Forum PCLab.pl: Windows 7 Image Updater - Automatyczny aktualizator obrazu Windows 7 dla nowych maszyn (Sky/Kaby/Coffee Lake , Ryzen Threadripper) - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (23 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Windows 7 Image Updater - Automatyczny aktualizator obrazu Windows 7 dla nowych maszyn (Sky/Kaby/Coffee Lake , Ryzen Threadripper) Oceń temat: ****- 7 Głosów

#21 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3391
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 28 Luty 2017 - 19:04

Błąd też może się pojawić jeśli odznaczysz "apply to all editions" i następnie nie zaznaczysz jaką edycję chcesz edytować
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Atak_Snajpera dnia: 28 Luty 2017 - 19:04


#22 Użytkownik jest niedostępny   grind 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 569
  • Dołączył: Wt, 22 Lip 08

Napisany 28 Luty 2017 - 19:17

Dobra już wiem co było przyczyną, usunąłem przez przypadek jeden folder programu ;)

#23 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3391
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 28 Luty 2017 - 19:20

Dodaj obrazek

#24 Użytkownik jest niedostępny   grind 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 569
  • Dołączył: Wt, 22 Lip 08

Napisany 28 Luty 2017 - 19:25

Też tak zrobiłem po wszystkim ;)

Niestety program nie wyrzuca iso po skończeniu pracy, pomimo wpisu o sukcesie operacji.

#25 Użytkownik jest niedostępny   Fonzie 

  • Be cool like the Fonz...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2602
  • Dołączył: Pn, 25 Sty 16

Napisany 20 Marzec 2017 - 22:56

Szybkie pytanko.
Czy ten programik integruje wszystkie aktualizacje z windows Update czy może pomija te uznawane w sieci za takie które instalują tzw dodatki telemetryczne?


Pytanko już nie aktualne ,przeszperałem katalogi i już wiem co i jak :-)

A programik nawet fajny.

Ten post był edytowany przez Fonzie dnia: 21 Marzec 2017 - 00:42


#26 Użytkownik jest niedostępny   irondick 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14
  • Dołączył: Cz, 09 Mar 06

Napisany 29 Marzec 2017 - 17:22

Chodzi mi o to, że robiąc sobie bootpena np. Rufusem, wybiera się tam opcje jak taki obraz ma wyglądać. Nie ruszy wersja dla UEFI na starej wersji BIOSu i odwrotnie. :idea2: Taka sugestia. Może spolonizować interfejs?

Ten post był edytowany przez irondick dnia: 29 Marzec 2017 - 17:37


#27 Użytkownik jest niedostępny   tomek993 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Wt, 23 Lut 10

Napisany 04 Kwiecień 2017 - 20:32

Spoiler


Co może być przyczyną?
Nie tworzy się iso, ani folder DISM.

Ten post był edytowany przez tomek993 dnia: 04 Kwiecień 2017 - 20:34


#28 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3391
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 05 Kwiecień 2017 - 14:31

Jesteś pewny że plik boot.wim znajduje się w
C:\Users\userone\Downloads\Windows_7_Image_Updater\Image\sources\

#29 Użytkownik jest niedostępny   Bjaroszz 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Wed, 05 Kwi 17

Napisany 05 Kwiecień 2017 - 16:01

Super narzędzie. Szkoda, że dopiero teraz się o nim dowiedziałem. Mam jedno pytanie dlatego się zarejestrowałem mianowcie gdzie można zmienić język na polski?

#30 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3391
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 05 Kwiecień 2017 - 17:11

Nie można. Program ma tak prostacki interface że nie widzę potrzeby bawienia się w lokalizacje.

#31 Użytkownik jest niedostępny   tomek993 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Wt, 23 Lut 10

Napisany 05 Kwiecień 2017 - 20:34

Dla potomnych:
Poszło po wyłączeniu comodo internet security oraz zrezygnowaniu z opcji "integrate drivers".

Ten post był edytowany przez tomek993 dnia: 05 Kwiecień 2017 - 23:55


#32 Użytkownik jest niedostępny   bodzio12341 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Wed, 26 Kwi 17

Napisany 26 Kwiecień 2017 - 21:30

Możecie mi proszę wytłumaczyć o co chodzi z tym obrazem ? Kupiłem 7700k + z270, dopiero teraz czytam z tymi instalacjami WIN7, zawsze instalowałem WIN 7 z Pendrive, teraz chciałem tak samo. Nie posiadam nic na PS2. Po włożeniu do peceta pendrive z WIN 7 normalnie się zainstaluje ale po instalacji nie będzie działało USB ? Czy jak to wygląda dokładnie, pytam bo sie po prostu nie znam. Widzę ten UpdateImage podanego przez snajpera, i to się instaluje po instalacji windowsa? Tylko jak to zrobić skoro niby USB nie działa. Sory za takie idiotyczne pytania ale nie kumam tego

#33 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3391
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 27 Kwiecień 2017 - 13:31

Domyślny obraz windows 7 nie ma np. sterowników dla USB3.0. Efekt jest taki że jak będziesz instalował z pendrive to
zobaczysz taki błąd
Dodaj obrazek

Dodatkowo myszka i klawiatura podłączona do usb nie będą działać w instalatorze.

Musisz najpierw zaaktualizować ISO tym programem przed instalacją!
Jako bonus będziesz mieć już wgrane wszystkie poprawki do połowy 2016 roku czyli nie będziesz musiał walczyć z niedziałającym Windows Update i ponad 250 poprawkami do pobrania!

Ten post był edytowany przez Atak_Snajpera dnia: 27 Kwiecień 2017 - 13:39


#34 Użytkownik jest niedostępny   Markiz88 

  • Filozof?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7714
  • Dołączył: Pt, 09 Maj 08

Napisany 29 Kwiecień 2017 - 21:27

Program pobiera te aktualizacje?
KB3075249
KB3080149
KB3068708
Są one usuwane przez skrypt który kiedyś napisałeś do odinstalowania telemetrii.

#35 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3391
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 30 Kwiecień 2017 - 13:23

W pliku tekstowym możesz zobaczyć co jest pobierane. Zobacz zawartość pliku 6.1.7601.txt.
Możesz również dodać nowsze aktualizacje z drugiej połowy 2016 i dalej. Wystarczy dodać odpowiednie linki do pliku tekstowego.

Ten post był edytowany przez Atak_Snajpera dnia: 30 Kwiecień 2017 - 15:41


#36 Użytkownik jest niedostępny   nihu 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Validating
  • Postów: 55
  • Dołączył: Pn, 01 Maj 17

Napisany 01 Maj 2017 - 21:03

Nie lepiej sysprep w wirtualnej maszynce ? Mozna w niskonczonosc uzywac, a nie tylko 3 razy ("reset" rearm).

PS. Nie uzywam wu, wszystkie poprawki mam z WHDownloader, a instaluje tym WHD-W7UI lub Installer For Windows Updates V28 z wymuszeniem dodatkowych ustawien danego pliku .msu.

Ten post był edytowany przez nihu dnia: 01 Maj 2017 - 21:04


#37 Użytkownik jest niedostępny   Markiz88 

  • Filozof?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7714
  • Dołączył: Pt, 09 Maj 08

Napisany 03 Maj 2017 - 18:44

Zobacz postAtak_Snajpera, o 30 Kwiecień 2017 - 14:23, napisał(a):

W pliku tekstowym możesz zobaczyć co jest pobierane. Zobacz zawartość pliku 6.1.7601.txt.
Możesz również dodać nowsze aktualizacje z drugiej połowy 2016 i dalej. Wystarczy dodać odpowiednie linki do pliku tekstowego.

sęk w tym że wymienione prze zemnie aktualizacje znajdują się w zbiorczej paczce kb3125574.

#38 Użytkownik jest niedostępny   bossik1994 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: So, 20 Maj 17

Napisany 20 Maj 2017 - 11:50

Takie pytanie czy po uzyciu tego update mam ten obraz przerobic za pomocą rufusa by stal sie bootowalny.

Ten post był edytowany przez bossik1994 dnia: 20 Maj 2017 - 11:51


#39 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3391
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 20 Maj 2017 - 12:44

Tak.

#40 Użytkownik jest niedostępny   Pazura7 

  • :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4354
  • Dołączył: Nd, 05 Paź 08

Napisany 06 Czerwiec 2017 - 07:30

U mnie coś poszło nie tak:
http://imgur.com/CB8skpD
log z disma:
https://www.dropbox....c/dism.log?dl=0

  • (23 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

3 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych