Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum PC LAB

Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że za 30 dni tj. 30 listopada 2024 r. serwis internetowy Forum PC LAB zostanie zamknięty.

Administrator Serwisu Forum PC LAB - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie: wypowiada całość usług Serwisu Forum PC LAB z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Administrator Serwisu Forum PC LAB informuje, że:

1. Z dniem 29 listopada 2024 r. zakończy się świadczenie wszystkich usług Serwisu Forum PC LAB. Ważną przyczyną uzasadniającą wypowiedzenie jest zamknięcie Serwisu Forum PC LAB
  2. Dotychczas zamowione przez Użytkownika usługi Serwisu Forum PC LAB będą świadczone w okresie wypowiedzenia tj. do dnia 29 listopada 2024 r.
  3. Po ogłoszeniu zamknięcia Serwisu Forum od dnia 30 października 2024 r. zakładanie nowych kont w serwisie Forum PC LAB nie będzie możliwe
  4. Wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, tj. dnia 29 listopada 2024 r. nie będzie już dostępny katalog treści Forum PC LAB. Do tego czasu Użytkownicy Forum PC LAB mają dostęp do swoich treści w zakładce "Profil", gdzie mają możliwość ich skopiowania lub archiwizowania w formie screenshotów.
  5. Administrator danych osobowych Użytkowników - Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie zapewnia realizację praw podmiotów danych osobowych przez cały okres świadczenia usług Serwisu Forum PC LAB. Szczegółowe informacje znajdziesz w Polityce Prywatności

Administrator informuje, iż wraz z zamknięciem Serwisu Forum PC LAB, dane osobowe Użytkowników Serwisu Forum PC LAB zostaną trwale usunięte ze względu na brak podstawy ich dalszego przetwarzania. Proces trwałego usuwania danych z kopii zapasowych może przekroczyć termin zamknięcia Forum PC LAB o kilka miesięcy. Wyjątek może stanowić przetwarzanie danych użytkownika do czasu zakończenia toczących się postepowań.

Minciu

NVIDIA GeForce GTX-RTX 20x0

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję @noviego komisyjnie skapiszonować, worek na głowę i wywieźć gdzieś na odwyk i leczenie. :E 

Jak to dobrze niczego nie kręcić, delektować się grami, nie oglądać benchmarków i po prostu normalnie korzystać z PC - polecam i pozdrawiam! :gitarzysta:

@novi pytałeś support MSI o ewentualny BIOS do karty tak jak Ci kiedyś sugerowałem?

• Like 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, skoro kupuje auto o mocy 200km i po zmianie opon ma moc 140km to cos jest nie tak :E . U mnie komp ostatnio stoi wyłączony bo nie mam z kim zbytnio pograc, a grac samemu w multiplayery to jak ... :). 

dzięki ze mi przypomniałeś, musze sprawdzic drugiego maila bo z tamtego do nich pisałem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zapytasz ich o bios to odpiszą aby skorzystać z tego ich programu live update czy jakoś tak 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, novi napisał:

:E . U mnie komp ostatnio stoi wyłączony bo nie mam z kim zbytnio pograc, a grac samemu w multiplayery to jak ... :). 

no kurła panie to ty inwestujesz co tydzień w sprzęt tylko dla apex'a a jak nie ma ludzi to komp stoi nieużywany ? :D teraz to mnie zmiażdżyłeś :E zero singla i jakiś widoczków graficznych ? :P 

Edytowane przez Send1N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do apexa i przeglądarki :E . Dokładnie haha. Samemu zagram z 3 mecze i wychodzę :P . Od biedy zagram czy tam w forze, czy w ets2, ale bardzo szybko mnie nudzą gry singlowe. Wczoraj gta5 przepaliłem i problem z przycinkami co jakiś czas mam cały czas, już od czasu ryzena i 5700xt. Fps z 140 spada do 60 momentalnie i obraz się zatrzymuję. Oc pc nie ma na to wpływu bo i na stock testowałem kiedyś :E . Najlepsze jest to, że jak te ścinki się rozkręcą to nawet w menu kursor zaczyna pływać :E

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, caleb59 napisał:

Proponuję @noviego komisyjnie skapiszonować, worek na głowę i wywieźć gdzieś na odwyk i leczenie. :E 

Zabrac komputer i dac konsole :rotfl:

Edytowane przez Phoenixsuple
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, novi napisał:

Do apexa i przeglądarki :E . Dokładnie haha. Samemu zagram z 3 mecze i wychodzę :P . Od biedy zagram czy tam w forze, czy w ets2, ale bardzo szybko mnie nudzą gry singlowe. Wczoraj gta5 przepaliłem i problem z przycinkami co jakiś czas mam cały czas, już od czasu ryzena i 5700xt. Fps z 140 spada do 60 momentalnie i obraz się zatrzymuję. Oc pc nie ma na to wpływu bo i na stock testowałem kiedyś :E . Najlepsze jest to, że jak te ścinki się rozkręcą to nawet w menu kursor zaczyna pływać :E

Ja bym na twoim miejscu skoro tak zostawił 5700xt który i tak w samym apexie jest bardzo blisko 2080 a sprzedał 2080 zamiast pozbywać się navi, tym bardziej że masz te problemy najmana z renderem cpu :E 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Phoenixsuple napisał:

Ja mysle ze tu Zen3 jest potrzebny, zeby wykarmic tego RTXa :rotfl:

Nie podpuszczaj go bo wymieni fajną i już dopracowaną platformę na nie wiem czy do końca lepszą.. xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdzie raczej big navi, ewentualnie ampere na miejsce obu kart. 5700xt w apexie... po sporym uv jest na poziomie 2080tki :). 2080tka ma uv tylko napiecia, zegary trzyma stock, no i memorki pocisniete. Na zen3 nie zmieniam, finansowo sie nie bedzie zgadzało, a zysków za dużo nie bedzie o ile beda. Teraz mam 5.2ghz na 10700k , wiec pod nogą jest jakiś zapas :). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pod apexa to atakuj to navi skoro karty ogólnie 20% szybsze są na jednakowym poziomie w tej grze :D

Edytowane przez Send1N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko powyżej 5700xt do apexa to już overkill spory , ale zawsze można zrobić konkretne uv :E . Zobaczymy, najpierw format pójdzie w tym tygodniu,  zobaczę, czy procek odzyska oddech, a na gpu i tak poczekam, nie kupuję w dzień premiery, nie pali mi się a nie chcę wziąć bubla na start ;) . Bo nie jest wykluczone, że wezmę 3070tkę , ale big navi bardziej rozważam ze względu na 7nm proces, wiem że można zrobić potężne uv na tym procesie (znam to z 5700xt). 

Jeśli chciałbym zrobić uv mocniejsze na rtxie, to rozumiem, że mam wszystkie kratki od danego napięcia i taktowania ustawić na równo ? Powiedzmy 1900mhz 0.9v ? Czyli od 0.9v taktowanie max 1900 i karta nie będzie wrzucała wyższego napięcia, tylko będzie korzystała z najniższych ? :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli prawdą okażą się plotki że w przyszłym roku NV przenosi produkcję Ampera do TSMC to ciemno widzę te pierwsze sztuki na rynku wtórnym.  :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, novi napisał:

Jeśli chciałbym zrobić uv mocniejsze na rtxie, to rozumiem, że mam wszystkie kratki od danego napięcia i taktowania ustawić na równo ? Powiedzmy 1900mhz 0.9v ? Czyli od 0.9v taktowanie max 1900 i karta nie będzie wrzucała wyższego napięcia, tylko będzie korzystała z najniższych ? :P 

Ja na RTX 2060 w tej chwili mam tak:

image.png.4803ff34f34e3aea9a0fbd649b8cb5af.png

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, novi napisał:

Tak, często też jest tak że jak karta jest chłodniejsza to podbija na końcu wyżej i trzeba znowu to przeciągnąć poniżej zatwierdzić i zapisać.

Chodzi o to aby nie było czegoś w tym stylu, to się lubi samo często podbići trzeba jeszcze raz wyrównać 

30e7d4218504a.png

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie po formacie instaluje 2 ostatnie wersje sterów i karta nie wychodzi w trybie 3D poza 1605mhz ? co jest grane ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Tornado3 napisał:

Ja używam chyba ostatniej ("najnowszej dla turingów") przed wejściem ampere, stabilne, jest poprawa wydajności w stosunku do jakiś bardzo starych które używałem, boosty na starym poziomie, karta reaguje na moja krzywą po staremu.

Spróbuj 452.06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już mniej więcej ogarnąłem o co chodzi

Muszę najpierw zainstalować jakieś starsze stery a później już dowolne bo ostatnie powodują to że karta nie wychodzi poza 1605mhz a efekt jest taki że po zainstalowaniu MSi afterburner każda zmiana w opcji powoduje to że gaśnie mi na sekundę monitor i jest to mega wkurzające :hallucine: Gdzieś znalazłem na forach że ludzie mieli podobne problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nic takiego się nie dzieje przy 2070S na 456.71 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po zmianie z GTXa 1080 nie było problemów

dopiero po formacie ;) dziwne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam obecnie rtx 2060 (zwykły) czy warto obecnie przesiąść się na rtx 2070s lub rtx 2080s? Bardzo proszę o radę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, andrzej1971 napisał:

Witam

Posiadam obecnie rtx 2060 (zwykły) czy warto obecnie przesiąść się na rtx 2070s lub rtx 2080s? Bardzo proszę o radę

Ja się właśnie przesiadam z gtx1070, stwierdziłem ze warto, jak karta przyjdzie to sie okaże. Różnica w nowych produkcjach niemal dwukrotna jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się przesiadłem z 2060 na 2070S + wykonalem OC i różnica jest spooora na 2080S to już wogóle efekt wow :D

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Send1N napisał:

ja się przesiadłem z 2060 na 2070S + wykonalem OC i różnica jest spooora na 2080S to już wogóle efekt wow :D

mam zasilacz chiewtec 600w rozumiem że do rtx 2070s lub 2080s muszę kupić mocniejszy. Tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, andrzej1971 napisał:

mam zasilacz chiewtec 600w rozumiem że do rtx 2070s lub 2080s muszę kupić mocniejszy. Tak?

Akurat nie :) zależy tylko co to za  zasilacz ale mocowo to nawet i 500W styknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi