Skocz do zawartości
maslak

Wiedźmin - serial

Rekomendowane odpowiedzi

1 sezon bardzo dobry? :E Chaotyczne przeskoki w czasie, brak sensu, brak logicznych motywacji postaci, intryga, która wręcz uwłaczała inteligencji odbiorcy, biedne CGI, błędy typowo techniczne typu zmieniające się oświetlenie w kolejnych następujących po sobie scenach. Sezon 1 był tragiczny jeśli idzie o bycie serialem fantasy. Sezon 2 był już lepszy w tym kontekście, bo choć scenariuszowo to były mielizny to chociaż większość wydarzeń miała jakiś sens przyczynowo-skutkowy. Był jeszcze gorszym Wiedźminem ale jeśli się całkowicie wyprzemy tego uniwersum i potraktujemy to jako czyste generyczne fantasy to sezon 2 > sezon 1. Sezon 3 raczej odpuszczę ze względu na szacunek do własnego czasu. Wiedźmin z tego żaden a jako serial fantasy jest poniżej choćby przeciętności. Już lepsze jest Rings of Power, takie samo dno jeśli idzie o materiał źródłowy ale chociaż efektowne i ładne, w Wiedźminie od Netflixa nie mam pojęcia na co ten budżet poszedł.

Edytowane przez bleidd
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Badalaman napisał:

Za miesiąc pierwsza część 3 sezonu. Patrząc po netowych dramach to zainteresowanie i oglądalność będzie wciąż niezła.

Niezła z pewnością, czy wystarczająca czas pokaże. Ten serial nie jest tani w produkcji, a u Netflixa cyferki muszą się zgadzać. 

2 godziny temu, Badalaman napisał:

Nieco obawiam się raczej kolejnego, 4 sezonu, gdzie dojdzie do zmiany głównego aktora.

Czemu? Jakaś babka grającą trzeciorzędną postać w serialu stwierdziła parę dni temu, że odejście Cavilla w ogóle nie wpłynie na serial bo Hemsworth to świetny aktor.

Ja nawet trailera do nowego sezonu nie widziałem i nie planuję, a takie newsy jak romans Jaskra z Radowidem czy Ciri ze Strzygą tylko utwierdzają mnie w przekonaniu że ten serial jest skończony. Po pierwszym sezonie byłem rozczarowany ale dałem szansę kolejnemu, po tym jednak co w nim pokazali i zrobili chociażby z Vesemirem (chyba najbardziej mnie zabolało zrobienie właśnie z tego mądrego i doświadczonego Wiedźmina jakiegoś kompletnie odklejonego starca) to już nie ma co oglądać dalej.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi