Forum PCLab.pl: Red Dead Redemption 2 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (506 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 470
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Red Dead Redemption 2 Wersja PC oficjalnie 5 listopada 2019 roku

#9421 Użytkownik jest dostępny   dawidoxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2188
  • Dołączył: Pt, 18 Mar 16

Napisany 20 Listopad 2019 - 02:03

Zobacz postskunRace, o 20 Listopad 2019 - 02:26, napisał(a):

Używasz HDRu w RDR2 ? Na tym pierwszym filmiku gdzie masz te arty, oprócz tego masz wszystko mocno przejaskrawione. Kiedyś identyczny obraz miałem jak HDR w Windowsie nie działał jak należy i obraz się tak jakby zawieszał, po wyjściu z gry, lub filmu z HDRem.

@edit

Ale u Ciebie to chyba tylko tak wygląda, bo telefon mocno to potęguje. Chyba się musisz poświęcić i poczekać na ten deszcz, może musza wystąpić te trzy rzeczy, noc, mgła, deszcz, nie wydaje mi się żeby to była wina skopanego sejva.


Nie używam akurat..

Dobra to nie save - bo znowu mam to samo.. wystarczyło poczekać na większą mgłę..


Jakby ktoś chciał się pobawić i sprawdzić czy ma to samo - to tutaj przesyłam mój save

https://drive.google...LRU?usp=sharing

Wystarczy wrzucić do C:\Users\nazwa uzytkownika\Documents\Rockstar Games\Red Dead Redemption 2\Profiles\

Ten post był edytowany przez dawidoxx dnia: 20 Listopad 2019 - 12:45


#9422 Użytkownik jest niedostępny   maras2574 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 988
  • Dołączył: Cz, 12 Cze 08

Napisany 20 Listopad 2019 - 03:50

Ja dzisiaj trafiłem na ku klux klan :o

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez maras2574 dnia: 20 Listopad 2019 - 03:51


#9423 Użytkownik jest niedostępny   joloxx9 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3333
  • Dołączył: Nd, 20 Wrz 09

Napisany 20 Listopad 2019 - 08:39

Zobacz postKris194, o 19 Listopad 2019 - 20:33, napisał(a):

Nareszcie :)

Sprawdzilem i po odlaczeniu od neta dalej wyskakuje, ze nie moze sprawdzic kopii z serwerami rockstar :E

#9424 Użytkownik jest niedostępny   wit34jw 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1366
  • Dołączył: Wt, 09 Sty 07

Napisany 20 Listopad 2019 - 10:05

Czy ta gra będzie działać tym co kupili na tej aukcji :lol2: :hmm:

Dodaj obrazek

#9425 Użytkownik jest dostępny   azgan 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17491
  • Dołączył: Wed, 04 Lip 07

Napisany 20 Listopad 2019 - 10:39

Zobacz postwit34jw, o 20 Listopad 2019 - 10:05, napisał(a):

Czy ta gra będzie działać tym co kupili na tej aukcji :lol2: :hmm:


Dziwie się, że ludzie kupują cały czas tego typu badziewie nabijając kabzę pijawką. Ktoś kupił grę przez VPN od ruskich za 147 zł i teraz sprzedaje dostęp do tego konta innym "wypożyczając" grę (nie jest to zgodne z zapisem w licencji, osoba która to kupuje łamie prawa licencyjne). Ewentualne problemy związane z zabezpieczeniami DRM sprzedawca pewnie zwali winę na port i samego Rockstara. To już lepiej kupić samemu przez VPN niż dać zarobić pijawką żerującym na pracy innych.

Ten post był edytowany przez azgan dnia: 20 Listopad 2019 - 10:43


#9426 Użytkownik jest niedostępny   JeRRy_F3D 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2749
  • Dołączył: Wed, 17 Cze 15

Napisany 20 Listopad 2019 - 10:49

Zobacz postazgan, o 20 Listopad 2019 - 09:39, napisał(a):

Dziwie się, że ludzie kupują cały czas tego typu badziewie nabijając kabzę pijawką. Ktoś kupił grę przez VPN od ruskich za 147 zł i teraz sprzedaje dostęp do tego konta innym "wypożyczając" grę (nie jest to zgodne z zapisem w licencji, osoba która to kupuje łamie prawa licencyjne). Ewentualne problemy związane z zabezpieczeniami DRM sprzedawca pewnie zwali winę na port i samego Rockstara. To już lepiej kupić samemu przez VPN niż dać zarobić pijawką żerującym na pracy innych.

Słabe, ale... taki myk działa tylko dla 1 sprzedaży (dobrze rozumiem?).
Jak można sprzedać konto kilkukrotnie kilu osobom?

Ten post był edytowany przez JeRRy_F3D dnia: 20 Listopad 2019 - 10:49


#9427 Użytkownik jest niedostępny   joloxx9 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3333
  • Dołączył: Nd, 20 Wrz 09

Napisany 20 Listopad 2019 - 10:53

Zobacz postJeRRy_F3D, o 20 Listopad 2019 - 10:49, napisał(a):

Słabe, ale... taki myk działa tylko dla 1 sprzedaży (dobrze rozumiem?).
Jak można sprzedać konto kilkukrotnie kilu osobom?

Gdzie Ty byles przez ostatnie kilka lat? :E

Proceder znany od dawna, kupujesz gre, najlepiej przez vpn na jakas kambodze, potem sprzedajesz "dostep" do konta kilkuset osobom po 5 zl i tak oto zarabiasz, zreszta sprawdz ile tego na allegro jest.

Dziala to tak, ze grasz zwyczajnie offline bo jak tylko ktos sie gdzies zaloguje to masz kicka :D Przy denuvo to musi bolec, 5 aktywacji na dzien, wiec teoretycznie jak 100 osob kupilo jedna kopie to po kazdym update beda musiec czekac xx dni zeby trafic z aktywacja, ale jak widac niektorym to nie przeszkadza.

#9428 Użytkownik jest niedostępny   Reddzik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1927
  • Dołączył: So, 12 Maj 12

Napisany 20 Listopad 2019 - 10:55

Zobacz postJeRRy_F3D, o 20 Listopad 2019 - 10:49, napisał(a):

Słabe, ale... taki myk działa tylko dla 1 sprzedaży (dobrze rozumiem?).
Jak można sprzedać konto kilkukrotnie kilu osobom?

Tylko raz jest jest jakby aktywowane, potem masz "nakaz" grania offline na koncie, w grze. Tak samo działają konta steam. Ja tam nigdy nie kupuję kont, kupowanie multi konta to tak jakby piracenie gry, to już lepiej samemu ściągnąć, albo poczekać na promo i kupić.

#9429 Użytkownik jest niedostępny   brainq 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7031
  • Dołączył: Pt, 12 Gru 08

Napisany 20 Listopad 2019 - 11:03

A co do patcha jest jakby płynniej i normalnie na 4 jajkach można grac komfortowo bez żadnych zmian w parametrach startowych.

#9430 Użytkownik jest niedostępny   JeRRy_F3D 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2749
  • Dołączył: Wed, 17 Cze 15

Napisany 20 Listopad 2019 - 11:08

Zobacz postjoloxx9, o 20 Listopad 2019 - 09:53, napisał(a):

Gdzie Ty byles przez ostatnie kilka lat? :E

We w domie swoim ;).
Nie znam mechanizmów tej procedury.
Nigdy takiego wała nie kupowałem, tym bardziej nie sprzedawałem.

Zobacz postjoloxx9, o 20 Listopad 2019 - 09:53, napisał(a):

Dziala to tak, ze grasz zwyczajnie offline bo jak tylko ktos sie gdzies zaloguje to masz kicka :D Przy denuvo to musi bolec, 5 aktywacji na dzien, wiec teoretycznie jak 100 osob kupilo jedna kopie to po kazdym update beda musiec czekac xx dni zeby trafic z aktywacja, ale jak widac niektorym to nie przeszkadza.

Czyli oprócz zwykłego "łamania licencji", to jest oszustwo i naciągactwo - a ponieważ kupujący, to też "krętacz / cwaniak" - to nie dymi.
Pogra godzinkę. Dostanie kicka i mówi - "hmm... no nie udało się, trudno" i na tym koniec. Czyli taka patolka sieciowa.

Ten post był edytowany przez JeRRy_F3D dnia: 20 Listopad 2019 - 11:09


#9431 Użytkownik jest niedostępny   skypan 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 50
  • Dołączył: So, 04 Lis 17

Napisany 20 Listopad 2019 - 11:08

HotFix od nVidii
https://nvidia.custh...-version-441.34

#9432 Użytkownik jest dostępny   luk21pl 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3787
  • Dołączył: Nd, 30 Paź 11

Napisany 20 Listopad 2019 - 11:26

U mnie wszystko działa więc nie aktualizuje

#9433 Użytkownik jest niedostępny   AlienT 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 612
  • Dołączył: Pn, 29 Sty 07

Napisany 20 Listopad 2019 - 11:45

A ja zainstalowalem te stery bo czasem jak uruchamialem gre mialem error i musialem przelaczyc na dx12 zeby gre odpalic i wrocic na vulcan. Jak na razie nie mam tego bledu

#9434 Użytkownik jest niedostępny   Shade 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2105
  • Dołączył: Wed, 30 Kwi 03

Napisany 20 Listopad 2019 - 12:25

Zainstalowałem nowe stery + jakiś patch był do gry.
Patch oczywiście pomieszał ustawienia graficzne co jest dziwne. Plik miałem ustawiony do odczytu i został po patchu jak był, ale jak włączyłem grę to w menu były inne ustawienia.
Nie czaję tego. Skoro jest plik to co on wczytuje do gry? Skąd są te nowe ustawienia? Musiałem wyłączyć do odczytu, ustawić wszystko na nowo, zapisać wyjściem z gry i znowu tylko do odczytu. Teraz jak uruchamiam grę to jest jak trzeba.

Poprawy w FPS nie widzę ale za to 0 crashy. Pograłem z 2 godziny i nic. Nie wiem czy to te sterowniki czy patch ale chyba naprawili. LOL.

#9435 Użytkownik jest niedostępny   AndrzejTrg 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 821
  • Dołączył: Pt, 21 Cze 19

Napisany 20 Listopad 2019 - 12:40

Zobacz postShade, o 20 Listopad 2019 - 12:25, napisał(a):

Zainstalowałem nowe stery + jakiś patch był do gry.
Patch oczywiście pomieszał ustawienia graficzne co jest dziwne. Plik miałem ustawiony do odczytu i został po patchu jak był, ale jak włączyłem grę to w menu były inne ustawienia.
Nie czaję tego. Skoro jest plik to co on wczytuje do gry? Skąd są te nowe ustawienia? Musiałem wyłączyć do odczytu, ustawić wszystko na nowo, zapisać wyjściem z gry i znowu tylko do odczytu. Teraz jak uruchamiam grę to jest jak trzeba.

Poprawy w FPS nie widzę ale za to 0 crashy. Pograłem z 2 godziny i nic. Nie wiem czy to te sterowniki czy patch ale chyba naprawili. LOL.

Jakbyś przeczytał dwie poprzednie strony to miałbyś odpowiedź na reset ustawień graficznych, najpierw czytać, a nie bez sensownie narzekać.

#9436 Użytkownik jest niedostępny   pioraj 

  • "Only God Can Judge Me"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1992
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 08

Napisany 20 Listopad 2019 - 12:45

Gram na Vulcanie, ale gdy sprawdzałem DX12 to gra mimo podobnej liczby klatek wydaje się płynniejsza. Tyle, że nie da się ustawić opcji pełny ekran, za każdym razem zmienia się na "w oknie"... macie jakieś rady ?

#9437 Użytkownik jest niedostępny   JeRRy_F3D 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2749
  • Dołączył: Wed, 17 Cze 15

Napisany 20 Listopad 2019 - 12:56

Zobacz postpioraj, o 20 Listopad 2019 - 11:45, napisał(a):

Gram na Vulcanie, ale gdy sprawdzałem DX12 to gra mimo podobnej liczby klatek wydaje się płynniejsza.

Ja na vulkanie mam 5, 7 fps więcej zawsze.

Zobacz postpioraj, o 20 Listopad 2019 - 11:45, napisał(a):

Tyle, że nie da się ustawić opcji pełny ekran, za każdym razem zmienia się na "w oknie"... macie jakieś rady ?

DX tak ma.
Nie pomaga (raz ustawionego) zblokowanie pliku konfiguracji na "tylko do odczytu"?

Dla mnie DX jest jakiś taki bardziej "niestabilny".
A to drzewa dostają padaczki, a to jakiś artefakt.
Vulkan jakiś "stabilniejszy" - co dziwne, bo myślałem, że to DX jest właśnie api windowsowym.

Ten post był edytowany przez JeRRy_F3D dnia: 20 Listopad 2019 - 12:56


#9438 Użytkownik jest niedostępny   Grzelek 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wed, 26 Lip 17

Napisany 20 Listopad 2019 - 13:10

Zobacz postbrainq, o 20 Listopad 2019 - 11:03, napisał(a):

A co do patcha jest jakby płynniej i normalnie na 4 jajkach można grac komfortowo bez żadnych zmian w parametrach startowych.


Czyli można już wywalić tą komendę od Rockstar? Instalowałeś hotfix od Nvidii?
Edit: Doczytałem w info o aktualizacji,że komenda out.

Ten post był edytowany przez Grzelek dnia: 20 Listopad 2019 - 13:26


#9439 Użytkownik jest niedostępny   caleb59 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1723
  • Dołączył: Pt, 11 Lip 14

Napisany 20 Listopad 2019 - 13:22

Sam Rockstar rekomenduje instalację hotfixa Nvidii, nie wiem jaki niektórzy mają z tym problem: https://support.rock...PS4-Xbox-One-PC

#9440 Użytkownik jest niedostępny   brainq 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7031
  • Dołączył: Pt, 12 Gru 08

Napisany 20 Listopad 2019 - 13:23

Zobacz postGrzelek, o 20 Listopad 2019 - 13:10, napisał(a):

Czyli można już wywalić tą komendę od Rockstar? Instalowałeś hotfix od Nvidii?

Tak zainstalowałem i odrazu je wykasowałem i można grać.

  • (506 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 470
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

10 Użytkowników czyta ten temat
1 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych

  1. azgan