Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ig0r

Dodatek do obudowy komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem, chciałbym się zapytać co to są za te przezroczyste kamienie/kostki: https://www.techpowerup.com/gallery/4437/nzxt-s340-elite-dota-2 ? Też chciałbym takie wprowadzić do swojej obudowy z oknem. BTW ktoś wie albo ma jakiś pomysł jak zrobić taki napis na szkle i na dysku ssd co to jest? Chciałbym zrobić taki elementy z Gry o Tron z napisem Snow is Coming i na dysku jakieś logo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamyki wyglądają na jakiejś kryształy - może kwarc a może jakaś sól

na napisy na szkle jest wiele sposobów - naklejka, farba, frezowanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdzie tego znaleźć nie mogę. Ale 100 zł za 5 kamyczków to nie mam zamiaru płacić :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory, zapomniałem odpisać na ten temat. te litery wygladaja jak wycięte z czarnego plexi i naklejone w środku do pokrywy zasilacza. tak samo logo.

(w sumie chyba wszsytkie te kamienie też są posklejane, bo nie wydaje mi się aby ktoś gryzem zasypał a potem zamknął panel boczny)

te kamyki to na bank nie jest sól, prędzej "łupane szkło/bryłki szklane"(ale też raczej mało prawdopodobne).

jest coś co tak wygląda tylko jest z plastiku/akrylu i nie mogę sobie nazwy przypomnieć a google nie pomaga :/

edit: poszukaj pod "kamyki akrylowe", czasem sie je też sypie do doniczek aby ładniej wyglądał, to i może w ozdobach ogrodniczych :P

edit2: to jeszcze może być biały kwarc, ale nie "krzyształy górskie" tylko taki w bryłach. nie jestem pewien tylko jak z przezroczystością

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeee, to lód zwykły jest, pokruszony trochę; tania sprawa - potrzebna Ci będzie woda i sporo ujemnej energii żeby z wody wyciągnąć temperaturę dodatnią (no tak myślę, że to by zadziałało...) - kłopot w tym, że byś musiał często te "kamyki" uzupełniać, bo się chyba roztopią - jest przecież lato

bonus taki, że Ci temp podzespołów ładnie spadnie, ale trzeba uważać żeby do zwarcia jakiegoś nie doszło bo wtedy linie 12V i 5V mogą się w zasilaczu miejscami zamienić, a to dobre np. dla HDD nie jest - można dane stracić nawet

szczerbaty.gifszczerbaty.gifszczerbaty.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się stało, zrobiłem tak jak mówiłeś i komputer mi nie działa. O co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kieros

szukaj łupek/kamień biały/przeźroczysty kwarcowy.

tu masz ale odcień ruszofy

Mój link

Mój link

albo w google:

jak zrobić/wyhodować minerał/kryształ

to grosze będzie kosztowało.

W gimbazjum chyba coś takiego się robiło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...