Skocz do zawartości
Guli17

Logitech F710 - PAD do wyrzucenia?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

 

Może ktoś już miał kiedyś taki problem i zamawiał takie odbiorniki z allegro?

http://allegro.pl/logitech-odbiornik-unifying-nadajnik-nano-waw-fv23-i6577227298.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=240988

 

EDIT:

Kurde jeden sprzedawca, a są tylko dwie takie aukcje, mówi, że prawdopodobnie nie będzie to działać, gdyż trzeba mieć oryginalny usb od gamepada :| a to jest do myszek i klawiatur

 

porażka...

Czyi musiałby się komuś zepsuć pad, a następnie wystawić ten odbiornik na allegro, a raczej mała szansa, że w najbliższej przyszłości się tak stanie.

 

Pozostaje mi napisać do drugiego sprzedawcy, bo ten w 100% nie był pewny, ale jeśli ten odpisze to samo to co pad do wyrzucenia? :|

 

Ewentualnie kupić drugi pad tylko ciekawe czy dwa pady zadziałają pod jednym usb...

I czy wykryje je osobno jako player 1 player 2, a nie że się "scalą" i będą jednym padem.

 

Miał ktoś może kiedyś podobną sytuację?

Edytowane przez Guli17

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mam taką samą sytuację, od 5 miesięcy pad leży nie używany, bo gdzieś młody posiał odbiornik.

Wskórałeś kolego coś w temacie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A próbowaliście poszukać w częściach zamiennych na stronie logitecha?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A próbowaliście poszukać w częściach zamiennych na stronie logitecha?

Z tego co pamiętam, są dostępne i kosztują około 70 zł, czy też kosztowały, gdy sam sprawdzałem. Pytanie to faktyczna ich dostępność.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Faktycznie jest, nawet mniej kosztuje. Bardzo dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

  • Tematy

  • Odpowiedzi

    • Na weekend nie miałem za bardzo czasu żeby porobić testy temperatur bez wentylatora. Natomiast pojawił się inny problem. Postanowiłem w obudowie zrobić porządek z kablami, pochować je bo obudowa z drugiej strony ma miejsce na kable. Przy chowaniu kabli okazało się, że miałem źle założony głośniczek BIOS. Założyłem poprawnie, pochowałem kable i wszystko było wszystko ok. Później jeszcze poodłączałem kable od komputera żeby zaglądnąć do obudowy i pomierzyć jakie chłodzenia na procesor mi wejdą. Po tym kolejnego dnia, podłączyłem wszystkie kable i przy uruchamianiu komputera usłyszałem 5 sygnałów głośniczka. Komputer uruchomił się jednak normalnie. Uruchamiałem ponownie i wszystko było ok - standardowo 1 sygnał. Wczoraj uruchomiłem znowu komputer po 1 dniu i znowu 5 sygnałów ale znowu komputer uruchomił się normalnie. następnie po wyłączeniu, włączeniu, po restartach nie było 5 sygnałów tylko 1. Zgłupiałem, poszedłem się kąpać. Po kąpieli znowu włączyłem komputer i znowu 5 sygnałów a po tym komputer uruchamia się poprawnie. W związku z tym, że nie jestem pewien czy to 5 krótkich sygnałów czy raczej 1 długi i np 4 krótkie postanowiłem nagrać dźwięk ale bezskutecznie. Włączałem komputer, wyłączałem, uruchamiałem ponownie. Odłączałem kable, czekałem kilka minut, znowu podłączałem i nic - nadal po uruchomieniu 1 sygnał. Zastanawiam się co może się dziać. Najgorsze jest to, że przez źle podłączony głośniczek systemowy nie wiem czy problem występował od początku. Szukałem sygnałów dźwiękowych i wg. tabelki 5 sygnałów na płycie głównej ASRock to błąd procesora, aczkolwiek wszystko działa jak należy więc na ten moment przy każdym uruchamianiu muszę nagrywać żeby trafić na te sygnały i zobaczyć czy to rzeczywiście 5 krótkich sygnałów.   Wczoraj spróbowałem i efekty wg mnie nie są zadowalające - a przynajmniej gorsze niż manualny UV. Przy PBO -10 wynik w Cinebench był raptem 1% wyższy, temperatura na procesorze 1stopień niższa, zużycie prądu takie samo (75,99W). Przy PBO -20 wynik był 1,5% wyższy od default, zużycie prądu takie samo (75,99W), temperatura identyczna jak przy PBO -10. Spróbowałem na chwilę PBO-20 ale przerwałem test bo byłem już zmęczony - na pewno podczas testu temperatura i zużycie prądu było prawie identyczne z tym PBO-10 - może wynik w Cinebench byłby wyższy. Mi to wygląda bardziej, że PBO to taki bezpieczny OC który nie powoduje zwiększenia zużycia prądu oraz podniesienia temperatury. Natomiast u mnie potrzebuję jednak sporo obniżyć temperatury przy zachowaniu wydajności procesora. Ewentualnie kilka % mniejszą wydajność pewnie też bym przełknął ale, robiąc ręcznie przy 0,95V i 4100MHz mam temperatury niższe o 7-8 stopni, zużycie prądu o 10W niższe a wynik Multi-Core w CinebenchR23 jest o ok 5-7% wyższy od default. Mam więc mieszane odczucia co do PBO. Nadmienię, że na płycie głównej mam wersję BIOS 1.8 i AMD AGESA ComboAM4v2 1.2.0.2 więc wg. poradnika wszystko tak jak należy.  
    • Może wystarczy mieć umiar w życiu i nie gonić za $$ ciągle Jakoś ja ze swoją mamy działalności i jak przepracujemy w tygodniu 20h to już jest grubo. Pewnie, można sobie pracować 3x tyle i zarobić 3x tyle. Tylko po co? Dla samego posiadania? Kilka lat temu ciorałem na etat i po pracy ciągałem swoją działalność - wychodziło jakieś 12-13h pracy dziennie. Przy pierwszej wypłacie był oczywiście efekt wow, ale potem...potem się odechciało i wolę sobie bimbać.
    • Mam do sprzedania używany, w pełni sprawny, oryginalny odbiornik RTL-SDR v3 razem z mnóstwem akcesoriów. Cena: 499 zł (do negocjacji). Więcej detali w ofertach allegro i OLX. https://allegrolokalnie.pl/oferta/oryginalny-odbiornik-rtlsdr-v3-akcesoria-okazja https://www.olx.pl/775261851
  • Aktywni użytkownicy

×
×
  • Dodaj nową pozycję...