Żebym został dobrze zrozumiany. TYLKO FG ratuje 4060. No i zużycie energii. Ta karta bierze mniej niż moja poprzednia 3050. Ale to FG był ostatecznym czynnikiem wyboru tej karty i już po 3 tygodniach używania (i po tym dziadowskim starfieldzie) widzę, że to był dobry wybór. Bo FG. Ten "ficzer" wszystko zmienia.
Nic dodać nic ująć. Dlatego ja "dokonywałem wyboru" tak mniej więcej od lutego 🤣 Wtedy jeszcze zamiast 4060 brałem pod uwagę 3060ti.
Fakt, to może zamieszać w kociołku. Ale tu i teraz alternatywy nie ma.
Jaki najszybszy ram upcham do z490 tomahawk?
Specyfikacje mam taką:
i7 10700KF
RTX 3070
Regnum RG6V
Supremo 750W
Dysk SSD Kingston A2000 1 TB
Pamięć HyperX Fury RGB, DDR4, 16 GB, 3200MHz, CL16
z490 tomahawk
Fuma 2
Chciałbym łącznie mieć 32gb, ale nie wiem jak się za to zabrać... Kupić całkowicie nowe szybsze ramy czy dołożyć te same co mam 16gb kolejne. Mogę zrobić tak, że będę miał stare 16gb i nowe szybsze 16gb?
Tyle ze on pewnie pisze o Ventusie.
Nie patrzcie na kartę tylko przez pryzmat kasy a tego czy spełni wasze wymagania. Kupowanie taniej karty która polegnie na starcie to strata kasy. To już lepiej dopłacić do czegoś porządnego i się tym cieszyć od razu i jak najdłużej. VRamem bym się nie przejmował bo zanim to będzie poważny problem to te karty i tak już nie będą się nadawać do grania na max detalach.