Forum PCLab.pl: NVIDIA GeForce GTX-RTX 20x0 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (763 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

NVIDIA GeForce GTX-RTX 20x0 Temat Główny - najnowsze informacje o Turing (ex Volta) Oceń temat: ****- 17 Głosów

#41 Użytkownik jest niedostępny   TylkoTak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3859
  • Dołączył: Wt, 31 Gru 14

Napisany 30 Czerwiec 2017 - 13:31

2x TITAN VOLTA - tak, czekam na to :) Ale to już proc żaden nie da rady :D Mój obecny ma wielkie problemy z wykarmieniem 2x TX P :) Nawet w 4k nieraz widać, że procek nie daje rady :lol2: Chore czasy :)

#42 Użytkownik jest niedostępny   djpawelus 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 161
  • Dołączył: So, 15 Mar 08

Napisany 30 Czerwiec 2017 - 20:37

Będzie Volta w Q3 lub Q4 2017?

#43 Użytkownik jest niedostępny   MarcoSimone 

  • AC Milan - Rossoneri - Forza Piątek!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5686
  • Dołączył: Wed, 23 Sty 13

Napisany 30 Czerwiec 2017 - 20:46

@ TylkoTak

Dotarłeś do ściany :E

Może coś powyżej 4K Cię podratuje.

#44 Użytkownik jest niedostępny   TylkoTak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3859
  • Dołączył: Wt, 31 Gru 14

Napisany 30 Czerwiec 2017 - 20:48

Zobacz postMarcoSimone, o 30 Czerwiec 2017 - 20:46, napisał(a):

@ TylkoTak

Dotarłeś do ściany :E

Może coś powyżej 4K Cię podratuje.


No takie SLI z 2x TITAN Volta / 2x 1080Ti to już będzie celowanie w 6k+ . Kurde, na 2x 1080Ti / 2x TX P idzie elegancko pograć w 6k - 60 fps. Przy czym procki Intela nawet najmocniejsze to cytryny dla tych kart :) Sam masz bottlenecka na jednej 1080Ti przy swoim procku, a procka masz bardzo wydajnego.

#45 Użytkownik jest niedostępny   -_- greg 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4468
  • Dołączył: Wt, 31 Maj 16

Napisany 30 Czerwiec 2017 - 20:55

Zobacz postTylkoTak, o 30 Czerwiec 2017 - 13:31, napisał(a):

Nawet w 4k nieraz widać, że procek nie daje rady :lol2: Chore czasy :)

NV jeszcze nie obczaiła w przeciwieństwie do intel'a
jak sprzedać to samo 10razy, dlatego takie czasy :P

#46 Użytkownik jest niedostępny   TylkoTak 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3859
  • Dołączył: Wt, 31 Gru 14

Napisany 30 Czerwiec 2017 - 21:48

Zobacz post-_- greg, o 30 Czerwiec 2017 - 20:55, napisał(a):

NV jeszcze nie obczaiła w przeciwieństwie do intel'a
jak sprzedać to samo 10razy, dlatego takie czasy :P


I niech tak trzymają ;)

#47 Użytkownik jest dostępny   Kaiketsu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5188
  • Dołączył: Cz, 19 Maj 16

Napisany 13 Lipiec 2017 - 17:27

Zobacz postTylkoTak, o 30 Czerwiec 2017 - 20:48, napisał(a):

No takie SLI z 2x TITAN Volta / 2x 1080Ti to już będzie celowanie w 6k+ . Kurde, na 2x 1080Ti / 2x TX P idzie elegancko pograć w 6k - 60 fps. Przy czym procki Intela nawet najmocniejsze to cytryny dla tych kart :) Sam masz bottlenecka na jednej 1080Ti przy swoim procku, a procka masz bardzo wydajnego.


To gdzie ja się cholera ładuje do 1080Ti z moim podniecającym 4790K... :E

(z tym że do 1440p).

#48 Użytkownik jest dostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15099
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 13 Lipiec 2017 - 17:34

Nie ma tragedii będzie to całkiem sensownie działać. Jedynie bym zwrócił uwagę na ram. Od 2133Mhz cl9 w górę.

#49 Użytkownik jest dostępny   Kaiketsu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5188
  • Dołączył: Cz, 19 Maj 16

Napisany 13 Lipiec 2017 - 17:34

jadę na 2400mhz CL10 :)

#50 Użytkownik jest dostępny   lukadd 

  • there is a near zero risk
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15099
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 12

Napisany 13 Lipiec 2017 - 17:46

No to spoko nie powinieneś strać więcej niż kilka% fps(5-10max w zależności od gry i miejsca) względem kaby lake w 1440p. A w grach/miejscach co siedzą bardziej na gpu a nie na procu i pamięciach 2-5%.

Ps. Wyliczenia oparte o moje obserwacje/testy i analizę różnych testów w necie. Jak chcesz bardziej szczegółowo to Gosu powinien coś więcej powiedzieć.

Ps2. Dopiero zajarzyłem, że rozmowa nie w tym temacie :E W sumie to nie sprzedawaj tego 1080 czekaj na Voltę, a fajnych monitorów 1440p i tak prawie nie ma na rynku :E

Ten post był edytowany przez lukadd dnia: 13 Lipiec 2017 - 18:02


#51 Użytkownik jest niedostępny   sideband 

  • Bydlęca moc!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21289
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 13 Lipiec 2017 - 18:51

Swędzą was łapki? Po co ten spam ?

Skylake i Haswella w grach dzieli do 20% przy tych samym taktowaniu. W grach gdzie liczy się wydajność podsystemu pamięci to różnica jest mocno zależna od użytych w pamięci. Jeżeli połączy się skylake z marnymi pamięciami to różnica będzie na poziomie ~5%.

#52 Użytkownik jest niedostępny   sideband 

  • Bydlęca moc!!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21289
  • Dołączył: Wed, 01 Cze 05

Napisany 23 Sierpień 2017 - 14:54

NVIDIA Tesla V100 Volta Update at Hot Chips 2017

#53 Użytkownik jest niedostępny   mhojlo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 618
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 16

Napisany 23 Sierpień 2017 - 15:01

Zobacz postsideband, o 23 Sierpień 2017 - 15:54, napisał(a):


No! Czyżby w końcu karta do 4k@60?;)

Ten post był edytowany przez mhojlo dnia: 23 Sierpień 2017 - 15:01


#54 Użytkownik jest niedostępny   Markiz88 

  • Filozof?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7714
  • Dołączył: Pt, 09 Maj 08

Napisany 23 Sierpień 2017 - 17:08

nvidia volty dla masz planuje robić w pierwszym kwartale 2018 czy raczej bliżej połowy roku tak jak wchodziły pascala ?

#55 Użytkownik jest niedostępny   Kubon16 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4729
  • Dołączył: Wed, 29 Cze 16

Napisany 23 Sierpień 2017 - 17:14

Nie wiadomo.
Skoro gddr6 Q1 2018 to Volty raczej na wakacje

#56 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 23 Sierpień 2017 - 17:22

Zobacz postsideband, o 13 Lipiec 2017 - 18:51, napisał(a):

Swędzą was łapki? Po co ten spam ?

Skylake i Haswella w grach dzieli do 20% przy tych samym taktowaniu. W grach gdzie liczy się wydajność podsystemu pamięci to różnica jest mocno zależna od użytych w pamięci. Jeżeli połączy się skylake z marnymi pamięciami to różnica będzie na poziomie ~5%.


Ja przesiadłem się z i5 4690k 4,6GHz/i7 5775c 4,1GHz i DDR3 1600MHz CL 9-9-9-1T na 6700k 4,6GHz i DDR4 3600MHz CL 14-16-16-1T i jest olbrzymia różnica na korzyść DDR4. Według testów nawet DDR4 2400MHz to mało dla 6700/7700k.

#57 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3259
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 30 Sierpień 2017 - 00:51

Jak ktoś śledzi rynek kart dłużej to powiedzcie mi czy zawsze po wprowadzeniu nowej serii stara jakoś bardziej tanieje? Chciałbym wziąć np 960 teraz, ob na tyle mnie stać w okolicach 500zł, ale z drugiej może poczekać i 1050ti stanieje właśnie do okolic 500zł?

#58 Użytkownik jest niedostępny   mhojlo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 618
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 16

Napisany 30 Sierpień 2017 - 14:48

Zobacz postWpotrzebie2017, o 30 Sierpień 2017 - 01:51, napisał(a):

Jak ktoś śledzi rynek kart dłużej to powiedzcie mi czy zawsze po wprowadzeniu nowej serii stara jakoś bardziej tanieje? Chciałbym wziąć np 960 teraz, ob na tyle mnie stać w okolicach 500zł, ale z drugiej może poczekać i 1050ti stanieje właśnie do okolic 500zł?

Tak na szybko sprawdzałem - to nowe 960 droższe od 1050Ti są, w sklepach to w ogóle chyba nie ma? A jak używana wchodzi w grę to spokojnie wyłapiesz w okolicach 500 jak zapolujesz. Nowe 1050Ti już od 600 się zaczynają, gdzie ty masz 960 za 500?

#59 Użytkownik jest niedostępny   Wpotrzebie2017 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3259
  • Dołączył: Wt, 08 Sie 17

Napisany 30 Sierpień 2017 - 15:02

na allegro stoi taka np z gwarką http://allegro.pl/pa...6939009926.html niestety tylko 2gb

#60 Użytkownik jest niedostępny   mhojlo 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 618
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 16

Napisany 30 Sierpień 2017 - 15:55

Zobacz postWpotrzebie2017, o 30 Sierpień 2017 - 16:02, napisał(a):

na allegro stoi taka np z gwarką http://allegro.pl/pa...6939009926.html niestety tylko 2gb

Poluj albo zbieraj do tych 600pln, używka za 500 bez sensu imho, ja w ogóle nie rozumiem jak używane produkty mogą być tak drogie w stosunku do nowych, taka 960 to 300pln powinna kosztować - używane i stara generacja. Tak czy siak myślałeś nad czekaniem do nowej generacji, a to co najmniej pół roku, pewnie bliżej roku zanim budżetowa Volta na rynku będzie.

  • (763 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych