cherrz 22 Napisano 1 Października 2017 @Padzik1 może po prostu ściągnij tym sposobem http://pclab.pl/news75607.html Ja przez sklep to chyba do tej pory bym nie ściągnął (2 dni prób i nic), a sposobem z linka 8h i gram. Mój plik ma nazwę ApolloBaseGame. To jest Forza? Zajmuje 95GB, więc chyba się zgadza, ale że neta mam przedwiecznego to się upewnie, bo dla mnie to prawie 2 dni ściągania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwietas 0 Napisano 1 Października 2017 Mozecie w grze dowolnej wybrac auto z pakietu FnF lub Hoonigan? U mnie przy wyborze wywala info o zakupie tych pakietow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jankesdz 0 Napisano 2 Października 2017 ApolloBaseGame to Forza. Co do specjalnych samochodów to wczoraj wieczorem też miałem problem przez moment ale po restarcie gry działały normalnie już. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bocieque 398 Napisano 2 Października 2017 Od razu piszę nie napalajcie się na jakąś świetną kampanię, tryb single. AI jest przeciętne. Za nic kultury na drodze. Choćby nie wiem jak uważnie jeździć, na mecie zawsze poobijany wracam. AI uderza w nas jak chce. Jak ktoś nie lubi jak gra wymuszała na nas agresywną jazdę (startujemy zwykle z dalekiego miejsca i mamy 2-3 okrążenia na wygranie), to można wydłużyć wyścigi w opcjach asyst. Model jazdy to dla mnie zagadka. Tak, jeździ się przyjemnie, ale z realizmem to nie ma wiele wspólnego. Wiele aut drogowych ma lepszą przyczepność, niż auta wyścigowe. Jak jechałem formula E, to nie byłem w stanie żadnego zakrętu przejechać bez poślizgu. Na suchym torze, wyścigowych oponach, bolidem z dociskiem aerodynamicznym . W tym miesiącu będzie jeszcze GT Sport. Grałem tylko w GT2. Zobaczy się jak tam to będzie wyglądać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rauf 5 Napisano 2 Października 2017 Wiele aut drogowych ma lepszą przyczepność, niż auta wyścigowe. Jak jechałem formula E, to nie byłem w stanie żadnego zakrętu przejechać bez poślizgu. Na suchym torze, wyścigowych oponach, bolidem z dociskiem aerodynamicznym . Formula E jeździ "street racing" w realu, te uślizgi miałeś na torach miejskich właśnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jankesdz 0 Napisano 2 Października 2017 Ja od jakiegoś czasu jeżdżę dłuższe wyścigi po 12-17 okrążeń. Na wyższym poziomie trudności brakowało czasu na zdobycie pierwszego miejsca. Wypłaty też sporo lepsze. Co do formuły e to jest to bardzo lekkie auto elektryczne z napędem tylko na tył. Moment obrotowy jest dostępny natychmiast i zrywa przyczepność przy niskiej prędkości. Jeżdżą też na tyle wolno że aero za dużo nie daje. Zaliczyłem ten puchar i nie miałem problemu z trakcją. Wystarczy progresywnie z gazem. Prawie każde auto drogowe jako stock prowadzi się bardzo ociężale i nie ma szans z wyścigowym. W pucharach jezdziłeś stuningowanymi autami drogowymi. Jeżdżą kompletnie inaczej niż standard. Szczególnie jak z PI 300 robi się czasem 600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Awoken 0 Napisano 2 Października 2017 Jak wygląda optymalizacja gry w pełnej wersji? Grałem w demo i prawdę mówiąc trochę mnie odrzuciło ze względu na słabą optymalizacje (stutter w menu i podczas ładowania). Poprawiono coś względem wersji demonstracyjnej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dishar 0 Napisano 2 Października 2017 Ktoś się orientuje kiedy cdkey wysyła klucze do wersji standardowej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukadd 7341 Napisano 2 Października 2017 (edytowane) "Pre-Orders will be delivered on or before the release date listed" Czyli dzisiaj lub jutro możesz się spodziewać. Jak wygląda optymalizacja gry w pełnej wersji? Grałem w demo i prawdę mówiąc trochę mnie odrzuciło ze względu na słabą optymalizacje (stutter w menu i podczas ładowania). Poprawiono coś względem wersji demonstracyjnej?W menu już nie ma tych problemów, gra działa raczej bardzo dobrze. Na gtx 1070 4k Ultra jest bajka. Gpu nie raz lata na ~60-70%. Edytowane 2 Października 2017 przez lukadd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jankesdz 0 Napisano 2 Października 2017 Jeśli chodzi o cdkeys to mają w FAQ:I BOUGHT A PRE-ORDER GAME. WHEN WILL I RECEIVE THE CODE?Pre-order keys will be delivered a day before the official release date. Moreover, we'll also send notifications via email once the product keys are sent out. The date of the release is published in the product page. Also make sure to check the region that the code will work and buy it accordingly.Ale gdzieś czytałem że czasami do południa dnia premiery im może zejść i kupiłem u M$.Jeszcze jest tak, że klucze dostępne są tylko z poziomu maila. Pod koniec wiadomości w rubryce Item, pod nazwą przedmiotu będzie Link download. Na stronie po kliknięciu View order klucz się nie pokaże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukadd 7341 Napisano 2 Października 2017 (edytowane) Tak było wcześniej: A tak jest teraz https://www.microsoft.com/en-us/store/p/forza-motorsport-7-vip/9pdx15r823w1"Forza Motorsport 7 VIP membership features exclusive rewards you can’t get anywhere else! Forza Motorsport VIPs receive exclusive VIP cars, VIP Driver Gear Suits, as well as five 100% CR bonus Mod cards (five uses each per card), and more. Get your VIP membership today!" Nie mam pojęcia co im siadło aby właśnie w FM7 tak okroić VIPa w ostatniej chwili Edytowane 2 Października 2017 przez lukadd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BonnyDirt 0 Napisano 2 Października 2017 Jak ja mam to ściągnąć z tego zasranego sklepu microsoftu ?? 3 raz mi pobiera od początku, najpierw ściągnęło 12gb błąd - poszło od nowa, za drugim razem ściągnęło 27 gb tez wywaliło, teraz znowu stoi oczekiwanie i pisze ze błąd. Tragedia ten microsoft z tym swoim sklepem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kadajo 13854 Napisano 2 Października 2017 Było już pisane o tym wiele razy wyżej + nawet masz poradnik na głównej jak ściągnąć przy tych problemach grę z tego ich sklepu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukadd 7341 Napisano 2 Października 2017 (edytowane) Jak ja mam to ściągnąć z tego zasranego sklepu microsoftu ?? 3 raz mi pobiera od początku, najpierw ściągnęło 12gb błąd - poszło od nowa, za drugim razem ściągnęło 27 gb tez wywaliło, teraz znowu stoi oczekiwanie i pisze ze błąd. Tragedia ten microsoft z tym swoim sklepem.Jak wyżej już wiele razy było pisane. Lub po prostu zmień łącze na jakieś dobre i stabilne i nie będzie problemu z bezpośrednim ściąganiem. Edytowane 2 Października 2017 przez lukadd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czlaper 0 Napisano 2 Października 2017 "Pre-Orders will be delivered on or before the release date listed" Czyli dzisiaj lub jutro możesz się spodziewać. W menu już nie ma tych problemów, gra działa raczej bardzo dobrze. Na gtx 1070 4k Ultra jest bajka. Gpu nie raz lata na ~60-70%. Menu jak menu, ważniejsze czy jest poprawa w samej grze. U mnie na gtx 1070 w demie podczas deszczu byly spadki do 45fps (1440p ultra). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dishar 0 Napisano 2 Października 2017 Dobra właśnie dostałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BonnyDirt 0 Napisano 2 Października 2017 Było już pisane o tym wiele razy wyżej + nawet masz poradnik na głównej jak ściągnąć przy tych problemach grę z tego ich sklepu.Dzięki wielkie Wierzyć się nie chce co ten Microsoft wyprawia z tym sklepem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadeke 14 Napisano 2 Października 2017 O której gra będzie dostępna? Dzisiaj o północy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jankesdz 0 Napisano 2 Października 2017 (edytowane) @ LukaddDokładnie teraz VIP nie ma kompletnie sensu. Można skorzystać przy 25 wyścigach, także daje jakieś 100-250tyś CR i tyle. Ja teraz przy losowaniu dostaję auta za 350tyś... Kiedys VIP dawał do każdego losowania +100% i miało to jakiś sens. Teraz wykorzystałem po godzinie gry. Samochody które się dostaje z VIP to też tylko zmodyfikowane wersje, do tego przeniesione z FH3 gdzie były jako wersje HE. W Horizonie auta VIP to były całkiem niezłe sztuki, Regera, Aventador LP750-4SV, F12tdf czy Ultima 1020. Ale na jedno z aut VIP z FM7 nie można narzekać. RAM na lotnisku z wyścigiem ustawionym na 30 sekund, prawie 8K XP na minutę co przekłada się na collector level w momencie @UPUltimka wyszła o północy z 28 na 29, także normalna powinna być o północy z 2 na 3go. Czyli za ~5h. Edytowane 2 Października 2017 przez jankesdz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukadd 7341 Napisano 2 Października 2017 (edytowane) Menu jak menu, ważniejsze czy jest poprawa w samej grze. U mnie na gtx 1070 w demie podczas deszczu byly spadki do 45fps (1440p ultra).W demko przegrałem ~8h. Najniższy spadek fps jaki zanotowałem na gtx 1070 w 4k ultra msaa x4 to było chyba 55fps. Co do pełnej wersji działa lepiej. Trafiają się jakieś sporadyczne spadki fps, ale jak wyżej jeśli już to do 55-59fps. W forzie spadek nawet o 1 fps i masz jakieś micro przycięcie gwarantowane. Aczkolwiek jeśli mi się to trafi raz na kilka wyścigów, ewentualnie w najbardziej pesymistycznej wersji 2 x na wyścig jest to tak chwilowe jak mignięcie powiekami, że wcale się tym nie przejmuje i jadę dalej. Raz czy dwa razy w pełnej wersji na ~10h+ gry zdarzył mi się stutter na 1-2 sekundy. Dla mnie jest to optymalizacja bajka jak na 4k gtx 1070 tak dobrze sobie radzi na premierę. W przypadku FH3 nie było tak łatwo. . Ale na jedno z aut VIP z FM7 nie można narzekać. RAM na lotnisku z wyścigiem ustawionym na 30 sekund, prawie 8K XP na minutę co przekłada się na collector level w momencie @UPWłaśnie Mimo, że za dużo jeszcze nie grałem to już mam 50 lvl Dodatkowo nissan GT-R na Suzuka daje 10k KR za 30 sekundowy wyścig. Plusy jakieś są, aczkolwiek spodziewam się cięć z następnymi patchami Edytowane 2 Października 2017 przez lukadd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dishar 0 Napisano 2 Października 2017 WOW! Myślałem że premeira o północy a tu już smiga! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zolcix 0 Napisano 2 Października 2017 U mnie jeszcze nie działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadeke 14 Napisano 2 Października 2017 WOW! Myślałem że premeira o północy a tu już smiga! Jaki masz region sklepu? U mnie nie działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dishar 0 Napisano 2 Października 2017 Irlandia.Sam się zdziwiłem bo było napisane że o 00:00 a tu lata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bocieque 398 Napisano 2 Października 2017 Może masz wersje Ultimate . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach