Forum PCLab.pl: Windows 7 Image Updater - Automatyczny aktualizator obrazu Windows 7 dla nowych maszyn (Sky/Kaby/Coffee Lake , Ryzen Threadripper) - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (22 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 20
  • 21
  • 22
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Windows 7 Image Updater - Automatyczny aktualizator obrazu Windows 7 dla nowych maszyn (Sky/Kaby/Coffee Lake , Ryzen Threadripper) Oceń temat: ****- 7 Głosów

#421 Użytkownik jest niedostępny   Sidr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 460
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 02 Listopad 2019 - 23:35

A ta aktualizacja, po której jest napis, że system jest niekompatybilny z tym typem procesora i żeby instalować w10 tez się wgra? Jest tu możliwość wgrania tylko instalatora W10 do obrazu z W7? Kwestia sterowników USB 3.0 i NVME.

#422 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3352
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 03 Listopad 2019 - 10:28

Wuacpufix jest automatycznie integrowany jeśli chodzi o blokadę windows update.

Ten post był edytowany przez Atak_Snajpera dnia: 03 Listopad 2019 - 10:30


#423 Użytkownik jest niedostępny   Sidr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 460
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 03 Listopad 2019 - 15:59

Polecasz integrację updejtów zawartych w archiwum i tych dogrywanych z internetu? Pytam się, bo na starym sprzęcie po zrobieniu pełnej aktualizacji (z czystego SP1) komputer zauważalnie zamuliło i dodało różne usługi związane z telemetrią. No i komunikat z niekompatybilnościa procesora dodało.

Ten post był edytowany przez Sidr dnia: 03 Listopad 2019 - 15:59


#424 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3352
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 03 Listopad 2019 - 18:30

Wystarczy że się ograniczysz do tych ,które są automatycznie ściągane przez mój program.

Ps. Telemetria w win7 działa inaczej niż win10. W win7 trzeba ją ręcznie aktywować w Customer Experience Improvement Program

"C:\Windows\system32\rundll32.exe" werconcpl.dll,ShowCEIPDialog


Cytuj

No i komunikat z niekompatybilnościa procesora dodało.

Masz na myśli ten komunikat w windows update...

Dodaj obrazek

...czy może M$ dodał jakiś nowe irytujące okienko? Pytam bo już dawno nie aktualizowałem swojego win7.

Ten post był edytowany przez Atak_Snajpera dnia: 03 Listopad 2019 - 18:36


#425 Użytkownik jest niedostępny   Sidr 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 460
  • Dołączył: Nd, 06 Kwi 08

Napisany 05 Listopad 2019 - 19:48

Nie pamiętam, czy dokładnie takie, bo to było dawno i szybko później przywróciłem backup z przed aktualizacji, a obecnie, chwilowo siedzę na 10.

#426 Użytkownik jest niedostępny   Morthiss 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 01 Lis 19

Napisany 08 Listopad 2019 - 15:43

Pobrałem czystą wersje(april 2018) ze strony MS i użyłem tego programu. O dziwo myszka i klawiatura zaczęły działać, pierwszy etap przeszedł bez problemu, po restarcie podczas wczytywania systemu(w celu dokończenia instalacji) wywala blue screen. Jakieś pomysły? :hmm:

msi b450i, ryzen 5 2600, adata sx8200 pro

#427 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3352
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 08 Listopad 2019 - 17:44

Cytuj

wywala blue screen. Jakieś pomysły?

Trzeba było zrobić zdjęcie.

#428 Użytkownik jest niedostępny   Morthiss 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 01 Lis 19

Napisany 09 Listopad 2019 - 00:54

Zobacz postAtak_Snajpera, o 08 Listopad 2019 - 17:44, napisał(a):

Trzeba było zrobić zdjęcie.

Tutaj są zdjęcia,
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodam jeszcze, że mój obraz iso ze strony microsoftu zajmuje 5.49gb, po aktualizacji programem wartość zmieniła się do 3.33gb. Do komputera nie ma nic podłączonego oprócz: dysku m2, myszy i klawiatury(pendrive'a też odłączałem)

@edit
A w programie updater zaznaczyłem wszystko oprócz ostatniego(zamknięcie systemu) i te paski na zdjęciach są tylko na zdjęciach, na monitorze wszystko jest poprawnie wyświetlane

Ten post był edytowany przez Morthiss dnia: 09 Listopad 2019 - 00:58


#429 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3352
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 09 Listopad 2019 - 12:45

ISO jest walniete. Brak nazwy edycji w instalatorze, data modyfikacji pokazuje nadal 2018...
Tu masz ISO na którym osobiście testowałem.
https://thepiratebay...ched___Windows7

#430 Użytkownik jest niedostępny   PCFan1985 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 437
  • Dołączył: Nd, 17 Kwi 16

Napisany 09 Listopad 2019 - 15:44

Panowie, w czym kwi problem z aktywacją systemu W10?

Mam serial/klucz, wpisuję go, ale wywala mi komunikat, że nie można aktywować systemu. A wcześniej na tym serialu system był aktywny.

Mam też drugi klucz do aktywacji Windowsa, ale on też nie działał, a wcześniej działał. Czy to możliwe, że na wersji 16.x W10 Pro one działają a na 19.3 już nie?

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

System wszelkie aktualizacje i inne programy mi pobiera normalnie, ale jakoś aktywować się nie chce.

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez PCFan1985 dnia: 09 Listopad 2019 - 15:53


#431 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3352
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 09 Listopad 2019 - 16:16

Zobacz postPCFan1985, o 09 Listopad 2019 - 16:44, napisał(a):

Panowie, w czym kwi problem z aktywacją systemu W10?

Mam serial/klucz, wpisuję go, ale wywala mi komunikat, że nie można aktywować systemu. A wcześniej na tym serialu system był aktywny.

Mam też drugi klucz do aktywacji Windowsa, ale on też nie działał, a wcześniej działał. Czy to możliwe, że na wersji 16.x W10 Pro one działają a na 19.3 już nie?

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

System wszelkie aktualizacje i inne programy mi pobiera normalnie, ale jakoś aktywować się nie chce.

Dodaj obrazek

Złe miejsce na takie pytania ...

#432 Użytkownik jest niedostępny   Morthiss 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 01 Lis 19

Napisany 09 Listopad 2019 - 21:26

Zobacz postAtak_Snajpera, o 09 Listopad 2019 - 12:45, napisał(a):

ISO jest walniete. Brak nazwy edycji w instalatorze, data modyfikacji pokazuje nadal 2018...
Tu masz ISO na którym osobiście testowałem.
https://thepiratebay...ched___Windows7


Całą noc nad tym siedziałem i dopiero co wstałem :lol2: Pobrałem inne iso o którym wspominałeś wcześniej i śmiga normalnie ;) Teraz mam problem z dyskiem m2, menedzer urzadzen pokazuje moj model dysku prawidlowo, ale w hwmonitor jest tylko 'NVMe Drive 1' i space, temperatur brak :hmm: (na win10 normalnie pokazuje temperatury)

#433 Użytkownik jest niedostępny   Atak_Snajpera 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3352
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 14

Napisany 09 Listopad 2019 - 23:08

Zobacz postMorthiss, o 09 Listopad 2019 - 22:26, napisał(a):

Całą noc nad tym siedziałem i dopiero co wstałem :lol2: Pobrałem inne iso o którym wspominałeś wcześniej i śmiga normalnie ;) Teraz mam problem z dyskiem m2, menedzer urzadzen pokazuje moj model dysku prawidlowo, ale w hwmonitor jest tylko 'NVMe Drive 1' i space, temperatur brak :hmm: (na win10 normalnie pokazuje temperatury)



W crystal disk info to samo?

Ten post był edytowany przez Atak_Snajpera dnia: 09 Listopad 2019 - 23:09


#434 Użytkownik jest niedostępny   Morthiss 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 01 Lis 19

Napisany 11 Listopad 2019 - 23:03

Zobacz postAtak_Snajpera, o 09 Listopad 2019 - 23:08, napisał(a):

W crystal disk info to samo?


W crystalu nie wykrywa wgl tego dysku(tylko drugi na ssd). Do tego doszły problemy z wydajnością :hmm: Z samymi programi nie ma problemu, ale jak sobie grałem w lolka to miałem dropy 80-120fps, mimo że na w10 jest stałe 144 (przy takich samych ustawieniach). Sterowniki zaktualizowane.

Ten post był edytowany przez Morthiss dnia: 12 Listopad 2019 - 03:58


  • (22 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 20
  • 21
  • 22
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych