 oraz nie mam wymagań żelazne 60fps i zdarza mi się grać często poniżej tej wartości. Ogólnie coś słabo łapię ten przekaz, więcej szczegółów proszę odnośnie definicji entuzjasty
Koncert życzeń, zejdź na ziemię

Właśnie o to mi chodziło, czyli żelazne 60fps przy ustawieniach Ultra/Wysokie na których coraz mniej mi zależy tzn. 60fps jednak musi być, ale nie mam już problemu z ustawieniami jak dawniej

Po prostu zamiast kupować kartę graficzną co 2 lata w okolicach 1500-2000zł i resztę bebechów co 4-5 lat niektórzy mogą się skusić na takiego Scorpio (jeśli rzeczywiście oferowałby taką wydajność). Z tym entuzjastą (może źle to określiłem) chodziło mi o ciągłe dążenie do tego co wymieniłem lub 4K, do tego SLI itd.
Pewnie, że jest to koncert życzeń, ale patrząc na to kiedy to Scorpio wyjdzie to wcale nie jest coś nieosiągalnego, oczywiście nie mówimy o One S tylko Scorpio. Będzie to najmocniejsza konsola na rynku i po niej pewnie już tylko PS5 chyba, że jakaś kolejna wersja Pro.
W skrócie, bo zrobiłem mały offtop głośnymi przemyśleniami, że jeśli faktycznie wydajność byłaby taka i cena w granicach 3000zł to dla takiego kogoś jak ja warto będzie kupić taką konsole.
Choć na dzień dzisiejszy byłoby to PS4 ze względu na Uncharted, God of War, The Last of US w które zawsze chciałem zagrać, niestety PS4 Pro to jeszcze nie ta wydajność.
Zas, o 20 Październik 2016 - 00:24, napisał(a):
nie jestem entuzjastą, ale fanem dropów do 23 FPS i celowania na padzie w FPP/TPP to juz w ogóle... co robić?

może jakby PS4 obsługiwało Steam Controller, to bym zobaczył, czy tak sie da grać, exy Sony są chyba lepiej zoptymalizowane... no i na pewno bardziej niż Forza interesuje mnie DriveClub
Oczywiście ja też nie jestem fanem dropów ani w ogóle grą w 30fpsach, dlatego mówię o tych "lepszych" konsolach które niby maja zaoferować 60fps w FHd i podłączeniu klawiatury i myszki, jak to wyjdzie z wydajnością w praktyce zobaczymy.
Ten post był edytowany przez skunRace dnia: 20 Październik 2016 - 01:09