Skocz do zawartości
maslak

Wiedźmin - serial

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, skypan napisał:

Tak swoją drogą ten honorowy Henry chciał odejść wcześniej ale po podniesieniu gaży na chwilę o honorze zapomniał i zagrał w trzecim sezonie. Widocznie cena za jego honor w czwartym sezonie była zbyt niska by go zatrzymać i honorowo porzucił serial.

Serio ? Po pierwsze: ciekawe ile znalazłbyś osób które "honorowo" powiedziałyby NIE gdyby zaproponowano im zwiększenie pensji z 4k do 10k tysięcy miesięcznie, żeby tylko pozostali na jeden rok dłużej. Henry jest fanem, ale jest też człowiekiem. Za taką podwyżkę to niejeden dałby dupy swoimi szefowi. Po drugie: zapewne zaproponowali mu taką niebotyczną podwyżkę bo byli totalnie w dupie - pre-produkcja 3-ego sezonu już dawno ruszyła i za chwilę mieli wchodzić na plan, a odejście głównego aktora w takim momencie mogłoby doprowadzić nawet do wielomiesięcznych przesunięć i utraty pracy przez wiele osób. Nie znam Henry'ego więc nie będę go tutaj jakoś specjalnie bronił, może zrobił to dla kasy a może też dla kasy i dał im czas by znaleźli zastępstwo (tak wynika z ostatnich informacji, że już na początku kręcenia tego sezonu przekazał im że to będzie ostatni). Obwinianie go o cokolwiek w tym momencie wydaje mi się jednak trochę śmieszne, bo koleś jako jedyny z tego całego towarzystwa chciał naprawdę zrobić coś fajnego i by ten projekt wypalił. 

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, skypan napisał:

Tak swoją drogą ten honorowy Henry chciał odejść wcześniej ale po podniesieniu gaży na chwilę o honorze zapomniał i zagrał w trzecim sezonie. Widocznie cena za jego honor w czwartym sezonie była zbyt niska by go zatrzymać i honorowo porzucił serial.

Ten gość to drewno. Nie widziałem żeby w jakimś filmie pokazał skilla. W wiedźminie też słabo gra. Pewnie część winy przypada na reżyserów ale role wziął.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Element Wojny napisał:

Nie znam Henry'ego więc nie będę go tutaj jakoś specjalnie bronił, może zrobił to dla kasy a może też dla kasy i dał im czas by znaleźli zastępstwo (tak wynika z ostatnich informacji, że już na początku kręcenia tego sezonu przekazał im że to będzie ostatni). Obwinianie go o cokolwiek w tym momencie wydaje mi się jednak trochę śmieszne, bo koleś jako jedyny z tego całego towarzystwa chciał naprawdę zrobić coś fajnego i by ten projekt wypalił. 

Widzę sprzeczności w Twojej wypowiedzi. Nie chcesz go tak specjalnie bronić ale go bronisz tak niespecjalnie :szczerbaty:

Czy on tam zostanie czy też nie mało mnie interesuje. Tylko robić z niego jedynego obrońcę serialu jest słabe. Znane są przypadki gdzie dany aktor mówił nigdy więcej a jednak kasa zrobiła swoje. Tu też kasa miała wpływ na podjęcie decyzji. Jestem tego pewien. Piotelenie, że jest w stanie ciągnąć kilka projektów można włożyć między bajki. Dostał lepszą propozycję i olał wieśka. Chłop jest na dorobku. To nie jest jakiś mega aktor. Wybiera to co da mu więcej kasy. Długa droga przed nim. Jeszcze musi dorosnąć - jak Leo by coś znaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Keken napisał:

Ten gość to drewno. Nie widziałem żeby w jakimś filmie pokazał skilla. W wiedźminie też słabo gra. Pewnie część winy przypada na reżyserów ale role wziął.

XD.

• Haha 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, skypan napisał:

Widzę sprzeczności w Twojej wypowiedzi. Nie chcesz go tak specjalnie bronić ale go bronisz tak niespecjalnie :szczerbaty:

Był jedynym pozytywem całej tej produkcji, poza tym lubię kolesia i tak, zdaję sobie sprawę z jego ograniczeń i braków w warsztacie aktorskim. W jakimś stopniu nadrabia charyzmą. 

36 minut temu, skypan napisał:

Czy on tam zostanie czy też nie mało mnie interesuje. Tylko robić z niego jedynego obrońcę serialu jest słabe. Znane są przypadki gdzie dany aktor mówił nigdy więcej a jednak kasa zrobiła swoje. Tu też kasa miała wpływ na podjęcie decyzji. Jestem tego pewien. Piotelenie, że jest w stanie ciągnąć kilka projektów można włożyć między bajki. Dostał lepszą propozycję i olał wieśka. Chłop jest na dorobku. To nie jest jakiś mega aktor. Wybiera to co da mu więcej kasy. Długa droga przed nim. Jeszcze musi dorosnąć - jak Leo by coś znaczyć.

Koleś nie jest wielce rozchwytywany, spokojnie mógł pociągnąć dwa projekty, szczególnie że Superman to melodia przyszłości - ten film nie ma dat, scenariusza, reżysera, nic. Biorąc pod uwagę obecne przetasowania w studiu i kolejny mniejszy/większy restart różnych projektów na różnych etapach, zanim wejdzie na plan być coś kręcić będzie pewnie 2024r. 

Poza tym serial to jest pewna i w tym przypadku bardzo dobra kasa - 1mln za odcinek ? Wow. Tylko kilku innych aktorów w historii seriali dostało kiedykolwiek lepszą kasę za odcinek. Gaża którą miał była na tym samym poziomie którą dostawał Steve Carell za Space Force, Reese Witherspoon i Nicole Kidman za Big Little Lies czy 2 najważniejszych aktorów GoT i Bing Bang Theory - powiedziałbym że całkiem nieźle jak na kolesia na dorobku. Do tego robota pewna, bo kolejne 4 sezony praktycznie gwarantowane. 

59 minut temu, Keken napisał:

W wiedźminie też słabo gra. 

Pokaż mi kogoś kto gra lepiej w tym serialu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Element Wojny napisał:

Pokaż mi kogoś kto gra lepiej w tym serialu. 

Dla mnie grał tak "świetnie", że najbardziej z jego gry zapamiętałem chrząknięcie - hmmmm.

28 minut temu, Element Wojny napisał:

Koleś nie jest wielce rozchwytywany, spokojnie mógł pociągnąć dwa projekty,

Tak jak spokojnie mógł zgolić wąsa do dokrętek w Supermenie ;)

30 minut temu, Element Wojny napisał:

Poza tym serial to jest pewna i w tym przypadku bardzo dobra kasa - 1mln za odcinek ?

Pewna kasa tu i teraz. Jak masz do wyboru lepszą kasę i poprawę wizerunku to sprawa jest jasna. Wiedźmin od netflixa jest słaby. Supermen też nie jest jakiś wybitny ale jednak to inna liga niż słaby serial. Z resztą dla mnie to żaden aktor. Jest sympatyczny ale to nic w jego grze aktorskiej nie zmienia.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, skypan napisał:

Dla mnie grał tak "świetnie", że najbardziej z jego gry zapamiętałem chrząknięcie - hmmmm.

Cóż...

Tak jak spokojnie mógł zgolić wąsa do dokrętek w Supermenie ;)

Nie bardzo wiem co ten motyw miał do rzeczy. Nie dostał zgody, nie zgolił, proste.

Pewna kasa tu i teraz. Jak masz do wyboru lepszą kasę i poprawę wizerunku to sprawa jest jasna. Wiedźmin od netflixa jest słaby. Supermen też nie jest jakiś wybitny ale jednak to inna liga niż słaby serial. Z resztą dla mnie to żaden aktor. Jest sympatyczny ale to nic w jego grze aktorskiej nie zmienia.

Oczywiście że inna liga. Tak samo oczywiste jest że Wiedźmin od Netflixa to żenada, a Superman to projekt który ma przyszłość. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heniu grał wiedźmina jak grał, ale skoro i tak był najlepszy (obejrzałem tylko pierwszy sezon zmuszając się i raczej nigdy nie obejrzę drugiego, bo widziałem co tam się dzieje i mniej więcej co tam fabularnie porobili), to niezbyt dobrze świadczy to o całym serialu i reszcie obsady.

Chciał już po pierwszym sezonie iść, ale niby deli mu 400k zielonych za odcinek to i został na drugi sezon, za trzeci pono milion zielonych za odcinek to i został. Widocznie nie chcieli już dać więcej (albo sami mu już podziękowali albo sam zdecydował), a nowy gościu biere mni. Prawdy nigdy się pewnie nie dowiemy, a serial pewnie po czwartym sezonie skończy się.

Miało być tak dobrze, a poszło jak zawsze. Były jakieś nadzieje, ale i obawy, że Netflix zrobi Wiedźmina po swojemu i się ziściło. Co sezon, to dalej od źródła. Tak czy tak, w partactwie i laniu na materiał źródłowy obecnie prym po Wiedźminie przejęły pierścionki żenady czy jakoś tam (a też miał kiedyś człowiek nadzieje, ale i obawy). ☹️

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Element Wojny napisał:

Nie bardzo wiem co ten motyw miał do rzeczy. Nie dostał zgody, nie zgolił, proste.

Co on tam podpisał przy supermenie to nie wiemy. Może dostał ultimatum - supermen lub wiedźmin ?

Generalnie ja za nim tęsknić w wiedźminie nie będę. Kto gra supermena też mnie mało interesuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, skypan napisał:

Co on tam podpisał przy supermenie to nie wiemy. Może dostał ultimatum - supermen lub wiedźmin ?

Generalnie ja za nim tęsknić w wiedźminie nie będę. Kto gra supermena też mnie mało interesuje.

W sumie mnie też :) Dla mnie Wiedźmin i tak już leżał i kwiczał po fatalnym 2-gim sezonie a ochota na kolejny sezon była bliska zeru - teraz po prostu jest już zerowa :D 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwię się, że ludzie mają czas na oglądanie tak słabych produkcji. Ja Wieśka skończyłem na pierwszym sezonie, a oni jeszcze robią jakiś spin off, co wygląda jak połączenie najgorszych elementów z pierwotnej produkcji. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, ghostdog napisał:

Dziwię się, że ludzie mają czas na oglądanie tak słabych produkcji. Ja Wieśka skończyłem na pierwszym sezonie, a oni jeszcze robią jakiś spin off, co wygląda jak połączenie najgorszych elementów z pierwotnej produkcji. 

W pierwszej kolejności liczy się rynek amerykański, więc różnorodność przede wszystkim. Sens i logika, fabuła i inne ważne rzeczy idą na drugi plan (w takich tam pierścionkach to chyba na ostatni plan), a najważniejsza musi być różnorodność ras i kolorów skóry, u aktorów. A jak ktoś krytykuje to rasista albo inny element.

Generalnie ludzie jak mają (nawet trochę) czas, to sobie oglądają byle co. Jak będzie w święta? Kto obchodzi, to swoje zrobi i cyk odpalimy coś, bo nudy, kto nie obchodzi, to swoje zrobi i cyk odpalimy coś, bo nudy.. I się nabiją wyświetlenia i się otrąbi (kolejny) sukces z dojenia marki The Witcher.

Nie każdy czytał książki, czy nawet zagrał w grę, ale sporo coś tam pewnie słyszało o jakimś Wiedźminie. Jak nie znasz materiału źródłowego i jesteś widzem bez wymagań, to teoretycznie wszystko obejrzysz. Ja tam się dziwię ludziom, że oglądają nielogiczne, dziurawe fabularnie, wręcz głupie seriale czy filmy i się im to podoba, pomijając już znajomość źródła. Amerykański widz to głównie taki widz, a że ich sporo, to wiadomo. ?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.11.2022 o 13:20, Keken napisał:

O Szczurach? O ich przygodach z Ciri czy bez niej? Bo jak bez niej to nie wiem o czym to miałoby być.

https://www.serialowa.pl/376760/wiedzmin-sezon-3-lauren-s-hissrich-scenarzysci/

Showrunnerka prosi o oglądanie sezonu trzeciego i broni scenarzystów.

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Gakuto napisał:

O Szczurach? O ich przygodach z Ciri czy bez niej? Bo jak bez niej to nie wiem o czym to miałoby być. 

Raczej z nią. Wtedy by można wrzucić wątek homoseksualny na pierwszy plan bez zahamowań albo jakąś orgię od razu. ?

3 godziny temu, Gakuto napisał:

https://www.serialowa.pl/376760/wiedzmin-sezon-3-lauren-s-hissrich-scenarzysci/

Showrunnerka prosi o oglądanie sezonu trzeciego i broni scenarzystów.

Cóż, jeśli już błagają to niech skończą. Im bliżej premiery trzeciego sezonu, tym więcej będzie takiego jęczenia. 

Najlepiej jakby już skończyli ten spektakl żenady, głupoty i zmieniania wszystkiego, co się tylko da, z materiału źródłowego , ale zapewne jeszcze ten trzeci sezon będzie. 

Oby potem już padło. A nawet jakby, to pewnie będzie spin offami walić. ?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, czy po ostatnich rewelacjach związanych z DC Studios, Henry Cavill jednak wróci do Wieśka, hehe. Został chłop na lodzie. 

Edytowane przez Lypton
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Lypton napisał:

Ciekawe, czy po ostatnich rewelacjach związanych z DC Studios, Henry Cavill jednak nie wróci do Wieśka, hehe. Został chłop na lodzie. 

Nie wróci, bo przecież odszedł, ponieważ wszyscy tam mieli wywalone na materiał źródłowy, a on jako fan nie mógł tego znieść. Przynajmniej tak niektórzy twierdzą. ?

Jeśli się potwierdzi jego wylot z uniwersum DC, to fakt. A bym się nie zdziwił, jakby na powrót do Wiedźmina było już za późno. ?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Lypton napisał:

Ciekawe, czy po ostatnich rewelacjach związanych z DC Studios, Henry Cavill jednak wróci do Wieśka, hehe. Został chłop na lodzie. 

Niech sobie odpuści granie facetów w rajtuzach i pelerynce. Najbardziej podobała mi się jego rola w Mission: Impossible Fallout. Powinien iść w tym kierunku. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Lypton napisał:

Właśnie dzisiaj o tym czytałem i zastanawiałem się, co teraz wyniknie z tego wszystkiego xd

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma nic gorszego dla aktora, jak przypisanie go do jednej roli. Henry ma odpowiedni wygląd aby grać czarny charakter, jak i super agenta. Musi wykorzystać swoje 5 minut. Zamiast bawić się w jakieś superprodukcje DC/Marvel powinien spróbować czegoś ambitnego lub nawet niszowego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zagra szpiega w dwóch filmach. Do jednego zdjęcia już się zakończyły - Argylle Matthew Vaughna - premiera za kilka miesięcy na Apple TV+. Do drugiego, w reżyserii Guya Ritchiego, ruszają w nieokreślonej przyszłości. No ale granie Supka było na pewno bardziej opłacalne finansowo i miałby finansowy spokój na lata. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi