Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ArturNOW

Call Of Duty 2 (2005) PC - temat główny

Rekomendowane odpowiedzi

a tak wogóle jest jakaś sposobność, aby działał on na przegrywce?

lol to nie forum warezowe :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Procesor : Pentium D 805 Karte graf. Gigabyte Radeon X800xl, pamiec 1024 mb, dysk 300 gb. Gdy ustawiam sobie najwyzsza grafike w grze to mi sie lekko wiesza, a na takim kompie to chyba powinno plynnie latac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dokładne parametry graficzne ??? bo najwyższa to ogólne pojęcie... jaka rozdzielczość , włączony AA ?, rozumiem na direct'x 9 ??? odpisz dokładnie i wtedy dokładnie ci powiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W COD 2 optymalizacja kuleje - gra potrafi haczyc nawet na b.mocnych sprzętach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie podzielam zdanie.... najlpiej zmniejsz troche rozdzielczość, wszelkie brakie możesz uzupełnić AA. Tak samo szczegółowość tekstur zamiast EXTRA daj na HIGH poziom i tak jest b.wysoki, a i wydajność się zwiększa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Vennor

U mnie na multiplay'u FPS lubi spasc do 25/30 (w sumie to dosc rzadko) przy najwyzszych detalach (DX9), a co dopiero na X800XL :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie! COD2 to jest dziwna gra (pod względem optymalizacji grafiki). Potrafi mocno zacinać nawet na najlepszym sprzęcie, to jest troche dziwne (niedopracowane)... Morał taki, że trzeba kombinować, kombinować, aż znajdzie się odpowiednie ustawienia na których gra będzie śmigać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
właśnie! COD2 to jest dziwna gra (pod względem optymalizacji grafiki). Potrafi mocno zacinać nawet na najlepszym sprzęcie, to jest troche dziwne (niedopracowane)... Morał taki, że trzeba kombinować, kombinować, aż znajdzie się odpowiednie ustawienia na których gra będzie śmigać

mi na 6800 caly czas mam ok~27-30fpsow, na extra-high 1024x768. A smigac nie bedzie nigdy:D narazie na kompach dizsiejszych generachji napewno nie

karta troche slaba

?? X800XL to bardzo porzadna szybka karta. szkoda ze wspomaga tylko dx9.0b czyli sm2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt jest taki, że dużo zależy od procesora... bardzo dużo. Zasada "powinna" być taka:

Dobra grafa = Dobry procesor.... obydwa komponenty muszą być dobre wydajnościowo jeśli chcemy się cieszyć wydajnością.. no bo dla przykładu: co nam z radeona X1900XTX jak masz na przykład!!! semprona 2200+ ;p ... ale to już inny temat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

racja. ja sie cieszze ze cod2 i tak dobrze chodzi skoro mam tylko p4 2,4ghz skoro do 6800 najlepiej sie przyda min 3ghz-czyli gra i tak bedzie wolniej chodzila a nie wykorzystam potencjalu tej karty z takim sredniawym procem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio w Elektro-giełdzie..tygodniku komputerowym był bardzo ciekawy artykuł na ten temat. Czyli wpływu procesora na wydajność w dzisiejszych grach. I okazuje się, że jest on B. Duży! Polecam artykuł, lub odsyłam na strone http://www.tygodnikkomputerowy.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sobie nastawie na directx 7 to mi śmiga płynnie a jak na directx 9 to juz mi sie troche wiesi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak sobie nastawie na directx 7 to mi śmiga płynnie a jak na directx 9 to juz mi sie troche wiesi :(

wiesz to wina syfu systemu i sterow. trzeba dlugo sie nameczyc zeby trafic ze sterami;)

a chodzenie z predkoscia 25fpsow przy 1024 to duzo

jak na ta karte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wszystko lata na maxa.fps nie spada poniżej 40fps.Ale na 6800le(gt) granie na dx 9.0 nie miało sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

By w grę się dało się w miarę płynnie pykać, musiałem ustawić sobie następujące parametry: Grafika: HIGH, roz 1024/768, DX 9., AA: OFF, Anizo, na tym sprzęcie co mam u siebie :) Albo mogę ustawić sobie DX 7.0 i se poszaleć z ustawieniami :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

racja jak na 6800gt nie chodzi za plynnie to zenada. co z tego ze gra jest piekna?? powinno sie robic gry na nowych silnikach a nie odswiezac directem9 stary 7letni silnik q3. wtedy wiadomo ze gra bedzie sie walila nawet na dobrym sprzecie. ahhh szkoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam maly problem i niewiem w jakim dziale to umiescic.

A mianowicie w grze Call of Duty 2 , podczas gdy wchodze na server i wybieram druzyne mija kilka sekund i zwis gry. [sTOP KLATKA] . Po 2 min gdzies disconect z servera albo zwis calkowity kompa.

Dzieje sie to tylko na poczatku gdy wchodze na mape [chyba jak ja jeszcze dogrywa]

Jak sie nie zwiesi to moge grac na tej mapie wiecznosc i nic sie nie stanie.

NIewiem czym to moze byc spowodowane.

Dodam ze w Company of Heroes i Paraworld nic sie nie dzieje procek i grafa sie nie grzeja.

Mam

ASUS A8N-E

Athlon64 3200+

Galaxy 7600GS 256Mb

Moze to wina ramu ?

Jezeli to moze byc ram dajcie mi jakies programiki ktorymi mogl bym to sprawdzic.

Dzieki za pomoc. Pozdro

PS. Dodam ze jak wcisne alt ctr del i odczekam chwile gra zrzuci sie na pulpit i ruszy gdzie moge dalej grac . Moze to byc wina Grafy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to samo na tej karcie ale w fifie (czasami), oczywiscie podczas podłączania do neta :hmm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a probowaliscie nowe stery 91,47 ?? ja no moim 7800gtx nie mam takich problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbowałem 91.48, nic nie dało

tylko wiecie, wsparcie dla 7600gs weszło wraz z sterami 91.33 wiec wiecie, mogą byc problemy, poczekamy do 95 i bedzie git (chyba ze uszkodzone nasze są :()

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdyby byla uszkodzona to pewnie jakies artefakty byly...

Albo inne gry by tez sie zwieszaly a gram w inne gry i wszystko gra wysmienicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Tematy

• Odpowiedzi

• Ale jak jak ty sobie to wyobrażasz?. To o czym piszesz się przecież dzieje tak naprawdę od czasów wynalezienia kotła parowego. I jest to ewolucja, a nie rewolucja. Automatyzacja i AI będą ją dalej pogłębiać, ale to się nie stanie hop-siup. Żyjesz w świecie twardego S-F.  Realnie wybór jest prosty: albo podniesienie wieku emerytalnego, albo imigracja, albo głodowe emerytury. Cała reszta to mrzonki i obietnice dla tych, którym powyższy wybór się to nie podoba, więc łykną wszystko, bo po prostu będą chcieli w to wierzyć.  I powiem ci że niezależnie kto będzie rządził, to czeka na miks tych trzech opcji, innego wyjścia po prostu nie ma. Dzięki aktualnie rządzącym brunatnym straciliśmy ostatnie 8 lat, choć chwilowo zamaskowali to właśnie imigracją, której są zresztą tak przeciwni. 
    • Za 1399zł przez ostatnie dwa tygodnie pojawiało się przynajmniej kilka OUTLETOWYCH sztuk RX6700XT Pulse/Challenger na allegro w X-KOM(aktualnie brak): https://allegro.pl/uzytkownik/X-KOM_PL/podzespoly-komputerowe-karty-graficzne-260019?string=outlet&order=p karty z pełna gwarancją i możliwością zwrotu do 15dni gdyby się okazało, że coś nie pasuje. Trzeba tylko regularnie zaglądać czy się coś pojawia bo potrafi szybko zniknąć. Żeby nie było 2-3 miesiące temu kupiłem tak outletowego RX6800 Challenger Pro za 1999zł, a sama karta jest cicha, chłodna i wygląda na to, że nic jej nie dolega w opisie było napisane pochodzenie z regulaminowego zwrotu do 15 dni i sprawdzona/naprawiona w autoryzowanym serwisie. Wg opisu karta objęta pełną gwarancją producenta 36msc. Od blisko roku mamz x-kom outletową płytę główną B550m Aorus pro-p i też zero problemów po dziś dzień.
    • No nie bardzo bo na zdjęciu pomieszczenia a na zdjeciu realnym to calkowicie rozne podlogi . Popatrz na szerokosc laczen na zdjeciach 
    • Przecież każda formacja opozycyjna bardzo podkreśla wysokie koszty przedsiębiorców, z czego TD podkreśla obniżki ZUS. Tam zresztą jest Rysiek. No i w sumie sam Hołownia bardziej interesował się gospodarką niż LGBT. Jak oglądałem wystąpienia, to akurat oni zbytnio nie chcą gadać o takich rzeczach. Tusk w sumie też nie obiecał nic poza związkami partnerskimi. Za to obiecał możliwość brania urlopu na B2B. A opozycja tak czy siak będzie musiała zwiększyć te opłaty. Jesteśmy już daleko poza dokręconą śrubą. Wystarczy zerknąć statystyki upadłości na bieżący rok. PiS może mieć na to wywalone, bo wprowadza Białoruś. Inne partie już niekoniecznie.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...