Forum PCLab.pl: Red Dead Redemption 2 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (515 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 453
  • 454
  • 455
  • 456
  • 457
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Red Dead Redemption 2 Wersja PC oficjalnie 5 listopada 2019 roku

#9081 Użytkownik jest niedostępny   ditmd 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 899
  • Dołączył: So, 12 Lut 11

Napisany 15 Listopad 2019 - 16:51

@Makavcio2, Zaoszczedze ci czasu bo sprawdzalem wczoraj te ustawienia od Hardware Unboxed, odblokowalem rowniez ten asynccompute w settings.xml, 60 fps zero spadkow w 1440p :cool:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

#9082 Użytkownik jest niedostępny   KonKor 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 817
  • Dołączył: Pn, 23 Paź 06

Napisany 15 Listopad 2019 - 16:56

Zobacz postPhoenixsuple, o 15 Listopad 2019 - 16:49, napisał(a):

Daruj sobie te prostackie teskty bo nie kazdy ma tak niskie wymagania jak TY, grac to mozna i na integrze. Zaporponowalem mu swoja wizje i nie kazdy musi sie z nia zgadzac ale jesli autor planuje wymiane gpu to warto sie z ta gra wstrzymac i przejsc na na wyzszych ustawiniach lub zaserwowac ladne skalowanie.


Na 1060 6GB można naprawdę dobrze pograć (średnio-wysokie w 1440p i jest w okolicach 40 klatek, czyli w full HD spokojnie 50FPS - co w tej grze daje naprawdę dużą płynność). Prędzej bym się do jego procka przyczepił (2600k). Sama wymiana GPU może mu nie wystarczyć, bo co niby 1080 czy 2070s miałoby robić z tym procesorem?

#9083 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6750
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 15 Listopad 2019 - 16:57

Async u mnie powoduje mniej fps i generalnie nic nie daje, na poczatku myslalem ze stabilniejszy framarate jednak to bylo zludne spodowane aktualna lokacja. Tez uzywam tych ustawien dzieki czemu moge smialo pograc 4k 60fps. Jedynie Reflection MSAA 2x wylaczylem bo zbedne.

Ten post był edytowany przez Phoenixsuple dnia: 15 Listopad 2019 - 16:57


#9084 Użytkownik jest niedostępny   marcion1408 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1043
  • Dołączył: Wt, 24 Sty 12

Napisany 15 Listopad 2019 - 16:58

Zobacz postAlienT, o 15 Listopad 2019 - 16:48, napisał(a):

Niestety kiedys ubilem szeryfa z obstawa i tak to sie zaczelo


Jak uzbierałeś tyle siana ? :v W miare bez spojlerów proszę :D

#9085 Użytkownik jest niedostępny   AlienT 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 613
  • Dołączył: Pn, 29 Sty 07

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:01

samo sie jakos uzbieralo a malo gralem raptem skonczylem ten zadanie z pobieraniem dlugow i ograbywalem wszystkich tych co zabvilem

Ten post był edytowany przez AlienT dnia: 15 Listopad 2019 - 17:02


#9086 Użytkownik jest niedostępny   Shade 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2108
  • Dołączył: Wed, 30 Kwi 03

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:04

250.000$ bounty? Screenshot or never happened :)

#9087 Użytkownik jest niedostępny   ditmd 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 899
  • Dołączył: So, 12 Lut 11

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:13

Zobacz postPhoenixsuple, o 15 Listopad 2019 - 16:57, napisał(a):

Async u mnie powoduje mniej fps i generalnie nic nie daje, na poczatku myslalem ze stabilniejszy framarate jednak to bylo zludne spodowane aktualna lokacja. Tez uzywam tych ustawien dzieki czemu moge smialo pograc 4k 60fps. Jedynie Reflection MSAA 2x wylaczylem bo zbedne.

Nie mam zadnych problemow takze jak to mowia "If it ain't broke, don't fix it" :D Masz mocniejsza karte, ja mam 2080 super i 4K jeszcze nie sprawdzalem, ale pewnie bede mial z 10-15 fps mniej.

Ten post był edytowany przez ditmd dnia: 15 Listopad 2019 - 17:14


#9088 Użytkownik jest niedostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6750
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:20

Nowy patch:

https://support.rock...sd_pIS5qnSr18lQ

Zobacz postKonKor, o 15 Listopad 2019 - 16:56, napisał(a):

Na 1060 6GB można naprawdę dobrze pograć (średnio-wysokie w 1440p i jest w okolicach 40 klatek, czyli w full HD spokojnie 50FPS - co w tej grze daje naprawdę dużą płynność). Prędzej bym się do jego procka przyczepił (2600k). Sama wymiana GPU może mu nie wystarczyć, bo co niby 1080 czy 2070s miałoby robić z tym procesorem?

Cos Ty sie tak uparl?? Przeciez nie zabronilem autorowi grac. Ma filmy na YT i mozna sprawdzic jak to bedzie dzialalo u niego. Bedzie chcial to gre zakupi. Ja osobiscie nie preferuje niczego ponizej 60fps a spadki do 30fps to jest jakis dramat, cinematic experience to jest juz na konsolach, tam przynajmniej mozna pograc w 4k co robi ogromna roznice.

Ten post był edytowany przez Phoenixsuple dnia: 15 Listopad 2019 - 17:21


#9089 Użytkownik jest niedostępny   KonKor 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 817
  • Dołączył: Pn, 23 Paź 06

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:22

Zobacz postPhoenixsuple, o 15 Listopad 2019 - 17:20, napisał(a):

Nowy patch:

https://support.rock...sd_pIS5qnSr18lQ


Cos Ty sie tak uparl?? Przeciez nie zabronilem autorowi grac. Ma filmy na YT i mozna sprawdzic jak to bedzie dzialalo u niego. Bedzie chcial to gre zakupi. Ja osobiscie nie preferuje niczego ponizej 60fps a spadki do 30fps to jest jakis dramat, cinematic experience to jest juz na konsolach.


Ja pierwszy raz w tym konkretnym wątku napisałem... A w RDR2 naprawdę dobrze się gra w 40 klatkach i z padem w łapach, nawet przyjemniej niż na konsoli (nie licząc tych znanych bugów, wywalania gry itp). Są gry, w których taki FPS był denerwujący (choćby GTA IV) ale tutaj tego nie ma moim zdaniem.

#9090 Użytkownik jest niedostępny   AlienT 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 613
  • Dołączył: Pn, 29 Sty 07

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:23

Panowie jak wyslac krolika do tej panny Hobbs bo w koncu upolowalem go lukiem. Jescze wiewiorki mi brakuje. Ale jestem na poczcie trzymam krolika w rece i nic nie moge zrobic

Ten post był edytowany przez AlienT dnia: 15 Listopad 2019 - 17:23


#9091 Użytkownik jest niedostępny   pioraj 

  • "Only God Can Judge Me"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1992
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 08

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:30

Zobacz postditmd, o 15 Listopad 2019 - 16:51, napisał(a):

@Makavcio2, Zaoszczedze ci czasu bo sprawdzalem wczoraj te ustawienia od Hardware Unboxed, odblokowalem rowniez ten asynccompute w settings.xml, 60 fps zero spadkow w 1440p :cool:
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

Na jakim sprzęcie ?

#9092 Użytkownik jest niedostępny   ditmd 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 899
  • Dołączył: So, 12 Lut 11

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:35

Zobacz postpioraj, o 15 Listopad 2019 - 17:30, napisał(a):

Na jakim sprzęcie ?

3700X 16GB DDR4 2080 Super

#9093 Użytkownik jest niedostępny   AlienT 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 613
  • Dołączył: Pn, 29 Sty 07

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:42

Zobacz postAlienT, o 15 Listopad 2019 - 17:23, napisał(a):

Panowie jak wyslac krolika do tej panny Hobbs bo w koncu upolowalem go lukiem. Jescze wiewiorki mi brakuje. Ale jestem na poczcie trzymam krolika w rece i nic nie moge zrobic


Panowie?

#9094 Użytkownik jest niedostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15513
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:44

@Up
Chyba musisz mieć i królika i wiewióra razem(ale nie jestem pewny). Wystarczy jak są na koniu. Podstawa truchła mają mieć 3 gwiazdki i być w idealnym stanie. Wtedy idziesz na poczte.
Ja wysyłałem dwa naraz.

W tą grę nawet na starociach GPU można pograć w ustawieniach konsolowych+ w 30fps+(~40fps) i 1080p czyli lepiej jak na podstawowym ps4.
https://youtu.be/elI0H22O-Zg?t=454

Ten post był edytowany przez lukadd dnia: 15 Listopad 2019 - 17:51


#9095 Użytkownik jest niedostępny   EdiSk8 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 692
  • Dołączył: Pn, 25 Gru 06

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:44

Z jakich stron VPN polecacie zakup RDR2? Jest to bezpieczne? można wyłapać bana na konto? jestem świeży w tej dziedzinie. Jak z formą płatności? Rewolut najlepsza opcja? po premierze śledziłem ten temat na bieżąco i ludzie co kupili przez VPN narzekali na problem z odpaleniem gry. Teraz jest wszystko ok?

#9096 Użytkownik jest niedostępny   AlienT 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 613
  • Dołączył: Pn, 29 Sty 07

Napisany 15 Listopad 2019 - 17:52

Zobacz postlukadd, o 15 Listopad 2019 - 17:44, napisał(a):

@Up
Chyba musisz mieć i królika i wiewióra razem(ale nie jestem pewny). Wystarczy jak są na koniu. Podstawa truchła mają mieć 3 gwiazdki i być w idealnym stanie. Wtedy idziesz na poczte.
Ja wysyłałem dwa naraz.

W tą grę nawet na starociach GPU można pograć w ustawieniach konsolowych+ w 30fps+(~40fps) i 1080p czyli lepiej jak na podstawowym ps4.
https://youtu.be/elI0H22O-Zg?t=454

Dzięki

#9097 Użytkownik jest niedostępny   joloxx9 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3334
  • Dołączył: Nd, 20 Wrz 09

Napisany 15 Listopad 2019 - 18:25

Da ktoś ustawienia na 2080 1440p?

#9098 Użytkownik jest niedostępny   baster 

  • Poranny prowokator
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1951
  • Dołączył: Cz, 15 Cze 06

Napisany 15 Listopad 2019 - 18:59

Panowie, pewnie jakiś debilny problem. Jak wyjść z trybu robienia zdjęcia Black Belle? Zrobiłem ze 100 zdjęć i nie mogę wyjść lub przejść dalej. Na YT widać, że wystarczy jedno zdjęcie... może jakieś złe zdjęcie robię? Lub jakiś bug?

#9099 Użytkownik jest niedostępny   AlienT 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 613
  • Dołączył: Pn, 29 Sty 07

Napisany 15 Listopad 2019 - 19:00

Jak byscie byli online dodawjcie mnie do rockstara moj nick AlienTB. Moze kiedys sie pogra w kowboji i zlodzieji :P jak w przedszkolu

Ten post był edytowany przez AlienT dnia: 15 Listopad 2019 - 19:01


#9100 Użytkownik jest niedostępny   luis1892 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 34
  • Dołączył: So, 09 Kwi 11

Napisany 15 Listopad 2019 - 19:18

Mam dość nietypowy problem. Po odpaleniu gry, obraz jest bardzo powiększony i przesunięty w prawy róg, tak że widać tylko część napisów, o menu nie wspomnę. Da się uruchomić grę np w oknie lub ze zmniejszoną rozdzielczością, żebym mógł później w opcjach gry ustawić odpowiednią?

  • (515 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 453
  • 454
  • 455
  • 456
  • 457
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

  1. zenek2095,
  2. Google