Forum PCLab.pl: Red Dead Redemption 2 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (507 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 468
  • 469
  • 470
  • 471
  • 472
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Red Dead Redemption 2 Wersja PC oficjalnie 5 listopada 2019 roku

#9381 Użytkownik jest niedostępny   voltan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 255
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 19 Listopad 2019 - 16:34

Zrobił wam się też bajzel z ustawieniami po aktuzalizacji?
W poprzedniej aktuzalizacji wywaliło mi wszystko na niskie, a teraz na ultra :E

#9382 Użytkownik jest niedostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15453
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 19 Listopad 2019 - 16:40

Bo gra resetuje ustawienia po patchach i daje swoje domyślne dla danego GPU. U mnie totalna mieszanka i zmieniło rozdzielczość na 1440p :E, ale ja mam swoje presety pozapisywane, więc kilka sekund podmianka i dalej można grać.

Ten post był edytowany przez lukadd dnia: 19 Listopad 2019 - 16:41


#9383 Użytkownik jest niedostępny   5hogun 

  • too fast, too strong. too good
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5272
  • Dołączył: Pt, 26 Sty 07

Napisany 19 Listopad 2019 - 16:45

Ogarnąłem tego białego araba i jakiś taki maławy jest :E Chyba bym wolał jakiegoś porządnego amerykańskiego mustanga :)

#9384 Użytkownik jest niedostępny   theza 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1138
  • Dołączył: Nd, 16 Wrz 07

Napisany 19 Listopad 2019 - 16:54

Zobacz postlukadd, o 19 Listopad 2019 - 16:40, napisał(a):

Bo gra resetuje ustawienia po patchach i daje swoje domyślne dla danego GPU. U mnie totalna mieszanka i zmieniło rozdzielczość na 1440p :E, ale ja mam swoje presety pozapisywane, więc kilka sekund podmianka i dalej można grać.


Widzisz jakieś zmiany? Jakość obrazu, wydajność? Ja siedzę w tym świecie po uszy, ale już rzygam zabawą ustawieniami. U mnie jest jedna rzecz, z którą sobie nie mogę poradzić. Chodzi mi o rozmazywanie się obrazu przy jakimkolwiek ruchu. Wokół postaci może tak bardzo to nie razi, ale dalszy plan to tragedia. Rozmycie w ruchu wyłączone oczywiście.

Ten post był edytowany przez theza dnia: 19 Listopad 2019 - 17:05


#9385 Użytkownik jest niedostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15453
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 19 Listopad 2019 - 16:59

Nie, bo dopiero późnym wieczorem odpalę na dłużej i wrzucę swój preset. Teraz nie mam czasu.

#9386 Użytkownik jest niedostępny   theza 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1138
  • Dołączył: Nd, 16 Wrz 07

Napisany 19 Listopad 2019 - 17:12

Ciekawy jestem co tam wysmarowali. Odnośnie immersji w grach fajny filmik znalazłem. Koleś omawia na podstawie RDR 2.
https://m.youtube.co...h?v=NcLKhEAr5UE

Ten post był edytowany przez theza dnia: 19 Listopad 2019 - 17:13


#9387 Użytkownik jest niedostępny   maras2574 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 988
  • Dołączył: Cz, 12 Cze 08

Napisany 19 Listopad 2019 - 17:14

Zobacz postlukadd, o 19 Listopad 2019 - 16:40, napisał(a):

Bo gra resetuje ustawienia po patchach i daje swoje domyślne dla danego GPU. U mnie totalna mieszanka i zmieniło rozdzielczość na 1440p :E, ale ja mam swoje presety pozapisywane, więc kilka sekund podmianka i dalej można grać.

Też mam pozapisywane ;) Pytanie tylko,czy wystarczy kopiuj/wklej :hmm: Czy po dzisiejszym patchu nie zostało coś zmienione w pliku xml jak ostatnio,i trzeba tam było zmienić version value z 35 na 36. No i doszła ostatnio dodatkowa opcja graficzna od teslacji drzew. Ktoś sprawdzał to już?

#9388 Użytkownik jest niedostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15453
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 19 Listopad 2019 - 17:32

Profilaktycznie zmieniam na najnowszą wersję czyli aktualnie
<version value="37" />

A reszta opcji na pierwszy rzut oka to samo, nic nie dodali, nic nie ujęli. Więc wystarczy wkleić swoje stare ustawienia.

A dokładnie to wklejam stary system.xml i w nim zmieniam na wersje 37. Szybciej.

Ten post był edytowany przez lukadd dnia: 19 Listopad 2019 - 17:35


#9389 Użytkownik jest dostępny   Phoenixsuple 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6685
  • Dołączył: Pt, 08 Wrz 17

Napisany 19 Listopad 2019 - 17:39

Jest gdzies jakis patchnote??

Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Phoenixsuple dnia: 19 Listopad 2019 - 17:47


#9390 Użytkownik jest niedostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15453
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 19 Listopad 2019 - 17:48

@Up Nie widziałem patch nodes, więc obstawiam, że to jakaś poprawka do wcześniejszego patcha.

Zobacz posttheza, o 19 Listopad 2019 - 17:12, napisał(a):

Ciekawy jestem co tam wysmarowali. Odnośnie immersji w grach fajny filmik znalazłem. Koleś omawia na podstawie RDR 2.
https://m.youtube.co...h?v=NcLKhEAr5UE

Bardzo ciekawy materiał. Moja żona jak za pierwszym razem grałem zasłaniała oczy jak skórowałem zwierzęta, a jak przez przypadek jadąc powozem stratowałem innego konia to odebrała to bardzo dosadnie i mocno jej uderzyło do emocji, ale za każdym razem jak grałem z ciekawości zerkała na ekran i komentowała imersję jaką niesie ten świat gry.

Ten post był edytowany przez lukadd dnia: 19 Listopad 2019 - 17:50


#9391 Użytkownik jest niedostępny   maras2574 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 988
  • Dołączył: Cz, 12 Cze 08

Napisany 19 Listopad 2019 - 17:53

Zobacz postlukadd, o 19 Listopad 2019 - 17:32, napisał(a):



A dokładnie to wklejam stary system.xml i w nim zmieniam na wersje 37. Szybciej.

I oto mi chodziło,dzięki :thumbup:

#9392 Użytkownik jest niedostępny   Reddzik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1928
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 19 Listopad 2019 - 17:55

Zobacz postlukadd, o 19 Listopad 2019 - 17:32, napisał(a):

Profilaktycznie zmieniam na najnowszą wersję czyli aktualnie
<version value="37" />

A reszta opcji na pierwszy rzut oka to samo, nic nie dodali, nic nie ujęli. Więc wystarczy wkleić swoje stare ustawienia.

A dokładnie to wklejam stary system.xml i w nim zmieniam na wersje 37. Szybciej.

Ściągnąłem patcha, ale nie wchodziłem do gry, widzę, że mam po staremu ustawienia w tym pliku xml, a wersja to 36. Data edycji pliku na wczoraj. Może po wejściu do gry mi zmieni ustawienia?

#9393 Użytkownik jest niedostępny   JohnyWol 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 550
  • Dołączył: Pn, 20 Paź 08

Napisany 19 Listopad 2019 - 18:05

Zainstalowałem patcha, ustawienia oczywiście się zmieniły, choć nie powiem by były zbyt dopasowane do mojego sprzętu, bo rozdzielczość zmieniło na 4K choć mam monitor 1440p. Po zmianie ustawień na takie jak miałem do tej pory w benchmarku mam średnio 4 FPS więcej. Zaraz potestuję w grze

#9394 Użytkownik jest niedostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15453
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 19 Listopad 2019 - 18:08

@Up Automat jest słaby, potrafi np. wyłączać snow glints czyli te wszystkie małe drobinki śniegu połyskujące pod wpływem światła sztucznego czy naturalnego. Bardzo mało zabiera mocy GPU, a dodaje realizmu i klimatu, nawet na konsolach jest ta opcja włączona. Na pc dostępna tylko z poziomu system.xml on/off, lub załącza się automatycznie od któregoś presetu high czy ultra, ale gra potrafi to i kilka innych rzeczy wyłączyć po resecie ustawień przy automatycznym dobieraniu ustawień pod dane GPU.

Zobacz postReddzik, o 19 Listopad 2019 - 17:55, napisał(a):

Ściągnąłem patcha, ale nie wchodziłem do gry, widzę, że mam po staremu ustawienia w tym pliku xml, a wersja to 36. Data edycji pliku na wczoraj. Może po wejściu do gry mi zmieni ustawienia?

Tak po wejściu i wyjściu z gry, chyba, że masz plik system.xml ustawiony tylko do odczytu.

Ten post był edytowany przez lukadd dnia: 19 Listopad 2019 - 18:15


#9395 Użytkownik jest niedostępny   5hogun 

  • too fast, too strong. too good
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5272
  • Dołączył: Pt, 26 Sty 07

Napisany 19 Listopad 2019 - 18:45

Zaś ustawienia poprzestawianie. Witki opadają. :E

#9396 Użytkownik jest niedostępny   SyKeS 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 399
  • Dołączył: So, 15 Lis 08

Napisany 19 Listopad 2019 - 19:00

[November 19, 2019] – New Content

A new Legendary Bounty has been added to Red Dead Online:
“Yukon” Nikoli Borodin
New Permanent Clothing items have been added to the Wheeler, Rawson & Co. Catalogue:
Cardenas Poncho
Chumley Flat Cap
Crutchfield Suspenders
Dress Shoes (Male Only)
Aguirre Boots (Female Only)
Fulbright Coat (Male Only)
Ballard Jacket (Female Only)
Salcedo Shirt (Male Only)
Goodale Shirtwaist (Female Only)
Bandanna (new tints)
Trimmed Bandana (new tints)

#9397 Użytkownik jest niedostępny   FmkJr 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pn, 18 Lis 19

Napisany 19 Listopad 2019 - 19:06

Pytanko jak to jest ze gdy mam ustawione API na Vulkan to pokazuje mi tylko 2900MB pamięci na GPU a gdy przedstawię na DirectX12 to pokazuje już 3400?

Co przekłada się na to że mogę na DirectX12 ustawić tekstury na ultra bez przekraczania pamięci itp
Gdzie na vulkanie już tego nie mogę zrobić.

#9398 Użytkownik jest niedostępny   Aventadoe95 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 56
  • Dołączył: Pn, 19 Wrz 16

Napisany 19 Listopad 2019 - 19:40

Jak u Was gra działa na 6 rdzeniowych i 6 wątkowych procesorach? Sam mam i5 8500 i zastanawiam się jak gra będzie działać? Słyszałem że występują przycięcia trwające kilka sekund. Poprawiono to już czy dalej to występuje?

#9399 Użytkownik jest niedostępny   Mr Kwolf 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 679
  • Dołączył: Pt, 10 Lis 17

Napisany 19 Listopad 2019 - 19:45

Zobacz posttheza, o 19 Listopad 2019 - 16:54, napisał(a):

Widzisz jakieś zmiany? Jakość obrazu, wydajność? Ja siedzę w tym świecie po uszy, ale już rzygam zabawą ustawieniami. U mnie jest jedna rzecz, z którą sobie nie mogę poradzić. Chodzi mi o rozmazywanie się obrazu przy jakimkolwiek ruchu. Wokół postaci może tak bardzo to nie razi, ale dalszy plan to tragedia. Rozmycie w ruchu wyłączone oczywiście.




Tez tak masz? na reedicie wpisalem sobie txxa blurry ,i tez sa ludzie z tym problemem.Dobrze wiedziec,ale pewnie juz tego nie naprawią.To musi byc cos na zasadzie wpływu txaa na ostrosc tekstur,nie w statecznym obrazie bo moge fotke strzelic gdzie jest piekny,ale w momencie jakiegokolwiek ruchu padem czy myszką,takiego mydla nie widziałem jak gram 20 lat.

Ale wiem jedno ,tak sie grać nie da.

Ten post był edytowany przez Mr Kwolf dnia: 19 Listopad 2019 - 19:51


#9400 Użytkownik jest niedostępny   5hogun 

  • too fast, too strong. too good
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5272
  • Dołączył: Pt, 26 Sty 07

Napisany 19 Listopad 2019 - 19:53

Hotfix od Nvidii do ostatnich sterów 441.20;
[Red Dead Redemption 2] Vulkan: Stalling on some systems with 4-core and 6-core CPUs
https://nvidia.custh...etail/a_id/4930

Ten post był edytowany przez 5hogun dnia: 19 Listopad 2019 - 19:55


  • (507 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 468
  • 469
  • 470
  • 471
  • 472
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

11 Użytkowników czyta ten temat
5 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych

  1. tomekpcl,
  2. mlynos,
  3. luk21pl,
  4. shat,
  5. ditmd