Skocz do zawartości
Minciu

NVIDIA GeForce GTX-RTX 20x0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

A za ile ma być, aby cena nie była z tyłka ??  :E

Na pewno nie za +6k pln.

Stawiam, że jeśli nie będzie żadnego sensownego odzewu ze strony AMD (a nie będzie), a Nvidia naprawdę ma magazyny zawalone Pascalami, albo potrafi to sprytnie ukryć, to ceny 1180 będą w okolicach nawet 4 tys.

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fake gdyż:

1) Producenci nie robią takiego kontrastu zielonego na pudełkach.

2) Kontury przy kolorze zielonym są nierówne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wcale bym się nie zdziwił:D Szybsza karta = droższa karta. Ludzie wyposzczeni w oczekiwaniu na next gen i tak kupią. Szczególnie po krypto suszy. Ja bym nie miał skrupułów i wywalił słupki dla zarządu w kosmos.

Jak pefr / wat będzie dobry to górnicy będą wszystko wymiatać. Co nie zgarnie górnik w hurtowni to Kowalski ze sklepu wyniesie. Zanim magazyny się nie zapełnią warto wyrównać popyt z podażą :lol2:

Na pewno nie za +6k pln.

Stawiam, że jeśli nie będzie żadnego sensownego odzewu ze strony AMD (a nie będzie), a Nvidia naprawdę ma magazyny zawalone Pascalami, albo potrafi to sprytnie ukryć, to ceny 1180 będą w okolicach nawet 4 tys.

Titan jest za 14.200zl i co im zrobisz ? https://www.nvidia.pl/titan/titan-v/

A ludzie kupują i na pewno nie 100% do centów obliczeniowych. ( patrz TylkoTak :P )

Monitor kosztuje 10tys zl. czemu karta za pół ceny monitora miałaby być za droga?

Edytowane przez Minciu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Aktualnie w USA 1080Ti ~800-850$, wcześniej kosztowały 1k$+ i się sprzedawały. Więc wszystko możliwe :E Jakby nie było jestem przekonany, że to będzie bardzo ciekawa premiera :lol2:

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Titan jest za 14.200zl i co im zrobisz ? https://www.nvidia.pl/titan/titan-v/

A ludzie kupują i na pewno nie 100% do centów obliczeniowych. ( patrz TylkoTak :P )

TylkoTak to jedyna osoba z tego forum, którą kojarzę z posiadania Titana V "na stałe". To się NV obłowiła. tongue.gif

Monitor kosztuje 10tys zl. czemu karta za pół ceny monitora miałaby być za droga?

Jak na tą cenę jest niewypałem i też nie sprzedaje się zbyt dobrze.

Titany zawsze były drogie, V jest jeszcze droższa, bo NV ma ładne wytłumaczenie: a że to nie jest zwykły Titan, a że HBM itd. No i jakby spojrzeć na to z tej strony, to rzeczywiście nie jest zwykły, bo raczej nie wyjdzie od niego żadna seria GTX.

Serio oczekujecie że 1180 będzie kosztować 6k pln i ludzie się na to rzucą? Rzucą się najwięksi zapaleńcy, których na to stać. Nawet jeśli NV wyskoczyłaby z taką ceną na premierę, to ta szybko by spadła bo skończyłyby się osoby zainteresowane kupnem, no chyba że kryptowaluty znów by odżyły. Już prędzej uwierzyłbym, że 1180Ti będzie tyle kosztować, co jest w sumie całkiem możliwe.

Nie rozumiem tego. Jednego dnia jest tu tylu sceptyków, którzy nie wierzą w żadne "przecieki" i niepotwierdzone oficjalnie informacje, przy czym śmieją się z tych, którzy opierają na tym swoje plany, a drugiego dnia nagle doznają olśnienia po jakieś lewej karcie produktu ze sklepu, którego nikt tutaj nie zna. szczerbaty.gifszczerbaty.gifszczerbaty.gif

Edytowane przez Isharoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzucą się na 1180 a potem 1180Ti osoby, które kupią np. ten monitor.

https://pclab.pl/news77996.html

oczywiście w PL to raczej będzie jakiś śmieszny promil graczy, ale w bogatych Stanach jednorazowy wydatek w wysokości 2000$ na monitor, który starczy na kilka lat raczej nie będzie barierą nie do przejścia.

PL nikogo nie interesuje - pod biedne kraje nie profiluje się cen ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli naprawdę mają magazyny zawalone chipami obecnej generacji - to być może cena nowej będzie zaporowa (4000zł+) a starą trochę obniżą aby ją wyprzedać.

Też wszystko zależy od dostępności - ale widać, że popyt będzie duży po suszy spowodowanej przez górników.

Ale 5000-6000 zł za GTX 1180 to według mnie gruba przesada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jasne, że gruba przesada, ale co zrobią gracze, przecież nie przejdą do konkurencji :E Nvidia ma złoty okres. Tak źle nigdy nie było.

Nvidia na dzisiaj ma pod kontrolą każdy segment od low-end po karty dla entuzjastów.

Edytowane przez lukadd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TV a monitor to jednak dwie różne rzeczy ;) 65" na biurku nie postawisz, kanapa nie każdemu pasuje (mi nie), OLED 120hz osiąga tylko w drogich modelach i w trybie 1080p które nie wygląda najlepiej z uwagi na nieperfekcyjne skalowanie w dół. A ten monitor ma FALD, czyli wygaszanie stref (384 strefy) czyli nie powinno być aż tak źle z czernią, o ile oczywiście nie będzie małych białych punktów na czarnym tle bo strefowe wygaszanie w takiej sytuacji wygląda fatalnie, daje efekt aureolki.

1180 raczej musi zaoferować coś więcej bo inaczej gracze po prostu kupią 1080Ti których zalega sporo w sklepach, to raczej oczywiste :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W obecnej sytuacji NV (tzn. braku realnej konkurencji dla niej) właściwie nie rozumiem dlaczego do ostatniej chwili ukrywa parametry nowych kart. Np. producenci gier (wśród których panuje ostra konkurencja) już na rok, dwa przed premierą gry pokazują screenshoty i trailery. Ba, czasem miesiąc czy dwa przed premierą wypuszczają demo (czyli można zapoznać się i z kodem gry). A NV, skoro nie ma konkurencji, mogłaby już kilka miesięcy przed premierą nowych kart opublikować ich przewidywane dane (przynajmniej o wydajności, choć o poborze mocy i cenie też by się przydało). Niech będzie że z dokładnością plus minus 10% (bo na pół roku przed premierą niekoniecznie może być ustalona finalna specyfikacja).

Edytowane przez Avitr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że ja w sierpniu kupiłem swojego 1080ti w normalnej cenie (3300zł) i na razie mam święty spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że ja w sierpniu kupiłem swojego 1080ti w normalnej cenie (3300zł) i na razie mam święty spokój.

No na sierpień to był całkiem dobry zakup. wink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://pclab.pl/news78319.html

Jedna z najbardziej wyczekiwanych jednostek, GTX 1180, ma podobno radzić sobie z grami w rozdzielczości 4K przy częstotliwości odświeżania obrazu na poziomie 144 Hz.

Rozumiem, że z chodzi bardziej o gry multiplayer, bo w AAA single to jest raczej niemożliwe jeśli mówimy o detalach high/ultra. szczerbaty.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pismaki tylko prześcigają się w pisaniu bzdurnych newsów, aby były kliki :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to przeczytałem, to prychłem na monitor. Takie efekty może osiągniemy przy następnej generacji kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4K i 144hz na Ultra moze być poza granicami możliwości ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to przeczytałem, to prychłem na monitor. Takie efekty może osiągniemy przy następnej generacji kart.

a moze i nie osiagniemy bo nowe techniki i wymagania gier stale rosna. stabilne 60fps to sie zgodze ale te 100+ moze byc ciezko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W obecnych grach są zjazdy poniżej 40fps na wykręconej 1080ti i to bez AA, także powodzenia ze stałymi 60fps wink.gif

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W obecnych grach są zjazdy poniżej 40fps na wykręconej 1080ti i to bez AA, także powodzenia ze stałymi 60fps wink.gif

Spoko od czasów 780Ti powtarzane są te same głupotki, musimy jeszcze parę lat wytrzymać :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kieros
Napisano (edytowane)

4k i 144Hz to chyba w jakimś CSie.

Przecież taka karta musiałaby być 3x lepsza od 1080ti żeby tyle klatek osiągnąć w nowych tytułach.

Edytowane przez kieros

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Fake. Czyżby fotografowali... używkę? kwasny.gif

Poszarpane pudło. Kiedy zdążyło bidne tyle przejść? ;).

Myślałem że nowa generacja, to będzie "relikwia na cokole" ;)

Moja 1070 przy sprzedaży po 2 latach miała pudło w lepszym stanie ;)

Edytowane przez JeRRy_F3D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat sprzed kilku dni i tak to fake .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi