Skocz do zawartości
Minciu

NVIDIA GeForce GTX-RTX 20x0

Rekomendowane odpowiedzi

No nie bardzo bo odpowiednik 970 to 2070 a ta kosztuje znacznie więcej.

2060 jest dobrą kartą do fullHD ale nic po za tym.

Gadanie o odkładaniu jest bez sensu bo tak można powiedzieć o każdej rzeczy a tutaj producent drastycznie podniósł cenę.

dlatego pisałem, że to karta idealna do FHD wiekszosc graczy poki co gra na monitorach FHD, nie przesadzal bym z tym, ze drastycznie podniosl cene w stosunku do czego tak drastycznie podniosl cene ? karta jest dobrze wyceniona jak na to co oferuje. Drastycznie to poszybowaly ceny wyzszych modeli 2080 i 2080ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego pisałem, że to karta idealna do FHD wiekszosc graczy poki co gra na monitorach FHD, nie przesadzal bym z tym, ze drastycznie podniosl cene w stosunku do czego tak drastycznie podniosl cene ? karta jest dobrze wyceniona jak na to co oferuje. Drastycznie to poszybowaly ceny wyzszych modeli 2080 i 2080ti

Jak na 1600zł i doganianie w niektórych grach 1080 to też aż taki deal życia nie jest jak na nową generację po takim czasie. Niektórzy za ~2k kupili ponad rok temu nowe 1080... Jak na RTX to jest wycenione jeszcze z jakimś rozsądkiem po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie? Skad wziales te info? Bo jakos w zadnym sklepie nie ma RTX 2060

Dostawa po 15 stycznia. Także wersje z lepszym chłodzeniem będą koło 2k i lepiej a niektórzy tutaj pisali że za 1500 :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na 1600zł i doganianie w niektórych grach

W niektorych grach wyprzedza w niektorych nie ogolnie karty sa prawie identyczne wydajnosciowo wiec jak dla mnie jest b.dobrze wyceniona patrzac przez pryzmat innych RTX'ow i obecnych cen pascali

Dostawa po 15 stycznia. Także wersje z lepszym chłodzeniem będą koło 2k i lepiej a niektórzy tutaj pisali że za 1500 :lol2:

umiesz odpowiedziec na pytanie ? skad masz info o cenie 2199 za strix'a ? Ze swojej szklanej kuli ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

umiesz odpowiedziec na pytanie ? skad masz info o cenie 2199 za strix'a ? Ze swojej szklanej kuli ?

Niedługo będą już wystawiane w sklepach i allegro to sam zobaczysz.

Także jak ktos zainteresowany tą karta to polecam od nvidii brać po 1619 PLN bo tanio nie będzie. :E

Edytowane przez robbin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam porównać ceny FrajerEdition z nierefami. Różnice 850-500 zł w zależności od segmentu. 8:E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadasz bzdury. Jeśli Founders Edition stoi po 1619zł to wersje autorskie nie mogą być w takich cenach(chyba, że tylko u nas w kraju :D), bo nikt tego nie kupi(jeszcze mając RTXy 2070 po 2300zł).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także jak ktos zainteresowany tą karta to polecam od nvidii brać po 1619 PLN bo tanio nie będzie. :E

dalej nie odpowiedziales na pytanie skad masz info o cenie 2199 za strix'a ? obstawiam, ze wcale tak drogie nie beda bo jaki by to mialo sens skoro MSI Armor 2070 lata po 2300 PLN, a na stronie NV 2070 jest w cenie dobrego Strixa tak btw pozyjemy zobaczymy napewno znajda sie modele MSI Armor i inne w okolicach 1700 PLN po co mi karty OC sokoro sam i tak sobie podkrece.

Edytowane przez PerfectCell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strix moze i bedzie okolo 2 tys kosztowal ale napewno nie jakies 2199. Mozna tak podejrzewac patrzac na ceny np 2080 gdzie rozrzut jest od 3300 do 4300 gdzie 4300 kosztuje ROG Strix i nie jest to polecana karta bo cena wywalona w kosmos a szalu co do temp i kultury pracy nie ma jedynie ladnie wyglada i mozna sie pochwalic ze sie mam karte Republic of Gamers najdrozsza z racji nazwy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze pozostaje Amazon lub Caseking gdyby nasze sklepy chciały przyjanuszować zbyt mocno.

Z tego co pamiętam GTX1060 miał premierę w lipcu 2016r., a najlepszy okres do zakupu to był wrzesień-październik.

Wówczas była już cała paleta modeli do wyboru i pierwsze obniżki.

Z tym że wówczas był konkurent w postaci RX480...

2060 to naprawdę sensowny RTX.. Gdyby nie to że we wrześniu padła mi stara karta i kupiłem używanego GTXa 1070 to pewnie kupiłbym tego 2060, a tak poczekam sobie do przyszłorocznych kart w 7nm. Może razem z kartą będzie wymiana całej platformy.. z pci-e 4.0

Również wziąłem GTX1070 z myślą o dociągnięciu do 7 nm.

Dobrze że RTX2060 nie odskakuje aż tak bardzo (przynajmniej na razie), bo zapewne wkrótce stanie się swego rodzaju wyznacznikiem dla optymalizacji przyszłych tytułów (jak GTX1060/RX480 w poprzedniej generacji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dalej nie odpowiedziales na pytanie skad masz info o cenie 2199 za strix'a ? obstawiam, ze wcale tak drogie nie beda bo jaki by to mialo sens skoro MSI Armor 2070 lata po 2300 PLN, a na stronie NV 2070 jest w cenie dobrego Strixa tak btw pozyjemy zobaczymy napewno znajda sie modele MSI Armor i inne w okolicach 1700 PLN po co mi karty OC sokoro sam i tak sobie podkrece.

za 1700 to może będzie inno3d twin a armor 2k szykujta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę bredzisz, że aż przykro. Wróć za dwa tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę bredzisz, że aż przykro. Wróć za dwa tygodnie.

Pochwalam. Gdyby jakis armor mial byc za 2k to..wole za 2300 RTX 2070. Nvidia sobie nie strzeli w leb przeciez. Musi byc roznica cenowa znaczna miedzy 2060 a 2070. Zawsze tak bylo. Ja ma gtx 1080 wiec nie jestem zainteresowany ta karta i wiem tyle ze 2 lata pociagne spokojnie jeszcze na 1080

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 1700 to może będzie inno3d twin a armor 2k szykujta

nie ma sensu z Toba dyskutowac poprosilem Cie o info skad wzioles cene strix'a 2199PLN ? do teraz nie odpowiedziales widocznie wrozbita maciej to twoj mentor tez p***oli glupoty bez pokrycia. Idac twoim tokiem myslenia ta cena ktora podales ma sie tak samo jak bym podal Ci dlugosc penisa z kregoslupem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby karta RTX 2060 nie miała RayTraycingu to pewnie TDP owej karty było by podobne jak GTX 1060, z wydajnością GTX 1070.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nikt ci nie kazał dyskutować. Podałem cenę strixa bo miałem dostęp to takiej informacji że będzie po 2199. Jak nie wierzysz twoja sprawa ale wspomnisz moje słowa niedługo że miałem racje.

Z innymi modelami tanio też nie będzie 1,7-2,2k taki przedział się szykuje i tyle w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja np mysle ze najdrozsze wersje 2060 to 1700 beda kosztowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nikt ci nie kazał dyskutować. Podałem cenę strixa bo miałem dostęp to takiej informacji że będzie po 2199. Jak nie wierzysz twoja sprawa ale wspomnisz moje słowa niedługo że miałem racje.

Z innymi modelami tanio też nie będzie 1,7-2,2k taki przedział się szykuje i tyle w temacie.

Jak bys mial dostep do takich danych i je podal publicznie raczej bys juz nie pracowal w tej firmie ktora takie dane posiada.. Zjedz na ziemie.. jezeli cena FE jest 1619 zl nie ma mowy o tym ze ceny beda oscylowaly w okolicach 2200 PLN bo kto normalny wtedy by kupowal 2060 zamiast 2070 ?

Zawsze zostaja FE ze strony nvidi ktore mozna kupic w dobrej cenie

Edytowane przez PerfectCell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest to o czym pisałem. 1619 za FE będzie jedną z najlepszych cen za te karty. Jutro pewnie już będą w sklepach internetowych wystawiać to sam zobaczysz ceny o których pisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bys mial dostep do takich danych i je podal publicznie raczej bys juz nie pracowal w tej firmie ktora takie dane posiada.. Zjedz na ziemie.. jezeli cena FE jest 1619 zl nie ma mowy o tym ze ceny beda oscylowaly w okolicach 2200 PLN bo kto normalny wtedy by kupowal 2060 zamiast 2070 ?

Ciekawe jak będzie z dostępnością tych 1060 w wersji FE za 1619 pln. Nvidia wręcz kocha marketingowe zagrywki.

A co do 2070 to rozstrzał cenowy w zależności od modelu to jest 2300-3100pln :E Jaki będzie w przypadku 2060 się okaże.

Ale jakby nie było to za cenę najdroższych modeli 2070 można już kupić najtańsze 2080. Więc wcale się nie zdziwię, że najbardziej "wypasione" strixy 2060 będą kosztować ~2.1k pln :E

Strixy w tej generacji to przeginka, taki 2080 ponad 4k a nie wnosi nic ciekawego zeby doplacac 400-500zl wzgledem innych topowych modeli.

Strixy to zawsze była przeginka, może w tej serii jeszcze większa, ale jeśli chodzi o świat to ASUS z swoim strixem zrobił sobie taką markę, że nawet wyższa cena nie odstrasza ludzi od zakupu. Wystarczy zerknąć na mindfactory 2080 Strix to jedna z najchętniej kupowanych kart.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a rozstrzal z 2080ti jest inny? nawet ~2,5k roznicy miedzy najtanszym a najdrozszym (ceny UK 1k najtaniej i 1,5gbp najdrozej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym wyższa półka to większy rozstrzał. 2080Ti np. Palit Dual widziałem do kupienia już za ~1-1.1k euro, gdzie strix kosztuje ~1.5k euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie mam. Wiedząc, żę Armor i Armor OC są na różnych rewizjach tego samego czipu. Oplaca się doplacac te 300zł do wersji OC mającej niby ten lepszy czip?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie mam. Wiedząc, żę Armor i Armor OC są na różnych rewizjach tego samego czipu. Oplaca się doplacac te 300zł do wersji OC mającej niby ten lepszy czip?

Jak nie masz bzika o 100mhz wiecej przy OC to nie oplaca sie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi