Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
GRID 1
dodany przez
romanobeee, w Gry
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Tematy
-
Odpowiedzi
-
Statystyki mówią coś odwrotnego - wg nich liczba legalnych aborcji ze względu na zagrożenie dla życia lub zdrowia matki kilkukrotnie wzrosła. Świadczy to raczej o naginaniu rzeczywistości zgodnie z wolą kobiety niż odmawianiu aborcji gdy są do niej medyczne przesłanki.
-
Z FB Profil II wojna światowa w kolorze " Ostatni miesiąc jest fenomenalny. Wydawało mi się, że po skrajnie żenujących pseudoobchodach 80. rocznicy ludobójstwa na Wołyniu mnie nic nie zaskoczy, a tu proszę. Najpierw gruchnęła informacja, że na Ukrainie wojna nie przeszkadza jakoś ekshumacjom. Oczywiście tylko niektórym. Ekshumacje niemieckich żołnierzy, zabitych podczas II WŚ na terenach dzisiejszej Ukrainy trwają od 20 lat bez przerwy i od 2001 do 2022 roku ekshumowano w sumie 102 671 poległych, z czego 972 w 2022 roku. Tymczasem Polacy nie doczekali się zgody na ekshumacje pomordowanych Polaków na Wołyniu, a jedyna wydana dotyczy miejscowości Puźniki na Podolu, wymordowanej przez UPA w 1945 roku. Oczywiście polskojęzyczne media przedstawiały to jako sukces i wielki krok ku pojednaniu. Potem okazało się, że w trakcie wojny jakoś znalazł się czas na premierę ukraińskiej superprodukcji ''Dowbusz'' o słynnym karpackim XVIII-wiecznym zbóju, Aleksym Doboszu. W filmie Polacy są przedstawiani wyłącznie negatywnie, jako absolutne szwarccharaktery, ciemiężące Ukraińców. Premiera miała miejsce w dzień niepodległości Ukrainy. Przeszło to całkowicie bez echa w polskojęzycznych mediach. Widać jedni mogą dzielić i krytykować, a inni nie. 🙃 Absolutną wisienką na torcie było piątkowe fetowanie w kanadyjskim parlamencie 98-letniego Jarosława Hunki, weterana 14. Dywizji Grenadierów SS, zwanej potocznie ''Galizien'', którego nazwano tam ''bohaterem ukraińskim i kanadyjskim''. Owacje na stojąco zgotowała mu cała lewicowa Izba Gmin, wraz z zaproszonymi premierem Kanady, Justinem Trudeau i prezydentem Wołodymyrem Zełenskim. Po protestach organizacji żydowskich, spiker Izby przeprasza, twierdząc, że rzekomo ''nie wiedział'', a wszyscy uważają, że nic się nie stało. Przecież przeprosił. W Polsce przeszło to oczywiście bez echa, teraz media ''nadrabiają''. Fetowanie przez ''fajnopostępowych'' starego esesmana jest dla mnie jakąś podróżą w inny wymiar. 🤯 Reszty kwestii, w tym dziękowania Niemcom za pomoc przez Ukrainę komentować nie będę, bo to wykracza poza historię II WŚ i granice dobrego smaku. A w Polsce? Jak zwykle. Słowo ''godność'' wykreślone ze słownika. 🤡🤡🤡 "
-
Przez artistjinn · Napisano
Dzień dobry, Poproszę o rabat na 2 pary: https://www.al.to/lista/v9r9aydmr -
Kupiłem w euro rtv chyba 14 z dostawą na 18 i karta była 18. Z tym że po moim zakupie kart już nie było od razu na stanie (widocznie wziąłem jedną z ostatnich sztuk).
-
Przez aureumchaos · Napisano
Podchodzisz do jakiegos samochodu lub zatrzymujesz go i wsiadasz do srodka wywalajac kierowce... Jedziesz... Moze policja Cie gonic ale nie musi...
-
-
Aktywni użytkownicy