Forum PCLab.pl: Kawa na ławę Plyty ASUS-a Z370 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (20 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Kawa na ławę Plyty ASUS-a Z370

#21 Użytkownik jest niedostępny   Dami@ 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 581
  • Dołączył: So, 22 Lis 08

Napisany 31 Październik 2017 - 08:19

Zobacz postMitycznyJeż, o 30 Październik 2017 - 21:02, napisał(a):

Dlatego ta opcja to pic na wodę fotomontaż.

Ktoś kto ma procek non-K wystarczy że ustawi power limity na 1000+, a procek będzie działać na najwyższych zegarach jakich tylko może.
A jak ktoś ma K... to i tak ustawia wszystko po swojemu i tego nie potrzebuje :E

Dokładnie ta zrobiłem :) Nie zauważyłem żadnej różnicy po włączeniu MCE na i7 8700 (non-K)

#22 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13388
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 03 Listopad 2017 - 08:16

czy w HwInfo64 tez nie zawsze czyta wam sensory T_Sensor i CH_FANN ??

#23 Użytkownik jest niedostępny   Fikołek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1659
  • Dołączył: Wed, 15 Sie 07

Napisany 03 Listopad 2017 - 18:37

Zobacz postVSS, o 03 Listopad 2017 - 08:16, napisał(a):

czy w HwInfo64 tez nie zawsze czyta wam sensory T_Sensor i CH_FANN ??

Hwinfo64 wogole nie czyta mi sensora w pump.ai suite tylko.

#24 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13388
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 04 Listopad 2017 - 10:24

u mnie raz czyta raz nie czyta ale częściej nie czyta tych sensorów , głownie to W_pump , T_Sensor i czujniki wody oraz H_AMP

#25 Użytkownik jest niedostępny   Fikołek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1659
  • Dołączył: Wed, 15 Sie 07

Napisany 06 Listopad 2017 - 22:14

Aura ,płyta hero X.Wogóle nie działa u mnie,ledy świecą żółcią od nowości :kwasny: bez względu co ustawię,po kliknięciu w apply w aurze ,program zalicza zwis i muszę go wyłączyć menadzerze procesów.jakieś podpowiedzi ?

Ten post był edytowany przez Fikołek dnia: 06 Listopad 2017 - 22:15


#26 Użytkownik jest niedostępny   wredek 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 299
  • Dołączył: Wed, 05 Lis 14

Napisany 06 Listopad 2017 - 22:44

Pod hero są 2 aury, Wersja 1.05.25 i 1.05.23
Może na drugiej zadziała, na z270 strix z co drugą aurą były jazdy.

#27 Użytkownik jest niedostępny   Fikołek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1659
  • Dołączył: Wed, 15 Sie 07

Napisany 06 Listopad 2017 - 23:14

Zobacz postwredek, o 06 Listopad 2017 - 22:44, napisał(a):

Pod hero są 2 aury, Wersja 1.05.25 i 1.05.23
Może na drugiej zadziała, na z270 strix z co drugą aurą były jazdy.

Masz rację,wszystko ok jest na 1.05.24
Miałem 1.05.23
thx :thumbup:

#28 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13388
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 07 Listopad 2017 - 12:40

Ale jestescie szybcy , ja jeszcze nie doszedlem do punktu weryfikacji dolaczonego oprogramowania, zawiesilem sie na Memory setting :kwasny:
brakujacy PIX
Dodaj obrazek

#edit
wersja 1.05.25 dziala poprawnie , w sumie to nie sprawdzałem dogłębnie ale wstępnie działa :thumbup: na MXH WIFI

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 11 Listopad 2017 - 15:55


#29 Użytkownik jest niedostępny   wii 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2517
  • Dołączył: So, 26 Lip 08

Napisany 17 Listopad 2017 - 03:47

Jak oceniasz z370-i z perspektywy hero?

#30 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13388
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 18 Listopad 2017 - 09:21

Zobacz postwii, o 17 Listopad 2017 - 03:47, napisał(a):

Jak oceniasz z370-i z perspektywy hero?

wszystko jest uwarunkowane wyglądem Platformy ,
jeżeli ktoś ma koncept na mala płytę to z370i będzie rewelacyjne ,
Hero WiFi oferuje tu znacznie więcej pod względem wyposażenia bulid tradycyjny ATX

dla Strix Z370i polecam fullCover Blok od EK , przy dość mocnym OC jednak VRM trzeba czymś chłodzić , rewelacyjne osiągi podkręcania RAM , kosztem ubogiego wyposażenia , co prawda jest niezbędnik ale jednak jest trochę mało , no i trzeba mieć naprawdę fajny koncept na obudowę bo płyta jest wielkości dwóch dłoni i w bulidach ATX po prostu ginie w tle , manko dla M.2 bo dzieli radiator razem z PCH co podbija TC dysku o dobre 10° , najwyższy Post Pamięci RAM 4400 C17 Dual

Hero WiFi solidna płyta do wszystkiego , ma wszystko co niezbędne , ma dobrze chłodzony VRM , jest tez opcja założenia bloków FullCover od EK co jeszcze bardziej poprawia otoczenie VRM , IO Panel jest moim zdaniem świetny cover IO tez świetnie pasuje, bardzo dobrze rozwiązany Radiator M.2 dla dysków PCIE/SATA , najwyższy Post RAM [BIOS V601] 4300 C19 Dual

jeżeli miał bym wybierać pamięci mniej priorytetowo powiedzmy do 4000/4266 Mhz to zdecydowanie Hero X WiFi , zaś jeżeli tylko RAM jako priorytet to z370i będzie lepszy ,


jest jeszcze APEX

Dodaj obrazek

#31 Użytkownik jest dostępny   rafiki20 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 661
  • Dołączył: Wed, 07 Kwi 10

Napisany 18 Listopad 2017 - 22:48

Pojawił się nowy bios do hero Wersja 0802 testował ktoś ?

#32 Użytkownik jest dostępny   rafiki20 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 661
  • Dołączył: Wed, 07 Kwi 10

Napisany 19 Listopad 2017 - 13:21

mam problem z nowym biosem nie wiem dlaczego ale podczas testu zrzuca zegar do 3800mhz i tak skacze pomiędzy 4000mhz a powinno być stale 4800mhz ktoś coś

#33 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13388
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 19 Listopad 2017 - 14:02

zrzuca ci zegar do wartości RING zapewne , jak zastosowałeś się do wszystkich wskazówek/podpowiedzi to zegar będzie sztywno podczas stresu

#34 Użytkownik jest niedostępny   Fikołek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1659
  • Dołączył: Wed, 15 Sie 07

Napisany 19 Listopad 2017 - 15:10

Dlatego najlepiej zrobić sobie fotki biosu z ustawieniami,przed wgraniem nowego biosu.

#35 Użytkownik jest dostępny   rafiki20 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 661
  • Dołączył: Wed, 07 Kwi 10

Napisany 19 Listopad 2017 - 17:37

Jeżeli chodzi o opcje RING DOWN BIN to mam ją na disabled

#36 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13388
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 19 Listopad 2017 - 18:36

Zobacz postFikołek, o 19 Listopad 2017 - 15:10, napisał(a):

Dlatego najlepiej zrobić sobie fotki biosu z ustawieniami,przed wgraniem nowego biosu.

jestes juz na V802 ?
sprawdzales jak dziala LLC ? tzn ile podbija V w LINX wzgledem ustawien w BIOS

#37 Użytkownik jest niedostępny   Fikołek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1659
  • Dołączył: Wed, 15 Sie 07

Napisany 19 Listopad 2017 - 19:21

Nie,nie jestem bo w sumie jakoś nie po drodze mi ostatnio jakoś ze stacjonarka ;) gpu ni mam to i nie ma co robić :P

#38 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13388
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 19 Listopad 2017 - 20:17

to ramy pokrec troche ;) zawsze cos

#39 Użytkownik jest niedostępny   Fikołek 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1659
  • Dołączył: Wed, 15 Sie 07

Napisany 19 Listopad 2017 - 20:31

Jestem zdezorientawany tym nowym biosem 802
identyczne nastawy 4,8ghz biosu co w wersji 0505 i ocenić można samemu

bios 802
i bios 502

tu jeszcze z gpu 1080
Zauważyłem to co Rafiki ,wachlowanie mhz i sporadycznie podczas linxa wbijał 4800mhz.
Zapotrzebowanie na vcore wyraznie spadlo.
Zaczynam mieć podejrzenia że ten nowy LinX 0.7.2 jest jakiś zniewieściały tzn nie wygrzewa tak mocno.

Ten post był edytowany przez Fikołek dnia: 19 Listopad 2017 - 21:10


#40 Użytkownik jest dostępny   rafiki20 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 661
  • Dołączył: Wed, 07 Kwi 10

Napisany 19 Listopad 2017 - 20:35

nie zrzuca ci taktowania ?

@Fikołek zapotrzebowanie na v może jest mniejsze ale takty u mnie spadają podczas stessu np linx czy prime
zauważyłem tez ze napięcie na llc 3 max wchodzi do 1.312 a zazwyczaj trzyma 1.296v

Ten post był edytowany przez rafiki20 dnia: 19 Listopad 2017 - 20:46


  • (20 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych