Forum PCLab.pl: Creators Fall Update gry s a niegrywalne - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Creators Fall Update gry s a niegrywalne

#1 Użytkownik jest niedostępny   MagicMike 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1102
  • Dołączył: So, 24 Sty 15

Napisany 24 Październik 2017 - 11:51

Mam problem. Zainstalowałem ostatni update Windowsa 10 i liczba FPS w Battlefront 1 i w BF1 spadła to okolic 10 FPS. Wcześniej było 60 FPS. Wgrałem najnowsze sterowniki 388.00 ale nic to nie dało. O co chodzi?

#2 Użytkownik jest dostępny   Paw79 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3318
  • Dołączył: Pn, 21 Sty 13

Napisany 24 Październik 2017 - 11:58

A miało być +20% to wydajności... :E

Sprawdź czy masz włączony Game Mode- jeżeli tak to go wyłącz.
Jeśli to nie pomoże- odinstaluj sterowniki za pomocą DDU i zainstaluj je ponownie na czysto.
Przy dalszym braku poprawy- ponownie deinstalacja przez DDU i wgraj starszą wersję sterowników.

#3 Użytkownik jest niedostępny   HiT92 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 685
  • Dołączył: So, 07 Lut 09

Napisany 24 Październik 2017 - 12:54

https://forums.gefor...creators-update

Wróć do 1607, szkoda nerwów, 2 dni się użerałem z CU, wróciłem do 1607, zablokowałem aktualizacje do CU i spokój.

#4 Użytkownik jest niedostępny   LeBomB 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4269
  • Dołączył: Pn, 30 Kwi 12

Napisany 24 Październik 2017 - 13:05

Zrób czystą instalację sterowników, lub usuń je najpierw za pomocą DDU i potem zainstaluj.

#5 Użytkownik jest niedostępny   MagicMike 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1102
  • Dołączył: So, 24 Sty 15

Napisany 24 Październik 2017 - 13:53

Wszystkiemu winny był Game mode.

#6 Użytkownik jest niedostępny   MagicMike 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1102
  • Dołączył: So, 24 Sty 15

Napisany 24 Październik 2017 - 14:53

A nie. W Forza Horizon 3 nagle spadki do nawet 30 FPS. Nie było tak wcześniej. Niestety DDU nie pomaga.

Ten post był edytowany przez MagicMike dnia: 24 Październik 2017 - 14:53


#7 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19883
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 24 Październik 2017 - 14:57

Zrób czystą instalke najnowszym obrazem.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3621
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 24 Październik 2017 - 15:21

Ja mam problemy z BF 1. Zrobiłem czysta instalke wersji 1709 mam najnowsze sterowniki 388.00 swiezutkie z wczoraj i dropy sa

Jest jakas metoda wyłaczenia trybu gry poza otwarciem paska gry w danej grze i odznaczenia opcji "uzyj trybu gry dla tej gry"? Wczesniej mozna było globalnie wylaczyc to gowno

#9 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19883
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 24 Październik 2017 - 15:22

Serio nie ma tam tego teraz?

#10 Użytkownik jest niedostępny   Dominix1910 

  • twitch/dominixtv
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9797
  • Dołączył: Pn, 19 Sty 09

Napisany 24 Październik 2017 - 15:31

Zobacz postEltik, o 24 Październik 2017 - 16:21, napisał(a):

Ja mam problemy z BF 1. Zrobiłem czysta instalke wersji 1709 mam najnowsze sterowniki 388.00 swiezutkie z wczoraj i dropy sa

Jest jakas metoda wyłaczenia trybu gry poza otwarciem paska gry w danej grze i odznaczenia opcji "uzyj trybu gry dla tej gry"? Wczesniej mozna było globalnie wylaczyc to gowno


powershell jako admin a potem:
Get-AppxPackage *xboxapp* | Remove-AppxPackage
i juz :)

#11 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3621
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 24 Październik 2017 - 15:54

Pomoze to?

#12 Użytkownik jest niedostępny   luk21pl 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3849
  • Dołączył: Nd, 30 Paź 11

Napisany 24 Październik 2017 - 16:23

a pomoże ktoś na pingi w Bf 1?

#13 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3621
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 24 Październik 2017 - 16:32

Nic nie dalo usuniecie xbox. Czy macie tak w BF 1 ze dzwieki dopiero po jakiejs chwili sie jakby wczytuje? U mnie tak jest do tego lagi podczas wczytywania i dropy w czasie rozgrywki. Kiedys tak nie bylo

#14 Użytkownik jest dostępny   Crew 900 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8816
  • Dołączył: Cz, 28 Sie 08

Napisany 24 Październik 2017 - 16:42

JA tam używam 1607 i też mnie wkurza ten system. NIe dla mnie system, ale zainstalowałem by lepiej dysponował rdzeniami procesora ale ta różnica to chyba minimalna jest. Chyba wrócę do windows 7

Na forum nvidii piszą, że pomaga program "Memory Cleaner"
https://www.koshyjoh...tware/memclean/

Ten post był edytowany przez Crew 900 dnia: 24 Październik 2017 - 16:46


#15 Użytkownik jest niedostępny   Krupnik211 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 114
  • Dołączył: So, 28 Lut 15

Napisany 24 Październik 2017 - 16:54

Zobacz postODIN85, o 24 Październik 2017 - 16:22, napisał(a):

Serio nie ma tam tego teraz?

U mnie nadal jest opcja wyłączenia trybu gry.

#16 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3621
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 24 Październik 2017 - 17:01

Niemozliwe. Gdzie? Jaka masz wersje windowsa?

Z tymi jakimis memory cleanerami to... zwolnilo mi 100 mb a mam 16 gb wiec nie sądze by akurat to mialo jakiekolwiek znaczenie i powodowalo jakiekolwiek problemy. Po ktoryms z patchy mi sie dzwiek zaczal zacinac i w ogole gra chodzi coraz gorzej z kazda aktualka. Niech to naprawia wreszcie bo ile mozna czekac

#17 Użytkownik jest niedostępny   MagicMike 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1102
  • Dołączył: So, 24 Sty 15

Napisany 24 Październik 2017 - 17:06

Zobacz postEltik, o 24 Październik 2017 - 16:32, napisał(a):

Nic nie dalo usuniecie xbox. Czy macie tak w BF 1 ze dzwieki dopiero po jakiejs chwili sie jakby wczytuje? U mnie tak jest do tego lagi podczas wczytywania i dropy w czasie rozgrywki. Kiedys tak nie bylo


Ja mam tak że w bf1 widzę tylko 2 serwery.... Nowy Xbox wychodzi więc trzeba było rozwalić Windowsa żeby więcej sprzedać.

#18 Użytkownik jest niedostępny   HiT92 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 685
  • Dołączył: So, 07 Lut 09

Napisany 24 Październik 2017 - 17:15

Zobacz postEltik, o 24 Październik 2017 - 18:01, napisał(a):

Niemozliwe. Gdzie? Jaka masz wersje windowsa?

Z tymi jakimis memory cleanerami to... zwolnilo mi 100 mb a mam 16 gb wiec nie sądze by akurat to mialo jakiekolwiek znaczenie i powodowalo jakiekolwiek problemy. Po ktoryms z patchy mi sie dzwiek zaczal zacinac i w ogole gra chodzi coraz gorzej z kazda aktualka. Niech to naprawia wreszcie bo ile mozna czekac


Szybko się nie doczekasz, problem z dropami i stutteringiem w Creator Update jest znany od początku roku, jak widać w FCU nic się nie poprawiło, mimo zapowiedzi MS. Nie pozostaje nic innego jak siedzieć na AU i czekać czy coś się poprawi w przyszłych aktualizacjach.

#19 Użytkownik jest niedostępny   Eltik 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3621
  • Dołączył: Wed, 11 Paź 17

Napisany 24 Październik 2017 - 17:27

Musieli dac jakies zapewniene ze cos z tym zrobia zeby uspokoic systuacje. To papka zeby sie ludzie odczepili i przynajmniej czasowo dali spokoj. Niektorym sie ponoc poprawilo i BF dziala jak wczesniej. Mi niestety nie.

#20 Użytkownik jest niedostępny   MagicMike 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1102
  • Dołączył: So, 24 Sty 15

Napisany 24 Październik 2017 - 17:48

Zobacz postCrew 900, o 24 Październik 2017 - 16:42, napisał(a):

JA tam używam 1607 i też mnie wkurza ten system. NIe dla mnie system, ale zainstalowałem by lepiej dysponował rdzeniami procesora ale ta różnica to chyba minimalna jest. Chyba wrócę do windows 7




Jak wrócić do tej wersji? Odzyskiwanie systemu mam wyłączone. Da radę jakoś wgrać na nowo Windows 10 bez formatu?

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych