Skocz do zawartości
DzejC

Red Dead Redemption 2

Rekomendowane odpowiedzi

Horizon mocna fabula :red:

• Like 2
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądając shorty na tubie, czasami wskakują mi jakieś fajne ciekawostki/znajdźki i taka ochota mnie nabrała, aby znowu poszwędać się po dzikim zachodzie. Jest gdzieś w jednym miejscu to wszystko ładnie opisane? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro od Nvidii... :E

• [Vulkan] Red Dead Redemption 2 may crash a few minutes after starting the game [4140319]
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobiera mi się ta gra, niedługo będę odpalał. PurePC testuje karty graficzne na dx12 tłumacząc, że jest stabilniej. Czy to jest nadal aktualne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, wamak napisał:

Pobiera mi się ta gra, niedługo będę odpalał. PurePC testuje karty graficzne na dx12 tłumacząc, że jest stabilniej. Czy to jest nadal aktualne?

Zazdroszczę tym co grają dopiero pierwszy raz, ja już dwa przejścia za sobą, konsola na premierę, później PC na premierę, ale na pewno kiedyś będzie trzeci raz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, skunRace napisał:

Zazdroszczę tym co grają dopiero pierwszy raz, ja już dwa przejścia za sobą, konsola na premierę, później PC na premierę, ale na pewno kiedyś będzie trzeci raz. 

Dokładnie ...

Ten pierwszy raz kiedy wjeżdżasz do Saint Denis, szczena na podłodze ...

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A ja z kolei mam same upodlone wręcz odczucia przez warstwę techniczną tego crapa jak również smrodu jakim jest Rockstar Launcher.

Wróciłem jakiś czas temu do gry z racji wymiany CPU, RAM i GPU na silniejsze opcje i było spoko do czasu pojawienia się losowego pierdzenia dźwięku (szczególnie kwestie mówione) i przycinającej się mapy.

Pierwsze moje podejście to z kolei był festiwal crashy na pulpit, słynny ERR_GFX_STATE oraz wisienka na torcie - po chwilowej awarii prądu wcięło moje zapisy gry i nawet chmura z launchera nie potrafiła ich przywrócic.

Dla mnie to komedia a nie port i swoje zdanie nadal utrzymuję. Nie polecam i nie pozdrawiam.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
17 godzin temu, skunRace napisał:

A za mną dwa podejścia do tej przynudnej gry. W tym raz zwróciłem na STEAMie, na premierę - nie mogłem zrozumieć, czemu Artur poświęca pięć minut na podniesienie kapelusza z ziemi.

Potem kupiłem jeszcze raz i odbiłem się ponownie. Gry Rockstara jakoś mnie nie przekonują - może gdyby był polski dubbing? W GTA V próba czytania napisów i prowadzenia samochodu zawsze kończyła się na latarni. W RDR2 też w czasie jazdy - albo napisy i drzewo albo płynna jazda bez dialogów.

Edytowane przez tgolik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, IceMan75 napisał:

Dokładnie ...

Ten pierwszy raz kiedy wjeżdżasz do Saint Denis, szczena na podłodze ...

Szczękę na podłodze, to ja już miałem od początku gry i zamieci śnieżnej rodem z "Nienawistnej Ósemki".

10 minut temu, caleb59 napisał:

A ja z kolei mam same upodlone wręcz odczucia przez warstwę techniczną tego crapa jak również smrodu jakim jest Rockstar Launcher.

Wróciłem jakiś czas temu do gry z racji wymiany CPU, RAM i GPU na silniejsze opcje i było spoko do czasu pojawienia się losowego pierdzenia dźwięku (szczególnie kwestie mówione) i przycinającej się mapy.

Pierwsze moje podejście to z kolei był festiwal crashy na pulpit, słynny ERR_GFX_STATE oraz wisienka na torcie - po chwilowej awarii prądu wcięło moje zapisy gry i nawet chmura z launchera nie potrafiła ich przywrócic.

Dla mnie to komedia a nie port i swoje zdanie nadal utrzymuję. Nie polecam i nie pozdrawiam.

Ale wszyscy to wiemy, powtarzałeś to kilkadziesiąt razy ;) Ja żeby nie skłamać na 195 godzin grze według Steam, miałem kilka crashy, które można policzyć na palcach dosłownie jednej ręki. Z tym, że były to wielogodzinne sesje, jak gram często minimalizuję grę i coś robię w necie. Musisz się chyba przerzucić na konsole :-P

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, caleb59 napisał:

• [Vulkan] Red Dead Redemption 2 may crash a few minutes after starting the game [4140319]

Raz sierpem, raz młotem czerwoną.... wróć, zieloną hołotę !!! 8:E

• Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, skunRace napisał:

Ale wszyscy to wiemy, powtarzałeś to kilkadziesiąt razy ;) Ja żeby nie skłamać na 195 godzin grze według Steam, miałem kilka crashy, które można policzyć na palcach dosłownie jednej ręki. Z tym, że były to wielogodzinne sesje, jak gram często minimalizuję grę i coś robię w necie. Musisz się chyba przerzucić na konsole :-P

Ja od początku grałem przez rockstara, i nigdy nie miałem słynnego błedu z gpu... Crashy to bym również na palcach jednej ręki policzył.

9 godzin temu, tgolik napisał:

A za mną dwa podejścia do tej przynudnej gry. W tym raz zwróciłem na STEAMie, na premierę - nie mogłem zrozumieć, czemu Artur poświęca pięć minut na podniesienie kapelusza z ziemi.

Potem kupiłem jeszcze raz i odbiłem się ponownie. Gry Rockstara jakoś mnie nie przekonują - może gdyby był polski dubbing? W GTA V próba czytania napisów i prowadzenia samochodu zawsze kończyła się na latarni. W RDR2 też w czasie jazdy - albo napisy i drzewo albo płynna jazda dialogów.

Każdy jest inny i nie każdemu, każda gra spasuje. Ty chyba dość często się udzielasz w temacie CP i lubisz tą grę, ja nie grałem, i nawet jakbym za darmo ją dostał to i tak bym nie zagrał :) ale ja tak mam z 95% gier. A z tym wbijaniem się w latarnie/drzewa całkowicie zrozumiałe. Ja dużo filmów z napisami oglądałem i ten angielski bardzo dobrze przyswoiłem, i jak już gram to wiecej słucham, ponieważ polskie tłumaczenia to też można powiedzieć, że jest patologia. Dubbing by w tej grze siadł by bardzo fajnie, ALE jedną grą z dubbingiem to grałem W3 gdzie był zrobiony po prostu po mistrzowsku, w innych grach to jest tak, jakby ktoś to z kartki czytał, był do tego zmuszany i stałby nad nim ktoś z biczem ;D 

A wracając do mojego poprzedniego pytania, jest jakiś poradnik gdzie są wszystkie znajdźki, ciekawostki itp opisane? z polskich stron na ppe to jakby nie skończone, a GO z abonamentem, to mnie w trąbkę mogą pocałować :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, caleb59 napisał:

Z tego powodu właśnie nie aktualizuję sterowników jeśli nie muszę.

10 godzin temu, caleb59 napisał:

Miałeś wyraźnie powiedziane co możesz zrobić ale jak widać ograniczenie ilości FPS to ujma na honorze :E

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, AndrzejTrg napisał:

ALE jedną grą z dubbingiem to grałem W3 gdzie był zrobiony po prostu po mistrzowsku, w innych grach to jest tak, jakby ktoś to z kartki czytał, był do tego zmuszany i stałby nad nim ktoś z biczem ;D 

IMO Days Gone było zupełnie nieoczekiwanie nieźle zdubbingowane.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W days gone nie grałem. Wiadomo wyjątki się zdarzają. No ale to jest malutki % z tej małej ilości gier dubbingowanych. I nawet mam tak z filmami, gdzie jedynie dubbing trawię to są animacje pixara. Reszta to lektor, choć staram się omijać, oryginalny dźwięk i napisy.

Tu troszkę offtopa pociągnę, byłem kiedyś ze znajomymi w kinie, nie pamiętam na jakim filmie, ale był z napisami i polskim lektorem, po seansie, jeden znajomy mówi, film spoko tylko nie lubi czytać bo nie nadąża czasami, a ja do niego jak to było z lektorem...a on pierdzielisz :lol2: tak się wkręcił w czytanie, że nawet nie zauważył/usłyszał że po polsku gadają :D 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Haha 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
12 godzin temu, tgolik napisał:

może gdyby był polski dubbing? W GTA V próba czytania napisów i prowadzenia samochodu zawsze kończyła się na latarni. W RDR2 też w czasie jazdy - albo napisy i drzewo albo płynna jazda dialogów.

Mam ten sam problem, polski dubbing by się przydał.

13 godzin temu, skunRace napisał:

Westerny, to nie moje klimaty, ale:
Gra ma znakomite recenzje za fabułę, więc dałem jej szansę.
Cena na dziś jest już niewygórowana.

Gram na api dx12, bo w benchmarku na obu api jest identyczna ilość klatek.
Co do samej gry trochę się obawiam, że ogrom świata i możliwości może mnie przytłoczyć. Ładnie wyglądają ślady po śniegu na razie.

Ustawienia grafiki, ze względu na mnogość opcji, robiłem tylko suwakiem głównym tak, aby nie spadało poniżej 60 klatek (blokada na 72 klatki).

Edytowane przez wamak
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gra jest prosta jak drut tak jak każdy inny open world, tu nie ma "możliwości", latasz od ikonki zadania do zadania (biała to poboczne, żółta główne pchające dalej fabułę). Poza tym można spotkać raz na jakiś czas jakieś mini losowe zdarzenia w świecie gry ale nie jest to nic czym można się jarać dłuższą chwilę.

To co zasługuje tutaj na uznanie to grafika, detale, animacje, klimat i odwzorowanie realiów.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra mozna powiedzieć jest duża, ale nie ma w niej, napierdzielonych pytajników i innych pierdół jak w AC czy W3. Na dużo rzeczy trafisz całkowicie przypadkiem i to jest mega fajnie, a jak się zagłębisz to robi wrażenie, jak wszystko łączy się w jedną całość.  

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, caleb59 napisał:

Gra jest prosta jak drut tak jak każdy inny open world, tu nie ma "możliwości"

Co to to nie, sama mechanika polowania w tej grze jest bardziej złożona niż niektóre gry w całokształcie...

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówienie że gra jest prosta jest nie na miejscu. Ona jest tak złożona, że głowa mała.

PS.

Skomplikowane to są crashe co dla niektórych :E:lol2:

• Like 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No fajne to polowanie, robisz to raz i rzeczywiście robi wrażenie ale robienie tego n-ty raz nudzi i irytuje. Niektóre mechaniki rozgrywki w nadmiarze powodują znużenie jeśli jest tego zbyt dużo napchane do danej gry. Poza tym swoje zdanie podtrzymuję, nie widzę niczego wybitnego w RDR 2 poza dopracowanymi, nowymi animacjami czego nie byłoby w innych grach open world.

Edytowane przez caleb59
  • Confused 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Kris194 napisał:

Co to to nie, sama mechanika polowania w tej grze jest bardziej złożona niż niektóre gry w całokształcie...

A i w różne miejsca (wody) i na różne rybki się można wybrać :banan:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze jest w tej grze lootowanie, trwa wolniej niż trwałoby w rzeczywistości, a to kuriozum. Polowanie fajne, zwierzęta dobrze się zachowują, ale te legendarne są już zbyt schematyczne. Jeździmy aż natrafimy na znacznik, który pojawia się na dużej mapie, ale nie na minimapce. Podchodzimy, biegniemy do drugiego, potem do trzeciego, zabijamy legendarne zwierzę z shotguna i done. A nagrody za nie bardzo słabe. Szczegóły w tej grze są za to super, szczególnie podobało mi się skórowanie zwierząt, może nawet nawróciło niektórych psychopatów mięsożerców. Jak można jeść czyjeś ciało, fu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Godzinę temu, caleb59 napisał:

(...) swoje zdanie podtrzymuję, nie widzę niczego wybitnego w RDR 2 poza dopracowanymi, nowymi animacjami czego nie byłoby w innych grach open world.

Jestem w robocie i nie bardzo mam czas na argumentację i obalenie w/w, ale... sam zamieszczałem wiele (a na sieci są dziesiątki!) filmów ze "smaczkami" z RDR2.
Jeżeli ktoś pisze, że w tej grze nie ma niczego wybitnego, to albo nie poświęcił jej czasu, albo jest ślepy i prze przed siebie (ale Ciebie @caleb59 o to nie podejrzewam).
Cała ta gra jest WYBITNA (!), tylko... nienachalnie. ;)
Trzeba w niej "pobyć" (i wracać), by to dostrzec.

Edytowane przez *** ChOpLaCz ***
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi