Skocz do zawartości
maslak

Wiedźmin - serial

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 10.05.2023 o 16:12, voltq napisał:

Nie ma azjaty i czerwonego cóż za przejaw  dyskryminacji ze strony showrunnerki !

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że zarówno Wiedźmin Sapka, jak i ten od REDów są bardzo inkluzywne. Nie wiedzieć czemu Lauren Hissrich usiłuje to przebić zamiast skupić się na adaptowaniu, bo to przecież miała być adaptacja Sagi o Wiedźminie!

Durne z ich strony, że olano wątek z krasnoludami, jak Ciri, Geralt i Triss opuścili Kaer Morhen. Finał i konkluzja tego rozdziału, jak i relacja Yarpena z Ciri, chwytały za serce. Zresztą co ja się dziwię - pierwsze spotkanie Geralta z Ciri w Brokilonie też wylądowało w koszu.

Już przebijają się doniesienia, że Heniek nie odszedł, tylko został wyrzucony z serialu, bo nie dogadywał się ze scenarzystami. Będzie straszna padaka jak za kilka lat to się potwierdzi. ?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielka szkoda, że Henry odchodzi z serialu. Był zdecydowanie wartością dodaną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było? 

• Haha 1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

https://www.gram.pl/news/showrunnerka-o-odejsciu-henryego-cavilla-mielismy-wybor-zakonczyc-wiedzmina

2 godziny temu, TheMr. napisał:

Było? 

To pedolifia bo radowid miał w książce chyba 13 lat około 

Nikt nie mógł wówczas przewidzieć i zgadnąć, że z tego trzynastolatka, teraz osoby bez żadnego znaczenia w kraju rządzonym przez Radę Regencyjną i Dijkstrę, wyrośnie król. Król, który – odpłaciwszy wszystkim doznane przez siebie i matkę zniewagi – przejdzie do historii jako Radowid V Srogi.

że Radowid był łagodnym chłopcem, przyjaznym i skorym do krotochwil. Ale potem rozpoczął edukację u nadwornej czarodziejki, Filippy Eilhart. O tym, co robiła z młodym księciem, krążą legendy, od których jeży się włos. Ile w nich prawdy, nie wie nikt – wiadomo tylko, że gdy Radowid wstąpił na tron, był już innym człowiekiem. Na jego ustach nie pojawiał się już uśmiech – a skryta w żelaznej rękawicy dłoń zawsze była zaciśnięta pieść.

Edytowane przez voltq
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, voltq napisał:

w książce

To jest akurat ostatnia rzecz, z którą ten serial ma coś wspólnego (oprócz imion i nazw). A już w szczególności trzeci sezon. 😆

A już jak chodzi o ten wyżej wspomniany romansik, to czy to król, kupiec czy utopiec... To nic nowego i specjalnego. Ciekawi mnie natomiast, co tam jeszcze siedzą za karykatury i co jeszcze zmasakrowali. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że Geralt i Jaskier odbędą "tą" rozmowę i wiedźmin zaakceptuje barda takim jakim jest. :)

Swoją drogą, to przed Ciri także wyjście z szafy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mam nadzieję, że Radovid okaże się silnym, czarnym facetem, inaczej anuluje suba netflixowego :E oni wprost uwielbiają ubijać to uniwersum. Z jednego z największych babiarzy i r00chaczy zrobią beta samca zakochanego w innej kiełbasce. Ciekaw jestem, czy teraz Cavill bardziej płacze, bo ubijają "jego" dzieło, czy ma z tego już totalną pompę. 

Dla Ciri może jakaś nekrofilia w zanadrzu? Albo przynajmniej seks z koniem. 

Edytowane przez TmK
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, TmK napisał:

Mam nadzieję, że Radovid okaże się silnym, czarnym facetem

Nie, wtedy musiałby być Prawożądnym Dobrym, heroicznym, mężnym władcą, a skoro wiadomo, że będzie degeneratem, to nie może reprezentować kultury afroamerykańskiej, bo to bardzo niepoprawne.

Ja mam nadzieję, że Geralt będzie przynajmniej ROZWAŻAŁ zmianę płci.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oglądałem drugiego sezonu, ale czytam tylko dramy i kwiatki które "wychodzą". Henry słusznie wydupił z tego gówna. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, TmK napisał:

Mam nadzieję, że Radovid okaże się silnym, czarnym facetem, inaczej anuluje suba netflixowego :E oni wprost uwielbiają ubijać to uniwersum. Z jednego z największych babiarzy i r00chaczy zrobią beta samca zakochanego w innej kiełbasce. Ciekaw jestem, czy teraz Cavill bardziej płacze, bo ubijają "jego" dzieło, czy ma z tego już totalną pompę. 

Dla Ciri może jakaś nekrofilia w zanadrzu? Albo przynajmniej seks z koniem. 

Ciri i nekrofilia to akurat była w książkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę wiek Radowida, z Jaskra właśnie zrobili geja pedofila. 

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wiedźmin – 5. sezon potwierdzony! Netflix ma wielkie plany dotyczące uniwersum Andrzeja Sapkowskiego (ppe.pl)

Już wkrótce zobaczymy ostatniego „Wiedźmina” z Henrym Cavillem w roli głównej, ale Netflix nie ma dość. Korporacja właśnie potwierdziła, że pracuje już nad 5. sezonem, w którym wystąpi Liam Hemsworth.

Jak nic w tym sezonie Geralt zakocha się w Zoltanie. 

Ten serial nie zakończy się wielką bitwą, ale gigantyczną orgią. 

Edytowane przez Element Wojny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Element Wojny napisał:

Biorąc pod uwagę wiek Radowida, z Jaskra właśnie zrobili geja pedofila. 

Aktor grający Radowida nie wygląda na 13 lat, więc to też zmienili.

Oglądałem Drwala Rębajło i wyszło na to, że między Jaskrem i Radowidem to nie będzie jedynie romans, tylko prawdziwa miłość. Czyli pociągną ten wątek w kolejnych sezonach.

Musi im się baaardzo nie chcieć adaptować książek skoro wymyślają wątki typu "Jennifer próbująca zamordować Ciri", "Monolity" i "biseksualny Jaskier". 😐 Żeby na pojedynek Geralta z Vilgefortzem starczyło miejsca.

Swoją drogą. Właśnie zapowiedziano sezon 5:

https://redanianintelligence.com/2023/05/26/the-witcher-season-5-is-confirmed/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz przynajmniej znamy powody, dlaczego Henry ewakuował się akurat w tym momencie. Pewnie po przeczytaniu scenariusza na 3-ci sezonu doznał ciężkiego szoku... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Henryk to swój chłop, ja go teraz widzę w uniwersum Warhammer 40K które bardzo lubię. Henio wie kiedy się ewakuować z tonącego statku. :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dla mnie najgorszy wątek w książkach to szczury.

Najlepszy to wątki z krasonludami i z  ekipą Geralta gdzieś od momentu znalezienia Regisa.

Twórcy serialu robią wszystko żeby obrzydzić to uniwersum :D

Edytowane przez Keken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pewnie jakby sypnęli więcej niż milion orenów za odcinek, to by Henry został na czwarty sezon. Już z drugiego na trzeci sezon jego gaża wzrosła drastycznie, choć mnie to nie dziwi, patrząc, co tam będzie. 😆

Też bym powiedział, że wątek szczurów jest słaby, ale każdy wie, że dla twórców tego serialu, to najlepszy możliwy wątek, ponieważ jest tam cimci rimci jednopłciowe. 😄

A jeszcze patrząc na obsadę tego szczurzego spinoffu, to ktoś tam może puścić wodze fantazji... 😉

17 godzin temu, Gakuto napisał:

Żeby na pojedynek Geralta z Vilgefortzem starczyło miejsca.

Strach pomyśleć jak taki pojedynek będzie wyglądać. 😑

Edytowane przez Kulfoniarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.05.2023 o 01:50, widepeepoHappy napisał:

Nie, wtedy musiałby być Prawożądnym Dobrym, heroicznym, mężnym władcą, a skoro wiadomo, że będzie degeneratem, to nie może reprezentować kultury afroamerykańskiej, bo to bardzo niepoprawne.

Ja mam nadzieję, że Geralt będzie przynajmniej ROZWAŻAŁ zmianę płci.

W książce nic o tym nie wiadomo ale jeżeli uznać gry za kontynuację to w pierwszych dwóch częściach radowid właśnie taki jest , w 3 trochę go skrzywili ale tutaj wchodzi interpretacja i głębsze przemyślenia 

W dniu 26.05.2023 o 09:40, TheMr. napisał:

Nie oglądałem drugiego sezonu, ale czytam tylko dramy i kwiatki które "wychodzą". Henry słusznie wydupił z tego gówna. 

Ja obejrzałem cały 2 sezon bo pierwszy odcinek mnie zmylił a jak już coś zaczynam to staram się dokończyć i teraz żałuję xD powinienem skończyć po pierwszym sezonie który był już słaby, ale trzeciego sezonu już nie będę oglądał i zrezygnowałem z subskrypcji Netflixa

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, voltq napisał:

W książce nic o tym nie wiadomo ale jeżeli uznać gry za kontynuację to w pierwszych dwóch częściach radowid właśnie taki jest , w 3 trochę go skrzywili ale tutaj wchodzi interpretacja i głębsze przemyślenia 

Ja obejrzałem cały 2 sezon bo pierwszy odcinek mnie zmylił a jak już coś zaczynam to staram się dokończyć i teraz żałuję xD powinienem skończyć po pierwszym sezonie który był już słaby, ale trzeciego sezonu już nie będę oglądał i zrezygnowałem z subskrypcji Netflixa

Sceny seksu to nic złego. Ich brak również. Prawda jest taka, że pomiędzy Geraltem, a Jennifer (😄) nie było w serialu chemii ani w sferze emocjonalnej, ani seksualnej. Nie wiem, czego to wina.

Dorzućmy do tego próbę zamordowania Ciri przez Jennifer i na pewno ludzie będą kibicować tej parze. 😆😆😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za miesiąc pierwsza część 3 sezonu. Patrząc po netowych dramach to zainteresowanie i oglądalność będzie wciąż niezła.

Jak dla mnie do tej pory było ok. Tzn 1 sezon bardzo dobry, drugi dobry z kilkoma bardzo dobrymi scenami. Przy czym nie porównuje z książkami, więc różnice serial vs książki mi nie przeszkadzają.

Nieco obawiam się raczej kolejnego, 4 sezonu, gdzie dojdzie do zmiany głównego aktora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi