Skocz do zawartości
Minciu

NVIDIA GeForce GTX-RTX 20x0

Rekomendowane odpowiedzi

Co innego janusze informatyki którzy bełkoczą np. na FB o tym jaka ta seria nie jest zła, a nie widzieli ani jednej z tych kart na oczy, a co innego osoba która twierdzi że kartę kupiła i po jakimś czasie ta karta padła. Szczerze wątpię, żeby ktoś marnował czas i w jakimś bliżej nieokreślonym celu zakładał fake konta na forach i wymyślał historyjki o padających kartach. Nie skreślam całkowicie takiej możliwości, bo... ludzie mają różne schorzenia umysłowe, ale przeczytaj jeszcze raz jak zareagowaliście i zastanów się czy to była normalna odpowiedź.

Z tego co widzę, to aurk nie miał wcześniej żadnych postów, chyba że miał tu jeszcze jakieś inne konto, ale po co miałbym kogoś o to posądzać? Akurat karty graficzne padają bardzo często, a o Turingu też swego czasu było głośno. Czy to rozdmuchany problem czy nie, trudno ocenić bo nie mamy dostępu do rzetelnych danych, ile % kart rzeczywiście było wadliwych. ;)

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sami detektywi w tym wątku. Jeszcze się o statystykach jakichś dowiaduję, że więcej niż połowa informacji o padniętych RTX-ach jest zmyślona. Chętnie poczytam mówiące o tym raporty, bo obecnie to oskarżanie kogoś o kłamstwo, bo komuś innemu się coś wydaje nie jest zbyt mądre. Jak będą dowody to można, jak ich nie ma, to lepiej po prostu siedzieć cicho. Bo syndromem fanboja zajechało srogo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój RTX jeszcze żyje i mam nadzieję, że tak pozostanie. Bo jak nie to trzeba będzie się przesiąść na HD 7950 lub żonie zabrać gtx 1060 :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój też śmiga i ma się dobrze a eksploatuje go dość intensywnie :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mojego katuję na UV, aktualnie na 1.025v i 2000mhz+. 1.000v nie przeszło testów. W części gier działa dobrze, ale w niektórych się wysypuję. Na stock to szkoda gadać wali nawet ponad 1.065V :E i zbija zegary bo power limit się kończy :lol2:

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy "padanie" miało związek z żyłowaniem memek? Bo widziałem że niektórzy gonią samsungi na 16.8 GHz :E

Edytowane przez JaN008

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy wysokie taktowanie jest zabójcze dla pamięci? Tylko temperaturą lub napięciem możesz zabić pamięci.

Póki partnerzy nie dostali po kieszeni od wadliwych kart to nie wygadają się gdzie jest lub był problem. Zastanawiam się co się będzie dziać z mobilnymi RTX, gdzie wiadomo warunki pracy mogą być skrajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie miało to związku. Ja jadę cały czas na OC. Chociaż te microny nie kręcą się za wspaniale ~7700mhz

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maxresdefault.jpg

6ace75cad289f39df34746357e178bc2c1038df3e95fb614239ab0c63050a81a.gif

Edytowane przez Smogsmok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie aż tak źle nie było - tzn tego nie doczekałem - karta wróciła do mega hurtowni i są 2 opcje jak kumpel mówił naprawa w serwisie zewnętrznym (nie wiem co to oznacza) bo jakoś sobie nie wyobrażam przelutowywania układów w takim kombajnie albo zwrot kaski :) - napisał kolo o wymianę na inną firmę tym razem wybrałem firmę na "Z" :) zobaczymy co odpiszą ale na pewno nie wcześniej niż po nowym roku :)

Edytowane przez BlindObserver
Nie cytujemy post pod postem, szczególnie grafik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RTX 2060 o 10% szybszy od 1070 Ti, nawet za 399$ byłby w końcu jakiś postęp w perf/$. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postep do tylu,popatrzyl za ile poprzednia x60 startowaly,masz podwyzke spora a nie postep.

Lepiej nie Amd cos zacznie robic bo przy nastepnej generacji to na waciki nie starczy

Edytowane przez MaxForces

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak wasze x trio TI z x-komu?

Ja dostałem dzisiaj maila i nie weim co robić? :E

Miło nam poinformować, że Twoje zamówienie nr 901811037104 jest już gotowe do odbioru w salonie X-KOM Warszawa Promenada i będzie tam na Ciebie oczekiwać przez najbliższe 5 dni.

Edytowane przez dadi82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RTX 2060 o 10% szybszy od 1070 Ti, nawet za 399$ byłby w końcu jakiś postęp w perf/$. :D

To by oznaczało wydajność na poziomie 1080. Jest to nierealne. Zbyt blisko jest 2070.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To by oznaczało wydajność na poziomie 1080. Jest to nierealne. Zbyt blisko jest 2070.

Turingi radza sobie lepiej w dx12 stad wyniki w time spy dosc wysokie, najlepiej przetestowac w firestrike i wtedy bedzie pokazana realna moc. Zapewne bedzie oscylowac w granicy gtx 1070, moze 5%-10% max wyzej.

Edytowane przez Phoenixsuple

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś plotki dzisiaj krążą o premierze GTX bez obsługi RT w przyszłym roku. Nareszcie byłaby opcja dla ludzi mających gdzieś odbicia w kałużach dostępne w dwóch grach na krzyż. Ciekawe co atrapiarz szykuje poza RTX2060 :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie wiesz co zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wział.. akurat 2 tygodnie powinna Ci wytrzymać, więc na swieta zabaweczka jak sie patrzy :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie wiesz co zrobić?

Ano dlatego że mam już AOURUSA, mogę sobie wziąc na parę dni po testować i albo oddać albo sprzedać aoursa.

Edytowane przez dadi82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiesz jaki model był testowany i z jakim TDP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Armour zjada Palita swoich chlodzeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualnie to niewątpliwie zjada. :E

Opierając się na teorii i jpg z neta można mieć wątpliwości czy warto w ogóle tą kartę wkładać do obudowy. :E Natomiast w praktyce można jechać z limitem 200W a karta jest niemal bezgłośna. :lol2:

Tak wygląda żyłowanie na max limicie 200W. Warto mieć świadomość, że te 1500 rpm to poziom głośności odpowiadający 1000 rpm na Palicie 1070 SJS. Armor ma identyczne wentylatory jak Gejming 1070 więc powinny być to okolice 1200 rpm jak dobrze pamiętam.

Może ktoś się pokusi o taki teścik to będzie mniej więcej wiadomo jak duża jest przepaść. 8:E

z9t.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem twojego posta :E Przynajmniej nie do końca. Na armorze robi się UV, u mnie trzyma wtedy bezproblemowo ~2010-2025Mhz.

A co do tego porównania wentyli to w ogóle nie wiem o co chodzi? Palita 1070 miałem bardzo fajne wentyle, ale Torx 2.0 od MSI niczym im nie ustępuję wręcz powiedziałbym, że przy prędkościach 1400rpm+ MSI zachowuję lepszą kulturę pracy względem Palita JS/GR.

Do tego wyżej jest zapytanie odnośnie Palita Dual, to nie jest za fajne chłodzenie, dopiero GR/JS w 2070 jest ok i można by porównywać je do armora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi