Forum PCLab.pl: Red Dead Redemption 2 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (509 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 462
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Red Dead Redemption 2 Wersja PC oficjalnie 5 listopada 2019 roku

#9261 Użytkownik jest dostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6695
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 17 Listopad 2019 - 18:33



#9262 Użytkownik jest dostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15460
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 17 Listopad 2019 - 18:45

Zobacz postjoloxx9, o 17 Listopad 2019 - 18:16, napisał(a):

Mam misje zeby kupic konia, jedna z poczatkowych, zawsze po kupnie gdy wychdoze z stajni mam crasha, ktos cos mial podobnego, jest jakies obejscie tego gowna?

Wywal całe OC i lub zmień na inne API, niektórzy pisali, że pomaga również obniżenie ustawień graficznych na czas takiej crash misji.

Zobacz postJeRRy_F3D, o 17 Listopad 2019 - 18:26, napisał(a):

A mnie graficznie wbija w fotel i jedyne, co uważam (na tym etapie gry - może się zmieni) za "zwykłe", "średnie", "bez petardy", to... muza.
W Wiedźminie jest monumentalna, zjawiskowa. Tu jest poprawna. Plumkanie w tle.
Szkoda, że nie pokusili się o trochę western-kiczu ;) typu:


https://www.youtube....h?v=h1PfrmCGFnk

No i potwierdzam, że nakładka nvidii i wyostrzanie z poziomu Experience robi robotę.
Czuję się, jak bym dostał patcha do grafy ;)

Muzy nie ma za dużo, w większości muzyką w tej grze są właśnie dźwięki otoczenia.

Ale poczekaj. Później zobaczysz i usłyszysz jaką nutę ci zagra RDR 2 ;)

To wyostrzanie z poziomu GPU/nakładki/sterownika to jest bajka i to nie tylko w tej grze pomaga, to jest spory plus względem konsol gdzie masz zawsze nawalone więcej blura, TAA i jedynie co możesz zrobić to lekko skorygować to dziadostwo ustawieniami TV.

Ten post był edytowany przez lukadd dnia: 17 Listopad 2019 - 18:49


#9263 Użytkownik jest niedostępny   KILLER289 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 689
  • Dołączył: Cz, 17 Lip 08

Napisany 17 Listopad 2019 - 18:47

Panowie, takie pytanie z tyłka... Można grać w pokera ale za konkretną kasę, nie za centy tylko grube $$$ ? :Up_to_s: Zaczynam 3 rozdział, jakby to miało znaczenie.

Ten post był edytowany przez KILLER289 dnia: 17 Listopad 2019 - 18:48


#9264 Użytkownik jest dostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15460
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 17 Listopad 2019 - 18:55

Bardzo mało grałem w pokera w tej grze. Nie wiem czy coś się zmieniło po patchach, ale wcześniej chyba najlepszy stół był w Saint Denis, ale też nie za wysokie stawki, ale już na dolary.

#9265 Użytkownik jest dostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17563
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 17 Listopad 2019 - 20:06

Zobacz postPhoenixsuple, o 17 Listopad 2019 - 18:33, napisał(a):



Już dawno pisałem że lag na PC w sterowaniu jest mniejszy niż na konsoli nawet jak się gra na padzie

#9266 Użytkownik jest niedostępny   Mr Kwolf 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 681
  • Dołączył: Pt, 10 Lis 17

Napisany 17 Listopad 2019 - 20:06

Od 2 dni co 5 minut mam ERR_GFX_STATE wywala srednio co 5 minut

a dzis juz gra wogole sie nie wlacza,ciagle ten error

pojawił sie po tym najnowszym patchu,serio uwielbiam te gre,ale juz żygam jej problemami.

#9267 Użytkownik jest niedostępny   luis1892 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 34
  • Dołączył: So, 09 Kwi 11

Napisany 17 Listopad 2019 - 20:45

Zobacz postPitol321, o 17 Listopad 2019 - 08:15, napisał(a):

Kolego z tego co napisałeś i z Twojego wcześniejszego screena wnioskuję, że grasz na Notebooku.
Cały cyrk najprawdopodobniej powoduje Ci integra Intela.
Mimo obecności GPU nVidii, ona liczy "tylko grafikę", a za sam wyświetlany obraz, nadal odpowiada integra Intela, w taki sposób działa w Notebookach "nVidia Optimus".

Dlatego przy problemach ze skalowaniem i rozdzielczością w Notebooku, należy zaktualizować sterowniki integry Intela i dalej szukać rozwiązania w jej panelu sterowania.



Tak gram na laptopie, ale z innymi grami nie mam takich problemów. Pierwszy raz widzę u siebie takie problemy ze skalowaniem obrazu. Sterowniki do wszystkiego mam najnowsze (dbam zawsze, aby wszystko było aktualne), nawet zaktualizowałem BIOS, bo widziałem że jest nowa wersja. Co nie ustawie w panelu Intel czy Nvidia, non stop to samo. Sporo szukałem na necie, ale nigdzie nie widzę, aby ktoś miał podobny problem z grą.

#9268 Użytkownik jest niedostępny   joloxx9 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3333
  • Dołączył: Nd, 20 Wrz 09

Napisany 17 Listopad 2019 - 20:51

Zobacz postlukadd, o 17 Listopad 2019 - 18:45, napisał(a):

Wywal całe OC i lub zmień na inne API, niektórzy pisali, że pomaga również obniżenie ustawień graficznych na czas takiej crash misji.


Muzy nie ma za dużo, w większości muzyką w tej grze są właśnie dźwięki otoczenia.

Ale poczekaj. Później zobaczysz i usłyszysz jaką nutę ci zagra RDR 2 ;)

To wyostrzanie z poziomu GPU/nakładki/sterownika to jest bajka i to nie tylko w tej grze pomaga, to jest spory plus względem konsol gdzie masz zawsze nawalone więcej blura, TAA i jedynie co możesz zrobić to lekko skorygować to dziadostwo ustawieniami TV.

Zmiana API nie pomaga, sprawdzę z delikatną zmiana OC na gpu bo to jedyne co ewentualnie może dawać jakieś objawy.

#9269 Użytkownik jest niedostępny   Passt 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 616
  • Dołączył: Wt, 02 Lip 13

Napisany 17 Listopad 2019 - 21:25

Gdzieś obiło mi się o uszy, że gierka na steam zostanie wydana 5 grudnia. Czy to zostało potwierdzone??

#9270 Użytkownik jest dostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15460
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 17 Listopad 2019 - 21:31

Zobacz postluis1892, o 17 Listopad 2019 - 20:45, napisał(a):

Tak gram na laptopie, ale z innymi grami nie mam takich problemów. Pierwszy raz widzę u siebie takie problemy ze skalowaniem obrazu. Sterowniki do wszystkiego mam najnowsze (dbam zawsze, aby wszystko było aktualne), nawet zaktualizowałem BIOS, bo widziałem że jest nowa wersja. Co nie ustawie w panelu Intel czy Nvidia, non stop to samo. Sporo szukałem na necie, ale nigdzie nie widzę, aby ktoś miał podobny problem z grą.

Raczej coś u ciebie w sterach. U mnie bez problemu mogę w RDR2 wybrać rozdzielczość 1366x768.

#9271 Użytkownik jest niedostępny   Progress911 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Nd, 23 Wrz 18

Napisany 17 Listopad 2019 - 21:33

Jak wygląda sytuacja dzielenia graczy rdr online w kwestii pad Auto Aim a klawiatura i myszka, tak jak w gta osobne sesje czy tutaj nie ma takiego podziału?

#9272 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • C:\>
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16024
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 17 Listopad 2019 - 21:46

Ma ktoś problem z synchronizacją zapisów w chmurze na RGL? U mnie jest ciągle błąd synchronizacji, nawet w GTA V nie mam żadnych save i gra wystartowała na domyślnych nastawach, awaryjnie zabezpieczyłem już wszystkie pliki.

#9273 Użytkownik jest dostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15460
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 17 Listopad 2019 - 21:50

Tak miałem przez jakieś 2-3 dni, później przeszło, ale nie wiem czy po jakimś update launchera czy samo z siebie.

Ale save raczej ci samo nie zastąpi tymi starymi chmury, bo launcher wymaga od użytkownika ręcznego wyboru plików save, które mają być w chmurze. U mnie po prostu dało się wysłać do chmury dopiero po tych 2-3 dniach pliki z kompa, a wcześniej error synchronizacji.

Ten post był edytowany przez lukadd dnia: 17 Listopad 2019 - 21:58


#9274 Użytkownik jest niedostępny   MeFiu ;* 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 126
  • Dołączył: Wt, 29 Sty 13

Napisany 17 Listopad 2019 - 22:01

Miałem pierwszego crasha, misja z polowaniem, wybierałem konia w stajni.

Zobacz postDisconnecT, o 17 Listopad 2019 - 21:46, napisał(a):

Ma ktoś problem z synchronizacją zapisów w chmurze na RGL? U mnie jest ciągle błąd synchronizacji, nawet w GTA V nie mam żadnych save i gra wystartowała na domyślnych nastawach, awaryjnie zabezpieczyłem już wszystkie pliki.

Ja mam coś innego jak ściągam, gra nie może wysłać pliku do chmury i jest wybieranie pomiędzy lokalnym a cloudem.

Ten post był edytowany przez MeFiu ;* dnia: 17 Listopad 2019 - 22:08


#9275 Użytkownik jest niedostępny   DisconnecT 

  • C:\>
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 16024
  • Dołączył: Nd, 05 Lut 12

Napisany 17 Listopad 2019 - 22:05

Zobacz postlukadd, o 17 Listopad 2019 - 21:50, napisał(a):

Tak miałem przez jakieś 2-3 dni, później przeszło, ale nie wiem czy po jakimś update launchera czy samo z siebie.

Ale save raczej ci samo nie zastąpi tymi starymi chmury, bo launcher wymaga od użytkownika ręcznego wyboru plików save, które mają być w chmurze. U mnie po prostu dało się wysłać do chmury dopiero po tych 2-3 dniach pliki z kompa, a wcześniej error synchronizacji.


Zrobiłem test, wyciąłem save na pulpit i launcher wykrył że plików brakuje, dałem synchro z chmury, robi ją bez problemu po czym znowu wywala błąd i zaleca grę bez synchronizacji. Coś słabo im ta migracja idzie :heu:

#9276 Użytkownik jest dostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15460
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 17 Listopad 2019 - 22:10

Dzieją się cuda, ja na szczęście przynajmniej mogę normalnie grać :E


3 całe noce(w grze) tropiłem 3 gwiazdkowego szopa :lol2: normalnie masakra, teraz szukam pantery 3 gwiazdki, też coś czuję, że nie będzie łatwo.

Wie ktoś czy pantery preferują nocny czy dzienny tryb życia?

Ten post był edytowany przez lukadd dnia: 17 Listopad 2019 - 22:11


#9277 Użytkownik jest niedostępny   joloxx9 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3333
  • Dołączył: Nd, 20 Wrz 09

Napisany 17 Listopad 2019 - 22:27

Zobacz postMeFiu ;*, o 17 Listopad 2019 - 22:01, napisał(a):

Miałem pierwszego crasha, misja z polowaniem, wybierałem konia w stajni.


Mam to samo, 3 razy juz wybrałem tego konia wychodzę że stajni i dup, jutro zrobię inne misję najpierw... Udało Ci się to jakoś obejść? Ewentualnie mógłbyś save game wrzucić na coś?

#9278 Użytkownik jest dostępny   tomekpcl 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 428
  • Dołączył: Wt, 03 Sty 17

Napisany 17 Listopad 2019 - 22:39

Ja właśnie przed chwilą robiłem tą misje i zero problemów.

#9279 Użytkownik jest niedostępny   MeFiu ;* 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 126
  • Dołączył: Wt, 29 Sty 13

Napisany 17 Listopad 2019 - 22:44

Zobacz postjoloxx9, o 17 Listopad 2019 - 22:27, napisał(a):

Mam to samo, 3 razy juz wybrałem tego konia wychodzę że stajni i dup, jutro zrobię inne misję najpierw... Udało Ci się to jakoś obejść? Ewentualnie mógłbyś save game wrzucić na coś?


Save: https://www8.zippysh...zp7eM/file.html, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale zrobiłem tą misje przed chwilą z wyłączonym Afterburnerem.

#9280 Użytkownik jest niedostępny   AlienT 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 612
  • Dołączył: Pn, 29 Sty 07

Napisany 17 Listopad 2019 - 22:51

Ja tez sie wlasnie bawie w szukanie skór 3* masakra od paru godzin łaze jak nie normalny

  • (509 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 462
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

9 Użytkowników czyta ten temat
4 użytkowników, 4 gości, 1 anonimowych

  1. TomoS92,
  2. lukadd,
  3. Google,
  4. tomekpcl,
  5. essQu