Witam,
Pisze z prośbą o poradę. Aktualnie jestem posiadaczem Iphona X, uzywam go juz troszke ponad 3 lata i uznalem ze to czas na zmiane. Problemem teraz jest wybór nowego modelu, zastanawiam sie nad Iphone 13 Pro albo Iphone 14 Pro. Jesli chodzi i fundusze, z odlozyonych pieniedzy jestem w stanie sobie pozwolic na obojetnie, ktory model (choc szacowana cena 14pro lekko powala). Zastanawiam sie jedynie, ktory bedzie lepszy i lepiej mi posłuży. Na telefonie dziennie spędzam okolo 6h, glownie korzystam z socialmediow(fb, snap, insta, tiktok) korzystam z kalendarza czy rozmawiam, więc nie wymagam od telefonu niewiadomo jakich zdjęć czy super wytrzymałej baterii, bo i tak czestoProszę o waszą poradę, ktory telefon wy byscie wybrali bedac na moim miejscu?
O czym ty piszesz
Przecież 2 testy co wrzucałem są razem z wykresami i w Wieśku i w port royal leci gpu na full obciążone. Prościutka linia.
Od kiedy takie cuda, że Wiesiek w 4k na ultra nie daje rady na 10700k
Cześć, mam spory problem z ilością FPS po zmianie karty graficznej. Przesiadłem się z RX480 na 6600 wersja Hellhound od PowerColor. Postawiłem na nowo system windows 10 i zrobiłem update do 11, zainstalowałem najnowsze sterowniki, wszystko śmiga mi na dysku SSD. Temperatury karty to maksymalnie 58 stopni, w spoczynku 47.
Przykładowo w GTA V ustawienia b.wysokie czy nawet średnie jest 64fps potem spadek do 29 skok do 45 i znowu spadek do 32. Forza 5, AC Valhalla, Fifa 22 ten sam problem. Pełna specyfikacja komputera
i5-11400F
Gigabyte B560 ds3h v2
Crucial Ballistix 3600Mhz CL 16
SSD Kingston KC2500
SPC RG4T
SPC Vero M3 Bronze 600W
Co mogę zrobić w takiej sytuacji ? Czy próba zmiany prędkości wentylatorów w karcie coś zmieni skoro i tak działają od 60 stopni ? Powrót do windowsa 10 ? Karta ma 3 dni więc jest gwarancji. Oddać ją ? Dzięki za wszelkie sugestie
Dysk wyląda OK.
Zrób godzinny test obciążeniowy procesora za pomocą OCCT. Zwróć uwagę na częstotliwość pracy procesora.
Pokaż zrzut ekranu z testu dysku w CrystalDiskMark na domyślnych ustawieniach.