Forum PCLab.pl: Red Dead Redemption 2 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (476 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 398
  • 399
  • 400
  • 401
  • 402
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Red Dead Redemption 2 Wersja PC oficjalnie 5 listopada 2019 roku

#7981 Użytkownik jest niedostępny   Reddzik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1889
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 09 Listopad 2019 - 11:09

Jak zobaczyłem na streamie jak ktoś ogrywa na k+m, widzę L CRTL, L Shift, tam jakiś inny klawisz itd. Gram na PS4 Slim, na padzie, wiadomo gra uczy co i jak klikać, ale na padzie jest to intuicyjnie, wszystko pod ręką. Na PC będę grać na padzie od Xbox360, rzadko podpinam pada od ps4.

Na razie jestem po śnieżnej lokacji, obóz rozbity, gra zapisana uff. Masakra człowiekowi chciało się spać, a tu ta końcowa misja ciągnęła się, a zapisu nie widać :hmm: Do gry będę musiał mieć pewność, że nikt mi nie będzie przeszkadzać, że nie odciągnie mnie od PC/PS4, bo niestety w trakcie misji nie zapiszę rozgrywki, a te nie które misje są długieee. Nie żebym narzekał, ale bywają przypadki, że coś człowiekowi wypadnie, a tu masz misję w trakcie grania. :lol2:

Ten post był edytowany przez Reddzik dnia: 09 Listopad 2019 - 11:12


#7982 Użytkownik jest niedostępny   lamparcicho 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1633
  • Dołączył: So, 06 Gru 08

Napisany 09 Listopad 2019 - 11:23

Zobacz postazgan, o 09 Listopad 2019 - 10:54, napisał(a):

Dobra robota :thumbup:

To teraz skopiować zawartość tego posta i podawać go za każdym razem, gdy ktoś będzie pytać, czy da radę pograć w porównywalnej jakości do konsol tylko że w 60k/s :D


THX :)

Jest jakiś problem z 1080Ti w tej grze? Lipton coś tutaj wspominał o tym ;)

Z tego co pamiętam chodziło mu o crashe i niestabilny fps na Vulkanie. Mnie pierwszy crash spotkał po dojechaniu wozem do Valentine.

Poprzeglądałem trochę wyników wydajności i tak szczerze to wygląda mi to na, w pewnym sensie, podobną sytuację co z Keplerami w Wieśku 3. Konkretnie mam na myśli to, że coś jest chyba nie tak z Pascalami i wydajność na takim 1080Ti mogłaby a nawet powinna być lepsza.

Ten post był edytowany przez lamparcicho dnia: 09 Listopad 2019 - 11:29


#7983 Użytkownik jest niedostępny   Reddzik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1889
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 09 Listopad 2019 - 11:41

Zobacz postlamparcicho, o 09 Listopad 2019 - 11:23, napisał(a):

THX :)

Jest jakiś problem z 1080Ti w tej grze? Lipton coś tutaj wspominał o tym ;)

Z tego co pamiętam chodziło mu o crashe i niestabilny fps na Vulkanie. Mnie pierwszy crash spotkał po dojechaniu wozem do Valentine.

Poprzeglądałem trochę wyników wydajności i tak szczerze to wygląda mi to na, w pewnym sensie, podobną sytuację co z Keplerami w Wieśku 3. Konkretnie mam na myśli to, że coś jest chyba nie tak z Pascalami i wydajność na takim 1080Ti mogłaby a nawet powinna być lepsza.

A to nie jest przypadkiem tak, że Turingi mają lepszy zoptymalizowany Vulkan i dx12, ogólnie chyba lepiej działa ten cały async compute? Bo chyba tak to można nazwać, może coś przekręciłem to sorry.

#7984 Użytkownik jest niedostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17147
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 09 Listopad 2019 - 11:48

Zobacz postlamparcicho, o 09 Listopad 2019 - 11:23, napisał(a):

Jest jakiś problem z 1080Ti w tej grze? Lipton coś tutaj wspominał o tym ;)


Jaki problem? Gra zapiernicza aż miło. Lipton niestety wyznaję popularną zasadę do testowania w stylu wszystko na High albo Ultra a tutaj tak się nie da - trzeba ręcznie poprzestawiać opcje graficzne i śmiga pięknie w 4K. Niektóre ustawienia są typowymi zjadaczami fps'ów np. odbicia na chropowatych powierzchniach ("konia z rzędem" temu kto dostrzega różnicę między średnimi a wysokimi w ślepym teście a wcina masakrycznie dużo klateczek). Test Liptona to trochę taka reklamówka sklepu X-KOM, nie pojawiły się w nim starsze karty tylko te które można u nich kupić więc o kant dupy rozbić bo większość tych co narzekają mają starsze "rydwany" ;)

Zobacz postlamparcicho, o 09 Listopad 2019 - 11:23, napisał(a):

Z tego co pamiętam chodziło mu o crashe i niestabilny fps na Vulkanie. Mnie pierwszy crash spotkał po dojechaniu wozem do Valentine.


To ja mam zupełnie odwrotnie na DX12 gra się wysypywała a chłopaki z forum pisali że lepiej działa na Vulkanie i prawda to - od dwóch dni 0 wywalania do pulpitu a "klateczki" podobne no i na DX12 jest problem z FullScreen po restarcie gry :E

Coś Liptonowi nie pykło :P

Ten post był edytowany przez azgan dnia: 09 Listopad 2019 - 12:04


#7985 Użytkownik jest niedostępny   przemek915 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 165
  • Dołączył: Cz, 10 Lut 11

Napisany 09 Listopad 2019 - 11:50

Witam , mam dziwny problem z obrazem w grze RDR2 występuje losowo , wygląda to jakby nakładały sie na siebie te same obrazy w grze , ciężko to opisać ale wszystko widać na saranach z gry
Przedzespoły : Ryzen 5 3600 , ram 16 gb 3200mhz + rtx 2070 super gaming oc
ss: https://imgur.com/B2r0TeA
https://imgur.com/ql7ouxA
https://imgur.com/P9Vx2VF

W czym problem ?
Poza ta gra problem nie występuje , podczas gry w oknie bez obramowania po alt+tab obraz robi sie prawidłowy jednolity

#7986 Użytkownik jest niedostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17147
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 09 Listopad 2019 - 11:55

Zobacz postlamparcicho, o 09 Listopad 2019 - 11:23, napisał(a):

Poprzeglądałem trochę wyników wydajności i tak szczerze to wygląda mi to na, w pewnym sensie, podobną sytuację co z Keplerami w Wieśku 3. Konkretnie mam na myśli to, że coś jest chyba nie tak z Pascalami i wydajność na takim 1080Ti mogłaby a nawet powinna być lepsza.


NVIDIA pewnie postarała się już o to w sterownikach :lol2:. Szczerze? Nie widzę problemu i jestem zadowolony z tego jak działa i wygląda. Problem to jest raczej ogólnie z kartami NV w RDR2, skoro RX580 depcze topowym „Turingom” po piętach a RTX2080Ti nie daje sobie rady z Ultra\High to czego wymagać od staruszka GTX1080Ti? Cudów nie ma. Pamięci VRAM to mam z zapasem na fanowskie paczki z texturami 8K więc da się jeszcze wycisnąć więcej czego nie można powiedzieć o takich RTX2080 bez dopisku Ti :cool:.

Ten post był edytowany przez azgan dnia: 09 Listopad 2019 - 12:03


#7987 Użytkownik jest niedostępny   gret 

  • RS
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6822
  • Dołączył: Pt, 17 Kwi 09

Napisany 09 Listopad 2019 - 11:59

Czy u was gra chodzi podobnie z innymi grami jeśli chodzi o temperaturę karty? U mnie tak jak by nie osiągała pełnej wydajności mam z 2-3C mniej jak w innych grach.

#7988 Użytkownik jest niedostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15168
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:01

U mnie, aż dymi z kompa, ale gram w 4k i non stop na 100% leci.

#7989 Użytkownik jest niedostępny   gret 

  • RS
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6822
  • Dołączył: Pt, 17 Kwi 09

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:05

Zobacz postlukadd, o 09 Listopad 2019 - 12:01, napisał(a):

U mnie, aż dymi z kompa, ale gram w 4k i non stop na 100% leci.

Ja gram bez Vsync także karta non stop 99% a i tak nie może się rozkręcić... może pascale mają jakieś ograniczenia i dlatego tak słaba wydajność jest

#7990 Użytkownik jest niedostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17147
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:12

99% a 100 to faktycznie kolosalna różnica :E.

Mam u siebie ustawione potrójne buforowanie i V-SYNC na API Vulkan gra śmiga elegancko więc dynda mi to czy zarzyna karciochę w 100% czy już tylko w 95 ;)

Jakby były jakieś frizy to już dawno bym piszczał

Pogoń karciochę w 4K to gwarantuje Ci że nie będzie się nudzić

#7991 Użytkownik jest niedostępny   dawidoxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2099
  • Dołączył: Pt, 18 Mar 16

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:23

U mnie grafika lata na 97-98% i temperatury są nawet wyższe niż w innych grach.. srednio 70 stopni na gpu

Kosmici.. co ciekawe na ps4 nigdy nie trafiłem na to :E
Spoiler


#7992 Użytkownik jest niedostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17147
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:31

Zobacz postdawidoxx, o 09 Listopad 2019 - 12:23, napisał(a):


Kosmici.. co ciekawe na ps4 nigdy nie trafiłem na to :E



Było, miałem to już na PS4.

Ja wczoraj trafiłem na zupełnie nowe zadanie z Szamanem i ziołami.

Ten post był edytowany przez azgan dnia: 09 Listopad 2019 - 12:32


#7993 Użytkownik jest niedostępny   skunRace 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3635
  • Dołączył: Pt, 25 Lut 05

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:41

Zobacz postazgan, o 08 Listopad 2019 - 21:31, napisał(a):

Smogsmok, Phoenixsuple i skunRace jak działa na Waszym Ryzenie 3700X? Możecie coś napisać o CPU 8/16?

Ja mam procka i płytę w serwisie, bo jedno i drugie zachowywało się podejrzanie, ale okazało się, że to płyta. Więc nie gram na razie, bo siedzę na starszym PC, a nie pali mi się aż tak żeby kupował drugie mobo na czas RMA ;)

Zobacz postbrainq, o 09 Listopad 2019 - 02:59, napisał(a):

Nie do końca zmieniam cały komp i zostawiam tylko karte graficzną a chcę dozbierać kasy na lepszą płyte główną z serii x-570 a budżet mam 4500 zł na razie.


Wiec myślę ze taki będzie ok https://www.x-kom.pl/lista/lr63m6lfl

Tylko się zastanów czy nie będą Ci przeszkadzać obroty wentylka i temperatury chipsetu na tej płycie, niektórzy piszą, że mają powyżej 70 stopni i po 3-4K RPM, w upalne lato lepiej nie będzie.

#7994 Użytkownik jest niedostępny   lamparcicho 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1633
  • Dołączył: So, 06 Gru 08

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:45

Dzięki @azgan za odpowiedzi ;) Przełączę się na Vulkana w takim razie i potestuję. Na dx12 gra mi się lubi wywalić do pulpitu a w podglądzie zdarzeń pojawia się wtedy "sterownik ekranu nvlddmkm przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność"

Potestowałem sobie te ustawienia odpowiadające jakości z xbox one x i gra wygląda wciąż bdb moim zdaniem :)

#7995 Użytkownik jest niedostępny   JeRRy_F3D 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2707
  • Dołączył: Wed, 17 Cze 15

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:46

Zaczyna się ruch w interesie, co cieszy :)
RDR2 PC Mods


#7996 Użytkownik jest niedostępny   .PaVLo. 

  • n_inżynier
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2977
  • Dołączył: Pn, 04 Cze 07

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:48

Dla mnie TAA robi z gry jakąś mydlaną kreskówkę, najlepiej wygląda bez tego, oczywiście na Vulcanie. Może w 4k tego nie widać, ale to sprawdzę dopiero w przyszłym tygodniu jak dojdzie monitor z wymiany (sygnaturka), na razie cisnę na 27" 1440p.

Ten post był edytowany przez .PaVLo. dnia: 09 Listopad 2019 - 12:50


#7997 Użytkownik jest niedostępny   JeRRy_F3D 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2707
  • Dołączył: Wed, 17 Cze 15

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:51

Całkiem fajnie mówi o tym "czym jest" dana opcja graficzna.




edit:
Co ważne niektóre pokazuje, i... czasami między ultra a low nie ma przepaści.
Takie zdroworozsądkowe wideo, które mówi, że low, to bardziej stan umysłu i nie gwałci gry do szkarady. Nadal jest pięknie.
Zobaczcie trawę ultra vs low. W zasadzie, gdyby nie pokazać komuś ultra, to w low... uznałoby się, że "tak ma wyglądać" te miejsce mapy.

Ten post był edytowany przez JeRRy_F3D dnia: 09 Listopad 2019 - 12:56


#7998 Użytkownik jest niedostępny   dbdb424 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 100
  • Dołączył: Cz, 08 Sie 19

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:55

Zobacz postlamparcicho, o 09 Listopad 2019 - 10:38, napisał(a):

Wstępne ustawienia od DF zbliżone do jakości z xbox one x:

Jakość tekstur: ultra
Filtrowanie anizotropowe: x4
Jakość oświetlenia: Niska
Jakość globalnego oświetlenia: Niska
Jakość cieni: wysoka
Jakość odległych cieni: wysoka
Okluzja otoczenia przestrzeni ekranu: średnia
Jakość odbić: Niska
Jakość odbić: wysokie
Jakość wody: średnia
Jakość efektów wolumetrycznych: custom
Jakość cząstek: średnia
Jakość teselacji: średnia
TAA: średnie
FXAA: OFF
MSAA: OFF
Jakość bliskich efektów wolumetrycznych: Niska
Jakość oddalonych efektów wolumetrycznych: Niska
Jakość oświetlenia efektów wolumetrycznych: wysoka
Odblokowane wolumetryczne przenikanie światła: OFF
Jakość oświetlenia cząstkowego: Niska
Jakość miękkich cieni: wysoka
Jakość cieni trawy: Niska
Długie cienie: OFF
Okluzja przestrzeni ekranu: OFF
Jakość refrakcji na wodzie: średnia
Jakość odbić na wodzie: średnia
Jakość zachowania wody: pół paska
Skala rozdzielczości: OFF
Wyostrzanie AA: 0
Rozmycie ruchu: ON
MSAA Odbić: OFF
Szczegóły obiektów geometrycznych: cały pasek
Poziom szczegółowości trawy: 20% paska
Jakość drzew: Niska
Jakość okluzyjnego mapowania paralaksy: średnia
Jakość tekstur naklejonych: średnia
Jakość futra: Średnia

Posiłkowałem się tym filmem: https://youtu.be/RUrbciPfX6k?t=722

Alex z DF zrobi pewnie jeszcze dokładniejsze testy to wtedy edytuje posta :)


ja na tych ustawieniach mam tylko 35-40 fps(saint denis 35fps) w 4k na gtx1080, ryzen 2600 i 8gb ramu, liczyłem na 40-50fps na ustawieniach podobnych do xbox one x. co by tu można jeszcze zmniejszyć ale żeby nie było gorzej niż na xbox one x?

#7999 Użytkownik jest niedostępny   elolve 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 114
  • Dołączył: Cz, 24 Paź 13

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:55

Gra ktoś na ryzen 5 2600 i rx 570? U mnie na ultra low mam około 39fps a na średnich 30fps. Nie scina i nie wywala ale nie mogę nic więcej osiągnąć. Windows w miarę świeży najnowsze sterowniki. Gram w fhd na vulcanie. Dodatkowo 16gb ram, procesor ustawiłem sobie na 3.9ghz. Da się coś więcej w grze wywalczyć?

#8000 Użytkownik jest niedostępny   JeRRy_F3D 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2707
  • Dołączył: Wed, 17 Cze 15

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:55

Co ważne niektóre pokazuje, i... czasami między ultra a low nie ma przepaści.
Takie zdroworozsądkowe wideo, które mówi, że low, to bardziej stan umysłu i nie gwałci gry do szkarady ;).
Nadal jest pięknie. Zobaczcie trawę ultra vs low. W zasadzie, gdyby nie pokazać komuś ultra, to w low... uznałoby się, że "tak ma wyglądać" te miejsce mapy :).


  • (476 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 398
  • 399
  • 400
  • 401
  • 402
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

6 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych